Wonen in Schwabing (München): Kopen van een flat en grond – tips over locatie, type eigendom & prijs per vierkante meter

Wonen in Schwabing – Als voormalige boheemse en kunstenaarswijk heeft Schwabing zich gevestigd als een van de meest gewilde en chique plaatsen om te wonen in München en staat samen met de populaire wijken Maxvorstadt, Bogenhausen, Nymphenburg en Grünwald op de lijst van de meest gewilde plaatsen om te wonen in München! Wilt u investeren in een woning in Schwabing als kapitaalinvestering? Een flat, een meergezinswoning of een stuk grond kopen? Ontdek hier alles wat u moet weten over wonen in Schwabing, van de duurste straten tot de bekendste bezienswaardigheden en de meest gewilde woningtypes en appartementtypes. Plus: alle prijzen van onroerend goed in één oogopslag – Welkom in Schwabing! Terug naar: Wonen in München.

Wonen in Schwabing: Voormalige kunstenaarswijk als chicste woonwijk van München

Wat ooit een kunst- en cultuurwijk was, is nu een van München’s chicste trendy wijken geworden. Centraal gelegen in het noorden van de Beierse hoofdstad, inspireert de woonwijk vooral rijke erfgenamen, succesvolle investeerders en ambitieuze academici. Geen wonder: de meest exclusieve flats van München voelen zich hier immers thuis, het leven is er opwindend en de verbindingen met de andere trendy wijken, zoals Lehel, Bogenhausen & Co. zijn goed. Over het leven in Schwabing dadelijk meer.

Welkom in München: De hoofdstad van Beieren

Een hoge levenskwaliteit, een laag werkloosheidscijfer, een bloeiende economie en een adembenemende natuur maken München zo charmant. Het zijn dus niet alleen stellen, gezinnen en studenten die zich aangetrokken voelen tot de romantische hoofdstad van Beieren, maar ook ondernemers en investeerders. München is een van de belangrijkste zakenlocaties in Duitsland, samen met Berlijn en Hamburg.

Schwabing: Kaart en ligging

De beroemde wijk Schwabing ligt in het noorden van de stad en grenst aan Maxvorstadt. De oude stad, Lehel en Neuhausen-Nymphenburg liggen ook vlakbij. Het is ook de thuisbasis van de duurste straten in München. Het trendy district strekt zich uit van de Siegestor in het zuiden tot de Ring, grenzend aan Freimann, in het noorden. In het oosten vormt de Isar de magische grens naar het volgende district en in het westen geldt alles tot aan de Friedrichstraße en de Mainzer Straße als Schwabing.

Hier is een kaart en de ligging van Schwabing:

Sights, Monuments & Co.

Het district Schwabing kan terugblikken op een lange en bewogen geschiedenis. In de 19e eeuw werd Schwabing beschouwd als een kunststad, waar kunstenaars uit heel Duitsland decennia lang verbleven. Schwabing staat ook vandaag nog bekend als een trendy wijk en inspireert door zijn veelheid aan monumenten, bezienswaardigheden, musea en parken.

Hier is een lijst van enkele van de bekende bezienswaardigheden:

 • Katholieke Parochiekerk van St. Sylvester
 • Harrach-Schlösschen
 • Engelse tuin
 • Het meer van Kleinhesseloher
 • Pacelli Paleis
 • Leopoldpark
 • Seidlvilla

Voorzichtig. Schwabing of Freimann? Het subtiele verschil

Niet alle Schwabing is hetzelfde. Veel makelaars zijn zich bewust van de hype rond de trendy wijk en de daaruit voortvloeiende stijging van de vastgoedprijzen in München, zodat sommige vastgoedportalen snel beweren dat het onroerend goed zich in Schwabing bevindt. Dus als u een woning tegenkomt in de buurt van de Allianz Arena of zelfs in de buurt van Müllberg, wees dan voorzichtig. Dit is niet langer Schwabing, maar Freimann. Beide wijken behoren samen tot het twaalfde district van München en verwarring is dus snel voorgeprogrammeerd.

Rijke buren, Duitse beroemdheden & succesvolle ondernemers

Als u ook een huis in Schwabing wilt kopen, zult u zich vroeg of laat de vraag stellen: Wie woont er in Schwabing? In de duurste straten van München zult u vooral welgestelde werknemers van middelbare leeftijd tegenkomen. Gepensioneerde ouderen en gezinnen met kinderen zijn daarentegen zelden te zien. Bovendien zijn bijna 54% van alle huishoudens in Schwabing eenpersoonshuishoudens en wonen in bijna 30% van de flats koppels.

Bezienswaardigheden: Een rondleiding door Schwabing

Schwabing is kleurrijk, afwisselend en vooral één ding: vol leven. Terwijl de Kleinhesselohrsee uitnodigt tot een spannende boottocht, zijn de Leopoldstraße en de Hohenzollernstraße verrukkelijk met hun exclusieve boetieks, traditionele koffiehuizen en luxueuze bars. Ga met ons mee op onze tocht door Schwabing.

Kleinhesselohrsee: Ontspannen recreatiemogelijkheden in het noorden van Schwabing

Even een paar uurtjes weg uit de drukte van het stadsleven? In het zuiden van de Engelse Tuin kunt u uw dag ontspannen afsluiten aan de oever van de Kleinhesselohrsee. Kleine beekjes, biertuinen en het Ungererbad openluchtzwembad zijn ook een genot, vooral op warme zomerdagen. En als u het liever wat sportiever aanpakt, kunt u bij het Seehaus een van de vele roeiboten en waterfietsen huren.

Hier is het uitzicht op een van de mooiste meren van München:

Leopoldstraße: Gezellige pubs en moderne bars

Barschwein, Schwabinger 7 en The Cave – in de Leopoldstraße van Schwabing gaat de nacht over in de dag. Of het nu gaat om een gezellig biertje na het werk, een exotische cocktail of een heerlijke koffie tijdens de lunch, de Leopoldstraße is een van de levendigste straten in de trendy wijk.

Zie meer in Streetview:

Hohenzollernstraße: Winkelstraat van de extra klasse

Is het te gewoon voor je in de voetgangerszone? Heb je liever een plek met geselecteerde winkels waar veel minder aan de hand is? Dan is de Hohenzollernstraße de plek voor jou! Hier staan kleine straatcafés naast elkaar, verrukken decoratiewinkels met opwindend versierde etalages en zijn de grootste modemerken ter wereld hier thuis.

Hier is een wandeling door Schwabing’s winkelstraat:

Onroerend goed & prijzen per vierkante meter in Schwabing

Vrijwel geen andere wijk in München heeft zo’n uitgesproken reputatie als de voormalige boheemse en kunstenaarswijk Schwabing. Adembenemende architectuur, elegante oude gebouwen en excentrieke art nouveau gevels maken de eigendommen tot de meest exclusieve van de hele stad. Als u hier echter op zoek bent naar een villa, een twee-onder-een-kapwoning of een vrijstaand huis, dan bent u hier op de verkeerde plaats. Als een van de dichtstbevolkte wijken van München is Schwabing de wijk van de exclusieve lofts, romantische maisonnettes en ruime penthouses. Dit komt ook tot uiting in de prijzen per vierkante meter.

Oude bouwflat in Schwabing Oost, English Garden & Co.

De meest gewilde woongebieden voor condominiums liggen in de Schwere-Reiter-Straße. Hier kunt u rekenen op ongeveer 8.000 euro per vierkante meter. De prijzen stijgen weer op de hoek van Schwabing Ost en Englischer Garten. Hier kan een flat in een oud gebouw gemakkelijk €9.150 per vierkante meter opbrengen.

 • Schwere-Reiter-Straße: 8.000 euro per vierkante meter
 • Engelse Tuin & Schwabing Oost: 9.150 euro per vierkante meter
 • Gemiddelde in heel Schwabing: 7.000 euro per vierkante meter

Ter vergelijking: vijf jaar geleden kostten condominiums hier slechts 5.000 euro per vierkante meter.

Nieuwbouw flat: Schweren-Reiter-Straße & Münchner Freiheit

Nieuwbouwflats in Schwabing zijn gewild en hoger geprijsd dan flats in oudere gebouwen. Voor een nieuwbouwflat in de Schweren-Reiter-Straße moet je nu rekening houden met iets minder dan 10.000 euro per vierkante meter. In de regio Münchner Freiheit ligt dat rond de 9.500 euro.

Nieuwbouwflat in Schwabing: 10.000 euro per vierkante meter

Verhuur flat, huis en grond

Niet alleen de koopprijzen zijn gestegen, maar ook de huurprijzen. Een bestaande woning kost momenteel tussen 18 en 19 euro per vierkante meter en een nieuw gebouwde woning iets minder dan 20 euro per vierkante meter. Tenzij u natuurlijk kiest voor een woning direct naast de Engelse Tuin. Hier kan een gehuurde flat al snel 27 euro per vierkante meter kosten.

Eigendom in de Engelse Tuin: 27 euro per vierkante meter

Gezien de huurprijzen denkt u waarschijnlijk: Waarom koopt u geen appartementsgebouw en verhuurt u het dan op een lucratieve manier? In feite raden wij het u momenteel af. Hoewel de huurprijzen zijn gestegen, heeft de snelle stijging van de koopprijzen nauwelijks effect op het rendement. Je kunt de twee keer zo hoge aankoopprijzen niet goedmaken, zelfs niet met de vijf euro extra huur.

 • Bestaand onroerend goed: 18-19 euro per vierkante meter
 • Nieuwbouw: 20 euro per vierkante meter

Conclusie: wonen in Schwabing

Wonen en leven in München – veel mensen dromen daarvan. Vooral Schwabing kan terugblikken op een lange en bewogen geschiedenis. Dat blijkt niet alleen uit de vele bezienswaardigheden, maar ook uit het grote aantal flats in oude gebouwen, de romantische architectuur uit vervlogen tijden en de vele Art Nouveau gevels. Als chique trendy wijk van München is Schwabing ook zeer goed verbonden met de andere delen van de stad, waardoor het leven hier opwindend en gevarieerd is. Hoewel de hoge huurprijzen u aanmoedigen om een appartementsgebouw te kopen, raden wij u aan dit niet te doen. Het is veel beter om te investeren in een eigen vakantiewoning of in een exclusief penthouse als permanente verblijfplaats. Een ervaren makelaar zal u niet alleen door het hele aankoopproces begeleiden, maar u ook adviseren over de onderwerpen belastingen en onroerend goed, renovatie en modernisering met ambachtslieden, architecten & Co. alsmede taxatie van onroerend goed en off market.

München: Onroerend goed in Beieren

München is de dichtstbevolkte stad van Beieren en de op twee na grootste gemeente van Duitsland. Met ongeveer 4.800 inwoners per vierkante kilometer is de Beierse metropool ook de dichtstbevolkte gemeente van Duitsland. De cijfers bevestigen de bevolkingsgroei. Steeds meer mensen willen in de Beierse metropool wonen. De nabijheid van de Alpen en het naburige Oostenrijk maken München zeer aantrekkelijk.

Onroerend goed München

München is een van de economische metropolen van Duitsland. Het is ook beroemd om zijn hoge levenskwaliteit en de omringende natuur. Skiën in de Alpen of wandelen, maar ook talloze meren voor zomeractiviteiten liggen in de directe omgeving, om nog maar te zwijgen van de Italiaanse kust in het zuiden.

Wonen in München: Populaire wijken en buurten

In geen enkele andere Duitse stad is wonen zo duur als hier. Deskundigen zijn het erover eens dat een woning in München in de juiste buurt een veilige investering is. Maar wat betekent “juiste locatie” in München en wat voor investering moet men verwachten om een fatsoenlijk appartement of een luxueus huis in de hoofdstad van Beieren te kopen? Wij beantwoorden deze vragen hier! Naar het overzicht: wonen in München

Verkopen, kopen en wonen in München

Steeds meer mensen willen in de Beierse metropool wonen. De nabijheid van de Alpen en het naburige Oostenrijk maken München zeer aantrekkelijk en ook de afzonderlijke districten hebben veel te bieden. Terwijl Lehel en de Altstadt (oude stad ) indruk maken met hun historische charme, inspireren de woonwijken van Bogenhausen en Schwabing met hun vele goed onderhouden groene ruimten en parken. De bruisende Maxvorstadt en de elegante Nymphenburg behoren ook tot de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in München. Wilt u uw flat, uw appartementsgebouw of uw eigen woning hier verkopen? Met onze gratis gidsen over het verkopen van onroerend goed in München, bent u goed voorbereid. Naar het overzicht: Onroerend goed verkopen in München.