Commercieel vastgoed verkopen: Procedure, makelaar en soorten onroerend goed

Commercieel vastgoed verkopen [jaar] – U wilt uw vastgoed verkopen en zoekt een partner om de verkoop voor u uit te voeren? Supermarkt, hotelverkoop en winkelcentrum: met de verkoop van commercieel vastgoed zijn grote sommen geld gemoeid en de grootste bekwaamheid in het doorlichten van de potentiële koper. Voor wat voor soort bedrijf is uw pand geschikt? Is het een woning in een commercieel gebied of biedt u een woning aan in gemengde gebieden? Welke grondwaarde kan worden bereikt en tegen welke prijs per vierkante meter worden vergelijkbare bedrijfspanden op uw locatie verkocht? Dit zijn allemaal vragen die alleen kunnen worden beantwoord door een gedetailleerde analyse bij de verkoop van commercieel onroerend goed. Tip! Bent u al op de hoogte van Off Market Real Estate? Discrete makelaardij van onroerend goed, zodat niemand te weten komt van de wens om te verkopen: Onroerend goed buiten de markt.

Wat is belangrijk bij het aanbieden van een commercieel eigendom

Goede makelaars vinden niet alleen snel een solvabele koper, maar ondersteunen u ook bij de verkoop van het bedrijfspand volgens de omstandigheden en mogelijkheden. Bezichtigingsafspraken worden geregeld, gecoördineerd en professioneel uitgevoerd.

Om de verkoop te bespoedigen en u zekerheid te geven bij de keuze van een contractpartner en nieuwe eigenaar, controleren wij de kredietwaardigheid van de kandidaat-kopers en verkrijgen wij een concept voor de financiering. Voordat een ervaren makelaar in onroerend goed voor zakelijk gebruik een aanbeveling doet en u een koper voorstelt, heeft hij alle noodzakelijke controles op solvabiliteit, veilige financiering en klantspecifieke feiten uitgevoerd.

U wordt ontlast van de gehele voorbereidings- en verkoopfase, zodat u zich kunt bezighouden met uw core business en de makelaardij zorgeloos en veilig kunt uitbesteden.

Makelaarstaken in de verkoop van commercieel onroerend goed

U wilt een huis of appartement verkopen, hebt geen ervaring op de vastgoedmarkt en wilt koste wat kost fouten vermijden? Dan doet u er goed aan gebruik te maken van de uitgebreide diensten van een makelaar en de tijdrovende en ingewikkelde verkoop van uw woonhuis te vereenvoudigen. Wanneer u een vastgoedmakelaar inschakelt, hoeft u de verkoop van uw eigendom niet in uw planning op te nemen, aangezien alle taken rechtstreeks door uw makelaar worden overgenomen en in uw belang worden uitgevoerd.

In principe vervult een makelaar alle taken die belangrijk zijn voor en tijdens de verkoop- en verhuurfase. Hij stelt een exposé op, bepaalt de marktwaarde van uw eigendom, maakt reclame voor uw eigendom en fungeert vervolgens als tussenpersoon tussen u en belangstellenden. Terwijl het opstellen en publiceren van een advertentie een tijdrovende maar eenmalige taak is, maakt het beantwoorden van vragen van klanten deel uit van de dagelijkse werkzaamheden van een makelaar.

Hier kunt u meer informatie vinden over de:

Commissie voor de makelaar: de belangrijkste voorschriften

Meer dan 80 procent van alle eigendommen te koop of te huur worden bemiddeld. Dit betekent dat de eigenaar een makelaar opdracht geeft om het aanbod bekend te maken en alle taken tot aan het sluiten van de overeenkomst voor zijn rekening uit te voeren. Professionele makelaardij is een dienst die wordt overeengekomen tussen de cliënt en de makelaar. Nadat de dienst is verricht, is een commissie, de zogenaamde courtage, verschuldigd.

Wie de provisie betaalt, hangt af van het soort provisie en de reden voor de provisie. Als u uw eigendom via een makelaar verkoopt, betaalt de koper meestal. Voor huurwoningen geldt sinds 2015 het kopersprincipe, zodat de ontvanger van de factuur en de betaler van de commissie identiek is aan de persoon die opdracht heeft gegeven voor een makelaarsdienst.

Hier vindt u meer informatie over de:

Commercieel vastgoed verkopen? Procedure, belastingen & Co.

De verkoop van commercieel vastgoed is een complexe, tijdrovende taak die expertise vereist. Zonder de nodige knowhow en ervaring op het gebied van de verkoop van commercieel onroerend goed, zullen er zeker fouten worden gemaakt. Als de vraagprijs onevenredig hoog is, zult u slechts enkele aanvragen ontvangen en moet u voorbereid zijn op een langer verkoopproces. Als de prijs te laag is, zult u geld verliezen en ontevreden zijn over de verkoop.

Particulier verkopen?! Fouten vermijden

Vertrouw op deskundigen die ervaring hebben met de verkoop van commercieel onroerend goed en die weten wat belangrijk is bij de voorbereiding van offertes, bij de vaststelling van prijzen en bij besprekingen met belangstellenden. Wijd u aan uw dagelijkse taken en kies ervoor om uw bedrijfspand professioneel te laten verkopen. Vermijd fouten bij de verkoop van uw eigendom.

Waardering en biedprijs

U wilt uw eigendom verkopen? Voor een succesvolle en winstgevende verkoop van een onroerend goed is een gefundeerde en realistische waardebepaling altijd de eerste stap. Dit bepaalt uiteindelijk de verkoopprijs die moet worden vastgesteld. In de volgende stap brengen makelaars uw eigendom naar solvabele geïnteresseerden. Het gaat hierbij niet alleen om vastgoedportalen en marketing, maar ook de taxatie van het eigendom(woningtaxatie / flattaxatie), kredietcontroles van potentiële kopers, bezichtigingsafspraken en onderhandelingen zijn de taak van de makelaar, tot en met het koopcontract, de notarisafspraak en belastingzaken. Maak kennis met het onderwerp van de verkoop van onroerend goed hier in de gids. Eenvoudig uitgelegd, stap voor stap!

  • Eigendom verkopen

Commercieel vastgoed: bijzonder geval

De verkoop van commercieel vastgoed is altijd een speciaal geval in vergelijking met het typische appartement of vrijstaand huis. Bijvoorbeeld bij de verkoop van hotels en complete winkelcentra, met ondergrondse garages als extra.

Hotelpand verkopen

Wij krijgen veel vragen die specifiek gaan over de verkoop van een hotel. Daarom hebben wij het onderwerp hier nog eens samengevat voor onze lezers. Vooral voor degenen die voor de eerste keer een hotel verkopen, of het allereerste pand.

Hotels hebben een paar speciale parameters, bijvoorbeeld in de taxatie. Net als bij commercieel onroerend goed in het algemeen gaat het niet alleen om de inhoud, maar ook om het potentieel van het onroerend goed, van de staat van renovatie tot de ligging van het hotel. Om het heel eenvoudig te stellen: hoeveel zal het commercieel onroerend goed, of in dit speciale geval het hotel, de komende vijf jaar opbrengen? Heel simpel gezegd. De waardering van het hotel is dus veel complexer.

Lees hier meer in de kleine gids over dit onderwerp:

Winkelcentrum verkopen

Verkoop in winkelcentra – Het winkelgedrag verandert. Steeds meer mensen bestellen artikelen, of het nu gaat om kleding, accessoires, meubels of zelfs andere snuisterijen op internet, bij online winkels. Binnensteden, de duurste winkelstraten, maar ook het leven in kleine steden is aan het veranderen. De fluctuatie in winkelcentra wordt dan ook steeds kleiner. Indien u zich in de ongunstige situatie bevindt dat u overweegt uw eigendom of winkelcentrum te verkopen, vindt u hier de eerste informatie.

  • Winkelcentrum verkopen

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.