Appartement te koop Köln-Altstadt: Eigendom, Gids, Onroerend goed

Een appartement verkopen in Keulen Oude Stad – Wilt u uw appartement in Keulen Oude Stad verkopen? Wij laten u hier zien hoe u de beste aankoopprijs kunt bereiken. Ook: onze gratis gidsen over de verkoop van appartementen, taxatie en onroerend goed buiten de markt, evenals de duurste straten in de oude binnenstad van Keulen en de prijzen per vierkante meter – Welkom in de oude binnenstad van Keulen! Terug naar het overzicht: Verkopen van onroerend goed in Keulen.

Appartement te koop in Altstadt

De oude binnenstad van Keulen betovert met zijn historische charme en romantische flair. De schandmaskers, waarvan de oorsprong en geschiedenis nog steeds onduidelijk zijn, sieren de gevels van vele huizen, winkels en restaurants, terwijl de hoogwatermerken op de muren getuigen van menige historische overstroming. Wie op zoek is naar de nabijheid van het water komt aan zijn trekken aan de oevers van de Rijn, de oude Romeinse havenweg nodigt uit tot een wandeling en de vele reeds lang gevestigde brouwerijen, restaurants en cafés zijn een prima plek om aan het eind van de dag te ontspannen. De levensstandaard in de oude stad is hoog, de verbindingen met andere delen van de stad zeer goed en de ligging uitstekend.

Leestip: Onroerend goed verkopen

Daarom kunt u rekenen op een snelle verkoop van onroerend goed in de oude stad:

 • Uitstekende locatie
 • Hoge levensstandaard
 • Zeer goede verbindingen met andere delen van de stad
 • Historische charme
 • Mooi stadsgezicht

Altstadt-Nord: begeerde woonwijk aan de oever van de Rijn

De wijk Altstadt-Nord ligt direct aan de Rijn, samen met de belangrijkste winkelstraat van Keulen en het centraal station van Keulen. Het is dus zeer centraal gelegen en zo kunt u niet alleen Neustadt Nord en Süd, maar ook de trendy wijk Marienburg gemakkelijk bereiken. En ook de aantrekkelijke wijken Neuehrenfeld, Lindenthal en Rodenkirchen zijn niet ver weg met bus en trein.

Hier is de mesolage van de oude stad:

Oude Stad Zuid: Centrale ligging aan de Ringen

De wijk Keulen Oude Stad Zuid grenst ook aan de Rijn en ligt in het centrum van Keulen. Het beroemde Chocolademuseum bevindt zich in deze wijk, net als een aantal bekende monumenten en bezienswaardigheden. De grens tussen het noordelijke en zuidelijke deel loopt via de Deutzer Brücke-brug, die naar de andere kant van de Rijn kan worden overgestoken.

De kaart van Oude Stad Zuid:

Tussen Eigelstein, Neumarktviertel & Severinsviertel

De Keulse vastgoedmarkt is in trek. Meer en meer mensen willen centraal wonen. Als u uw appartement in de Altstadt verkoopt, kunt u zich dus verheugen op zeer goede prijzen per vierkante meter. In Altstadt-Nord zijn de flats in het Gereonviertel in trek, evenals die in het oosten van het stadsdeel tussen Komödienstraße en An der Rechtschule. Hetzelfde geldt voor eigendommen aan de oevers van de Rijn. De duurste flats staan in het zuiden van het district, in het gebied rond de Bayenstraße.

Over de exacte prijzen per vierkante meter zo dadelijk meer. Allereerst, onze gidsen:

De taxatie van het onroerend goed is een van de belangrijkste stappen bij de verkoop van onroerend goed.

Prijzen per vierkante meter in het centrum van Keulen

In Altstadt-Nord kunt u rekenen op ongeveer 5.750 euro per vierkante meter. In het zuiden van de Altstadt liggen de prijzen voor penthouses, lofts, maisonnettes & co. iets hoger dan in het noorden. De gemiddelde prijs per vierkante meter is hier 5.950 euro. Om de exacte vraagprijs te bepalen, hebt u een professionele taxatie nodig. Maar voorzichtigheid is hier geboden. Er zijn immers tal van factoren die de waarde en dus de latere prijs van uw eigendom beïnvloeden. In de regel geldt altijd één ding boven alles:

Locatie, locatie, locatie

Dit omvat niet alleen de wijk, maar ook de plaatselijke infrastructuur en verbindingen met scholen en ziekenhuizen. Ook de veiligheid van de woonplaats speelt een belangrijke rol. Andere factoren zijn het bouwjaar, de structuur van het gebouw en de inrichting van uw woning. Renovatie en verbouwing met de hulp van een architect, vakman & co. hebben ook een positief effect op de koopprijs.

Hier kunt u meer te weten komen over de taxatie van onroerend goed, de procedure en de belangrijkste documenten:

Procedure, documenten, makelaars & Co: tips

Een professionele makelaar zal u graag helpen om uw eigendom met succes op de markt te brengen en te verkopen, want dit is een niet te onderschatten en omvangrijke taak. Met deze hulp slaagt uw project gegarandeerd gemakkelijker, aangezien gerenommeerde makelaars kunnen putten uit een uitgebreide expertise, wat u in elk geval veel geld, tijd en stress zal besparen.

Verkopen via een makelaar of particulier?

Begin gewoon met de verkoop van uw flat door contact op te nemen met een makelaar. Vervolgens zullen zij bespreken welke stappen nodig zijn tot de definitieve verkoop van onroerend goed in Keulen-Altstadt. Voordat u uw eigendom adverteert en te koop aanbiedt, moet er enige voorbereiding worden gedaan.

Een ervaren makelaar ondersteunt u tijdens het gehele verkoopproces

In de eerste plaats zijn alle documenten zoals plattegronden, plannen, afrekeningen, het uittreksel uit het kadaster, alsmede een exposé en verschillende foto’s nodig om juridische elementen te verduidelijken en inzicht te krijgen in uw appartement. Bovendien kunnen ervaren makelaars u ook helpen bij een verkoop buiten de markt om. Discretie is hier van het grootste belang, en dat is de reden waarom veel vermogende eigenaars en investeerders kiezen voor een verkoop buiten de markt om.

Bepaal de waarde van het eigendom: Criteria

De volgende stap: de taxatie. Hier wordt de kwestie van de gewenste verkoopprijs en de absolute ondergrens bij de verkooponderhandelingen verduidelijkt. Uw makelaar heeft jarenlange ervaring en kan aan de hand van de ligging, de inrichting en de gangbare marktprijzen inschatten hoeveel uw appartement in Keulen-Altstadt waard is.

Hier volgen enkele van de belangrijkste criteria die de waarde en dus de verkoopprijs van uw eigendom beïnvloeden:

 • Locatie
 • Infrastructuur / Omgeving
 • Maat
 • Uitrusting
 • Staat van uitbreiding
 • Opknapbeurten / noodzaak tot opknappen

Een snelle modernisering van de badkamer, keuken, gevel en ramen verhoogt de waarde van het pand voordat het wordt verkocht. Vooral voor oude gebouwen en bestaande eigendommen:

Overzicht van de procedure: Checklist

In principe is het niet nodig een kostenintensieve taxateur in te schakelen en de ervaring leert dat dit alleen nodig is als er meerdere eigenaren zijn en er onenigheid is ontstaan over de waarde. Zodra de verkoopprijs is vastgesteld, begint u met de marketing van het onroerend goed door het te adverteren op onroerend goed-platforms op internet en in regionale kranten. Geïnteresseerden zullen rechtstreeks contact opnemen met uw makelaar. Natuurlijk vinden er ook bezichtigingen en onderhandelingen plaats, dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Zodra een koper is gevonden en zijn of haar kredietwaardigheid is gecontroleerd, ontmoeten u en uw makelaar elkaar op het kantoor van de notaris, waar het koopcontract zal worden opgesteld . De verkoop van uw appartement is voltooid met de betaling en de overdracht van het eigendom.

Hier volgt een samenvatting van het verkoopproces van een onroerend goed:

 • Waardering
 • De woning op de markt brengen
 • Bezoek
 • Aankooponderhandeling
 • Kredietcontrole
 • Verrekenings- en koopcontract
 • Overdracht

Veel gestelde vragen voor verkopers

Als verkoper van onroerend goed moet u zich bepaalde vragen stellen. Heb je al een nieuwe woning gevonden? Moeten de meubels van het huis ook verkocht worden? En is er een recht van eerste weigering?

Hier zijn de belangrijkste vragen die u zich als eigenaar moet stellen voordat u verkoopt:

 1. Heeft u een aansluitende woning?
 2. Is er behoefte aan renovatie / opknapbeurt?
 3. Zijn alle dossiers en documenten beschikbaar?
 4. Moeten er boetes worden betaald voor vervroegde aflossing?
 5. Zijn verklaring van splitsing, opstalverzekering, enz. beschikbaar?
 6. Zijn er lijsten van onderhoudskosten?
 7. Moet de inventaris verkocht worden?
 8. Is er een recht van eerste weigering?
 9. Waarde van de flat?

Verkopen in de mediametropool: XL gids

Met meer dan 1 miljoen inwoners is de mediametropool aan de Rijn een van de knooppunten in NRW, maar ook in Duitsland. De stad ligt in het westen van Duitsland en grenst aan andere agglomeraties, zoals Düsseldorf en Bonn. De mediastad ligt direct aan de Rijn en kan worden onderverdeeld in verschillende delen en districten. Naburige steden zijn Düsseldorf, Bonn en Leverkusen. Keulen staat als geen andere stad in Duitsland voor media, TV en pers. Daarom groeit de metropool aan de Rijn voortdurend. Südstadt, Altstadt, Ringe, Ehrenfeld of Sülz, waar kun je het beste wonen?

Hier zijn onze exclusieve gidsen: