Immobilien GmbH / Vermögensverwaltende GmbH: Voordelen, nadelen, kosten en aankoop van onroerend goed

Immobilien GmbH / Vermögensverwaltende GmbH / Immobiliengesellschaft – In dit artikel leert u de grondbeginselen van onroerendgoedmaatschappijen. Wie zou er als beginner bij de aankoop van een huis of een appartement aan denken om een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid op te richten? Toegegeven, dit heeft geen zin voor koopwoningen, maar wel voor huurwoningen. Hetzelfde geldt voor bijzondere beleggingen, zoals de belegging in een verzorgingstehuis, als een vermogensbeherende besloten vennootschap voor uw beleggingsinkomsten. Op die manier bent u in Duitsland belastingplichtig, maar kunt u ook belasting vermijden. Belastingadviseurs voor bedrijven kunnen vragen hierover beantwoorden. Terug naar allemaal: Rechtsvormen.

Wat is een onroerend goed bedrijf?

Definitie van een onroerendgoedmaatschappij – Een onroerendgoedmaatschappij is een onderneming die zich bezighoudt met het verhuren, ontwikkelen, financieren, realiseren of op de markt brengen van onroerend goed. Het maakt niet uit of het om één of meerdere eigendommen gaat. Het omvat ook het beheer van haar eigen eigendommen en die van derden.

Belastingvoordeel huren: GmbH in plaats van particulier

Om een lang verhaal kort te maken, wat is het voordeel? Privé betaal je met een belastingtarief van 42 procent al gauw 4-cijferige bedragen per jaar.

Voorbeeld: Berekening van particuliere huuropbrengsten

Hier volgt een zeer vereenvoudigde berekening voor een snelle vergelijking van de belastingheffing op particuliere huuropbrengsten in vergelijking met de commerciële inkomsten van een GmbH. Hierbij wordt geen rekening gehouden met belastingaftrek en geen solidariteitstoeslag.

Vereenvoudigd rekenvoorbeeld (particulier):

  • Maandelijkse huurinkomsten: 1.000 euro
  • Huuropbrengst / jaar: 12.000 euro
  • Belastingdruk (inkomstenbelasting 42%): 5.040 euro
  • Winst na belastingen: 6.960 euro

Voorbeeld: Berekening van inkomsten uit commerciële verhuur

Hier volgt een zeer vereenvoudigde berekening voor een snelle vergelijking van de belastingheffing op particuliere huuropbrengsten in vergelijking met de commerciële inkomsten van een GmbH. Hierbij wordt geen rekening gehouden met belastingaftrek.

Vereenvoudigd rekenvoorbeeld (GmbH):

  • Maandelijkse huurinkomsten: 1.000 euro
  • Huuropbrengst / jaar: 12.000 euro
  • Belastingdruk (vennootschapsbelasting 15%): 1.800 euro
  • Winst na belastingen: 10.200 euro

Het verschil hier, in onze vereenvoudigde berekening, is:

+ 3.240 Euro / jaar

Onroerend goed bedrijf of familie stichting?

Het oprichten van een stichting, of meer specifiek een familiestichting, heeft voor u vele voordelen. Van belastingvrije kapitaalwinst na speculatiebelasting tot lage, 15 procent belasting op huurinkomsten.

Het grote en centrale verschil met een vastgoedvennootschap is dat u uw vastgoed belastingvrij kunt verkopen nadat de speculatieperiode is verstreken. In dit artikel leest u hoe dat in zijn werk gaat, hoe u een stichting kunt oprichten en hoe uw kleinkinderen daar nog van kunnen profiteren.

GmbH, AG…? Welke rechtsvorm

U wilt uw eigen (onroerend goed) bedrijf oprichten? GbR, KG, OHG, GmbH, AG & Co. of zelfs familiestichting – Welke rechtsvormen zijn er en welke alternatieven zijn er voor de onroerend goed GmbH?

  1. Naamloze vennootschap (GmbH)
  2. Onroerendgoedaandelenvennootschap (REIT-AG)
  3. Rechtsvormen: Lijst
  4. Een bedrijf oprichten: Procedure, kosten en overzicht

Naamloze vennootschap (GmbH)

Naamloze vennootschap (Gesellschaft mit beschränkter Haftung, GmbH) – De naamloze vennootschap (Gesellschaft mit beschränkter Haftung) is een Duitse rechtsvorm die door ten minste één persoon is opgericht en door ten minste één vennoot wordt bestuurd. Zoals de naam al aangeeft, wordt deze vennootschapsvorm gekenmerkt door een beperking van de aansprakelijkheid van zijn aandeelhouder(s).

  • Naamloze vennootschap (GmbH)

Onroerendgoedaandelenvennootschap (REIT-AG)

Vastgoedvennootschap op aandelen / REIT-AG – U vindt het idee van een kapitaalvennootschap helemaal niet slecht en vraagt zich nu af hoe u uw kapitaalvennootschap kunt combineren met de vastgoedsector? Een vastgoedonderneming is een onderneming die zich bezighoudt met de financiering, ontwikkeling, realisatie, verhuur of verhandeling van vastgoed – te beginnen met één onroerend goed tot en met een vastgoedportefeuille van drie of meer cijfers. Het beheer van onroerende goederen of onroerende goederen voor rekening van derden kan eveneens door een vastgoedmaatschappij worden verricht.

Naast de vastgoed AG, de vastgoed GmbH en de familiestichting zijn er nog een paar andere alternatieve vennootschapsvormen die interessant kunnen zijn voor u als oprichter! Wilt u meer weten over het oprichten van een bedrijf? Kom meer te weten over aandelenkapitaal, belastingen en de individuele voor- en nadelen van de verschillende vennootschapsvormen.

Hier vindt u alle rechtsvormen die u als oprichter in Duitsland kunt kiezen en een gids met een checklist:

Alternatieven voor de Immobilien GmbH: Rechtsvormen in Duitsland

Rechtsvormen – Welke soorten vennootschappen zijn er? Als u uw eerste vennootschap wilt oprichten, is de keuze van de ideale rechtsvorm een van de eerste stappen in het proces van de oprichting van een vennootschap. Of u nu een speciaal vastgoedbedrijf of een startende onderneming wilt oprichten, ik heb hier alle soorten ondernemingen in Duitsland voor u op een rijtje gezet.

  • Rechtsvormen: Lijst

Bedrijfstypen in detail:

  • Eenmanszaak
  • Geregistreerd zakenman / geregistreerd zakenvrouw (e. K.)
  • Burgerlijk partnerschap (GbR)
  • Vennootschap onder firma (OHG)
  • Commanditaire vennootschap (KG)
  • Ondernemend bedrijf (UG)
  • GmbH: vennootschap met beperkte aansprakelijkheid
  • Real Estate GmbH / Asset Management GmbH
  • Naamloze vennootschap (AG)
  • Onroerendgoedaandelenvennootschap (REIT-AG)
  • Societas Europaea (SE)
  • Stichting / Familiestichting

Een bedrijf oprichten: Procedure, kosten en checklist

Oprichting van een vennootschap (onroerend goed) – U wilt uw eerste vennootschap oprichten? Vereisten voor u als oprichter, aandelenkapitaal, aandeelhoudersovereenkomsten, kosten voor de stichting, juridische formulieren en checklists. Dit klinkt ingewikkeld voor beginners, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. De procedure voor de oprichting van een vennootschap is gewoonlijk betrekkelijk gelijk. Ik heb het proces hier in eenvoudige stappen voor u samengevat. Leer hoe u uw eigen bedrijf kunt opzetten. Na de grote gids over alle rechtsvormen en soorten vennootschappen, kijken we vandaag in detail naar het opzetten van een (vastgoed)vennootschap voor beginners.

  • Een bedrijf gevonden