Flat & huis te koop Hamburg: taxatie, documenten, procedure

Een appartement of huis verkopen in Hamburg – Wil je je appartement, huis of flatgebouw hier verkopen? Met mijn kleine, gratis gids voor het verkopen van onroerend goed in Hamburg kun je jezelf voorbereiden. Wat staat er allemaal in? Van de belangrijkste documenten, tot de taxatie, tot de verkoopprioriteiten in de afzonderlijke districten (aan het einde van de gids). Omdat “een goede planning het halve werk is”! Huizen in Hamburg zijn zeer gewild, maar toch moet je de typische fouten bij de verkoop vermijden. Dit is wat je moet weten voor de verkoop van je appartement of huis in Hamburg. Heb je vragen over taxatie en verkoop in Hamburg? Neem contact met ons op.

Hritt 1

Voor de verkoop van een huis zijn verschillende documenten nodig. Je potentiële kopers zijn ook op zoek naar informatie over de bouwvergunning, de bouwbeschrijving en hebben juridische vragen over de woning. Vóór de geplande verkoop moeten de volgende documenten beschikbaar zijn voor de verkoop:

 • Energiecertificaat (verplicht bij het plaatsen van de advertentie)
 • Kadastraal uittreksel en kadastrale kaart
 • Berekening leefruimte
 • Beschrijving gebouw
 • Plattegronden, aanzichten
 • Bouwvergunningen
 • Bewijs van onderhoud, modernisering en reparaties

Neem op tijd contact op met de autoriteiten en kantoren zodat de documenten op tijd en volledig beschikbaar zijn. Wij helpen je graag bij het verkrijgen van een aantal documenten. De documenten zijn niet alleen nodig op het moment van verkoop. Het energiecertificaat is al verplicht bij het plaatsen van de eerste woningadvertentie en moet ongevraagd aan de kandidaat-koper worden getoond bij de bezichtiging.

Zorg altijd voor voldoende tijd en kosten als documenten eerst moeten worden aangevraagd!

Heb je alles al bij elkaar?

Checklist: Huis verkopen in Hamburg

Met mijn kleine huis verkooptool verzamel je eenvoudig de belangrijkste documenten voor de verkoop van je huis in Hamburg. Tip! Hier vind je meer onroerend goed tools uit mijn onroerend goed app. Je kunt hier ook meer te weten komen over het proces, de risico’s en nog veel meer: Huis verkopen.

Checklist: Een appartement verkopen in Hamburg

De snelle checklist voor de verkoop van je appartement in Hamburg:

Checklist: Een appartementencomplex verkopen in Hamburg

Hier heb ik een extra gids, omdat de verkoop van dataroom tot prospectwerving iets complexer is:

Taxatie van huis en appartement – Stap 2

Of het nu gaat om een ruime flat in een oud gebouw, een bungalow aan de rand van de stad of een luxe vrijstaand huis in het noorden van de stad, de ervaring leert dat eigenaren een veel te hoge verkoopprijs vragen. Het huis is geliefd en er is veel tijd en moeite in geïnvesteerd. Het smaakvolle en hoogwaardige interieur is vaak weinig interessant voor de potentiële koper bij de verkoop van de woning en prijspremies worden niet geaccepteerd.

Potentiële kopers zijn vooral geïnteresseerd in de technische staat van het pand en de kamerindeling. Als je een snelle renovatie plant om de waarde van je woning te verhogen of je woning op te knappen met de hulp van ambachtslieden in Hamburg, Hamburg architecten & Co. kan dit de waarde van je woning enorm verhogen.

De volgende vragen beïnvloeden de aankoopprijs van je woning:

 • Wat moet er op korte termijn worden hersteld?
 • In welke staat bevindt het pand zich?
 • Moeten de badkamer en keuken worden gemoderniseerd?
 • Wat is de indeling en de trap van het huis?
 • Hoe ver weg zijn kleuterschool en school?

Lees hier de belangrijkste feiten over de beoordeling in Hamburg:

Geen tijd? Geen zin in stress met geïnteresseerde partijen en kopers?

Onthulling, overname koper, onderhandelingen & Co. – Stap 3

Nu is het tijd om in de aanval te gaan. Je hebt alle documenten voor de verkoop bij elkaar, dus je kunt je vraagprijs uitstekend onderbouwen. Idealiter wordt dit ook ondersteund door een goed onderbouwde taxatie. Nu is het een kwestie van de juiste mensen benaderen.

Een klein appartement is gemakkelijk te verkopen op onroerend goed portals, maar in Hamburg kun je ook direct 200 reacties verwachten. Welke 5 daarvan bieden voldoende financiële zekerheid? Uitnodigingen worden gevolgd door bezichtigingsafspraken, individuele gesprekken, onderhandelingen en later het koopcontract en je afspraak bij de notaris.

Er is veel om rekening mee te houden! Leer hier de belangrijkste dingen:

Vastgoedprijzen Hamburg

Hier zie je een voorbeeld van de ontwikkeling van de vastgoedprijzen in Hamburg. Je kunt de vastgoedprijzen voor condominiums in Hamburg in 2023 zien, uitgesplitst naar bestaande en nieuwe gebouwen.

Statistik: Immobilienpreise für Eigentumswohnungen in Hamburg von 2008 bis 2019 unterteilt nach Bestand und Neubau | Statista
Je kunt meer statistieken vinden op Statista

Verkopen in… – Wijken Hamburg

Hamburg is niet alleen de thuisbasis van de grootste haven van Duitsland, maar ook van een groot aantal grote bedrijven, uitgeverijen en media-agentschappen. De Hanzestad maakt niet alleen indruk met haar sterke economie, internationale flair en groeiende arbeidsmarkt, maar ook met haar vele chique wijken. Gezin, single, student of ondernemer – iedereen voelt zich thuis in Hamburg. Terwijl gezinnen de voorkeur geven aan het rustige Rotherbaum, genieten singles en stellen van het kleurrijke stadsleven in HavenCity. En ook de buitenwijken van de stad aan de rand van de Elbe hebben iets te bieden.

Lees hier meer: Vastgoed verkopen

Blankenese: welvarende wijk met uitzicht op de Elbe

Grenzend aan de populaire woonwijk Rissen ligt de luxueuze wijk Blankenese. Geniet van het prachtige landschap en de natuur die deze unieke woonwijk te bieden heeft. De hoge ligging zorgt voor een uniek plaatje. Uniek is het Treppenviertel: deze wijk verbergt een woonwijk met oude vissershuizen die alleen te voet bereikbaar zijn. Dit is een project voor autovrij wonen. En het uitzicht op de Elbe maakt ook deel uit van de Blankenese charme.

Rissen: chique buitenwijk aan de oevers van de Elbe

De populaire wijk Rissen ligt ten westen van het elegante Blankenese en het exclusieve Othmarschen. Het meest westelijke district van Hamburg, dat direct grenst aan Sleeswijk-Holstein, telt ongeveer 15.900 inwoners en heeft een oppervlakte van 16,65 km². Rissen behoort ook tot het district Hamburg-Altona en is een van de luxueuze voorsteden aan de rand van de Elbe.

Othmarschen: Exclusieve wijk met een hoge levenskwaliteit

Hamburg-Othmarschen ligt midden tussen het exclusieve Blankenese en het rustige Rotherbaum. Hier barst het van de bezienswaardigheden, restaurants en cafés die niet alleen zeer bekend en populair zijn in de wijk, maar direct in de hele stad. De nabijheid van de vismarkt van Altona en het unieke uitzicht op de rivier de Elbe dragen ook bij aan de unieke flair van de wijk.

Hafen City: Luxueuze woonlocatie in het centrum

De wijk Hafen City ligt in het hart van Hamburg en ligt ten zuiden van de oude binnenstad van Hamburg. De wijken Rotherbaum en Harvestehude zijn ook niet ver weg. De wijk Hafen City is zeer modern en is pas onlangs ontstaan. Sinds 2003 wordt de wijk Hafen City in het centrum van Hamburg herontwikkeld. Hier worden onder andere nieuwe woonwijken gecreëerd tussen Kehrwiederspitze en Elbbrücken. In het voormalige havengebied worden tien stadswijken met moderne woongebouwen gebouwd.

Harvestehude: een voorname wijk in transitie

De wijk wordt omsloten door het Außenalstermeer en het Isebekanal, ligt in het district Eimsbüttel en is de buur van de wijken Grindel en Schlump. De populaire wijk Rotherbaum grenst in het zuiden en de gewilde woonwijk Hafen City is ook niet ver weg.

Rotherbaum: chique wijk aan de rand van de Alster

De wijk Rotherbaum ligt ten noorden van het stadscentrum. Het grenst in het zuiden aan de populaire wijk Harvestehude en ligt ook niet ver van de moderne woonwijk Hafen City. Er hebben zich al 16.000 bewoners gevestigd in de wijk met zijn villa’s in Tudorstijl.