Istanbul wordt eiland: scheepvaart, Bosporus, geschiedenis en toekomst – Video Docu

Ik heb al iets over Istanbul geschreven in Capital Investment Istanbul. De stad heeft de grootste luchthaven ter wereld. Het is de grootste stad op twee continenten (Europa en Azië). De helft van de economische productie van Turkije is hier gevestigd. De stad zelf is sterker dan heel Zuid-Afrika. Voornamelijk door de Sjanghai / Rotterdam route (scheepvaart), die door de Bosporus loopt sinds de opening van het Suezkanaal – meer na de video.

Istanbul: Geschiedenis en Toekomst

Deze videodocumentaire geeft een interessant inzicht in de geschiedenis en de toekomst van de stad.

Het kanaal zelf moet 45 kilometer lang worden. Ter vergelijking: het Suezkanaal is 200 kilometer lang. Dus technisch gezien is het absoluut haalbaar. Het plan is gemaakt in 2021. De route door de Bosporus is altijd vol. 41.000 schepen per jaar, 14 uur wachttijd voor doorvaart en geen alternatief als een schip bijvoorbeeld aan de grond zou lopen.

Voorbeeld: Suezkanaal zonder alternatief

Nauwelijks een jaar geleden, die scènes in het Suezkanaal.

Voorbeeld: Explosie in de haven van Beiroet

Ze willen het kanaal niet vlak naast de Bosporus aanleggen. Ook om veiligheidsrisico’s uit havens te halen. Voorbeeld Beiroet.

Docu: Waarom verandert Turkije Istanbul?

Nu de videodocumentaire over de vraag: Waarom verandert Turkije Istanboel in een eiland?

Route: Suezkanaal > Bosporus

De aanleg begon op 25 april 1859 en sindsdien is het Suezkanaal de route voor schepen die tussen Azië en Europa reizen.

Grootste luchthaven ter wereld

Binnen de luchthaven van Istanbul

Investeringen Istanbul (Turkije)

Onroerend goed Istanbul – Zoals wij reeds hebben gemeld, is de onroerend-goedsector in Istanbul in het laatste decennium goed voor ongeveer 8,4 procent van het BBP.

Onroerend goed als investering? Economie, BBP + Ontwikkeling

Het totale bedrag aan investeringen in de onroerend-goedsector bedroeg onlangs een gigantische 5,9 miljard USD per jaar. Gemeten naar de economische prestaties van Turkije gaat het om een enorm investeringsbedrag dat hier wordt ingezet voor de bouw van nieuwe flats en dergelijke. Maar is Istanbul de moeite waard voor investeerders? Een blik op de feiten en cijfers van het land en zijn hoofdstad, Istanbul.