Onroerend goed verkopen in Hamburg: grond, appartement & huis

Onroerend goedverkopen in Hamburg – U wilt uw appartement, uw appartementsgebouw of uw eigen woning hier verkopen? Met onze gratis gidsen over het verkopen van onroerend goed in Hamburg, bent u goed voorbereid. Plus: Alles wat u moet weten over taxatie, makelaars en het proces – Welkom in Hamburg! Klik hier om terug te gaan naar het overzicht: Onroerend goed verkopen.

Een huis of appartement verkopen in Hamburg: districten

Hamburg is niet alleen de thuishaven van de grootste haven van Duitsland, maar ook van een groot aantal grote bedrijven, uitgeverijen en media-agentschappen. De Hanzestad maakt niet alleen indruk met zijn sterke economie, internationale flair en groeiende arbeidsmarkt, maar ook met zijn vele chique wijken. Gezin, single, student of ondernemer – iedereen voelt zich thuis in Hamburg. Terwijl gezinnen de voorkeur geven aan het rustige Rotherbaum, genieten alleenstaanden en stellen van het kleurrijke stadsleven in HavenCity. Ook de buitenwijken van de stad aan de rand van de Elbe hebben iets te bieden.

Lees hier meer: Onroerend goed verkopen

De meest populaire districten om te wonen en te verblijven zijn:

Blankenese: welvarende wijk met uitzicht op de Elbe

Grenzend aan de populaire woonwijk Rissen, ligt de luxueuze wijk Blankenese. Geniet van het prachtige landschap en de natuur die deze unieke woonwijk te bieden heeft. De hoge ligging zorgt voor een uniek plaatje. Het Treppenviertel (trappenwijk) is uniek: achter deze wijk gaat een woonwijk schuil met oude vissershuizen die alleen te voet bereikbaar zijn. Dit is een project voor autovrij leven. En het uitzicht op de Elbe is ook een deel van de charme van Blankenense.

Rissen: chique voorstad aan de oever van de Elbe

De populaire wijk Rissen ligt ten westen van de elegante Blankensee en de exclusieve Othmarschen. Het meest westelijke district van Hamburg, direct grenzend aan Sleeswijk-Holstein, telt ongeveer 15.900 inwoners en heeft een oppervlakte van 16,65 km². Rissen behoort ook tot het district Hamburg-Altona en is een van de luxueuze voorsteden aan de rand van de Elbe.

Othmarschen: Exclusieve wijk met een hoge levenskwaliteit

Hamburg-Othmaschnen ligt in het midden tussen het exclusieve Blankenese en het rustige Rotherbaum. Hier barst het van de bezienswaardigheden, restaurants en cafés die niet alleen in de wijk, maar direct in de hele stad zeer bekend en geliefd zijn. De nabijheid van de vismarkt van Alton en het unieke uitzicht op de Elbe dragen ook bij tot de unieke flair van de wijk.

Hafen City: luxueuze woonlocatie in het centrum

Het stadsdeel Hafen City ligt in het hart van Hamburg en ten zuiden van de oude binnenstad van Hamburg. Ook de wijken Rotherbaum en Harvestehude zijn niet ver weg. De wijk Hafen City is zeer modern en pas onlangs ontwikkeld. Sinds 2003 vindt in het centrum van Hamburg de herontwikkeling van het stadsdeel Hafen City plaats. Hier worden onder meer nieuwe woonwijken aangelegd tussen Kehrwiederspitze en Elbbrücken. In het voormalige havengebied worden tien stadswijken met moderne woongebouwen gebouwd.

Harvestehude: een voorname wijk in overgang

Het district wordt omsloten door de Aussen-Alster en het Isebekanal, ligt in het district Eimsbüttel en is het buurland van de districten Grindel en Schlump. De populaire wijk Rotherbaum grenst aan de zuidkant en de gewilde woonwijk Hafen City is ook niet ver weg.

Rotherbaum: chique wijk aan de rand van de Alster

De wijk Rotherbaum ligt ten noorden van het stadscentrum. Het grenst in het zuiden aan de populaire wijk Harvestehude en ligt ook niet ver van de moderne woonwijk Hafen City. 16.000 bewoners hebben zich al gevestigd in de wijk met zijn villa’s in Tudorstijl.

Een huis verkopen in Hamburg: Met een makelaar of particulier?

Onroerendgoed verkopen in Hamburg – Lukinski is specialist in onroerend goed in heel Duitsland. Wij vertegenwoordigen de beste locaties in steden als Berlijn, München, Hamburg en Düsseldorf en verkopen appartementen, eengezinswoningen en meergezinswoningen, grondstukken en bedrijfspanden. Een van de zwaartepunten van onze activiteit is de online marketing van onroerend goed – want dat is waar potentiële kopers zich concentreren om hun eerste selectie te maken. Onze ervaring leert:

Professioneel gepresenteerde eigendommen verkopen het snelst

En dus vertrouwt meer dan 72% van alle verkopers hun makelaar & co! Ontdek hier waarom de verkoop van onroerend goed via een makelaar de moeite waard is. Wat maakt een bekwame makelaar en de grootste valkuilen van een particuliere verkoop van onroerend goed.

Makelaar: voordelen & taken

Bovenal heeft een makelaar ervaring en kent hij het gebied waarschijnlijk beter. Dit geeft hen persoonlijk minder stress, meer tijd voor andere dingen en vooral meer zekerheid. Bovendien mag u de contacten van de makelaar niet vergeten. Zij zijn reeds lang op de markt aanwezig, wat betekent dat zij sneller potentiële kopers kunnen vinden. Zorg er echter voor dat u op zoek gaat naar een gerenommeerde en competente makelaar, zodat hij u met zijn ervaring kan bijstaan.

Leestip: Off Market – anoniem en discreet onroerend goed verkopen!

Naast een professionele taxatie die is afgestemd op de plaatselijke markt, zorgt dit er ook voor dat u met succes contact kunt opnemen met potentiële kopers. U hoeft zich geen zorgen te maken over het verkrijgen van alle belangrijke documenten, het organiseren en afnemen van bezichtigingen en het controleren van de solvabiliteit van geïnteresseerde partijen op uw eigen houtje. Voor vele eigenaars van onroerend goed is de verkoop van een huis een eenmalige aangelegenheid, zodat er een gebrek is aan know-how en aan de aanbevolen expertise.

De belangrijkste taken van een makelaar in een oogopslag:

 • Taxatie van onroerend goed
 • Contact koper
 • Verkrijging van belangrijke documenten
 • Organisatie en uitvoering van rondleidingen
 • Verrekenings- en koopcontract

Particuliere verkoop van onroerend goed: voordelen

Blankensee, Rissen, Rotherbaum of Hafen City – Als u besluit uw huis particulier te verkopen, kunt u zich een beeld vormen van de potentiële kopers en ze zelf bekijken. Bovendien mag u de kosten van een makelaar niet over het hoofd zien. Misschien krijg ik een betere prijs door de uitgespaarde commissie? Zo geef je het roer niet uit handen, heb je alles onder controle en kun je elke stap volgen.

Leestip: Onroerend goed particulier verkopen

Hier volgt een overzicht van alle voordelen:

 • Geen kosten voor makelaars
 • Constante controle over het verkoopproces

Het verkoopproces van onroerend goed: taxeren, marketing & co.

Hamburg is een van de meest gewilde steden in Duitsland. De vraag en dus ook de prijzen van onroerend goed in Hamburg stijgen voortdurend. Het is echter moeilijk te voorspellen hoe lang deze trend zal aanhouden. Vandaag uw huis of appartement verkopen kan een zeer winstgevende verkoopprijs opleveren.

Goede planning is het halve werk

Of het nu gaat om een geërfd pand of uw eigen huis – de verkoop moet beslist op lange termijn worden gepland. Ontdek hier alles over het proces, de taxatie, de belangrijkste documenten & Co!

Taxatie: Bepaal de aankoopprijs van een flat, onroerend goed & appartementsgebouw

Of het nu gaat om een ruim appartement in een oud gebouw, een exclusieve bungalow of een luxueus vrijstaand huis – de ervaring leert dat eigenaars een veel te hoge verkoopprijs vaststellen. Het huis is geliefd en er is veel tijd en moeite in gestoken. Het smaakvolle en hoogwaardige interieur is vaak van weinig belang voor de potentiële koper bij de verkoop van het pand en prijsverhogingen worden niet geaccepteerd. Potentiële kopers zijn vooral geïnteresseerd in de technische staat van de woning en de indeling van de kamers. Als u van plan bent uw eigendom te renoveren of op te knappen met de hulp van een vakman, architect en anderen, kan dit de waarde van uw eigendom enorm doen toenemen.

De volgende vragen zijn van invloed op de aankoopprijs van uw woning:

 • Wat moet er op korte termijn gerehabiliteerd worden?
 • In welke staat verkeert het pand?
 • Moeten de badkamer en de keuken gemoderniseerd worden?
 • Wat is de indeling en de trap van het huis?
 • Hoe ver weg zijn kleuterschool en school?

Belangrijke documenten: van het uittreksel uit het kadaster tot het energiecertificaat

Voor de verkoop van een huis moeten verschillende documenten worden verkregen. Uw toekomstige kopers zijn ook op zoek naar informatie over de bouwvergunning, de bouwbeschrijving en hebben juridische vragen over het onroerend goed. De volgende documenten moeten beschikbaar zijn vóór de geplande verkoop:

 • Energiecertificaat (verplicht bij het plaatsen van de advertentie)
 • Uittreksel kadaster en kadastrale kaart
 • Berekening leefruimte
 • Beschrijving van het gebouw
 • Plattegronden, aanzichten
 • Bouwvergunningen
 • Bewijzen van onderhoud, modernisering en reparaties

Neem tijdig contact op met de autoriteiten en kantoren, zodat de documenten tijdig en volledig beschikbaar zijn. Wij zullen u graag helpen bij het verkrijgen van een aantal van deze documenten. De documenten zijn niet alleen vereist op het ogenblik van de verkoop. Het energiecertificaat is reeds verplicht bij de eerste onroerendgoedadvertentie en moet ongevraagd aan de aspirant-koper worden voorgelegd bij de bezichtiging.

Houd altijd rekening met voldoende tijd en kosten als er eerst documenten moeten worden opgevraagd!

Exposé: Marketing onroerend goed

Het exposé is een doorslaggevend criterium bij de verkoop van onroerend goed. Het internet en sociale-mediaplatforms zijn de hotspots voor kopersonderzoek. Wij zijn gespecialiseerd in de online marketing van onroerend goed in heel Duitsland en ontwerpen aantrekkelijke en zinvolle exposés voor de verkoop van uw onroerend goed.

Hier zijn enkele tips over hoe u uw huis en flat kunt presenteren:

 1. Esthetische foto’s maken
 2. Interessante teksten schrijven
 3. Naam realistische aankoopprijs

Hamburg: Onroerend goed in de Hanzestad

Hamburg is de enige metropool in Duitsland die een havengevoel biedt. Elke dag bereiken duizenden containers de stad via de havenfaciliteiten. Daarom voelen zoveel mensen zich aangetrokken tot Hamburg. Niet alleen is er een bloeiende Hanze-economie, Hamburg is ook de thuishaven van de grote mediahuizen, reclamebureaus en natuurlijk een navenant groot aantal makelaars. Bovenal staat de Elbphilharmonie met haar unieke architectuur voor Hamburg.

Verkopen in Hamburg: buurten bij u in de buurt

U wilt een woning verkopen in een van de andere districten? Lees dan hier verder:

Kopen in Hamburg: Populaire woonwijken

Meer informatie over de respectieve districten vindt u hier:

 • Voorsteden van de Elbe
 • HafenCity
 • Harvestehude
 • Speicherstadt
 • Uhlenhorst
 • Winterhude