Wonen in HafenCity (Hamburg): Koop & huur flats en grond – Bezichtiging, prijzen per vierkante meter en Co.

Wonen in HafenCity – als jongste stadsdeel van Hamburg wordt HafenCity beschouwd als de opkomende trendy wijk van de Hanzestad en trekt nu al heel wat studenten, gezinnen, ondernemers en Duitse beroemdheden aan! De Hanze-sfeer, de adembenemende architectuur en de nabijheid van de Elbe maken het district tot een van de aantrekkelijkste en meest luxueuze plaatsen om te wonen in Hamburg, naast de buitenwijken van de Elbe, Uhlenhorst en Harvestehude. Wilt u investeren in een woning in HafenCity als kapitaalinvestering? Een huis kopen of een flat kopen? Ontdek hier alles wat u moet weten over wonen in HafenCity. Plus: de populairste eigendommen, evenals alle prijzen per vierkante meter voor flats, huizen en grond – Welkom op HafenCity! Terug naar: Wonen in Hamburg.

Wonen in HafenCity: Moderne trendy wijk vlakbij het centrum

HafenCity maakt niet alleen indruk met zijn toplocatie dicht bij het stadscentrum, maar ook met zijn goede verbindingen met andere delen van de stad, de typische Hanze-sfeer en de unieke mix van oud en nieuw.

Welkom in Hamburg: Internationale Hanzestad in het Noorden

Hamburg is de enige metropool in Duitsland die een havengevoel biedt. Elke dag bereiken duizenden containers de stad via de havenfaciliteiten. Daarom voelen zoveel mensen zich aangetrokken tot Hamburg. Niet alleen is er een bloeiende Hanze-economie, Hamburg is ook de thuishaven van de grote mediahuizen, reclamebureaus en natuurlijk een navenant groot aantal makelaars. Bovenal staat de Elbphilharmonie met haar unieke architectuur voor Hamburg.

HafenCity: Kaart en ligging

Het stadsdeel Hafen City ligt in het hart van Hamburg en ten zuiden van de oude binnenstad van Hamburg. De wijken Speicherstadt en Harvestehude zijn ook niet ver weg. De wijk Hafen City is zeer modern en pas onlangs ontwikkeld. Sinds 2003 wordt het stadsdeel Hafen City in het centrum van Hamburg herontwikkeld. Hier worden onder meer nieuwe woonwijken aangelegd tussen Kehrwiederspitze en Elbbrücken. In het voormalige havengebied worden tien stadswijken met moderne woongebouwen gebouwd.

Het dagelijkse leven in Hafencity: winkelen op de Überseeboulevard en slenteren langs de Kaiserkai

Als Hamburgs absolute trendy wijk heeft Hafencity natuurlijk veel te bieden. In de Traditionele Scheepshaven kunt u een boottocht over de historische Elbe maken, winkelen op de Überseeboulevard maakt van elke aankoop een belevenis en het Internationale Scheepvaartmuseum Hamburg nodigt u uit voor een ontdekkingstocht door de scheepvaartgeschiedenis. Het is ook de thuisbasis van enkele van de duurste straten in Hamburg.

Je moet zeker eens gaan kijken in Hafencity:

 • Promenade Sandtor- en Kaiserkai
 • Traditionele scheepshaven
 • Überseeboulevard
 • Internationaal Scheepvaartmuseum Hamburg
 • Observatietoren
 • Lohsepark

Bezienswaardigheden: Een rondleiding door Hafencity

Ga met ons mee op onze rondleiding door de exclusieve Hafencity!

In Sandtorkai: eens de modernste haven van de stad

Poggenmühlen Brug: Het leven aan de waterkant

Elbphilharmonie Hamburg: Monument voor Hafenstad

Onroerend goed & prijzen per vierkante meter in Hafencity

Het stadsdeel Hafencity is een van de jongste stadsdelen van Hamburg. Het heeft 14 jaar geduurd om hier in het zuiden van Hamburg een compleet nieuwe woonwijk te bouwen. Alleen de beste ambachtslieden en architecten in Hamburg waren aan het werk voor dit mega-bouwproject. Het zal tot 2025 duren voor het nieuwe gebouw klaar is. Wat is de flair van het lokale onroerend goed? De kleurrijke mix van oude en nieuwe gebouwen, die de flair van de wijk uniek maakt.

Koop een huis en een flat: Type eigendom in vergelijking

Leven in Hamburg is niet alleen spannend, maar ook relatief duurder dan in andere steden in Duitsland. U wilt een woning kopen in Hafencity? Of het nu gaat om een ruime loft, een gerenoveerd appartement in een oud gebouw of een exclusieve maisonnette – als u op zoek bent naar een gigantische villa á la Blankenese en Othmarschen in Hafencity, dan bent u op de verkeerde plaats. Het zijn vooral flats en appartementsgebouwen die te koop staan. Dit wordt ook weerspiegeld in de vastgoedprijzen in Hamburg. De prijzen per vierkante meter voor flats zijn al lang hoger dan die voor huizen.

De flats in Hafencity behoren tot de duurste van de stad!

Hier is een overzicht:

 • Een huis kopen (bestaand): 3.397 €/m²
 • Een huis kopen (Nieuw): 3.375 €/m²
 • Flat kopen (bestaand): 9.875 €/m²
 • Flat kopen (nieuw): 11.482 €/m²

Huur een stuk land: Oud gebouw en nieuwbouw

Je zou liever een woning huren? Dan vindt u hier alle belangrijke prijzen per vierkante meter:

 • Huur van een huis (bestaand): 11,40 €/m²
 • Huur een huis (Nieuw): 12,23 €/m²
 • Huur flat (bestaand): 17,93 €/m²
 • Huur flat (Nieuw): 21,90 €/m²

Conclusie: Wonen in Hafencity

Het stadsdeel Hafencity maakt niet alleen indruk met zijn uitstekende ligging vlakbij het stadscentrum van Hamburg, maar ook met zijn uitgestrekte parken, ontspannen sfeer en gevarieerd cultureel aanbod. Vooral de combinatie van eersteklas nieuwbouw en historische herenhuizen is wat de wijk zo charmant maakt. Investeren in een appartement of woning in Hafencity is dus de moeite waard! De wijk wordt beschouwd als de meest trendy wijk ter wereld en trekt niet alleen gezinnen met kinderen en jonge professionals aan, maar ook ondernemers, studenten en bekende gezichten uit de film-, muziek- en televisiewereld.

Hamburg: Onroerend goed in de Hanzestad

Hamburg is de enige metropool in Duitsland die een havengevoel biedt. Elke dag bereiken duizenden containers de stad via de havenfaciliteiten. Daarom voelen zoveel mensen zich aangetrokken tot Hamburg. Niet alleen is er een bloeiende Hanze-economie, Hamburg is ook de thuishaven van de grote mediahuizen, reclamebureaus en natuurlijk een navenant groot aantal makelaars. Bovenal staat de Elbphilharmonie met haar unieke architectuur voor Hamburg.

Vastgoedmarkt Hamburg: Overzicht

Veel flats, lofts en penthouses bieden een uniek uitzicht. Perfect voor mensen die veel werken en daarom ontspanning zoeken binnen hun eigen vier muren. Hamburg is niet alleen het centrum van de wereldeconomie, maar met een hoge levensstandaard, indrukwekkende architectuur, een diverse cultuur en een goede geografische ligging, biedt het ook een aantrekkelijke plek om te wonen voor gezinnen, singles, koppels of ondernemers en investeerders.

Wonen in Hamburg: Populaire wijken en buurten

De Hanzestad, Duitslands parel in het noorden, bruist van het leven en vormt een centrum voor zaken en lifestyle. Terwijl de voorsteden van de Elbe inspireren door hun nabijheid tot de kust en de vele villawijken, genieten HafenCity en Speicherstadt grote populariteit door hun centrale ligging. Het historische Harvestehude, het cultureel hoogstaande Uhlenhorst en het charmante Winterhude behoren ook tot de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in de stad. Kom hier alles te weten over prijzen per vierkante meter en eigendommen in de meest gewilde wijken van Hamburg. Lees hier meer: Wonen in Hamburg.

Huis, appartement of grond verkopen in Hamburg

Terwijl Othmarschen en Rotherbaum overtuigen met hun historische charme, inspireren de woonwijken Blankenese en Rissen met hun uitzicht op de Elbe. En het moderne Hafen City en het vooruitstrevende Harvestehude zijn ook erg populair. Wilt u uw flat, uw appartementsgebouw of uw eigen woning hier verkopen? Met onze gratis gidsen over het verkopen van onroerend goed in München, bent u goed voorbereid. Plus: alles wat u moet weten over taxatie van onroerend goed, makelaars en het proces. Klik hier voor het overzicht: Onroerend goed verkopen in Hamburg.