Verkopen van onroerend goed: Flat, huis, appartement bouwen – procedure, kosten en tips

Huis verkopen [jaar] – U wilt uw huis verkopen? Voor een succesvolle en winstgevende verkoop van een onroerend goed is een gefundeerde en realistische waardebepaling altijd de eerste stap. Dit bepaalt uiteindelijk de verkoopprijs die moet worden vastgesteld. In de volgende stap brengen makelaars uw eigendom naar solvabele geïnteresseerden. Daarbij gaat het niet alleen om vastgoedportalen en marketing, maar ook om taxatie van onroerend goed, kredietcontroles van potentiële kopers, bezichtigingsafspraken en onderhandelingen, tot en met het koopcontract, de notarisafspraak en belastingzaken. Maak kennis met het onderwerp van de verkoop van onroerend goed hier in de gids. Eenvoudig uitgelegd, stap voor stap!

Verkopen van onroerend goed [jaar]: Procedure + checklists

Er zijn vele soorten onroerend goed en elk soort onroerend goed spreekt zeer specifieke groepen kopers (doelgroepen) aan. Condominium, huis, villa, appartementsgebouw of zelfs land. Maar de redenen voor verkoop zijn ook belangrijk (als het snel moet gebeuren). De verkoop van onroerend goed kan verschillende redenen hebben, waaronder “dringende” gevallen zoals dreigende insolventie, echtscheiding of zelfs het geërfde ouderlijk huis met de grote vraag: Wat te doen? Houden, verhuren en beheren of verkopen?

Locatie, locatie, locatie! Hier is nog een speciale blik op een selectie van grote steden:

Verkopen van onroerend goed: Wat moet je in gedachten houden?

In deze gids leert u alle centrale stappen van de verkoop. Van toepassing op alle soorten onroerend goed, van condominiums tot appartementsgebouwen. Hier vindt u speciale kenmerken van meergezinswoningen: Een appartementsgebouw verkopen. Laten we stap voor stap beginnen met de verkoop van onroerend goed.

In onze counseling sessies, zijn dit de 8 meest gestelde vragen door onze cliënten:

 • Wat is de beste manier om een eigendom te verkopen?
 • Wanneer moet ik mijn eigendom verkopen?
 • Wat moet u verduidelijken voordat de verkoop begint?
 • Onroerend goed particulier verkopen of via een makelaar?
 • Tegen welke prijs kunt u uw eigendom aanbieden?
 • Welke paragrafen moeten in het koopcontract staan en welke niet?
 • Moet u bekende gebreken in het koopcontract vermelden?
 • Wanneer is de verkoop van een onroerend goed belastingvrij?

Op alle gebieden:

De locatie en het type bepalen in grote mate de verkoopprijs van uw eigendom

Laten we beginnen met de procedure in 3 fasen – dit is hoe u uw eigendom verkoopt!

De 3 fasen bij de verkoop van onroerend goed

 1. Voorbereiding: Voorbereiding eigendom en verkoop
  1. Financiële planning en timing van verkoop
  2. Makelaar huren
  3. Gegevens en documenten
  4. Verhogen waarde eigendom
  5. Bepaal de aanbiedingsprijs
  6. Maak een exposé
 2. Verkoopfase: het pand op de markt brengen en kopers vinden
  1. Markt eigendom
  2. Contact met potentiële kopers
  3. Potentiële kopers filteren en selecteren
  4. Kredietcontrole
  5. Data bekijken
  6. Verkoopgesprek & onderhandeling over aankoopprijs
 3. Verkooptransactie: Koopovereenkomst tot overdracht
  1. Opstellen koopcontract bij notaris
  2. Notaris afspraak
  3. Inschrijving in het kadaster en verwerking van betalingen
  4. Overdracht van het eigendom
  5. Notariskosten en makelaarscourtage
  6. Belasting betalen

In deze gids leert u alle stappen stap voor stap. Perfect voor diegenen die hun eerste eigendom verkopen.

Tip! Klik op de doorlopende links (dik gemarkeerd) en weer terug, zodat u alles leert wat belangrijk is voor de verkoop van onroerend goed!

Voorbereiding: Voorbereiding eigendom en verkoop

Alvorens een onroerend goed te verkopen, zoals bij alle winstgevende, ondernemende projecten, met voldoende winst aan het eind van de onderhandelingen, is het nodig vooruit te plannen. Een persoon verkoopt een van X eigendommen uit zijn eigen portefeuille, heeft dus weinig tijdsdruk. Iemand anders verkoopt zijn eigen woning (koopwoning) en heeft het kapitaal nodig om een nieuwe woning te financieren, hierdoor ontstaat tijdsdruk bij de verkoop.

Daarom stap 1: “Tijdsplanning en, indien nodig, financiële planning”.

Financiële planning en timing van verkoop

Twee aspecten zijn dus bijzonder belangrijk bij de voorbereiding van de verkoop. Een vooruitziend tijdschema dat realistisch is en een eerste, ruw financieel plan (voor grotere nalatenschappen, kwartjes & co.). Niet alleen moet het tijdstip van verkoop realistisch worden vastgesteld, maar ook moeten alle bijkomende kosten van tevoren worden berekend.

 • Financiële planning en timing van verkoop

Een makelaar inhuren: taken & voordelen

Verkopen met of zonder makelaar? Een groot deel hangt af van de makelaar, maar niet alleen vanwege deze individuele procedures en processen, vooral hun eigen tijd, is een hoog goed voor de meeste verkopers. Daarom raden wij altijd aan om uw huis of appartement samen met een makelaar te verkopen. Een ervaren makelaar is zeer goed op de hoogte van de huidige markt, heeft een eigen netwerk van kopers en put uit zijn ervaring.

 • Makelaar huren

Wie fouten maakt bij de verkoop van zijn eigendom, betaalt een dure prijs. Professioneel gepresenteerde eigendommen verkopen het best. Dat is de reden waarom makelaars de hoogste verkoopprijzen behalen. Gemiddeld 72% van alle eigendommen wordt via vastgoedmakelaars verkocht (bron: Federaal Bureau voor de Statistiek).

 1. Berlijn met makelaar: 78,6%
 2. Düsseldorf met makelaar: 76.0%
 3. Hamburg met makelaar: 65,1%
 4. Keulen met makelaar: 63,0%
 5. Stuttgart met makelaar: 56.8%
 6. München met makelaar: 55,2%
 7. Frankfurt met makelaar: 53,3%

Verkoop zogenaamd “om niet”, d.w.z. onderhands en zonder makelaar, houdt risico’s in en maakt de verkoop en de hele transactie (taxatie tot notaris en koopcontract) vatbaar voor fouten.

Documenten en bescheiden: Energiecertificaat & Co

Welke documenten moet u voorbereiden voor de verkoop? Voordat we aan de marketing van onroerend goed beginnen, moet u eerst alle belangrijke documenten regelen die nodig zijn voor de verkoop. Dit kan een hele tijd duren. Ontdek hier welke documenten u nodig hebt voor de verkoop van uw huis of appartement.

 • Gegevens en documenten

Waardestijging onroerend goed: flat en huis

Ter voorbereiding kunt u veel doen om de verkoopprijs van uw woning positief te beïnvloeden. Afhankelijk van het eigendom, het soort constructie, de staat en de mogelijkheden, strekt het gamma zich uit van visuele verbeteringen, bijvoorbeeld door gespecialiseerd schoonmaakpersoneel, tot renovatie en modernisering om de waarde van het eigendom te verhogen.

 • Waardestijging onroerend goed: flat en huis

Bepaal de aanbiedingsprijs: Taxatie van een huis en een flat

Zoals we al eerder hebben geleerd, is een biedprijs geen verkoopprijs! Je kunt een eenvoudige flat van 100 vierkante meter in Bochum voor 5 miljoen aanbieden, maar het is de vraag of één enkele, relevante geïnteresseerde dan op het aanbod zal ingaan. Daarom is het belangrijk een goede aanbiedingsprijs vast te stellen. Maar hoe bereken je de verkoopprijs van een woning? Hoe wordt een eigendom getaxeerd?

 • Bepaal de aanbiedingsprijs: Taxatie van een huis en een flat

Het maken van een exposé voor het huis – checklist

Je hebt al veel geleerd over het verkopen van onroerend goed. Nu is het tijd om de eerste kennis toe te passen door het maken van het eigendom exposé. Het exposé geeft belangstellenden een eerste inzicht. Voordat er tijdrovende bezichtigingsafspraken moeten worden gemaakt, kunnen potentiële kopers snel en gemakkelijk de belangrijkste informatie zien en in geval van twijfel ook vergelijken met andere aanbiedingen.

 • Maak een exposé: Documenten, foto’s, strategie

Laten we nu overgaan tot de verkoopfase.

Taxatie: soorten onroerend goed (marktwaarde)

Naast de stap: “Biedprijs: taxatie en gewenste verkoopprijs”, vindt u hier nog meer gedetailleerde informatie over de afzonderlijke soorten onroerend goed. Alle belangrijke informatie over de taxatie van onroerend goed, voor u samengevat: Een eigendom taxeren.

Wat is mijn huis nog waard? Of het nu gaat om een huis, een stuk grond, een flat of een volledig appartementsgebouw, de basis van een succesvolle vastgoedoverdracht is altijd een solide, realistische waardebepaling van het eigen onroerend goed.

Als de vraagprijs ver boven de realistische marktwaarde ligt, zult u niet verkopen / kopers zullen niet toeslaan

Als de prijs te laag is, geeft u geld weg; als de aankoopprijs te hoog is, vervreemdt u echte potentiële kopers. Het bepalen van de juiste vraagprijs is een van de belangrijkste punten bij de verkoop van een woning.

Waardering van de afzonderlijke soorten onroerend goed:

 • Taxatie van onroerend goed
 • Land
 • Flat
 • Huis – ook rijtjeshuis, halfvrijstaand huis & Co.
 • Appartement huis

Laten we nu overgaan tot de 3 hierboven vermelde waarderingsmethoden.

 1. Methode van de gekapitaliseerde winsten
 2. Reële waarde methode
 3. Methode van de vergelijkende waarde

Inkomstenbenadering: Uitsplitsing van de marktwaarde en de inkomenswaarde van het gebouw

De methode van de gekapitaliseerde opbrengstwaarde verdeelt het onroerend goed in de marktwaarde van de grond en de opbrengstwaarde van het gebouw.

Grondwaarde rente = 7 procent * 100.000 euro = 7.000 euro

Inkomenswaarde gebouw = 5.600 euro * 12,50 (vermenigvuldigingsfactor) = 70.000 euro

Dit omvat de huurinkomsten, de onderhoudskosten en de kosten voor het beheer van de grond en het gebouw. Dienovereenkomstig worden de huuropbrengsten minus de beheerskosten en de grondwaarde inclusief de rente vergeleken.

Materiële waarde methode: Waarde voor de nieuwbouw van een onroerend goed

Bij de berekening wordt eerst de standaardgrondwaarde gebruikt om de marktwaarde van de grond te bepalen, vervolgens wordt de werkelijke waarde van het gebouw toegevoegd.

De werkelijke waarde van het gebouw wordt berekend op basis van de productiekosten van het gebouw minus eventuele ouderdomsreducties. De reële waarde van de grond (marktwaarde van de grond) en de reële waarde van het gebouw worden bij elkaar opgeteld en vermenigvuldigd met een reële-waardefactor.

Waarde in natura = (100.000 euro + 150.000 euro) * 0,5 = 125.000 euro

De berekening van de reële-waardefactor is gebaseerd op het soort gebouw, de voorlopige reële waarde en de genormaliseerde grondwaarde. De totale materiële waarde die op deze wijze wordt bepaald, geeft aan welke financiële middelen zouden moeten worden besteed om het onroerend goed te herbouwen.

Vergelijkende waarde methode: Vergelijking van gelijksoortige eigenschappen

De comparatieve waarde methode vergelijkt uw eigendom met gelijkaardige eigendommen. Het wordt met name gebruikt voor de verkoop van eigen flats en huizen. De vergelijkende waarde kan ook worden bepaald voor onbebouwde grond.

Prijs per vierkante meter van het vergelijkbare onroerend goed = 300.000 euro / 100 m² = 3.000 euro per m²

Aankoopprijs van het te taxeren onroerend goed = 3.000 euro * 200 m2 = 600.000 euro

Alleen eigendommen op vergelijkbare locaties en met een vergelijkbare indeling worden in de vergelijking meegenomen. De in de taxatie opgenomen eigendommen moeten afkomstig zijn uit de onmiddellijke omgeving van het woonhuis. De methode van de vergelijkende waarde wordt geacht de werkelijkheid bijzonder dicht te benaderen. Het wordt zeer vaak gebruikt om de waarde van eigendommen te bepalen omdat de locaties regionaal betrekkelijk vergelijkbaar zijn.

Voordat we overgaan tot het verkoopproces, volgen hier de waarderingsmethoden voor de afzonderlijke soorten onroerend goed.

Taxatie van een appartement / condominium (incl. gedeeltelijke kavel)

De precieze waardebepaling van uw eigen flat wordt ten laatste belangrijk wanneer u de flat wilt verkopen of nalaten. Zelfs in geval van hypothecaire lening – bijvoorbeeld omdat u een ander onroerend goed wilt kopen – moet de waarde zeer nauwkeurig worden bepaald. Dit is waar een expert in het spel komt. Wat beïnvloedt de waarde van een flat? Maar laten we ons eerst houden aan de zogenaamde “pi uit de duim waarde”, d.w.z. een zeer ruwe waardebepaling. Om de waarde van uw flat te bepalen, spelen eerst een aantal “zachte” invloedsfactoren een rol.

Taxatie van een huis / vrijstaand huis

Beoordeel de aankoopprijs ruwweg of laat deze schatten – Als het huis of appartement nog niet zo lang geleden is gekocht, vormen de bouwkosten of de aankoopprijs de eerste leidraad voor de taxatie van het huis. Het belangrijkste criterium is de locatie. De prijzen van onroerend goed kunnen van regio tot regio aanzienlijk verschillen. Daarom moeten alleen eigendommen in de nabijheid in de vergelijking worden opgenomen. Aspecten van de micro- en macrolocaties en van de onmiddellijke ligging van het onroerend goed zijn eveneens van belang bij de waardebepaling van de woning: achtergrondlawaai, uitzicht en lichtomstandigheden zijn interessant voor potentiële kopers en beïnvloeden de waarde van het onroerend goed en de haalbare prijs.

Taxatie van een appartementsgebouw (incl. huurovereenkomsten)

Als u uw appartementsgebouw wilt verkopen, dan is één ding belangrijk: Een geïnformeerde, marktgerichte, realistische aankoopprijs. De centrale vragen van eigenaars: Wat is mijn eigendom waard? Hoe bereken je de waarde van een appartementsgebouw? Hoe bepaalt de belastingdienst de waarde van een huis? Wie bepaalt de marktwaarde van een onroerend goed? Hoe waardeert de bank een eigendom? Veel vragen en veel feiten die u zult tegenkomen tijdens de taxatie van een meergezinswoning. Om u een eerste indruk te geven van de complexiteit rond locatie, marktwaarde, vergelijkbare panden, bouwconstructie, enz. hebben wij deze gids over het taxeren van meergezinswoningen voor u geschreven. Waardefactoren, locatie, uitrusting, marktwaarde, realistische prijs:

 • Beoordeel appartement huis

Waardering van grond (bebouwd en onbebouwd)

Bepaling van de marktwaarde, taxatie en koopprijs – Hoe waardeer je een onroerend goed? Hoe berekent u de marktwaarde van een onroerend goed Wie mag een onroerend goed taxeren? Wie verstrekt informatie over de standaard grondwaarde?

 • Beoordeel eigendom

Verkoopfase: het pand op de markt brengen en kopers vinden

De verkoopfase begint met het vinden van een strategie. Strategie vinden in de verkoop van onroerend goed? Ja, dat klopt. Ook hier is het een spel van vraag en aanbod.

Marketing onroerend goed: Defensief, Offensief & Off Market

Om uw flat of huis bij de koper te brengen, moet het ook goed in de markt worden gezet. Hiervoor bestaan een aantal strategieën, die verschillen naargelang van het type eigendom en de locatie. Laten we de verschillende opties eens nader bekijken.

 • Marketing onroerend goed: Defensief, Offensief & Off Market

Contact met potentiële kopers: Vragen aanvaarden

Een groot deel van het werk bestaat nu uit het verwerken van de verzoeken om inlichtingen van belangstellenden. Omdat: Niet eerder is uw woning geadverteerd dan potentiële kopers beginnen contact met u op. Lees hier meer.

Filteren en selecteren van potentiële kopers: Tips

Afhankelijk van de exclusiviteit van het onroerend goed kan het communicatieproces met elke afzonderlijke kandidaat-koper uren of zelfs weken duren. Immers, niet elke kandidaat-koper is een geschikte koper.

 • Potentiële kopers filteren en selecteren

Kredietbeoordeling: nagaan van de economische kredietwaardigheid van de betrokken partijen

Om er zeker van te zijn dat de potentiële koper in staat is te betalen, moet eerst zijn economische kredietwaardigheid worden gecontroleerd. Wat wordt bedoeld met het proces van kredietbeoordeling en hoe het werkt – meer hier:

 • Kredietwaardigheidsbeoordeling: controleer de economische kredietwaardigheid

Het organiseren en uitvoeren van bezichtiging afspraken

Een afspraak voor bezichtiging moet gewetensvol worden voorbereid. Hier wordt immers vaak beslist wie echt geïnteresseerd is in uw eigendom en wie als koper zal worden overgeslagen. Om de juiste argumenten naar voren te brengen, moeten alle documenten uiterlijk op dit tijdstip beschikbaar zijn. De meeste nieuwe kopers willen immers weten waar ze aan beginnen als ze een huis of appartement kopen.

 • Het organiseren en uitvoeren van bezichtiging afspraken

Verkoopgesprek & onderhandeling over aankoopprijs

Niet alleen de bezichtigingen moeten goed worden voorbereid, maar ook de verkoopgesprekken. Zodra een geschikte koper is gevonden, is de volgende stap het onderhandelen over de prijs! Hier heb je zowel verkoopsvaardigheden als overtuigingskracht nodig. Onze tips vindt u hier:

 • Verkoopgesprek & onderhandeling over aankoopprijs

Verkooptransactie: Koopovereenkomst tot overdracht

Zodra de juiste koper is gevonden, is het tijd om over te gaan naar de volgende fase, het verkoopproces!

Opstellen koopcontract bij notaris

De onderhandelingen over de aankoop waren succesvol en er werd een koper gevonden. Gefeliciteerd! Nu is het alleen nog een kwestie van het koopcontract opstellen en de transactie kan beginnen. Aantal sleutels, overdracht, uitrusting & Co. – lees hier welke punten in het koopcontract moeten worden opgenomen.

 • Opstellen koopcontract bij notaris

Notaris afspraak: Notariële akte, procedure en duur

Voordat u uw eigendom overdraagt, maken u en de koper een afspraak bij de notaris om de verkoop van het eigendom te bevestigen. Lees meer over de procedure en de duur in onze gids:

 • Notaris afspraak: Notariële akte, procedure en duur

Inschrijving in het kadaster en verwerking van betalingen

Met de inschrijving in het kadaster en de overdracht van de koopprijs wordt de geplande verkoop van onroerend goed een succesvolle verkoop. De volledige aankoopprijs wordt op uw rekening bijgeschreven en u kunt het geld nu gebruiken voor nieuwe investeringen.

 • Inschrijving in het kadaster en verwerking van betalingen

Overdracht van het eigendom

Een opleveringsprotocol, meer bepaald een opleveringsprotocol voor een flat of een huis, geeft een samenvatting van de staat van een onroerend goed op het ogenblik van de oplevering aan een nieuwe eigenaar, huisbaas of huurder. De overhandiging is altijd hetzelfde, belangrijke documenten worden overhandigd, natuurlijk in het origineel, en tenslotte de sleutels.

 • Overdracht van het eigendom

Notariskosten en makelaarscourtage

Na de koopprijs moet de koper gewoonlijk de notaris en de makelaar betalen. Er is hier echter een kleine wijziging, en daarom wordt dit apart als punt vermeld. Met de nieuwe wet op de makelaars, onder voorbehoud, is het zo dat ik de kosten voor de makelaar verdeel bij verkoop aan een particulier. Volgens deze nieuwe wet moet de verkoper ten minste de helft van de kosten van de makelaar betalen. Het is belangrijk op te merken dat dit alleen geldt voor particuliere verkoop.

 • Notariskosten en makelaarscourtage

Belasting betalen bij de verkoop van onroerend goed

Op het gebied van belastingen wordt bij de meeste verkopers alleen de koper belast met overdrachtsbelasting. Als u als particulier verkoopt en dat niet op commerciële basis doet, bent u over het algemeen niet belastingplichtig. Dit geldt echter alleen als de verkoop van het onroerend goed tien jaar na de aankoop plaatsvindt en als u in de afgelopen vijf jaar niet meer dan drie eigendommen hebt verkocht, met inbegrip van dit onroerend goed. Kijk hier voor de huidige, exacte wetgeving.

Verkopen van onroerend goed – Conclusie

Met deze gedetailleerde en gratis gids over het onderwerp van de verkoop van onroerend goed, wil ik u een inzicht geven in het proces van de verkoop van onroerend goed. Te beginnen met het juiste timemanagement, de selectie van een makelaar, de voorbereiding van het onroerend goed, het juiste exposé, de marketing, de communicatie met geïnteresseerden, het regelen van bezichtigingsafspraken, de onderhandeling over de koopprijs, het koopcontract, de notaris, het kadaster en al het andere!

Je hebt stap voor stap geleerd hoe je een huis moet verkopen, met kleine trucjes en tips onderweg.

Als u op zoek bent naar een onroerend goed expert voor uw condominium, huis of villa, zijn wij de juiste contactpersoon voor de job. Met een sterk netwerk in Duitsland, Europa en de VS. Op die manier bereikt u niet alleen de typische kopers van de typische portalen. U kunt exclusieve koperskringen bereiken, projectontwikkelaars uit Duitsland, ondernemers uit Europa, investeerders uit de VS. Wij vinden de juiste strategie en u kunt uw tijd winstgevend gebruiken.

Verkopen van onroerend goed: meer tips voor verkopers

Hier vindt u nog meer specifieke tips voor grond, condominium, huis, appartementsgebouw en villa.

Land verkopen

Een eigendom verkopen is een beslissing waar u lang over hebt nagedacht. Er kunnen verschillende redenen zijn voor de verkoop. Maar als het gaat om het succes van de verkoop, zijn alle eigenaren het eens. Het eigendom moet tegen de beste prijs en zonder lange wachttijd worden verkocht. Als u besluit onderhands te verkopen, krijgt u te maken met een enorme portefeuille aan taken en organisatorische details. In de praktijk heeft het aanbieden van uw eigendom via een vastgoedmakelaar met knowhow zijn waarde bewezen, aangezien bronnen van vergissingen zijn geëlimineerd en u uw eigendom volledig kunt aanbieden zonder stress en zonder een reorganisatie van uw dagelijkse leven.

Plat verkopen

Flat verkoop – Veel redenen in het leven maken ons spelen met het idee van de verkoop van het flatgebouw. Vooral op oudere leeftijd. Is het minder geschikt voor seniorenwoningen, moeilijk te bereiken of gewoon te groot en te duur? Is een verhuizing in verband met werk aan de orde of is de flat te klein geworden voor het gezin? Lukinski ondersteunt u vakkundig en betrouwbaar bij de verkoop van uw woning. Gebruik onze online service en ontvang een taxatie van uw woning.

Van taxatie tot speculatiebelasting. In deze gids vindt u alle belangrijke factoren in eenvoudige bewoordingen uitgelegd. Leer het proces van het verkopen van een flat stap voor stap kennen, zodat u ook de vraag kunt beantwoorden: Verkopen met of zonder makelaar? De particuliere verkoop van onroerend goed houdt vele risico’s en bronnen van fouten in, te beginnen met de taxatie van het appartement en de vraagprijs tot de individuele marketing, van “reclame” tot interne klantennetwerken en de verkoop van onroerend goed buiten de markt om. Leer de antwoorden op vragen als: Wanneer is het een goed moment om uw huis te verkopen? Welke documenten heb je vooraf nodig om te verkopen? En kunt u uw appartement verkopen als het nog niet volledig is afbetaald?

Huis verkopen

Een huis verkopen – Eengezinswoningen worden gekenmerkt door het feit dat zij slechts door één gezin, één echtpaar of één alleenwonende persoon worden bewoond. Ze hebben een tuin die ook eigendom is van de eigenaar. Niet alle vrijstaande huizen worden bewoond door hun eigenaars. Er is ook de mogelijkheid om een vrijstaand huis met tuin te huren. In bijna alle federale staten zijn eengezinswoningen zeer populair als vorm van huisvesting. De vraag op de vastgoedmarkt is navenant hoog.

Type huis: Types

Het verkoopproces voor de verschillende woningtypes is vergelijkbaar.

 • Eengezinswoning (en appartementsgebouw)
 • Rijtjeshuis
 • Twee-onder-een-kap woning
 • Stedelijke villa
 • Villa
 • Designwoning
 • Landhuis
 • Vakwerkhuis
 • Bauhaus / Kubus
 • Mediterraan Huis
 • Meer speciaal (kapiteinshuis, Fries huis, pentakhuis, Zweeds huis of bungalow)

Om u zo goed mogelijk te helpen bij de verkoop van het onroerend goed, raden wij u aan de nodige documenten zo goed mogelijk voor te bereiden vóór de afspraak.

Je huis snel verkopen? Tips

Snel een huis verkopen – Het verkopen van een huis is een complexe aangelegenheid en omvat veel verschillende stappen. Van het opstellen van een aansprekende advertentie tot de taxatie van het onroerend goed en de daaropvolgende juridische stappen, zoals het koopcontract en de afspraken met de notaris. Tijdens al deze stappen moet met verschillende punten rekening worden gehouden om de verkoop van het onroerend goed zo winstgevend en snel mogelijk af te ronden.

Een eigendom zo snel mogelijk succesvol verkopen is moeilijker dan u denkt. Er zijn veel zaken waarmee rekening moet worden gehouden en veel fouten die kunnen worden gemaakt. U moet dus vanaf het begin op de hoogte zijn van de processen en er zeker van zijn dat u alles goed doet. Het proces wordt voor u alleen maar gemakkelijker gemaakt door de juiste deskundigheid en de juiste ondersteuning op dit gebied.

Verkoop appartement huis

Een appartementsgebouw verkopen – U wilt verkopen? Als u besluit uw huis particulier te verkopen, betekent dit dat u veel tijd moet investeren. Van de taxatie tot het opstellen van het exposé, tot de benadering van de klant en de verkoopfase, gaan maanden voorbij zonder enige kennis van de markt.

Daarom is het voor particuliere verkopers het belangrijkste om de tijd altijd realistisch in te schatten! Het begint immers allemaal vóór de verkoop, u mag de voorbereidingstijd niet onderschatten. Wees realistisch en eerlijk tegen jezelf, bijvoorbeeld over de mogelijke achterstand van renovaties. Naast al het werk aan het condominium of het huis, zijn er alle voorbereidingen voor de verkoop.

Fundamentele vragen rijzen reeds lang vóór de verkoop. Hier is een kort overzicht van de belangrijkste vragen voordat u uw appartementsgebouw gaat verkopen: Heeft u een vervolgpand in het vooruitzicht? Is er behoefte aan renovatie / opknapbeurt? Zijn alle documenten beschikbaar (kadastrale kaart, uittreksel uit het kadaster, plattegronden, energiecertificaat)?

 • Verkoop appartement huis
 • Beoordeel appartement huis

Villa verkopen

Verkoop van een villa – De verkoop van villa’s en exclusieve landgoederen verloopt niet volgens een vast patroon. Waarom? Hoe exclusiever het onroerend goed, hoe groter de kans dat verkopers op zoek gaan naar absoluut discrete makelaars. De technische term hier: Buiten de markt. Ze verschijnen in geen enkel onroerend goed portaal. Onroerend goed buiten de markt wordt alleen aangeboden aan interne, bekende kopers, zoals particulieren, family offices en investeerders. Hier is een overzicht van het onderwerp: Verkoop van een villa.

Echtscheiding

Wie besluit te trouwen en in het huwelijk te treden, is in de meeste gevallen van plan voor altijd met zijn echtgenoot samen te leven en alles te delen wat hem toebehoort. Wanneer men trouwt, denkt niemand eraan dat er uiteindelijk een echtscheiding zal komen en mogelijk zelfs een geschil over bezittingen. Maar in 2017 bedroeg het scheidingspercentage in Duitsland meer dan 36 procent, wat aantoont dat helaas niet alle huwelijken eeuwig stand houden. Vaak zijn vreemdgaan, het dagelijkse leven inclusief routine of zelfs financiële problemen de redenen voor een scheiding.

Erfgoed

Een geërfd huis verkopen – Er zijn veel voorkomende vragen die ons bereiken, zoals “Wanneer kan ik een geërfd huis verkopen?” en in het bijzonder veel variaties rond één onderwerp: belastingen bij verkoop. Is de verkoop van een geërfd huis belastbaar? Hoe wordt een geërfd huis belast? Hoeveel bedraagt de successierechten op een huis? Voordat het geërfde huis kan worden verkocht, moet eerst worden besloten of de erfenis überhaupt zal worden aanvaard. Er zij op gewezen dat een nalatenschap slechts in haar geheel kan worden aanvaard. Niet alleen de grond en het eigendom worden verworven, maar ook de hypotheek en eventuele schulden worden door de erfgenaam overgenomen. Zo komen er niet alleen rechten, maar ook plichten op de erfgenaam. Je hebt zes weken om voor of tegen de erfenis te beslissen. Binnen deze periode moet u berekenen of het financieel rendabel is om de erfenis te aanvaarden.

In de meeste gevallen beslissen de erfgenamen om te erven. Zelfs als het eigendom ver verwijderd is van de woonplaats van de erfgenaam. Maar juist in deze situatie rijst de vraag wat er met het eigendom moet gebeuren. Als bewonen of verhuren van het huis geen optie is, is de meest voorkomende overweging het geërfde huis te verkopen.

Boedelinsolventie

Boedelinsolventie, wat is dat? De dood van een persoon die ons dierbaar was, is altijd een zware last. Ongeacht of het al te voorzien was dat iemand niet lang meer te leven zou hebben of dat het een verrassende speling van het lot was, de situatie is nooit gemakkelijk voor de nabestaanden. Het overlijden van een persoon gaat gewoonlijk niet alleen gepaard met een zware rouw, maar ook met de kwestie van de nalatenschap. Er zijn veel verschillende situaties: Sommige mensen hebben al voor hun dood nagedacht over wie welke aandelen moet erven en andere mensen hebben er niet over nagedacht of hebben geen tijd gehad om zich met het onderwerp bezig te houden omdat zij door een speling van het lot werden verrast.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.