Inflatierisico minimaliseren & vermogen opbouwen via onroerend goed: Geldbeleggen in vergelijking

Minimaliseer het inflatierisico & bouw vermogen op via onroerend goed – Er zijn vele soorten kapitaalbeleggingen, van traditionele spaarboekjes tot Riester pensioenen. Beleggen in onroerend goed is echter niet alleen bijzonder veilig, maar ook bijzonder rendabel in tijden van inflatie. Inflatie betekent immers ook devaluatie van geld. Volgens de centrale bank verliest ons geld elk jaar ongeveer 2% van zijn waarde. Na een paar decennia zal uw spaargeld uiteindelijk slinken. Maar het is anders met onroerend goed. U kunt hier nagaan van welke voordelen u kunt profiteren met uw onroerend goed als kapitaalbelegging in tijden van inflatie.

Nieuw! Speciaal voor kopers van onroerend goed

Vastgoed kopen van A-Z: voorbereiding, zoekcriteria, aankoopproces en dat alles, gratis en online, van experts.

Nu op Immobilien-Erfahrung.de

Een flat kopen, een huis kopen, eigen woning of kapitaalinvestering, rendement of vastgoedbelegging? Op mijn nieuwe project Immobilien-Erfahrung.de vindt u nu alles wat u moet weten voor een succesvolle aankoop van onroerend goed! Leer alles wat u moet weten over het stellen van doelen bij het kopen van onroerend goed, soorten locaties(A, B en C locaties), soorten onroerend goed, hun opbrengsten en … allemaal online en gratis! Investeer in onroerend goed en bouw rijkdom op, zelfs tijdens inflatie. Nu op Immobilien-Erfahrung.de:

Onroerend goed als belegging of als spaargeld Boek & Co.

Niet alleen het onroerend goed zelf wordt beschouwd als een veilige bescherming tegen inflatie; dit heeft ook een positief effect op de financiering. De veronderstelling dat je geld moet sparen om vermogen op te bouwen is dus niet helemaal juist. Integendeel: als u bewust belegt, kan de inflatie u zelfs in de kaart spelen.

Traditionele beleggingen in het licht van de inflatie

Laten we het klassieke spaarboekje als voorbeeld nemen. Hier stort u regelmatig geld om het te sparen. Of het nu gaat om uw pensioen, toekomstige investeringen, reisplannen of de opleiding van uw kinderen. Als je bijvoorbeeld 10.000 euro hebt gestort, klinkt dat in eerste instantie goed. Maar wat gebeurt er in geval van inflatie? Het geld is gedevalueerd. De productprijzen stijgen. Het leven wordt duurder. De 10.000 euro blijven nog steeds op uw spaarrekening staan, maar ze zijn nu minder waard.

Spaarboekje – Als u de 10.000 in een spaarboekje had gedaan, zou u nog steeds 10.000 hebben.

Het spaarboekje als klassieke belegging wordt als veilig beschouwd, maar in feite verliest u kapitaal in geval van inflatie. Zelfs de goedbedoelde rente van de bank maakt niet veel verschil meer. De situatie is geheel anders met onroerend goed als kapitaalbelegging.

Investeer in onroerend goed: Voordelen

Zelfs in tijden van crisis wordt onroerend goed beschouwd als een veilige investering. Het is waardevast bij inflatie en zelfs uw lening kan positief worden beïnvloed door een waardevermindering van het geld. U kunt uw eigendom later voor twee keer de waarde verkopen. Als u heeft geïnvesteerd in een waardestijging van uw woning, bijvoorbeeld door renovatie en verbouwing, kunt u de verkoopprijs van uw huis of appartement nog verder opvoeren!

Onroerend goed – Als u in het voorbeeld een onroerend goed had gekocht voor 10.000, zou u het later verkopen voor 20.000.

Dus hier is een voorbeeld berekening:

  • Huis kopen (vandaag): 65.000 euro (~15% eigen vermogen = uw 10.000)
  • Verkoop eigendom (later): 130.000 euro

Leningen: Snelle en efficiënte terugbetaling

Bij inflatie wordt geld gedevalueerd. De waarde van uw eigendom stijgt gestaag. Wat de financiering betreft, wordt het nu spannend:

Wat gebeurt er met je lening?

Laten we dus bij het voorbeeld van de 10.000 euro blijven. Als u vandaag de lening aanging, is het later nog steeds 10.000 euro. We weten nu immers: de hoeveelheid geld blijft altijd gelijk.

Laten we nu aannemen dat u uw eigendom hebt verhuurd om passieve inkomsten te genereren. U ontvangt nu meer huur vanwege de inflatie en blijft uw termijnen betalen:

  • 2020 = 350 euro huur / aflossing 300 euro
  • 2035 = 460 euro huur / aflossing 300 euro

Conclusie: Beperking van het inflatierisico

Zo zie je maar: In tegenstelling tot traditionele financiële beleggingen biedt vastgoed u enkele voordelen die spaarboekjes, Riester pensioenen en dergelijke eenvoudigweg niet kunnen beloven. Terwijl uw geïnvesteerde geld daar aan waarde verliest, kunt u met onroerend goed als kapitaalbelegging in tijden van crisis nog meer geld genereren. Uw lening zal ook sneller worden terugbetaald, vooral als uw huurinkomsten stijgen.