Luxe onroerend goed kopen: Feiten, prijzen en de duurste steden

Luxe onroerend goed kopen – Hoeveel luxe onroerend goed wordt er jaarlijks in Duitsland verkocht? Er zijn er minder dan 400. De markt is zeer exclusief. Goede contacten, een netwerk dat al lang bestaat, discrete aanbiedingen en aanvragen. Welkom in de wereld van luxe onroerend goed. Wij laten u zien hoeveel vierkante meter u krijgt voor uw geld. In New York, Berlijn, Hamburg, Tokio en Dubai. Kopen en verkopen in de duurste steden ter wereld. Meer tips over het onderwerp: Koop een villa en koop uw eerste woning!

Koop luxe eigendommen en land

 1. Aantal verkopen van luxe woningen
 2. Duurste steden voor luxe onroerend goed
 3. Koopkracht in Duitsland: vergelijking
 4. Dit is hoeveel m² je kunt krijgen voor $63.000 (zie Monaco)
 5. Hoeveel vierkante meter kan je krijgen voor $1 miljoen?

Aantal verkopen van luxe woningen

Hoeveel luxe eigendommen worden er jaarlijks in Duitsland verkocht en gekocht? Deze statistieken tonen aan hoe beheersbaar de markt is. Hier ziet u het aantal verkopen van luxe onroerend goed in geselecteerde steden in Duitsland.

Statistik: Anzahl der Verkäufe von Luxushäusern* in ausgewählten Städten in Deutschland im ersten Halbjahr 2010 und 2011 | Statista
Meer statistieken vindt u op Statista

Gegevens tonen voor visualisatie laatste onderzoek in de eerste helft van 2010 en 2011. nu direct op de huidige trends in de vastgoedmarkt, in welke steden zijn momenteel de duurste luxe onroerend goed?

Duurste steden voor luxe onroerend goed

De grafiek toont de gemiddelde aankoopprijs per vierkante meter van luxe eigendommen in geselecteerde grote steden wereldwijd.

Meer statistieken vindt u op Statista

Koopkracht per stad

De grafiek toont de districten en steden met de hoogste koopkracht als percentage van het nationale gemiddelde.

Meer statistieken vindt u op Statista

Zo’n gebied krijg je voor $63.000 (wereldwijd)

Wonen in luxe: Dit is hoeveel m² u krijgt voor uw geld in de meest populaire steden voor luxe onroerend goed, designer woningen en loft flats. Ter vergelijking: Monaco is de duurste locatie, waar je 1 vierkante meter kunt krijgen voor $63.000. Hoeveel krijg je ervoor in andere top 9 steden?

 1. Monaco – 1 m²
 2. Hong Kong (China) – 1.4
 3. Aspen (VS) – 1,6
 4. St. Moritz (Zwitserland) – 1.9
 5. New York (VS) – 2.0
 6. Londen (UK) – 2.0
 7. Singapore – 2.3
 8. Genève (Zwitserland) – 2,7
 9. Parijs (Frankrijk) – 2,9

Zo’n gebied krijg je voor 1 miljoen dollar (wereldwijd)

Hier hebben we nog een uitstekende infografiek van het Federaal Bureau voor de Statistiek, hoeveel vierkante meter is er beschikbaar voor 1 miljoen (of ongeveer 800.000 euro)? De grafiek toont de gemiddelde grootte van eersteklas eigendommen met een prijs van 1 miljoen US dollar in geselecteerde steden:

 • Monaco – 16 m²
 • New York – 25 m²
 • Londen – 28 m²
 • Parijs – 46 m²
 • Berlijn – 78 m²
 • Miami – 78 m²
 • Dubai – 98 m²

Meer statistieken vindt u op Statista

Een vakantiehuis kopen

Favoriete skigebieden voor luxe eigendommen

De grafiek toont de gemiddelde aankoopprijzen voor vakantiewoningen in skigebieden wereldwijd in het eerste kwartaal van 2019 (in CHF per m²).

 1. Aspen (VS) – 39.100 CHF / m²
 2. Gstaad (Zwitserland) – 33.500 CHF / m²
 3. St. Moritz (Zwitserland) – 32’100 CHF / m²
 4. Vail (VS) – CHF 31.700 / m²
 5. Verbier (Zwitserland) – 26’500 CHF / m²
 6. Telluride (VS) – 25.300 CHF / m²
 7. Courchevel (Frankrijk) – 24.800 CHF / m²
 8. St. Anton / Lech (Oostenrijk) – 22.500 CHF / m²
 9. Kitzbühel (Oostenrijk) – 22,500 CHF / m²
 10. Zermatt (Zwitserland) – 19.100 CHF / m²

Meer statistieken vindt u op Statista

Belasting op de overdracht van vastgoed in Duitsland

Bij de aankoop van onroerend goed, of beter gezegd van grond of een aandeel in grond, moet in de afzonderlijke deelstaten van Duitsland overdrachtsbelasting worden betaald. In de regel varieert de belasting op de overdracht van onroerend goed tussen 3,5 en 6,5 procent. Het huidige tarief van de overdrachtsbelasting voor alle deelstaten vindt u hier, met als voorbeeld koopprijzen van 1 – 5 miljoen euro:

 • Belastingtabel overdracht onroerend goed

Onroerend goed kopen: Tips van een investeerder (extern)

Vastgoed kopen, maar ook investeren in vastgoed, vergt veel kennis en deskundigheid. De beste manier om te leren is te putten uit de ervaring van professionals. Daarom wil ik afsluiten met een aanbeveling voor beginners in onroerend goed.

Tips voor beginners + Duitsland vergelijking: Onroerend goed kopen

Externe gids (link opent in nieuw tabblad):

Tip voor toekomstige investeerders in onroerend goed! Er zijn twee dingen die je constant nodig zult hebben en horen: Huurrendement, of beter gezegd bruto huurrendement, en de aankoopprijsfactor. Beiden helpen om snel aanbiedingen van onroerend goed te evalueren. Leer hier meer over het verschil en maak kennis met mijn aanbeveling voor u, als beginner in onroerend goed:

 • Factor huurrendement versus aankoopprijs

Stedenvergelijking: Aankoopprijzen in Duitsland (extern)

Deze individuele gidsen voor de grote Duitse steden bevatten de belangrijke wijken voor kopers van onroerend goed, informatie over de infrastructuur, alsmede de voorwaarden voor de aankoop, zoals inkomen, kredietwaardigheid, banken en eigen vermogen. Maar veel belangrijker: fouten, risico’s, huurrendementen en meer. Wat is doorslaggevend voor de aankoopprijs en de taxatie? Alles over locatie, bouwmateriaal, verbouwingen, uitrusting en dat alles, gratis.

Externe gidsen (link opent in nieuw tabblad)

Stad / Aankoopprijs huidig:

Koop een villa: Huis, investering, procedure

U zult op vastgoedportalen geen exposés vinden van eersteklas eigendommen. Villa’s worden discreet gekocht en verkocht. De aankoop van onroerend goed kent een vaste procedure: Zoeken van onroerend goed, bezichtiging, onderhandelingen, koopcontract, notaris, belastingen & Co. De aankoop van villa’s is natuurlijk een beetje veeleisender. Al was het maar omdat u zeker geen tijd wilt verspillen aan 8, 9 of zelfs 10 bezichtigingen, zoals normale huizenkopers. U wilt uw eerste villa kopen? Hier is een beetje inzicht in de wereld van luxe onroerend goed.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.