Appartement te koop Köln-Bayenthal: Eigendom, Onroerend goed, Raadgever

Een appartement verkopen in Keulen-Bayenthal – Ontdek hier alles wat u moet weten over het verkopen van uw appartement in de gewilde Bayenthal in Keulen. Van de procedure tot de belangrijke documenten en het koopcontract, met onze gids bent u goed voorbereid op de verkoop van uw appartement! Ook: Onze tips voor de taxatie van onroerend goed – Welkom in Keulen-Bayenthal! Terug naar: Verkoop van onroerend goed in Keulen.

Appartement te koop in Keulen-Bayenthal

Bayenthal combineert grootstedelijke flair met voorstedelijke idylle. Het stadscentrum is snel te bereiken met de bus, de trein of te voet, en de oevers van de Rijn zijn niet ver weg. Het is niet alleen de zeer goede infrastructuur die Bayenthal tot een aantrekkelijke plaats om te wonen maakt. De vele groene ruimten, zoals de Mathiaskirchplatz en de NeuLand Köln buurttuin, en de vele winkelmogelijkheden langs de Bonner Straße en de Goldsteinstraße zijn ook een genot voor nieuwkomers en oude bewoners. En niet te vergeten het Bismarck-monument op de Gusthav-Heinemann-Ufer en het hoogwatergemaal aan de Schönhauser Straße!

Leer alle stappen hier: Eigendom verkopen

In Bayenthal kunt u dus rekenen op een snelle platte verkoop:

 • Eerste klas locatie
 • Zeer goede infrastructuur
 • Nabijheid van de Rijn
 • Verscheidene groene ruimten & parken
 • Veel monumenten en bezienswaardigheden

Exclusieve locatie direct aan de Rijn

Bayenthal ligt in het charmante district Rodenkirchen en grenst in het zuiden aan Marienburg en in het noorden aan Köln-Altstadt. Het chique Sürth en het elegante Weiß zijn ook niet ver weg met de auto.

Nu een blik op de mesolocatie van Bayenthal:

Tussen Bayenthalgürtel, Bernhardtstraße en Hölerlinstraße

Echtscheiding, erfenis, gezinshereniging of beroepsheroriëntering – flats in Bayenthal zijn in trek, niet alleen bij de Oberländer Werft. De Hölderlinstraße, Hebelstraße en Bernhardtstraße behoren tot de meest gewilde adressen, evenals Bayenthalgürtel in het zuiden richting Marienburg.

U kunt hier alles vinden wat u moet weten:

Onroerend goed prijzen direct aan de Oberland werf

De populaire locatie maakt flats in Bayenthal bijzonder populair en zorgt er dus ook voor dat de prijzen van flats de pan uit rijzen. Gemiddeld kunt u rekenen op 5.400 euro per vierkante meter. Hoe dichter de flat bij de oevers van de Rijn ligt, hoe meer je kunt eisen. Het beste wat u hier kunt doen is contact opnemen met een ervaren makelaar. Zijn deskundigheid en onderhandelingsvaardigheden zullen u de best mogelijke prijs opleveren.

Meer informatie vindt u hier:

Procedure: Planning, documenten, verwerking – tips

Of het nu gaat om een oude flat of een exclusieve loft, u moet weten wat de slimste manier is om het proces te doorlopen en de beste prijs voor uw eigendom te krijgen. Verwerf de nodige kennis in de verkoop van uw appartement op onze blog.

De nabijheid van de Rijn is een echt pluspunt:

Backsteinhaus, Giebelhaus und Fachwerkshaus - viele Mehrfamilienhäuser, die sich am Rheinufer befinden umgeben von blauem Himmel und bunten Blumen

Bereid belangrijke documenten voor

Belangrijk voor verkoop en taxatie: Als verkoper van uw onroerend goed hebt u tal van relevante documenten nodig. Deze omvatten bijvoorbeeld het energiecertificaat en de plattegrond van het huis. Laat uw woning in het exposé zien met goede foto’s van hoge kwaliteit die uw woning in een gunstig daglicht stellen.

Een overzicht van de belangrijkste documenten:

Taxatie van een onroerend goed: berekening van de aankoopprijs

Grootte en buurt spelen een doorslaggevende rol bij de berekening van de koopprijs. Het telt niet welke bedragen u zelf ooit in uw flat hebt geïnvesteerd in uw persoonlijk verleden. Zoals altijd bepalen vraag en aanbod de verkoopprijs. U dient met deze regel rekening te houden, zodat er geen onvervulbare wensen worden opgenomen. Voor particulieren wordt het duidelijk ingewikkeld om de werkelijke waarde op een serieuze manier te beoordelen. Daarom raden wij aan voor de taxatie de expertise van een ervaren makelaar te raadplegen.

Leestip: Taxatie van een appartement

Dit heeft een invloed op de aankoopprijs:

 • Maat
 • Locatie
 • Kamerindeling
 • Jaar van vervaardiging
 • Uitrusting
 • Toestand van de flat

Belangrijk! Maak een onroerend goed exposé

Het loont de moeite om tijd te investeren in een echt goed exposé. Bovendien: als eigenaar kent u alle noodzakelijke details. Zorg ervoor dat alle extra’s die u wilt beschrijven in het exposé van de woning worden vermeld, bv. tuin, zwembad en garage of carport. Vervolgens kunt u uw appartement en het exposé publiceren in dagbladen of op onroerend goed portalen.

Het exposé moet foto’s bevatten van:

 • Huis van de buitenkant
 • Ingang
 • Tuin
 • Kelder
 • Garage
 • Carport
 • Eenpersoonskamer
 • Bijzonderheden van de flat

Als je door Bayenthal wandelt, inspireert het prachtige stadsgezicht:

Die charmanten Straßen von Bayenthal

Organiseer bezichtigingsafspraken

Elke dag groeit de opwinding. Om de woning snel en succesvol te verkopen, organiseert de makelaar elke dag nieuwe afspraken om het huis te bezichtigen met potentiële kopers die geïnteresseerd zijn in het type en de locatie van uw huis. De makelaar maakt elke afspraak autonoom. Natuurlijk kunt u ook bij de bezichtigingsafspraak aanwezig zijn als u dat wenst.

Opstellen koopovereenkomst en verkooptransactie

Uw makelaar zal dan de laatste gesprekken over de verkoop van het appartement voeren en de details van het daaropvolgende koopcontract bespreken. Vervolgens stelt hij in samenwerking met de notaris een ontwerp op van het notariële koopcontract. Je moet naar de notaris komen voor de notariële akte. U en de koper ondertekenen het contract bij de notaris.

Hier zijn de laatste stappen:

 1. Opstelling van het koopcontract
 2. Herziening van het koopcontract
 3. Notaris afspraak
 4. Handtekening en notariële akte

Tenslotte volgt de inschrijving in het kadaster, evenals de betaling van de koopprijs en de overdracht. En gefeliciteerd! Met dit, is de flat echt notarieel en verkocht.

Verkopen in de mediametropool: XL gids

Met meer dan 1 miljoen inwoners is de mediametropool aan de Rijn een van de knooppunten in NRW, maar ook in Duitsland. De stad ligt in het westen van Duitsland en grenst aan andere agglomeraties, zoals Düsseldorf en Bonn. De mediastad ligt direct aan de Rijn en kan worden onderverdeeld in verschillende delen en districten. Naburige steden zijn Düsseldorf, Bonn en Leverkusen. Keulen staat als geen andere stad in Duitsland voor media, TV en pers. Daarom groeit de metropool aan de Rijn voortdurend. Südstadt, Altstadt, Ringe, Ehrenfeld of Sülz, waar kun je het beste wonen?

Hier zijn onze exclusieve gidsen: