Koop een villa in Mallorca: Waar te koop?! Eilandtour, villawijken + tips van makelaars

Koop Villa Mallorca – Villa met zwembad, uniek uitzicht op Palma, afgelegen baaien of hotspots zoals Son Vida (buitenwijk van Palma) en Port Andratx, in het westen van het eiland. Mallorca is de kopersmagneet in het Middellandse-Zeegebied en in Spanje als het op onroerend goed aankomt. Er zijn veel hotspots, maar alleen dit eiland combineert “het grote stadsleven” met strand, natuur, zon en rust – in de afgelegen villawijken. Sommigen bezoeken het eiland al 5 of 10 jaar en weten precies in welk gebied van Mallorca zij willen kopen, anderen zijn nog steeds onbeslist over de juiste locatie in Mallorca.

U wilt een villa kopen in Mallorca?

Als je kijkt naar de waardestijging in de afgelopen 10, 20 of zelfs 30 jaar, is er maar één weg: omhoog. Het eiland heeft 3.640 km² en dat is het. Maakt niet uit of villa in 1e zee lijn of “alleen” met zeezicht. Alles wat gebouwd, gerenoveerd en herontwikkeld wordt, vindt hier plaats op een eiland, begrensd door de Middellandse Zee. Dienovereenkomstig stijgen de prijzen soms met 6-8% per jaar, afhankelijk van de plaats op Mallorca waar u koopt.

Villa Tour Mallorca: De duurste wijken

Ik ben net 4 dagen terug op het eiland en vandaag wilde ik jullie meenemen naar de “mooiste” hoekjes van Mallorca op het gebied van villa’s en woonhuizen. We beginnen onze villa tour in de hoofdstad, Palma de Mallorca. Hier zou u ook met het vliegtuig aankomen en van daaruit gaat het naar de mooiste hoekjes van Mallorca.

De meest populaire zijn, natuurlijk:

 • Villa met zwembad
 • Villa bij de zee, of op zijn minst
 • Villa met zeezicht

U wilt kopen in Mallorca en bent op zoek naar een aankoop (en upgrade) adviseur?

Bel me gewoon of schrijf me:

Waarom Mallorca? Zon en klimaat van het eiland

Er is één centrale reden voor Mallorca: mooi, warm weer. Met name overwinteren en verhuren in de zomer, tijdens het hoogseizoen, is een populair model, ook voor villa-eigenaars. Een snelle blik op de statistieken:

Ø Lage temperatuur / Ø Hoge temperatuur ° C:

 • Winter (januari): 7 ° / 15 °
 • Zomer (augustus): 31 ° / 21 °

Mallorca: A-locatie voor uw villa

Het Balearen-eiland Mallorca biedt het hele jaar door aangename temperaturen. In de zomer bereiken de temperaturen 35°, in de winter 10° tot 15° (tegen -2° in Berlijn in januari). Voor wie de winter wil ontvluchten, voor wie zon wil, een droomplek om te wonen. In het noordoosten ligt ook het meer ongerepte eiland Menorca en in het zuidwesten Ibiza.

Hier is een kleine kopers-tip Ibiza: Waarom Ibiza? Altijd 2° meer en het unieke vulkanische eiland. Bovendien, waardestijgingen van 8-10% p.a. Lees hier meer: Koop een villa op Ibiza.

Laten we gaan!

Palma de Mallorca: hoofdstad en luchthaven van het eiland

Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland en de “stijl” is vergelijkbaar met die van een kleine stad. Er is het stadscentrum met vele, vele winkelstraten. Er zijn kleine gebieden met meer artistieke invloeden en golfers komen in dit klimaat altijd aan hun trekken.

Zuid-west ligging = middag- en avondzon

De “hoofdstad” van Mallorca ligt ook in het zuidwesten van het eiland. Waarom? Hier heb je de meeste zon, in zuidelijke richting. In het westen van het eiland heeft u ook het voordeel van de avondzon en de zonsondergang over de zee te genieten.

Dus de grote vraag is:

Waar voel jij je op je gemak?

Stadsleven – Als u op zoek bent naar een centrale locatie, met veel levendigheid en een snelle toegang tot de stad en de luchthaven, dan zijn plaatsen als Son Vida (buitenwijk) of Costa d’en Blanes en Bendinat, op slechts een paar minuten rijden met de auto, ideaal voor u!

Weg van het stadsleven, krijgt u meteen veel tips voor uw villa op Mallorca.

Palma de Mallorca is:

 • Een kleine grote stad
 • Zeer stedelijk, van winkelen tot cultuur
 • Zeer centraal, luchthaven met vele bestemmingen
 • Mediterraan klimaat

Voor we met de Villa Tour beginnen, beginnen we met een goed café.

Oude stad en Santa Catalina: caféstop voor sightseeing

De wijk Santa Catalina – Niet bekend om villa’s, maar mijn favoriete wijk in Palma de Mallorca, net na het stadscentrum / oude stad zelf. Vanaf hier nemen we een goed café rechtstreeks naar Son Vida, de villawijk van Palma de Mallorca.

Son Vida: buitenwijk van Palma (stad en luxe)

Zoals reeds aangekondigd, is Son Vida de villawijk van Palma de Mallorca. Son Vida is een van de beste gebieden op het Balearen eiland. Hier vindt u een van de meeste villa’s in Mallorca. De golfclub ligt voor de deur, net als de oude stad van Palma de Mallorca en de luchthaven ligt op slechts 20 minuten rijden met de auto, dwars door de stad.

Na Son Vida, zijn er twee opties:

 1. Rijdend naar het westen – richting Port Andratx
 2. Rijden naar het zuidwesten – naar Cala Vinyes en Sol de Mallorca

We gaan verder naar Port Andratx, dit is een plaats die je moet leren kennen op je zoektocht.

Port Andratx: Eigen klasse

Op weg naar Port Andratx passeert u ook Cala Fornells en Camp de Mar:

 1. Cala Fornells
 2. Camp de Mar
 3. Port Andratx (Aankomst)

Cala Fornells: villawijk aan het strand

In de richting van Port Andratx, net voor de golfclub, ligt de kleine villawijk Cala Fornells. In feite, “klein maar fijn” vat het het beste samen. Een kleine gemeenschap, veel land en de Middellandse Zee rondom.

Camp de Mar: Golfclub voor de deur

Slechts een paar kilometer verderop, Camp de Mar. Camp de Mar is ook handig voor wie de golfclub voor de deur wil hebben. Natuurlijk zijn er ook woningen op en aan individuele golfterreinen, voor de echte golfliefhebbers.

Port Andratx: Havenstad en villawijk

Port Andratx is een must-see! Hier in Port Andratx, komen een heleboel dingen samen. Een mooie en grote baai met meestal kalme golven (tip voor ’s avonds: geniet gewoon van het geluid van de golven). Je hebt veel leven in de gemeenschap aan de haven, alles van de spa tot de winkelstraat. Tegelijkertijd ligt de natuur voor het huis.

Voor booteigenaars is het ook een interessant alternatief voor de grote haven van Palma de Mallorca.

De dichtheid van villa’s is bijzonder hoog hier in Port Andratx. Bijgevolg kunt u hier ook vrij snel een leuke villa voor uzelf vinden. In de kleinere steden die u eerder leerde kennen, is de fluctuatie natuurlijk wat kleiner. De havenstad is zeer populair en ook ’s nachts een droom, met prachtige verlichting van de promenade en de twee kanten van de baai links en rechts. Een villa met een zwembad, een prachtig uitzicht, sommigen kiezen voor Port Andratx.

Port Andratx:

 • Weg van Palma de Mallorca
 • Chique gemeenschap
 • Zonsondergang = Zuidwesten (avondzon)

Een korte pauze, een heerlijke maaltijd of zelfs op dag 2 kunnen we verder ten zuidwesten van Palma de Mallorca, ten zuiden van Port Andratx.

Zuidwesten: strand, golf en rust

Via Bendinat en Costa d’en Blanes (die u zeker moet bezoeken), komt u in het zuidwestelijke deel van het eiland. Hier vindt u verschillende, kleine villawijken. Sommige met kliffen, sommige met zandstranden. Het is goed om alle gebieden te zien, zodat u een overzicht krijgt en kunt beslissen op basis van uw voorkeuren.

 1. Bendinat
 2. Costa d’en Blanes
 3. Palma Nova
 4. Santa Ponsa
 5. Cala Vinyes
 6. Sol de Mallorca
 7. Costa de la Calma

Bendinat: dicht bij de stad, zonnig en XL strand

Op weg naar Santa Ponsa, Cala Vinyes en Sol de Mallorca, komt u bijna automatisch door het kustplaatsje Bendinat.

Bendinat:

 • Kustdorp
 • Dichtbij het strand (loopafstand)
 • Dichtbij Palma de Mallorca

Costa d’en Blanes: Achter de stranden

Direct daarna komt Costa d’en Blanes, een andere kleine villawijk. Niet iedereen wil dicht bij het strand zijn, want er zijn hier veel, heel veel mensen, vooral tijdens het seizoen. Dicht bij mooie stranden, maar toch iets hoger gelegen, ligt Costa d’en Blanes.

Costa d’en Blanes:

 • Weg van de strandpaden / -gebieden
 • Dichtbij Palma de Mallorca

Palma Nova: dicht bij de stad maar toch afgelegen

De laatste halte voor Santa Ponsa is Palma Nova. Nogmaals, een wat grotere plaats vergeleken met Bendinat. Ook populair bij sommigen en zeker de moeite waard om te bekijken tijdens een villa tour.

Palma Nova:

 • Winkelmogelijkheden direct
 • Dichtbij het strand (loopafstand)
 • Ver van Palma de Mallorca

Nu gaan we over op kleinere gemeenschappen, elk met zijn eigen verdiensten. Vaak zijn het de kleine dingen: Kliffen, zand, het uitzicht, de dorpsstraat, misschien een herinnering aan een “eerste vakantie”. Beslissingen om te kopen worden om vele redenen genomen.

Santa Ponsa: ver weg van de drukte

Santa Ponsa is een must op een villa tour. Het gebied strekt zich uit langs de zuidwestkust en op een goede dag kunt u van hieruit helemaal tot Ibiza kijken. In het zuiden van de gemeente bevindt zich ook Port Adriano, een villawijk, die we direct na Santa Ponsa bereiken.

Mallorca, niet alleen mooi van de buitenkant, ook binnen in de woningen “leeft” u Mallorca.

Port Adriano (El Toro): Extra tip in Santa Ponsa

Ook interessant in Santa Ponsa is Port Adriano (El Toro). Daarom nog eens apart vermeld en met kaart aangegeven, in welke plaats je moet zoeken om een mooie villa te vinden en eventueel te kopen.

Cala Vinyes: Meer strand en Middellandse Zee

Cala Vinyes is een prachtig stuk strand en na een korte sprong over het puntje van het eiland, ben je er. Hoewel de feesthoofdstad Magaluf vlakbij ligt, zijn er in Cala Vinyes hele leuke, kleine villa-gemeenschappen.

Sol de Mallorca: zon van Mallorca

Mijn voorlaatste tip voor het zuidwesten, onder Palma de Mallorca, is Sol de Mallorca. Sol = zon, wat zeker veel verklaart. Het wordt niet veel zuidelijker op Mallorca!

Costa de la Calma: Overtocht door Port Andratx / Zuidwest Eiland

Iets noordelijker, al in de richting van Port Andratx, vindt u Costa de la Calma. De naam zegt het al, hier vindt u een prachtige, ruige kustlijn met kliffen (maar ook zwemmogelijkheden). Costa de la Calma is de laatste halte op onze rondreis in dit deel van Mallorca.

U kunt de villa ook direct vanuit Port Antratx bekijken via Costa de la Calma, in zuidwestelijke richting. Op die manier heb je alle belangrijke wijken in één dag gezien.

In het binnenland en ten noorden van het eiland

Natuurlijk vindt u niet alleen villa’s van Palma naar het zuidwestelijke eiland. Er zijn ook kleine villawijken in het binnenland en in het noorden die u als alternatief kunt bekijken.

 1. Santa Eugenia
 2. Pollenca

Santa Eugenia: Parel van het centrum van het eiland

Heel klein, maar opwindend voor wie het binnenland van Mallorca wil verkennen, met een heel eigen flora en fauna. Santa Eugenia is ook perfect gelegen voor een laatste sprong op de villa tour: Pollenca.

Pollenca: Landhuis en finca

Finca of landhuis? Je hebt de beste kansen in het binnenland van Mallorca.

Dit was onze Villa Tour, met de belangrijkste hotspots van Mallorca. Zoals beschreven, zijn er veel, echt veel mooie hoeken. Maar deze wijken zijn al een groot deel van de gebieden in Mallorca die interessant en spannend zijn voor de meerderheid van onze klanten!

Een beetje verder, het noorden van Mallorca en zijn natuur:

Tip! Onroerend goed in Mallorca voor golfers

Mallorca is ook een paradijs voor golfers. Leer hier de mooiste golfbanen van Mallorca kennen.

 • Golfbanen op Mallorca

U kunt ook eigendommen kopen direct aan of zelfs op individuele golfbanen. Van zeer comfortabele condominiums, tot villa’s. Alles wat je nodig hebt is een goede makelaar in Mallorca.

 • Koop een villa in Mallorca

Koop een villa aan de Middellandse Zee

Leer hier meer Spaanse hotspots van de Middellandse Zee kennen.

Ibiza: eilandtour en villawijk

Villa in Ibiza – U wilt een villa kopen in Ibiza? Villa met zwembad, dicht bij het strand en/of vliegveld, rustig bij de baai of dicht bij de stad met alle shopping hotspots. Hier leert u de juiste en belangrijke delen van het eiland kennen. Ik heb ook een paar veelgestelde vragen van mijn klanten in het begin. Welke locatie is het kopen waard in mijn ervaring? Welke delen van het eiland beveel ik aan klanten aan? Zodat u een snel overzicht heeft van Ibiza, onderverdeeld in A, B en C locaties. Misschien kent u onze Lukinski vastgoedrating al, waarin we steden in Duitsland met meer dan 50.000 inwoners beoordelen, in 3 categorieën: Van goede A-locaties naar goedkopere C-locaties. Van Eivissa en de gated community in Es Cubells, tot Cala Vadella, tot Sant Antoni.

 • Koop een villa in Ibiza

Marbella: het “Miami van Europa” voor vele golfers

Villa in Marbella – Vooral voor golfliefhebbers is Marbella één van de hotspots in Europa. Velen noemen Marbella het “Miami van Europa”. Een aangenaam tot warm klimaat het hele jaar door en bijna uitsluitend zonnig in alle seizoenen. Marbella wordt beschouwd als een van de hotspots in het Middellandse-Zeegebied, samen met de hotspots Mallorca en Ibiza. U wilt een villa kopen in Marbella? Ik neem u mee naar een van de zuidelijkste streken van Europa, verwend door de zon en het goede leven aan de Middellandse Zee.