Koop een villa in Spanje: Mallorca, Ibiza of Marbella? Vergelijking + tips voor kopers

Spanje heeft veel interessante plaatsen zoals Barcelona en Madrid. Als je echt op zoek bent naar zon, kijk dan naar 3 hotspots in het bijzonder: Mallorca, Ibiza en Marbella. Drie absoluut individuele plaatsen waar ik je mee naartoe neem! Ter plaatse, tijdens bezoeken met klanten, heb ik altijd een beetje tijd over en beetje bij beetje heb ik zo veel kleine gidsen verzameld over het kopen van onroerend goed in Spanje. In deze nemen we samen een kijkje naar de 3 Spaanse hotspots aan de Middellandse Zee!

Hotspot-onderzoek: Balearen & Marbella

Tijdelijk woonachtig in Spanje, misschien huren in de vrije tijd, hier vindt u een vergelijking van de belangrijkste Spaanse hotspots. Ik neem u ook mee naar de steden en regio’s, op Villa Tour, met alle villa buurten en wijken, gemeenschappen om te overwegen in uw aankoopbeslissing. Afhankelijk van uw persoonlijke doelstellingen vindt u rust in het “achterland” in alle hotspots, maar ook het stadsleven met de nabijheid van de luchthaven en talrijke bestemmingen wereldwijd.

Tip! Na de 3 hotspots heb ik nog praktische kooptips over aankoopprijs, staat (vooral de daken) en ligging.

Snelle check: welke locatie biedt welke voordelen?

Het vulkaaneiland Ibiza, de kleine stad Palma de Mallorca of het golfersparadijs Marbella?

 • Mallorca – Groot eiland, veel kleine stadjes en veel toerisme
 • Ibiza – vulkanisch eiland, adembenemende natuur, kleine gemeenschappen
 • Marbella – kuststrook voor golfliefhebbers

Mijn counseling begint altijd met een café

Om kopers optimaal te kunnen begeleiden en adviseren in hun aankoopsituatie, is het belangrijk dat ik de plaatsen, ook de mensen, echt ken. Ik drink bijvoorbeeld 3 keer per dag koffie op verschillende plaatsen, zo leer je mensen kennen, maar ook de kleinste micro-locaties.

Hier in de vergelijking, vindt u een inzicht & verdere links:

 1. Macro perspectief – Situatie in Spanje
 2. Mesolocatie van de stad of “eilandhoofdstad
 3. Villa wijk – voorbeeld in de regio

Villa Tour: Evaluatiecriteria

Onder de respectievelijke regio’s, vindt u verdere links naar de regio en de respectievelijke villa tour. Trouwens, de villa rondleidingen worden altijd parallel aan echte bezoeken gemaakt, zoals hier, de Villa Tour Ibiza.

Factoren die belangrijk zijn in mijn tours:

 • Aankomst / Vertrek tijden
 • Steden en omgeving (Winkelen tot dokter)
 • Mensen en geest van de regio

Uiteindelijk, beslist u:

Uw persoonlijke wensen en doelstellingen

Dit brengt ons terug bij de grote vraag: vulkanisch eiland Ibiza, kleine stad Palma de Mallorca of golfersparadijs Marbella:

Mallorca: Villa, Finca, Landhuis – alle stijlen

Koop Villa Mallorca – Villa met zwembad, uniek uitzicht op Palma, afgelegen baaien of hotspots zoals Son Vida (buitenwijk van Palma) en Port Andratx, in het westen van het eiland. Mallorca is de kopersmagneet in het Middellandse-Zeegebied als het op onroerend goed aankomt. Er zijn veel hotspots, maar alleen dit eiland combineert “het grote stadsleven” met strand, natuur, zon en rust – in de afgelegen villawijken. Sommigen bezoeken het eiland al 5 of 10 jaar en weten precies in welk gebied van Mallorca zij willen kopen, anderen zijn nog steeds onbeslist over de juiste locatie in Mallorca.

Alle belangrijke villawijken van Mallorca in een oogopslag:

 • Villa Mallorca kopen

Wat maakt Mallorca zo speciaal voor de meeste kopers?

 • Aankomst / Vertrek: Snelle vliegtijd ~ 3u (6u heen en terug)
 • Grootste eiland van de Balearen, veel te ontdekken
 • Palma de Mallorca als kleine grote stad
 • Vele andere steden op het eiland, zoals Sóller, Inca, Alcúdia, Pollença, Manacor

Terwijl het gebied rond Marbella beheersbaar is en Ibiza relatief snel kan worden verkend, duurt het een tijdje om alle hoeken van Mallorca te ontdekken. Het aantal stranden is natuurlijk ook veel groter. Hier is een blik op het klimaat in Mallorca:

Ø Laagste temperatuur / Ø Hoogste temperatuur

 • Winter (januari): 7 °C / 15 °C
 • Zomer (augustus): 31° / 21°

Waar te koop in Mallorca? Macro locatie

Mallorca heeft vele mooie hoekjes, maar u zult vooral geïnteresseerd zijn in de delen rond Palma, met de nadruk op het zuidwesten van het eiland, rond Santa Ponsa en Port Andratx.

Villa in Mallorca in klassieke finca stijl.

Zo droomachtig zijn de baaien van Mallorca.

Tip! Mallorca is een paradijs voor golfers. Leer hier de mooiste golfbanen van Mallorca kennen.

Palma de Mallorca: kleine metropool

De “hoofdstad” van Mallorca ligt ook in het zuidwesten van het eiland. Waarom? Hier heb je de meeste zon, in zuidelijke richting. In het westen van het eiland heeft u ook het voordeel van de avondzon en de zonsondergang over de zee te genieten.

Son Vida: buitenwijk van Palma (stad en luxe)

Zoals reeds aangekondigd, is Son Vida de villawijk van Palma de Mallorca. Son Vida is een van de beste gebieden op het Balearen eiland. Hier vindt u een van de meeste villa’s in Mallorca. De golfclub ligt voor de deur, net als de oude stad van Palma de Mallorca en de luchthaven ligt op slechts 20 minuten rijden met de auto, dwars door de stad.

Natuurlijk ook voor golfliefhebbers, een van de hotspots in combinatie met het stadsleven / snelle transfers naar de luchthaven.

Maak kennis met de meest exclusieve en dure plaatsen op Mallorca:

 • Villa Mallorca kopen

Kosten: Hoeveel kost een villa aan de Middellandse Zee?

Onroerend goed beleggers weten: De biedprijs is niet de verkoopprijs.

Ik bereken graag voor mijn cliënten, in een eerste beoordeling, als volgt: Elke vierkante meter (met uitzicht op het strand) kost 10.000 euro. Indien onlangs gerenoveerd of nieuw, 15.000 euro. Dan is er “het uitzicht”. Hoe beter het uitzicht, hoe exclusiever, hoe duurder. Afhankelijk van de grootte van de villa, 100.000, 200.000, 500.000. Zoals altijd, zijn er geen bovengrenzen.

Een “mooie” villa op een “goede” locatie (alles is relatief en hangt af van uw individuele doelen en wensen) met 200 m² dus 2.000.000 + “Uitzicht”.

Villa Tour Mallorca: De villawijken

Kom met me mee op een virtuele tour, met alle belangrijke villawijken van Mallorca:

 • Villa Mallorca kopen

Ibiza: Villa’s in een ruig landschap

Villa in Ibiza – U wilt een villa kopen in Ibiza? Villa met zwembad, dicht bij het strand en/of vliegveld, rustig bij de baai of dicht bij de stad met alle shopping hotspots. Hier leert u de juiste en belangrijke delen van het eiland kennen. Ik heb ook een paar veelgestelde vragen van mijn klanten in het begin. Welke locatie is het kopen waard in mijn ervaring? Welke delen van het eiland beveel ik aan klanten aan? Zodat u een snel overzicht heeft van Ibiza, onderverdeeld in A, B en C locaties. Misschien kent u onze Lukinski vastgoedrating al, waarin we steden in Duitsland met meer dan 50.000 inwoners beoordelen, in 3 categorieën: Van goede A-locaties naar goedkopere C-locaties. Van Eivissa en de gated community in Es Cubells, tot Cala Vadella, tot Sant Antoni.

Kom met me mee op een virtuele tour, met alle belangrijke villawijken van Ibiza:

 • Villa Ibiza kopen

Ibiza in één oogopslag, wat maakt Ibiza zo speciaal?

 • Relatief snelle vluchttijd (behalve in de winter, tussenstop Barcelona/Madrid) ~ 4u (8u heen en terug)
 • Vulkanisch, ruig landschap
 • Kleine eilandgemeenschap als Mallorca

Ø Laagste temperatuur / Ø Hoogste temperatuur

 • Winter (januari): 7 °C / 15 °C
 • Zomer (augustus): 30° / 21°

Waar te koop in Ibiza? Zon = op het zuiden

Wie al 4 of 5 jaar op het eiland vakantie viert, weet waarschijnlijk precies in welke regio van Ibiza hij of zij wil kopen. Maar wie het eiland nog maar 1 of 2 keer heeft gezien, vraagt zich af: Zijn er nog plaatsen die ik moet zien?

Het eiland zelf is, net als Mallorca, vooral populair in het zuiden en rond de “hoofdstad” Eivissa. In het noordelijkste deel van het eiland zult u nauwelijks villa’s vinden. Ook hier speelt de zon en haar verloop gedurende de dag een grote rol: in het zuiden = zon, in het noorden = minder zon. Van rustige locaties in het zuidwesten rond Sant Josep, Cala Vadella en El Cubells, tot villa’s dicht bij de stad in Sant Jesús of Roca Llisa.

Villa met uitzicht (en zwembad) op Ibiza.

Uniek mooi, de “rauwheid” van het eiland Ibiza gecombineerd met het goede lokale leven.

Eivissa: Ibiza Stad, Haven, Winkelen

Alles in Ibiza begint bij Eivissa, de “hoofdstad” met vliegveld, stad, winkelstraat. Kom met me mee op een virtuele tour, met alle belangrijke villawijken van Ibiza:

 • Villa Ibiza kopen

Villa wijk in Ibiza: Es Cubells

Misschien wel de meest exclusieve gemeenschap van Ibiza: Es Cubells. Afhankelijk van hoe u exclusiviteit interpreteert, vindt u hier villa’s in Hollywood-stijl. Direct aan de kliffen van de zuidkust en als een gated community (onder de stadsgrenzen van Es Cubells). Uw buurt is bezaaid met beroemde voetbalsterren uit Spanje en Portugal.

Je kunt nauwelijks villa’s in dit gebied krijgen voor minder dan 10 miljoen euro.

Villa Tour Ibiza: De villawijken

Kom met me mee op een virtuele tour, met alle belangrijke villawijken van Ibiza:

 • Villa Ibiza kopen

Marbella: “Miami van Europa” voor golfers

Villa in Marbella – Vooral voor golfliefhebbers is Marbella één van de hotspots in Europa. Velen noemen Marbella het “Miami van Europa”. Een aangenaam tot warm klimaat het hele jaar door en bijna uitsluitend zonnig in alle seizoenen. Marbella wordt beschouwd als een van de hotspots in het Middellandse-Zeegebied, samen met de hotspots Mallorca en Ibiza. U wilt een villa kopen in Marbella? Ik neem u mee naar een van de zuidelijkste streken van Europa, verwend door de zon en het goede leven aan de Middellandse Zee.

 • Villa Marbella kopen

Aankomst en tijden:

 • Iets langere aanloop van ~ 5u (10u heen en terug)
 • 45 minuten rijden luchthaven <-> Marbella

Ø Laagste temperatuur / Ø Hoogste temperatuur

 • Winter (januari): 9 °C / 16 °C
 • Zomer (augustus): 31° / 21°

Zo ziet Marbella er in de winter uit:

Marbella is een droom voor golfliefhebbers. Leer hier de mooiste golfbanen in Marbella kennen.

Monte Paraíso: De Gouden Mijl

Nueva Andalucía

Villa Tour Marbella: Alle villawijken

Kom met me mee naar een van de zuidelijkste plekken van Europa, het “Miami van Europa”:

 • Koop een villa inMarbella – Rondleiding door villawijken

Hier zijn enkele praktische tips voor kopers:

Koop een villa in Spanje: Financiering en huur

Hier zijn 3 extra tips voor je:

 1. Koop en huur een villa in het buitenland
 2. Villa Portefeuille Ibiza, Mallorca & Marbella
 3. Financiering in het buitenland: eigen vermogen en rentevoet

Koop en huur een villa in het buitenland

Opbrengst, seizoen, servicekosten, renovatie, financiering… Koop en huur villa – Een populair model bij veel eigenaren, vooral villa’s gelegen op plaatsen waar anderen op vakantie gaan. Bijvoorbeeld Spanje als hotspot, vooral Mallorca, Ibiza maar ook Marbella, afhankelijk van de persoonlijke banden die je met een van de plaatsen hebt.

Wie zijn villa wil verhuren, koopt niet alleen voor eigen gebruik, maar ook klassiek als investering met als doel dat de woning inkomsten genereert. Zoveel (opbrengst) dat de kosten gedekt zijn (aflossing van de lening, rente en onderhoud van de villa). Leer alles wat u moet weten over de opbrengst, de seizoenshuur van een villa, uw bijkomende kosten van onderhoud tot zwembadonderhoud en feiten over financiering. Ook de Spaanse onroerendgoedbelasting bij aankoop van onroerend goed.

Makelaars: Villa Portfolio Ibiza, Mallorca & Marbella

Als makelaar ben ik op klantenwerving, we geven exposés, plannen bezichtigingen en helpen met het koopproces ter plaatse, van notaris tot financiering indien nodig. Een kleine selectie van mijn villa’s in Mallorca, Marbella en Ibiza vindt u hier:

Financiering in het buitenland: eigen vermogen en rentevoet

U wilt een villa kopen in Spanje? Of het nu Mallorca, Marbella of Ibiza is, de voorwaarden voor vastgoedfinanciering verschillen aanzienlijk. Indien u uw villa niet koopt voor 100% persoonlijk gebruik, maar deze geheel of gedeeltelijk verhuurt als investering, dan moet u de bijzondere voorwaarden in Spanje kennen. Daarnaast zal ik u ook enkele inzichten uit de VS geven, ter vergelijking. Op die manier kunt u zien hoe goedkoop financiering in eigen land is en hoe duur leningen als buitenlander in andere landen worden, in verhouding tot uw rentevoet en uw eigen vermogen. Uiteindelijk gaat het altijd om het rendement.