Wonen in Hamburg: Villa, appartement en eigendom in Blankenese, HafenCity, Uhlenhorst & Co. – Beleggen in onroerend goed

Wonen in Hamburg – De Hanzestad, de parel in het noorden van Duitsland, bruist van het leven en vormt een centrum voor zaken en lifestyle. Terwijl de voorsteden van de Elbe inspireren door hun nabijheid tot de kust en de vele villawijken, genieten HafenCity en Speicherstadt grote populariteit door hun centrale ligging. Het historische Harvestehude, het cultureel hoogstaande Uhlenhorst en het charmante Winterhude behoren ook tot de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in de stad. Kom hier alles te weten over de prijzen per vierkante meter en eigendommen in de meest gewilde wijken van Hamburg. Terug naar overzicht: Onroerend goed in Hamburg.

Wonen in Hamburg: Elegante wijken in het noorden van Duitsland

Hamburg is niet alleen de thuishaven van de grootste haven van Duitsland, maar ook van een groot aantal grote bedrijven, uitgeverijen en media-agentschappen. De Hanzestad maakt niet alleen indruk met zijn sterke economie, internationale flair en groeiende arbeidsmarkt, maar ook met zijn vele chique wijken. Gezin, single, student of ondernemer – iedereen voelt zich thuis in Hamburg.

Hier is een overzicht van de meest populaire woonwijken in Hamburg:

 • Voorsteden van de Elbe
 • HafenCity
 • Harvestehude
 • Speicherstadt
 • Uhlenhorst
 • Winterhude

Hamburg: Kaart & Ligging

Hamburg is de enige metropool in Duitsland die een havengevoel biedt. Elke dag bereiken duizenden containers de stad via de havenfaciliteiten. Daarom voelen zoveel mensen zich aangetrokken tot Hamburg. Niet alleen is er een bloeiende Hanze-economie, Hamburg is ook de thuishaven van de grote mediahuizen, reclamebureaus en natuurlijk een navenant groot aantal makelaars. Bovenal staat de Elbphilharmonie met haar unieke architectuur voor Hamburg.

Overzicht van de meest populaire woonwijken: Blankenese, Uhlenhorst, HafenCity & Co.

De bevolkingsgroei van 7% betekent dat er bijna 113.000 mensen meer in de stad wonen dan 6 jaar geleden. Natuurlijk vereist deze bevolkingssprong ook meer woonruimte. Maar waar liggen de meest gewilde woongebieden? Welke buurten zijn het waard om in te investeren? En hoe hoog zijn de prijzen van onroerend goed in Hamburg? Daarover zo dadelijk meer!

Leestip! Meer informatie over de meest gewilde straten in de Hanzestad vindt u hier: Hamburg – duurste straten

Allereerst volgt hier een kort overzicht van de afzonderlijke wijken voordat we dieper ingaan op locatie, vierkante meter prijzen & co.

Elbvororte: luxueuze buitenwijken aan de oever van de Elbe

De elegante buitenwijken van Hamburg aan de Elbe omvatten: Rissen, Blankenese, Isebrook, Nienstedten en Othmarschen. Prachtige villa’s en uitnodigende vrijstaande huizen worden gecombineerd met de nabijheid van golfclubs en stranden. Wie kan daar nee tegen zeggen? De bewoners van de buitenwijken van de Elbe zijn trots op hun mooie landschap en de snelle verbindingen met het stadscentrum. En wie op zoek is naar voorstedelijke charme en een chique levensstijl, zal het hier vinden.

 • Wonen in de buitenwijken van de Elbe

HafenCity: nieuwe stadswijk van een klasse apart

HafenCity is pas sinds 2008 een officieel stadsdeel van Hamburg. Het bouwproject is in 2009 van start gegaan met als doel de voormalige havengebieden eindelijk efficiënt te gebruiken. Anders zouden niet alleen waardevolle woonruimte, maar ook plaatsen voor cultuur en onderwijs verloren gaan. Na bijna tien jaar als bouwplaats te hebben gefunctioneerd, kan de nieuwe wijk in al zijn glorie te voorschijn komen. Met universiteiten, nieuwe metroverbindingen, geweldige restaurants en luxueuze flats straalt de voorheen vermoeide wijk mooier dan ooit tevoren. Hier kunt u vooral modern onroerend goed vinden, zoals een flat of penthouse.

 • Wonen in HafenCity

Harvestehude: charmante luxewijk met flair

Als een van de meest historische wijken doet Harvestehude in niets onder voor de andere wijken. De ligging is eersteklas, het stadsbeeld wordt gekenmerkt door vele oude gebouwen en herenhuizen, en de Buiten-Alster en het Isebekanaal zijn niet ver weg. De unieke charme van de wijk doet dan ook denken aan de tijdloze elegantie van de 19e eeuwse high society.

 • Leven in Harvestehude

Speicherstadt: Unieke wijk met neogotische bakstenen gebouwen

De Speicherstadt is beroemd geworden als het grootste pakhuisensemble ter wereld. De wijk, die aan het eind van de 19e eeuw werd gebouwd, inspireert niet alleen met zijn unieke stadsbeeld dat wordt gekenmerkt door de vele neogotische bakstenen gebouwen van de afgelopen decennia, maar ook door de plaatselijke grachten, die gemakkelijk per boot kunnen worden verkend.

 • Wonen in Speicherstadt

Uhlenhorst: Exclusief onroerend goed met uitzicht op de Alster

Villa’s en herenhuizen te midden van cafés en restaurants in elke prijsklasse – dat is wat Uhlenhorst biedt. De wijk aan de Alster is zeer populair, omdat hier flats en huizen aan het water en met uitzicht op de rest van de stad te vinden zijn. Vooral singles zullen hier een geschikte flat vinden, als ze maar bereid zijn de nodige kleingeld uit te geven. Uhlenhorst wordt gekenmerkt door zijn snelle levensritme en presenteert zich als fris en jong.

 • Wonen in Uhlenhorst

Winterhude: Historische wijk met prachtige huizen

De centrale wijk is al lang uitgegroeid tot een van de trendy wijken en trekt de high society van de Hanzeparel aan. Schattige kleine cafés omzomen de straten en nodigen u uit om te blijven hangen terwijl de bewoners met hun kinderen en kleintjes langslopen. Wie op zoek is naar cultuur is hier ook op de juiste plaats, want het stadspark biedt vele mogelijkheden om de tijd te doden met beweging, kunst en educatie.

 • Wonen in Winterhude

Eppendorf: Uitzonderlijke architectuur en verzorgde groene ruimten

De woonwijk kan bogen op een uitzonderlijke architectuur, omgeven door uitgestrekte groene ruimten, die perfect zijn voor ontspannende wandelingen en ook geweldige joggingroutes bieden. Het ‘dorp in de stad’ is vooral boeiend door het universiteitsziekenhuis, een van de grootste werkgevers van Hamburg, dat er ook voor zorgt dat Eppendorf bijzonder goed bereikbaar is met de auto en het openbaar vervoer. We vertellen u ook welke culinaire hoogstandjes u in Eppendorf te wachten staan.

Voorsteden van de Elbe: Blankenese, Othmarschen, Rissen & Co.

De Elbe voorsteden op de hellingen van de Elbe worden beschouwd als de thuisbasis van de rijken en de schoonheden van Hamburg. Ver weg van de drukte, bouwen de zichzelf respecterende mensen hun huizen in het idyllische groen. Wat op de kaart ver van de actie lijkt, is niettemin gemakkelijk te bereiken met de S-Bahn. Prachtige villa’s, indrukwekkende gebouwen en een ongelooflijk uitzicht vormen de flair van Blankenese, Rissen & Co. Ook wie hier niet komt wonen, mag het Treppenviertel en het Elbstrand zeker niet missen. Lees hier meer:

De eigendommen in de buitenwijken van de Elbe behoren tot de duurste in de stad. Vooral villa’s met uitzicht over de hele oevers van de Elbe zijn begeerd. En zelfs flats in oude en nieuwe gebouwen zijn nergens zo duur als hier.

Prijzen per vierkante meter: 6.000 tot 20.500 €/m²

Elbvororte: Kaart en ligging

De buitenwijken van de Elbe liggen allemaal niet ver van elkaar. Dus binnen bijna 30 minuten, is elke buitenwijk gemakkelijk te bereiken.

Bezienswaardigheden: Luxueus wonen aan de oever van de Elbe

Luxueuze villa, ruime maisonnette en exclusief vrijstaand huis – wie in de buitenwijken van de Elbe woont, kan niet alleen genieten van een fabelachtig uitzicht over de Elbe, maar ook van de meest gewilde woningen in Hamburg.

Kijk zelf maar in Streetview:

HafenCity: luxueus wonen in het hart van de stad

Deze wijk belooft luxe appartementen direct aan de Elbe met uitzicht over het water. HafenCity is een van Hamburgs nieuwste districten en heeft tijdens de bouwfase van 2000 – 2009 al naam gemaakt als een van Hamburgs meest exclusieve buurten. Ook de bouw van de Elbphilharmonie – een van de nieuwe bakens van Hamburg – heeft in belangrijke mate bijgedragen tot de faam van de stad. Meer informatie vindt u hier:

 • Wonen in HafenCity

De wijk grenst direct aan het stadscentrum van Hamburg en ligt dus op slechts een steenworp afstand van de winkelmogelijkheden van de Hanzestad. Naast cafés en restaurants vindt u hier ook verschillende privé-universiteiten en een verscheidenheid aan hotels.

Prijzen per vierkante meter: 9.000 tot 28.700 €/m²

HafenCity: Kaart en ligging

Naast de concertzaal van de Elbphilharmonie zijn er hier nog andere bezienswaardigheden, zoals het specerijenmuseum of het internationale scheepvaartmuseum. Sinds 2014 is de wijk ook bereikbaar met de metro. Het station heeft de toepasselijke naam HafenCity Universiteit.

Bezienswaardigheden: Elbphilharmonie en moderne architectuur

Er is ook geen gebrek aan bars en restaurants, wat ook te maken heeft met het feit dat de bedrijven die hier en in de buurt gevestigd zijn, hun zakenlunches graag in een chique sfeer doorbrengen. Het gebied wordt ook gekenmerkt door toerisme, dat extra mensenmassa’s naar het district brengt.

Verken de luxe wijk HafenCity zelf en krijg een idee van de omgeving:

Harvestehude: historische wijk met chique flair

Historische oude gebouwen, pompeuze statige huizen uit vervlogen tijden en exclusieve Art Nouveau villa’s kenmerken het adembenemende stadsbeeld van Harvestehude. De locatie tussen de Outer Alster en het Isebek Canal is uitstekend, de groene ruimten zijn goed onderhouden en de charme van de wijk doet denken aan de elegantie van de 19e eeuwse high society. Lees hier verder:

 • Leven in Harvestehude

Wilt u een woning kopen in Harvestehude? Of het nu gaat om een exclusieve loft, een ruime villa of een gerenoveerd appartement in een oud gebouw – alle soorten onroerend goed zijn te vinden in Harvestehude. Vooral luxe woningen met iets minder vierkante meters zijn erg in trek.

Prijzen per vierkante meter: 5.000 tot 15.000 €/m²

Harvestehude: Kaart & Ligging

Het rustige Harvestehude ligt in het noorden van Hamburg en biedt een eersteklas uitzicht op het meer Außenalster. De populaire wijken HafenCity en Rotherbaum liggen ook vlakbij. Uhlenhorst ligt er tegenover, evenals Winterhude, dat aan het Stadtpark grenst.

Bezienswaardigheden: Rondleiding door de duurste straten van Hamburg

Harvestehude is de thuisbasis van verschillende monumenten, bezienswaardigheden, groene ruimten en parken. Terwijl de goed onderhouden groene ruimten uitnodigen tot een ontspannende middag in de buitenlucht, dragen de vele kerken en het plaatselijke klooster met hun historische flair bij tot de unieke charme van de wijk.

Bekijk hier zelf de charme van de wijk:

Speicherstadt: Uniek stadsgezicht vol historische bakstenen gebouwen

Vooral de Speicherstadt heeft een unieke flair, die wordt gekenmerkt door de vele grachten die door de wijk lopen, evenals de neogotische bakstenen gebouwen die de wijk zijn unieke historische charme geven. Bovendien heeft de Speicherstadt, als grootste pakhuisensemble ter wereld, veel te bieden: Terwijl boottochten u uitnodigen om de omgeving per boot te verkennen, is het mogelijk om met een kopje koffie in de hand een ontspannen wandeling te maken langs de waterburcht. Lees hier meer:

 • Wonen in Speicherstadt

De aantrekkelijkheid van het woongebied komt ook tot uiting in de prijzen per vierkante meter. Deze stijgen al geruime tijd zeer sterk. En terecht, naar onze mening. De wijk inspireert immers niet alleen jong en oud, maar ook singles, koppels, gezinnen en investeerders.

Prijzen per vierkante meter: 6.000 tot 18.500 €/m²

Speicherstadt: Kaart en ligging

Ten noorden van HafenCity en ten zuiden van Uhlenhorst en Winterhude ligt de Speicherstadt. Het gebied met zijn historische pakhuizencomplex staat sinds 1991 op de monumentenlijst. De zes vloten die door de Speicherstadt lopen zijn de Kehrwiederfleet, de Brooksfleet, de St. Annenfleet, de Holländischbrookfleet, de Kleines Fleet en de Wandrahmsfleet.

Bezienswaardigheden: Neo-gotische baksteen architectuur

De architectuur van Speicherstadt is uniek. Er zijn hier in totaal 15 magazijnblokken en zes bijgebouwen. En sinds 1991 staan deze gebouwen zelfs op de lijst van historische monumenten. Ga met ons mee op een rondleiding door een van de meest gewilde woonwijken van Hamburg.

Uhlenhorst: cultureel bolwerk aan de oever van de Alster

Het Schönen Aussicht is een van de populairste plaatsen om te wonen in Hamburg. Van hieruit hebt u niet alleen uitzicht op de Alster, maar ook op grote delen van de stad. Uhlenhorst is zeker een buurt voor opkomende singles die, naast het geweldige uitzicht, ook waarde hechten aan de nabijheid van het stadscentrum en bovenal het wonen waarderen in een hippe buurt met veel kleinere uitgaansgelegenheden zoals restaurants, cafés en bars. Het duurt ook niet eeuwig om in St. Pauli te komen. Dit is vanuit Uhlenhorst in ongeveer 30 minuten te bereiken. Hier vindt u meer informatie:

 • Wonen in Uhlenhorst

U bent dus geïnteresseerd in vastgoed als investering en u zou nu graag een huis kopen of een flat kopen? Condominiums zijn bijzonder populair in Uhlenhorst.

Prijzen per vierkante meter: 7.200 tot 15.500 €/m²

Uhlenhorst: Kaart en ligging

Het centraal gelegen stadsdeel Uhlenhorst ligt ten oosten van het meer Außenalster en ligt tegenover Harvestehude. Ook de wijken Rotherbaum, Winterhude en Hohenfelde zijn niet ver weg.

Bezienswaardigheden: Indrukwekkende huizen en leuke cafés

De brede, met bomen omzoomde straten zijn echt uitnodigend om langs te lopen. Goed aangelegde fietspaden en ruimte voor voetgangers helpen om elkaar niet in de weg te lopen. Bovendien maakt de wijk indruk met zijn relatief jonge bewoners, die mede verantwoordelijk zijn voor het straatbeeld.

Verken hier de populaire wijk Uhlenhorst:

Winterhude: heerlijk wonen bij het stadspark

Schuin tegenover het mooie Eppendorf ligt de opkomende wijk Winterhude. Dit deel van het district Hamburg-Nord is vooral indrukwekkend vanwege de luxueuze villa’s en charmante art nouveau-gebouwen. De Hanze-charme is hier bewaard gebleven en komt niet alleen tot uiting in de architectuur door gebouwen van baksteen en witte villa’s, maar is vooral duidelijk in de plaatselijke kustsfeer. Meer informatie vindt u hier:

 • Wonen in Winterhude

Goede verbindingen met het stadscentrum en een aangenaam stadsgezicht stuwen de populariteit en dus de aankoopprijs op. Aan de andere kant zijn er bijzonder exclusieve en gewilde penthouse-flats met een ongelooflijk uitzicht en veel nieuwbouw.

Prijzen per vierkante meter: 5.500 tot 16.300 €/m²

Winterhude: Kaart & Ligging

Winterhude is even divers in zijn bewoners als in zijn straatbeeld. De wijk omringt het Stadtpark en ligt in de nabijheid van het meer Außenalster. Het stadscentrum en de uitgaanswijk St. Pauli zijn gemakkelijk te bereiken dankzij de vele metrostations en de reis duurt slechts 30 – 40 minuten. Maar Winterhude zelf is nooit saai, met cafés en restaurants, maar ook pubs en bars.

Bezienswaardigheden: Luxeflats ontmoeten cultureel programma

Naast de loftwoningen in gerenoveerde oude gebouwen en art-nouveauhuizen, wordt de wijk vooral gekenmerkt door de mogelijkheden van het stadspark. Dit biedt niet alleen paden voor een ontspannen wandeling, maar heeft ook een scala aan cultureel aanbod. Bovendien is er in het district regelmatig een wekelijkse markt waar fijne delicatessen uit de streek kunnen worden geproefd en gekocht.

Bekijk hier zelf de charme van de wijk:

Eppendorf: Onroerend goed met historische charme

De wijk maakt indruk met zijn historische architectuur en vele groene ruimten. Wie op zoek is naar een chique woonwijk met goed gerestaureerde oude gebouwen, vindt in Eppendorf wat hij zoekt. Opgewaardeerde stadsvilla’s en op en top gemoderniseerde oude gebouwen kenmerken het beeld van Eppendorf. Het universitaire ziekenhuis trekt veel artsen en professoren aan die graag kort naar hun werk pendelen. Bijgevolg kunt u hogere flat- en huizenprijzen verwachten, maar het is de moeite waard.

Eppendorf: Kaart en ligging

Dit is zeker niet de grootste wijk van Hamburg, maar het is er des te exclusiever om. Huizen en flats zijn erg in trek, vooral vanwege de goede reputatie van Eppendorf. De metrostations Eppendorfer Baum en Kellinghusenstraße verbinden u met de rest van de stad. Er is hier geen tekort aan kleine cafés.

Bezienswaardigheden: Elegante herenhuizen en gezellige cafés

Kleurrijke huisgevels, versierde, mooi beplante balkons en schattige cafés, dat is wat u in Eppendorf kunt zien. Het rustige gebied is niet alleen goed voor de ziel, het hoeft zich ook visueel niet te verstoppen – met sierlijke voorgevels van huizen en grote ramen die lichtdoorstroomde flatgebouwen suggereren.

Krijg hier zelf een idee van de charmante omgeving van Eppendorf:

Conclusie: Wat is de beste woonwijk in Hamburg?

Het is niet mogelijk om een algemeen oordeel te vellen. Als u de voorkeur geeft aan een rustigere buitenwijk, maar niet wilt afzien van de luxe van snelle verbindingen en exclusieve golfclubs, evenals resorts aan het water, dan is Blankenese zeker de place to be. Uhlenhorst en Winterhude zijn in Hamburg de place to be voor jonge stellen of alleenstaanden, maar ook gezinnen zullen in Winterhude zonder problemen vinden wat ze zoeken. Met name HafenCity is de beste optie voor iedereen die graag midden in de actie zit.

Hamburg: Onroerend goed in de Hanzestad

Hamburg is de enige metropool in Duitsland die een havengevoel biedt. Elke dag bereiken duizenden containers de stad via de havenfaciliteiten. Daarom voelen zoveel mensen zich aangetrokken tot Hamburg. Niet alleen is er een bloeiende Hanze-economie, Hamburg is ook de thuishaven van de grote mediahuizen, reclamebureaus en natuurlijk een navenant groot aantal makelaars. Bovenal staat de Elbphilharmonie met haar unieke architectuur voor Hamburg.

Vastgoedmarkt Hamburg: Overzicht

Veel flats, lofts en penthouses bieden een uniek uitzicht. Perfect voor mensen die veel werken en daarom ontspanning zoeken binnen hun eigen vier muren. Hamburg is niet alleen het centrum van de wereldeconomie, maar met een hoge levensstandaard, indrukwekkende architectuur, een diverse cultuur en een goede geografische ligging, biedt het ook een aantrekkelijke plek om te wonen voor gezinnen, singles, koppels of ondernemers en investeerders.

Wonen in Hamburg: Populaire wijken en buurten

De Hanzestad, Duitslands parel in het noorden, bruist van het leven en vormt een centrum voor zaken en lifestyle. Terwijl de voorsteden van de Elbe inspireren door hun nabijheid tot de kust en de vele villawijken, genieten HafenCity en Speicherstadt grote populariteit door hun centrale ligging. Het historische Harvestehude, het cultureel hoogstaande Uhlenhorst en het charmante Winterhude behoren ook tot de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in de stad. Kom hier alles te weten over prijzen per vierkante meter en eigendommen in de meest gewilde wijken van Hamburg. Lees hier meer: Wonen in Hamburg.

 • Voorsteden van de Elbe
 • HafenCity
 • Harvestehude
 • Speicherstadt
 • Uhlenhorst
 • Winterhude

Huis, appartement of grond verkopen in Hamburg

Terwijl Othmarschen en Rotherbaum met hun historische charme overtuigen, verrukken de woonwijken Blankenese en Rissen met hun uitzicht op de Elbe. En het moderne Hafen City en het vooruitstrevende Harvestehude zijn ook erg populair. Wilt u uw flat, uw appartementsgebouw of uw eigen woning hier verkopen? Met onze gratis gidsen over het verkopen van onroerend goed in München, zult u goed voorbereid zijn. Plus: alles wat u moet weten over taxatie van onroerend goed, makelaars en het proces. Klik hier voor het overzicht: Onroerend goed verkopen in Hamburg.