Wonen in München: Vastgoed kopen in Nymphenburg, Schwabing, Grünwald, Starnberger See & Co. – Bezichtigingen, tips en prijzen per vierkante meter

Wonen in München – In geen enkele andere Duitse stad is wonen zo duur als hier. Deskundigen zijn het erover eens dat een woning in München in de juiste buurt een veilige investering is. Terwijl de wijken Grünwald, Starnberger See en Tegernsee bekoren door hun idyllische landschap en hoge mate van discretie, behoren het centraal gelegen Maxvorstadt en het hippe Glockenbachviertel tot de absolute trendy wijken in het centrum van München. Ook in de buurt: Het elegante Bogenhausen, evenals het begeerde Haidhausen, die verrukken met hun exclusieve eigendommen en adembenemende architectuur. En niet te vergeten Nymphenburg! Kom alles te weten over de exclusieve wijken van München, alle vastgoedprijzen in München, locaties & Co! Terug naar overzicht: Onroerend goed München.

Wonen in München: Begeerde wijken in de hoofdstad van Beieren

Een gevarieerd cultureel aanbod, adembenemende architectuur en schilderachtige landschappen – dit heeft zijn weerslag op het leven van de inwoners van München: De levensstandaard is hoog, de economie bloeit en het werkloosheidscijfer is laag. De Beierse hoofdstad trekt elk jaar niet alleen veel toeristen uit heel Europa, maar ook ondernemers, investeerders, gezinnen en alleenstaanden. München is een populaire plaats om te wonen die voor iedereen wat te bieden heeft.

Leestip! München: Duurste straten

Hier is een overzicht van de meest populaire woonwijken in München:

 • Bogenhausen
 • Glockenbachviertel
 • Haidhausen
 • Maxvorstadt
 • Nymphenburg
 • Schwabing
 • Meer van Starnberg
 • Tegernsee
 • Grünwald

München: Kaart & ligging

Een hoge levenskwaliteit, een laag werkloosheidscijfer, een bloeiende economie en een adembenemende natuur maken München zo charmant. Het zijn dus niet alleen stellen, gezinnen en studenten die zich aangetrokken voelen tot de romantische hoofdstad van Beieren, maar ook ondernemers en investeerders. München is een van de belangrijkste zakenlocaties in Duitsland, samen met Berlijn en Hamburg.

Overzicht van de meest populaire woonwijken in München: Glockenbachviertel, Schwabing, Tegernsee & Co.

De huizenmarkt van München is bijna uniek in Duitsland, want München en Hamburg zijn de duurste steden van Duitsland als het gaat om onroerend goed en woonlasten. Dit is vooral te danken aan de succesvolle clientèle die München aantrekt, waardoor het de perfecte omgeving is voor bedrijven en zelfstandigen.

We beginnen met een kort overzicht van de afzonderlijke wijken en geven u daarna een kijkje in de keuken in de vorm van plattegronden en stadsrondleidingen. Vierkante meter prijzen, locatie & Co. – meer daarover in een moment!

Bogenhausen: chique villawijk met elegante flair

Een hoge levenskwaliteit, eersteklas onroerend goed en de elegante ambiance van het district zijn wat Bogenhausen zo charmant maken. Bogenhausen inspireert niet alleen met zijn vele monumenten, kerken en historische bezienswaardigheden. Ook de mooiste oude gebouwen en architectonische monumenten van de stad zijn hier te vinden.

 • Wonen in Bogenhausen

Glockenbackviertel: hippe woonwijk met artistieke flair

Het Glockenbachviertel in het bijzonder bekoort door zijn toplocatie, zijn nabijheid tot de oevers van de Isar en zijn brede waaier aan culturele aanbiedingen. Het adembenemende stadsgezicht en de kleurrijke kunstscène dragen ook bij tot de charme van de wijk. Terwijl jonge studenten en hippe kunstenaars de levensstijl van de wijk de afgelopen decennia hebben verrijkt, hebben ook werkende paren en gepensioneerde ouderen zich hiertoe aangetrokken.

 • Wonen in het Glockenbachviertel

Haidhausen: begeerde trendy wijk met dorpse flair

Haidhausen in het bijzonder wordt beschouwd als een absolute trendy wijk van München – en terecht! Haidhausen is niet alleen het cultuur- en concertcentrum van de Beierse hoofdstad, maar ook een cultureel bolwerk en een mekka van het kleurrijke stadsleven. Als u hier een woning wilt kopen of huren, moet u dus rekenen op hoge prijzen per vierkante meter.

 • Wonen in Haidhausen

Maxvorstadt: cultureel centrum met universitaire flair

Musea, bars en pubs – Maxvorstadt biedt het allemaal. De populariteit van de wijk reikt veel verder dan de studenten, die hier vooral overdag te vinden zijn, want woonruimte in Maxvorstadt is kostbaar. Het culturele programma en de nabijheid van het stadscentrum leiden tot topprijzen voor onroerend goed, waardoor Maxvorstadt de perfecte plaats is om luxe onroerend goed te kopen.

 • Wonen in Maxvorstadt

Nymphenburg: Elegante luxewijk rond het paleis

De meeste mensen die op zoek zijn naar villa’s komen al snel uit in Nymphenburg, want hier bevinden zich de duurste luxe eigendommen van München. De resident villa kolonies beloven niet alleen ruimte, maar ook veel privacy en genoeg ruimte voor kinderen en kleintjes. Bovendien zijn het paleis en het park, die in de onmiddellijke nabijheid liggen, de perfecte plaats om in het weekend een rustige wandeling te maken.

 • Wonen in Nymphenburg

Schwabing: exclusief onroerend goed direct aan het park

Schwabing is verdeeld in twee gebieden, die samen de Engelse Tuin en de Allianz Arena omvatten en ook grenzen aan het oude Olympisch Dorp. Hier komen luxe en betaalbare woningen samen om de woonwijk nuchter te maken. U vindt er ook onvergelijkbaar goede verbindingen met de rest van München. Wie gezellig wil wonen, vindt dat in Schwabing.

 • Wonen in Schwabing

Starnbergmeer: klein dorpsgevoel met de nabijheid van de oever

De bewoners van de Starnberger See behoren tot de gelukkigste mensen van Duitsland. De frisse lucht van het meer, de hoge levenskwaliteit en de zeer goede verbindingen met de Beierse hoofdstad München maken de steden en gemeenten rond het Starnberger meer tot de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in Duitsland. Hier wonen niet alleen Duitse beroemdheden, maar ook succesvolle ondernemers en rijke erfgenamen, alsmede niet-Europese adel.

 • Wonen aan het meer van Starnberg

Tegernsee: geliefde plek om te wonen, ver weg van de drukte van de grote stad

Condominium, vakantiehuis of bungalow – de Tegernsee is een van de populairste plaatsen om te wonen in München. Iedereen kan hier iets vinden! Dit kleine stukje ongerepte natuur ligt immers niet ver van de Beierse hoofdstad en bekoort toeristen, pendelaars, gezinnen en alleenstaanden. Wie aan de Tegernsee woont, waardeert de adembenemende omgeving en de vriendelijke en familiaire sfeer van de gemeenten.

 • Wonen in Tegernsee

Grünwald: Exclusieve woonwijk met hoge beroemdhedendichtheid

Grünwald inspireert met een hoge levenskwaliteit, een hoge veiligheid en een goed onderhouden stadsbeeld vol gezellige koffiehuizen, historische monumenten en verzorgde groene ruimten. Niet alleen ondernemers en investeerders voelen zich hier thuis, maar ook welgestelde alleenstaanden, gezinnen met kinderen en prominente gezichten uit de film-, televisie-, muziek- en sportwereld die de drukte van het grote stadsleven liever achter zich laten.

 • Wonen in Grünwald

Bogenhausen: Exclusieve wijk met ontzagwekkende herenhuizen

Met zijn 86.000 inwoners is Bogenhausen een van de grootste districten van München en tegelijk een van de dunst bevolkte districten van de Beierse hoofdstad. Samen met Grünwald en Tegernsee is deze chique wijk een van München’s aantrekkelijkste plekken om te wonen. De sociale structuur is evenwichtig, het misdaadcijfer laag en de levenskwaliteit hoog. Bijna geen andere wijk heeft zoveel villa’s als deze. En als u een pauze nodig hebt van het bruisende stadsleven, kunt u ontspannen aan de oever van de Isar – een prachtig uitzicht, typisch Beierse koffie en een fantastische zonsondergang inbegrepen.

 • Wonen in Bogenhausen

Of het nu om een nieuw of een oud gebouw gaat, één ding is zeker: alleen topverdieners kunnen zich in Bogenhausen een eigen huis veroorloven. De prijzen voor appartementsgebouwen, condominiums en villa’s zijn de laatste jaren aanzienlijk gestegen. In feite zijn ze verdubbeld!

Prijzen per vierkante meter: 5.000 tot 8.200 €/m²

Bogenhausen: kaart en ligging

De beroemde wijk Bogenhausen ligt in het noordoosten van München en is dus enigszins verwijderd van de drukte van het woelige stadscentrum. De populaire wijken Lehel, Neuhausen-Nymphenburg en de historische oude stad zijn echter niet ver weg met de auto.

Bezienswaardigheden: Exclusieve villa’s aan de Mauerkircherstrasse

De Mauerkircherstraße ligt ten noorden van de Ismanigerstraße. Terwijl in Alt-Bogenhausen vooral flatgebouwen, luxueuze lofts en gerenoveerde flats in oude gebouwen staan, wordt deze hoek van Bogenhausen gekenmerkt door de vele extravagante villa’s. De oever van de rivier is slechts een paar minuten van hier verwijderd en de plaatselijke bewoners waarderen dan ook de vele groene ruimtes van de Isar, de toegang tot het strand en de rust van de wijk.

Glockenbachviertel: Charmante wijk vol geschiedenis en cultuur

Hippe kroegen, eersteklas restaurants, flitsende feesten en luxueuze boetieks die uitnodigen tot shoppen. Het historische Glockenbachviertel is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in Beieren. Deze wijk, die in de jaren zestig bekend stond als het bolwerk van de homoscene, wordt beschouwd als de trendy wijk bij uitstek. Hier ontmoeten street style en haute couture elkaar en ontroerende geschiedenis en extravagant postmodernisme. In het Glockenbachviertel wordt cultuur geboren en geniet men met volle teugen van het leven.

 • Wonen in het Glockenbachviertel

U wilt een woning kopen in het gewilde Glockenbachviertel? Ruimte is hier schaars en daarom zijn appartementen bijzonder populair – van exclusieve lofts met uitzicht op de Isar, tot gerenoveerde flats in oude gebouwen in de buurt van het centrum, tot ruime maisonnettes.

Prijzen per vierkante meter: 6.000 tot 11.000 €/m²

Glockenbachviertel: Kaart en ligging

Het trendy Glockenbachviertel ligt in de populaire woonwijk Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt van München. De aantrekkelijke woonwijk Au-Haidhausen, de oude stad en het chique Maxvorstadt zijn ook niet ver weg.

Bezienswaardigheden: Gärtnerplatz in het centrum van de wijk

De Gärtnerplatz in het centrum van het district is niet alleen een populaire ontmoetingsplaats voor jong en oud, maar ook de thuisbasis van de meest exclusieve eigendommen van het district.

Haidhausen: architectonische schatten aan de Isar

De wooncomplexen in Haidhausen behoren tot de meest gewilde van München. Terwijl Haidhausen in de jaren 1970 nog als een probleemwijk werd beschouwd, heeft de woonwijk in het oosten van de Beierse hoofdstad zich nu ontwikkeld tot het cultuur- en concertcentrum van de stad. Zo inspireert de wijk niet alleen met zijn unieke cafécultuur, maar ook met zijn kleurrijke nachtleven, ruime keuze aan chique winkels en charmante kleinstedelijke flair.

 • Wonen in Haidhausen

U wilt een huis kopen in Haidhausen? Dan raden wij de districten Grünwald, Tegernsee of Starnberger See aan. Wat grotere woningen, zoals villa’s, bungalows en dergelijke, zijn een echte zeldzaamheid in het dichtbevolkte Haidhausen en zijn meestal wat ver van de drukte van de stad te vinden. In plaats daarvan is er hier veel vraag naar flats. En ook hier mag je jezelf tot de gelukkigen rekenen als je een nieuwe flat met terras te pakken krijgt.

Vierkante meter prijzen: 8.000 tot 10.000 €/m²

Haidhausen: Kaart en ligging

Au-Haidhausen ligt in het oosten van de Beierse hoofdstad. De exclusieve luxewijk grenst aan de rivier de Isar en is daarom gemakkelijk bereikbaar vanuit het Glockenbachviertel. Het stadscentrum is ook niet ver weg.

Bezienswaardigheden: Rondleiding door de Steinstraße

De Steinstraße is niet alleen de duurste straat in de wijk, maar een van de duurste straten van heel München. Ga met ons mee op onze tour, langs historische cafés, uitstekende restaurants en elegante villa’s, appartementsgebouwen & Co!

Maxvorstadt: Luxueuze appartementen in de universiteitswijk

De toekomstige elite van München verzamelt zich in Maxvorstadt. De trendy wijk is vooral populair bij studenten, maar ook jonge zakenmensen zijn hier vaak op zoek naar een flat. Dus als je alleen of zelfs met een partner nieuw bent in München, is Maxvorstadt je buurt. Hier vindt u trendy pubs en een rijk cultureel programma. Er zijn ook veel mogelijkheden om uit te gaan.

 • Wonen in Maxvorstadt

Maxvorstadt is dichtbevolkt. Daardoor blijft er niet alleen weinig ruimte over voor groenvoorzieningen en parken, maar ook voor bouwgrond. Hoewel er een paar nieuwe gebouwen zijn, vormen de oude bestaande panden met hun historische flair de charme van de wijk. Dit is vooral merkbaar in de prijzen per vierkante meter.

Prijzen per vierkante meter: 8.000 tot 10.400 €/m²

Maxvorstadt: Kaart en ligging

München is wereldwijd bekend om zijn bier, pretzels en Leberkäs Semmeln, maar Maxvorstadt toont je het ware gezicht van deze miljoenenstad. Als u niet op zoek bent naar een toeristisch programma, maar u wilt aansluiten bij gelijkgestemde inwoners van de hoofdstad van Beieren, dan is Maxvorstadt uw plaats.

Bezienswaardigheden: moderne wijk met historische geest

Maxvorstadt laat ook de historische kern van München zien, gekoppeld aan de modernste mogelijkheden. Er is hier veel vraag naar woningen, niet in de laatste plaats vanwege de universiteit die hier gevestigd is. Zelfs op zondag, wanneer de winkels gesloten zijn, is er geen verveling in Maxvorstadt. De kleine cafés serveren alleen de beste koffie en de vele musea nodigen u uit voor een cultureel middagprogramma. Maar de Engelse Maps grenzen ook aan een klein stukje Maxvorstadt en bieden natuur en wat rust.

Nymphenburg-Neuhausen: adellijk wonen in de villawijken van München

De voormalige aristocratische residentie is vandaag de dag nog steeds de absolute luxewijk van München. Pompeuze villa’s en dure luxe flats kenmerken het beeld van de wijk, die het paleis en de paleistuinen omringt. Te midden van de pompeuze huizenrijen in de villawijk Neuwittelsbach zijn er ook verschillende ziekenhuizen, meerdere sportclubs en stations van het openbaar vervoer, zodat u nauwelijks 300 m hoeft te lopen naar het volgende station en zowel medische verzorging als vrijetijdsbesteding worden geboden. In het weekend nodigt het paleispark in de onmiddellijke omgeving uit tot wandelingen in het groen en ook de aanblik van het barokke paleis wordt met de tijd net iets minder indrukwekkend.

Dus als u zich graag omringt met chique buurten en op zoek bent naar grote woonruimte, moet u zeker eens een kijkje nemen op de woningmarkt in Nymphenburg. Woningen in exclusieve woonwijken zoals Nymphenburg zijn vaak niet gemakkelijk te vinden. De hulp van een makelaar is hier zeer aan te bevelen om de beste woonmogelijkheden te vinden. De commissie van de makelaar moet in de prijs van het onroerend goed worden verrekend.

Prijzen per vierkante meter: 7.500 tot 9.000 €/m²

Nymphenburg-Neuhausen: Villa kolonies in München

Aan exclusieve woonruimte is in Nymphenburg zeker geen gebrek, want in het gebied van de rijken der aarde gebeurt het telkens weer dat een van de droomhuizen te koop wordt aangeboden. De woongebouwen zijn vaak privé gelegen en bieden veel afstand tot de aangrenzende buren, omdat de clientèle die hier verblijft graag weg is van de drukte van alledag. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over parkeergelegenheid, want langs de weg is een beveiligde parkeerplaats met voldoende ruimte voor uw gasten, en de meeste huizen hebben extra ruimte op het terrein voor uw wagenpark.

Bezienswaardigheden: Paleispark, villa’s, cafés & co.

Naast indrukwekkende villa’s en luxe appartementen vindt u in Nymphenburg natuurlijk ook voortreffelijke restaurants en ambachtelijke cafés om uw smaakpapillen te verwennen. De hoge prijzen per vierkante meter zorgen ervoor dat hier alleen gastronomie van bijzonder hoge kwaliteit wordt gevestigd. De lekkernijen die de koks hier bereiden zijn exclusief. Om ’s avonds uit te gaan, moet je echter een heel eind richting stadscentrum gaan om naar een trendy bar of een van München’s chique clubs te gaan. Dankzij de treinverbinding kunt u echter gemakkelijk terug naar Nymphenburg.

Schwabing: Voormalige kunstenaarswijk als chicste woonwijk van München

Ook in Schwabing blijft het verlangen naar een luxueuze levensstijl niet onvervuld. De trendy wijk strekt zich uit tussen de Isar en de populaire woonwijk Maxvorstadt. Naast grote delen van de Engelse Tuin ligt in de wijk ook de Allianz Arena, waar regelmatig thuiswedstrijden van FC Bayern München worden gespeeld. Om die reden is Schwabing niet impopulair bij de profvoetballers van FC Bayern München en andere werknemers. Bovendien biedt de ligging aan de Isar woningen met uitzicht op het water en prachtige vergezichten. Schwabing heeft ook op culinair gebied heel wat te bieden.

 • Wonen in Schwabing

Vrijwel geen andere wijk in München heeft zo’n uitgesproken reputatie als de voormalige boheemse en kunstenaarswijk Schwabing. Adembenemende architectuur, elegante oude gebouwen en excentrieke art nouveau gevels maken de eigendommen tot de meest exclusieve van de hele stad. Als u hier echter op zoek bent naar een villa, een twee-onder-een-kapwoning of een vrijstaand huis, dan bent u hier op de verkeerde plaats. Als een van de dichtstbevolkte wijken van München is Schwabing de wijk van de exclusieve lofts, romantische maisonnettes en ruime penthouses. Dit komt ook tot uiting in de prijzen per vierkante meter.

Prijzen per vierkante meter: 3.900 tot 7.000 €/m²

Schwabing-Freimann: kaart en ligging

De wijk in het midden van München staat bekend om zijn exclusiviteit. Het is perfect om een uitgebreide shoppingtrip in de chique boetieks van München af te ronden met een diner in de uitstekende restaurants die hier gevestigd zijn. Het Oktoberfest komt eraan en je hebt nog steeds geen geschikte dirndl voor de gelegenheid in je garderobe. Kijk dan eens rond in Schwabing, waar u vele kleine Dirndl boetiekjes vindt die hun vak verstaan en u perfect zullen kleden.

Schwabing West: kaart en ligging

Schwabing West grenst direct aan Schwabing-Freimann in de richting van het stadscentrum van München en biedt net zulke populaire, exclusieve woonlocaties als zijn grote broer. Luxe eigendommen zoals penthouse flats en chique, moderne loft flats behoren tot de standaard inventaris hier. Door de top gerenoveerde oude gebouwen, is het niet ongewoon om maisonnettes te vinden. Dit type flat wordt vaak als bijzonder charmant beschouwd en is uitermate geschikt voor doorverkoop. Investeren in een appartement in München is sowieso de moeite waard, maar Schwabing West is de kers op de taart.

Bezienswaardigheden: Luxueuze appartementen in Art Nouveau stijl

De geplaveide straten van München zijn helaas de ondergang geweest van menig hoge hak, maar dat weerhoudt de stijlvolle inwoners er niet van om te laten zien wat ze in huis hebben. De mooie straten, omzoomd met hoogwaardige architectuur, wachten er gewoon op dat u er doorheen loopt, en er ligt hier zeker een nadruk op uiterlijk. Niet alleen van de bewoners, maar vooral van de eigendommen. Juist daarom zijn de meeste in zeer goede staat en worden ze regelmatig onderhouden.

Starnberger See: Historische gemeenschappen te midden van Beierse idylles

Met ongeveer 1,7 miljoen inwoners is München niet alleen de op twee na grootste stad van Duitsland, maar ook een van de sterkste economische centra van het land. Het is ook beroemd om zijn hoge levenskwaliteit en de omringende natuur. Skiën in de Alpen of wandelen, maar ook talloze meren voor zomeractiviteiten liggen in de directe omgeving. Zo is de Starnberger See niet alleen als vakantiebestemming zeer in trek, maar ook als aantrekkelijke plaats om te wonen.

 • Wonen aan het meer van Starnberg

Of het nu gaat om een exclusief vrijstaand huis aan de oever, een ruime loft op de berg of een luxueuze twee-onder-een-kapwoning in het dal – de woongebieden rond de Starnberger See inspireren door hun nabijheid tot het meer en de individuele flair die de charme van elke gemeenschap uitmaakt.

Prijzen per vierkante meter: 3.800 tot 5.500 €/m²

Meer van Starnberg: Kaart & Ligging

De Starnbergsee ligt ten zuiden van München en wordt beschouwd als een van de grootste meren van Duitsland. Het ligt in het gelijknamige gemeentevrije gebied en wordt dus ingedeeld bij het district Starnberg.

Bekijken: Gezellige residentie met familiale sfeer

Het leven aan het Starnberger meer is rustig en idyllisch, ver van de drukte van de grote stad. Een ontspannen wandeling langs de oever van het meer bij zonsondergang of pootjebaden op het water – het verveelt hier nooit.

Tegernsee: populaire woonwijk met ongerepte natuur

De Tegernsee inspireert met zijn adembenemende natuur. Geen wonder: de Tegernsee en haar omgeving maken immers deel uit van een beschermd landschapsgebied. Betoverende bossen, heuvels met fabelachtige uitzichten en kleine gemeenschappen aan de oever van het meer met typisch Beierse architectuur – niet alleen investeerders, ondernemers en gezinnen hebben dit zelf ontdekt, maar ook Duitse en Europese beroemdheden. Dus als u hier ook een huis wilt kopen, wees er dan op voorbereid af en toe beroemde gezichten uit de wereld van film, televisie, sport en muziek tegen het lijf te lopen.

 • Wonen aan de Tegernsee

Hoewel er in de omgeving van de Tegernsee veel adembenemende herenhuizen en villa’s met traditionele Beierse architectuur te vinden zijn, genieten vooral luxe appartementen nu een grote populariteit. Ruime lofts in Gmund, gemoderniseerde appartementen in oude gebouwen in Rottach of eersteklas maisonnettes in Bad Wiessee – met name rond de Tegernsee zijn appartementen met 150 tot 200 vierkante meter erg in trek.

Prijzen per vierkante meter: 5.800 tot 8.200 €/m²

Tegernsee: Kaart & Ligging

De Tegernsee ligt ten zuiden van München. De stad draagt dezelfde naam als het plaatselijke meer, dat een van de populairste bestemmingen voor het Duitse en internationale toerisme is. De gemeenten Rottach-Egern, Bad Wiessee, Gmund en Schliersee liggen rond het meer zelf.

Bezienswaardigheden: Gmund, Wiessee, Rottach en Leeberg

De populairste woongebieden zijn Gmund, Wiessee, Rottach en Leeberg. Hoewel elke woonwijk zijn eigen charme heeft, inspireren ze allemaal door hun hoge levenskwaliteit en de nabijheid van de oever.

Grünwald: luxueuze residentie met idyllische flair

Als u kiest voor een woning in Grünwald, woont u in een van de woonwijken met de hoogste dichtheid aan beroemdheden en miljonairs in Duitsland. Dit kleine district ten zuiden van München geniet grote populariteit. Grünwald bekoort niet alleen door zijn vele groene ruimten, gevarieerde fauna en de nabijheid van de Isar, maar ook door zijn adembenemende stadsbeeld en zijn vele bezienswaardigheden en monumenten.

 • Wonen in Grünwald

De hoge veiligheid van de woonwijk draagt ook bij tot de hoge levenskwaliteit in Grünwald. Hoewel de prijzen per vierkante meter hier in de hogere prijsklassen liggen, is er nauwelijks een andere wijk die zoveel exclusieve eigendommen heeft als Grünwald. Het is dus de moeite waard om hier als kapitaalinvestering in een woning te investeren.

Prijzen per vierkante meter: 7.000 tot 10.000 €/m²

Grünwald: Kaart en ligging

De Opper-Beierse gemeente Grünwald ligt ten zuiden van München, enigszins weg van de drukte van de stad. Het kan worden onderverdeeld in zes gemeentelijke districten en sluit aan op de buurgemeenten München, Pullach en Straßlach-Dingharting.

Bezienswaardigheden: Ontspannende middag aan de oevers van de Isar

De Isar strekt zich uit van Oostenrijk tot Beieren. In het verleden werd het beschouwd als een van de belangrijkste handelsroutes voor schepen, maar tegenwoordig wordt de voorkeur gegeven aan spoorwegen en motorvoertuigen voor het vervoer van goederen. De rivier geniet vandaag de dag een grote populariteit bij zowel toeristen als bewoners en nodigt altijd uit tot een ontspannende wandeling langs de oevers. De zonsondergangen in de zomer kunnen van hieruit ook perfect worden genoten.

Nymphenburg, Glockenviertel & Co.: Buiten de markt luxe woningen in München

Kun je niet wachten om eindelijk naar München te verhuizen en deel uit te maken van de elite van München? Wees u er dan van bewust dat in dergelijke exclusieve buurten de woningmarkt er iets anders uitziet dan voor de standaardflat. Veel van de verkopers in deze buurten willen niet dat de verkoop van hun eigendom het daglicht ziet. Zo kan het ook in uw belang zijn om de aankoop van een luxe eigendom discreet te houden.

Daarom worden de beste aanbiedingen buiten de markt, d.w.z. niet-beursgenoteerd, gevonden. Om hier toegang toe te krijgen, zijn bijzonder goede makelaars nodig die door hun connecties een onvergelijkbaar overzicht hebben van het aanbod in München. U kunt hier meer te weten komen over het kopen en verkopen van off-market eigendommen:

Conclusie: Deze wijken in München zijn het waard om in te investeren!

Of het nu gaat om een villa, een vrijstaand huis of een appartementsgebouw – de kans dat de prijzen van onroerend goed in München verder zullen stijgen, is zeer groot. Dit wordt ook bevestigd door de recente verbazing van vastgoeddeskundigen over de snel en onverminderd stijgende prijzen – vooral voor onroerend goed in het Glockenbachviertel. Welke wijk u ook kiest, elk van deze woonwijken maakt indruk met zijn geheel eigen en individuele charme.

München: Onroerend goed in Beieren

München is de dichtstbevolkte stad van Beieren en de op twee na grootste gemeente van Duitsland. Met ongeveer 4.800 inwoners per vierkante kilometer is de Beierse metropool ook de dichtstbevolkte gemeente van Duitsland. De cijfers bevestigen de bevolkingsgroei. Steeds meer mensen willen in de Beierse metropool wonen. De nabijheid van de Alpen en het naburige Oostenrijk maken München zeer aantrekkelijk.

Onroerend goed München

München is een van de economische metropolen van Duitsland. Het is ook beroemd om zijn hoge levenskwaliteit en de omringende natuur. Skiën in de Alpen of wandelen, maar ook talloze meren voor zomeractiviteiten liggen in de directe omgeving, om nog maar te zwijgen van de Italiaanse kust in het zuiden.

Wonen in München: Populaire wijken en buurten

In geen enkele andere Duitse stad is wonen zo duur als hier. Deskundigen zijn het erover eens dat een woning in München in de juiste buurt een veilige investering is. Maar wat betekent “juiste locatie” in München en wat voor investering moet men verwachten om een fatsoenlijk appartement of een luxueus huis in de hoofdstad van Beieren te kopen? Wij beantwoorden deze vragen hier! Naar het overzicht: wonen in München

 • Bogenhausen
 • Glockenbachviertel
 • Haidhausen
 • Maxvorstadt
 • Nymphenburg
 • Schwabing
 • Meer van Starnberg
 • Tegernsee
 • Grünwald

Verkopen, kopen en wonen in München

Steeds meer mensen willen in de Beierse metropool wonen. De nabijheid van de Alpen en het naburige Oostenrijk maken München zeer aantrekkelijk en ook de afzonderlijke districten hebben veel te bieden. Terwijl Lehel en de Altstadt (oude stad ) indruk maken met hun historische charme, inspireren de woonwijken van Bogenhausen en Schwabing met hun vele goed onderhouden groene ruimten en parken. De bruisende Maxvorstadt en de elegante Nymphenburg behoren ook tot de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in München. Wilt u uw flat, uw appartementsgebouw of uw eigen woning hier verkopen? Met onze gratis gidsen over het verkopen van onroerend goed in München, bent u goed voorbereid. Naar het overzicht: Onroerend goed verkopen in München.