Wonen in Neuhausen-Nymphenburg (München): Huis, appartement, grond kopen – rondleiding, tips, prijzen per vierkante meter & Co.

Wonen in Neuhausen-Nymphenburg – Samen met de populaire stadsdelen Maxvorstadt, Bogenhausen, Schwabing en Grünwald staat het grootste stadsdeel van München op de lijst van de meest gewilde plaatsen om te wonen in Beieren! Wilt u investeren in een woning in Neuhausen-Nymphenburg als kapitaalinvestering? Hier vindt u alles wat u moet weten over wonen in Neuhausen-Nymphenburg. Ook: De populairste bezienswaardigheden, prominente bewoners, evenals een overzicht van alle prijzen per vierkante meter – Welkom in Neuhausen-Nymphenburg! Terug naar: Munchen onroerend goed.

Wonen in Neuhausen-Nymphenburg: het grootste stadsdeel van München als aantrekkelijke plaats om te wonen

Neuhausen-Nymphenburg inspireert met zijn toplocatie, goede verbindingen met de andere districten en het kleurrijke leven. Van typisch Beierse lekkernijen tot ontspannen middagen in paleis Nymphenburg en winkelen in het centrum van de wijk – Neuhausen-Nymphenburg is vol levensvreugde.

Welkom in München: De hoofdstad van Beieren

Een hoge levenskwaliteit, een laag werkloosheidscijfer, een bloeiende economie en een adembenemende natuur maken München zo charmant. Het zijn dus niet alleen stellen, gezinnen en studenten die zich aangetrokken voelen tot de romantische hoofdstad van Beieren, maar ook ondernemers en investeerders. München is een van de belangrijkste zakenlocaties in Duitsland, samen met Berlijn en Hamburg.

Neuhausen-Nymphenburg: Kaart en ligging

Neuhausen-Nymphenburg is een district met ongeveer 100.233 inwoners dat zich uitstrekt van het Marsfeld aan de rand van het stadscentrum tot het Schlosspark Nymphenburg in het westen en zich in noord-zuidelijke richting uitstrekt van het Olympiapark via de villawijk Gern tot aan de sporen van het centraal station in Pasing. In het oosten grenst de wijk aan de populaire woonwijk Schwabing en Maxvorstadt, evenals de oude binnenstad van München, zijn niet ver weg.

Hier is de kaart en de ligging van Neuhasen-Nymphenburg:

Sights, Monuments & Co.

De populaire wijk Neuhausen-Nymphenburg is vrij centraal gelegen en heeft dus veel minder groen en ongerepte natuur, zoals de Tegernsee, Grünwald & Co, maar het slot Nymphenburg met zijn paleistuin, net als het beroemde Wappenhaus aan de rand van de wijk en de vele historische herenhuizen maken dat ruimschoots goed.

Hier is een overzicht van de bekendste bezienswaardigheden:

 • Paleis Nymphenburg
 • Olympisch Park
 • Paleispark Nymphenburg
 • Wappenhaus
 • Botanische tuin München
 • Sacred Heart Church

Beroemdheden: Sara Nuru, Philip Lahm & Helmut Fischer

Nymphenhausen is niet pas onlangs erg populair geworden. De trendy wijk is al decennia lang een gewilde woonplek voor politici, muzikanten, kunstenaars en acteurs. Acteur Helmut Fischer en voetballer Philip Lahm zijn hier geboren, schrijver Ellis Kraut woonde hier en ook topmodel Sara Nuru groeide op in Nymphenburg. Als u een woning in Nymphenburg wilt kopen, is het heel goed mogelijk dat u een of twee bekende gezichten uit de film- en televisiewereld tegen het lijf loopt.

De volgende beroemdheden worden geassocieerd met Neuhausen-Nymphenburg als hun geboorteplaats of geadopteerd huis:

 • Sara Nuru
 • Philip Lahm
 • Helmut Fischer
 • Ellis Kraut
 • Carl Orff
 • Ludwig Scharl

Bezienswaardigheden: Een rondleiding door Neuhausen-Nymphenburg

Ga met ons mee op onze tocht door het adembenemende Neuhausen-Nymphenburg!

Bothmerstraße: Prachtige architectuur & Art Nouveau gebouw

Paleis Nymphenburg

Onroerend goed & prijzen per vierkante meter in Neuhausen-Nymphenburg

De onroerendgoedmarkt in Neuhausen-Nymphenburg is kleurrijk, divers en booming! Of het nu gaat om een exclusieve bungalow, een ruime loft met uitzicht op de paleistuinen of een romantische villa in art-nouveaustijl – iedereen vindt hier wat hij zoekt. Ontdek hier welke prijzen per vierkante meter u kunt verwachten en waarom het de moeite waard is uw woning te verhuren.

Koop een vrijstaande woning en een twee-onder-een-kap woning: Oud gebouw & nieuwbouw

De grote vraag naar onroerend goed in Nymphenburg komt ook tot uiting in de huidige koopprijzen. Als u een huis wilt kopen, kunt u rekenen op een prijs per vierkante meter van tussen de 9.000 en 10.000 euro. Voor flats hangt het daarentegen sterk af van het bouwjaar. Terwijl een flat in een oud gebouw ongeveer 6 400 euro per vierkante meter kost, kunt u rekenen op bijna 2 000 euro meer per vierkante meter voor een nieuwbouwflat.

Verhoging van 15%!

Over het geheel genomen kan een duidelijke stijging van de aankoopprijzen worden vastgesteld. De prijzen per vierkante meter zijn vorig jaar met bijna 15,1% gestegen. Dit was 3,6% voor bestaande flats en gemiddeld 2,8% voor nieuwe flats.

 • Huis ouder dan 3 jaar: 9.812 €/m²
 • Huis jonger dan 3 jaar: 9.831 €/m²
 • Appartement ouder dan 3 jaar: 6.392 €/m²
 • Appartement jonger dan 3 jaar: 8.577 €/m²

Verhuur flat, huis en grond

Ook de huurprijzen zijn sterk gestegen. Voor huizen bedroeg de verandering bijna 11%, voor bestaande flats 1,8% en voor nieuwe flats gemiddeld 11,4%.

Hier is een overzicht van de huurprijzen:

 • Huur een huis: 20,45 €/m²
 • Huur bestaand appartement: 15,74 €/m²
 • Huur nieuwe flat: 20,16 €/m²

Huurrendement: appartementsgebouw als investering

U hebt besloten te investeren in onroerend goed als kapitaal belegging en zou nu graag een appartementsgebouw kopen om het op een lucratieve manier te verhuren? De huuropbrengsten zijn hier ook zeer respectabel:

 • Bestaande flat: 3,0%
 • Nieuwbouwflat: 2,8%

Conclusie: wonen in Neuhausen-Nymphenburg

De toplocatie, de ontspannen sfeer en het adembenemende stadsgezicht maken Neuhausen-Nyphenburg tot een van München’s hipste trendy wijken. Al tientallen jaren inspireert de wijk prominente gezichten, bekende kunstenaars en beroemde atleten uit het hele land. Dit komt ook tot uiting in de prijzen per vierkante meter. Of u nu in onroerend goed wilt investeren als kapitaalbelegging of hier uw eigen exclusieve huis als permanente woonplaats wilt kopen – in Neuhausen-Nymphenburg bent u in goede handen!

München: Onroerend goed in Beieren

München is de dichtstbevolkte stad van Beieren en de op twee na grootste gemeente van Duitsland. Met ongeveer 4.800 inwoners per vierkante kilometer is de Beierse metropool ook de dichtstbevolkte gemeente van Duitsland. De cijfers bevestigen de bevolkingsgroei. Steeds meer mensen willen in de Beierse metropool wonen. De nabijheid van de Alpen en het naburige Oostenrijk maken München zeer aantrekkelijk.

München is een van de economische metropolen van Duitsland. Het is ook beroemd om zijn hoge levenskwaliteit en de omringende natuur. Skiën in de Alpen of wandelen, maar ook talloze meren voor zomeractiviteiten liggen in de directe omgeving, om nog maar te zwijgen van de Italiaanse kust in het zuiden.

Een van de populairste wijken van München is de Altstadt. Het is vooral bekend om zijn middeleeuwse stijl. De talrijke flagship stores van internationale merken of voor Beierse klederdracht in de voetgangerszone worden druk bezocht en maken de oude binnenstad van München zeer aantrekkelijk. Op de centrale Marienplatz verzamelen zich mensen om het carillon met levensgrote figuren op de toren van het neogotische stadhuis te bekijken. Als u rustig in een biertuin wilt zitten, is er een ruime keuze aan delicatessenkraampjes en biertuinen op de Viktualienmarkt.