Wonen in Bogenhausen (München): Kopen & Huren van huizen en flats – Bezichtiging, prijs per vierkante meter & Co.

Wonen in Bogenhausen – Er is nauwelijks een ander deel van München waar het leven zo exclusief en luxueus is als in Bogenhausen. De wijk inspireert niet alleen door zijn centrale ligging, maar ook door zijn hoge levenskwaliteit en adembenemende architectuur. Wilt u investeren in een woning in Bogenhausen als kapitaalinvestering? Een huis kopen of een stuk grond kopen? Ontdek alles wat u moet weten over wonen in Bogenhausen, de populairste en duurste straten en alle prijzen van onroerend goed in een oogopslag – Welkom in Bogenhausen! Terug naar: Wonen in München.

Wonen in Bogenhausen: chique villawijk met elegante flair

Met zijn 86.000 inwoners is Bogenhausen een van de grootste districten van München en tegelijk een van de dunst bevolkte districten van de Beierse hoofdstad. Samen met Grünwald en Tegernsee is deze chique wijk een van München’s aantrekkelijkste plekken om te wonen. De sociale structuur is evenwichtig, het misdaadcijfer laag en de levenskwaliteit hoog. Er is nauwelijks een andere wijk in de stad waar zoveel villa’s te vinden zijn. En als u een pauze nodig hebt van de drukte van het stadsleven, kunt u ontspannen aan de oever van de Isar en genieten van een prachtig uitzicht, typisch Beierse koffie en een fantastische zonsondergang.

Welkom in München: De hoofdstad van Beieren

Een hoge levenskwaliteit, een laag werkloosheidscijfer, een bloeiende economie en een adembenemende natuur maken München zo charmant. Het zijn dus niet alleen koppels, gezinnen en studenten die zich aangetrokken voelen tot de romantische hoofdstad van Beieren, maar ook ondernemers en investeerders. München is een van de belangrijkste zakenlocaties in Duitsland, samen met Berlijn en Hamburg.

Bogenhausen: Kaart en ligging

De beroemde wijk Bogenhausen ligt in het noordoosten van München en is dus enigszins verwijderd van de drukte van het woelige stadscentrum. De populaire wijken Lehel, Neuhausen-Nymphenburg en de historische oude stad zijn echter niet ver weg met de auto.

Bogenhausen is zowel een district als een deelgemeente. Het district Bogenhausen kan worden onderverdeeld in:

 • Bogenhausen
 • Oberföhring
 • Daglfing
 • Denning
 • Englschalking
 • Johanneskirchen
 • Zamdorf
 • Steinhausen

Hier is een kaart en de ligging van Bogenhausen:

Bezienswaardigheden van Bogenhausen: Van de oevers van de Isar rivier naar Villa Struck

Bogenhausen is niet alleen een van de populairste wijken van München, het is ook een van de plaatsen met de hoogste levenskwaliteit. Geen wonder: terwijl de duurste straten van München met hun adembenemende architectuur uitnodigen tot een ontspannen wandeling, verwennen de plaatselijke koffiehuizen en typisch Beierse restaurants u met hun plaatselijke lekkernijen. Bogenhausen is ook de thuishaven van een aantal monumenten en bezienswaardigheden. En als u een andere omgeving nodig hebt, kunt u met de auto of het openbaar vervoer snel naar andere delen van de stad.

Hier zijn de bekendste bezienswaardigheden in Bogenhausen:

 • Engel van Vrede
 • Villa Struck
 • Monacensia in het Hildebrand House
 • Begraafplaats Bogenhausen
 • Rivieroever van de Isar

Bovenal behoren de zonsondergangen aan de oever van de rivier tot de mooiste van Duitsland:

Celebrity buren: Jerome Boateng, Boris Becker, Manuel Neuer & Co.

Als u in Bogenhausen woont, kunt u rekenen op beroemde buren. Of het nu gaat om film, televisie, muziek of sport – niet alleen ondernemers en investeerders hebben dit stadsdeel van München ontdekt, maar ook enkele van de beroemdste gezichten van Duitsland. Zo behoren de twee beroepssporters Jerome Boateng en Boris Becker tot de bekendste inwoners van Bogenhausen. Er gaan ook geruchten dat doelman Manuel Neuer binnenkort naar hier zal verhuizen. De geschiedenis van de villawijk laat zien: Menig beroemdheid heeft hier de afgelopen decennia ook zijn opwachting gemaakt. Auteur Eric Kästner, acteur Walter Sedlmayr en regisseur Rainer Werner Fassbinder hebben hier intussen niet alleen gewoond, maar liggen hier nu ook begraven op München’s beroemdste begraafplaats voor beroemdheden.

Hier zijn de beroemde inwoners van Bogenhausen:

 • Jerome Boateng
 • Boris Becker
 • Manuel Neuer
 • Eric Kästner
 • Walter Sedlmayr
 • Rainer Werner Fassbinder

Bezienswaardigheden: Een rondleiding door Bogenhausen

Wonen midden in de stad in een statige villa met een aangrenzend park en een eigen strand? Dat kan ook in München. En je hoeft niet eens van blauwe bloed te zijn om het te doen, hoewel het enorm helpt als je tot de geldaristocratie behoort. De hoogste dichtheid van villa’s in de stad is te vinden in de wijk Bogenhausen. De wijk ten noorden van de Prinzregentenstrasse, die al decennia lang – samen met Grünwald – de favoriete wijk is van beroemdheden en dienovereenkomstig hoge vastgoedprijzen kent. Hier ontmoet de society elkaar bij de delicatessenzaak “Käfer” of in het nobele restaurant Aquarello in de Mühlbauer Straße, gaat ’s avonds uit naar het Prinzregenten Theater of bezoekt een van de beroemdheden van de stad tijdens een wandeling over het oude kerkhof van St. Georg: Fassbinder, Eichinger, Sedlmayr en Helmut Fischer liggen hier begraven.

Alt-Bogenhausen: Historische appartementsgebouwen & barokarchitectuur

Alt-Bogenhausen inspireert niet alleen met zijn vele monumenten, kerken en historische bezienswaardigheden. Ook de mooiste oude gebouwen en architectonische monumenten van de stad zijn hier te vinden. Zo vindt u langs de Maria-Theresia-Straße en de Ismaninger Straße prachtige oude herenhuizen in de classicistische en barokke stijl van de afgelopen eeuwen. Ze behoren tot de meest gezochte eigendommen in de stad.

De toplocaties in Alt-Bogenhausen: Maria-Theresia-Straße & Ismaninger Straße

Zie meer in Streetview:

Mauerkircherstraße: Exclusieve villa’s zien prijs stijgen

De Mauerkircherstraße ligt ten noorden van de Ismanigerstraße. Terwijl in Alt-Bogenhausen vooral flatgebouwen, luxueuze lofts en gerenoveerde flats in oude gebouwen staan, wordt deze hoek van Bogenhausen gekenmerkt door de vele extravagante villa’s. De oever van de rivier is slechts een paar minuten van hier verwijderd en de buurtbewoners waarderen dan ook de vele groene ruimtes van de Isar, de toegang tot het strand en de rust van de wijk. In bijna geen enkele andere straat zijn de prijzen van onroerend goed zo sterk gestegen. U kunt prijzen per vierkante meter verwachten die kunnen oplopen tot 13.700 euro.

Flat & huis: 13.700 euro per vierkante meter

Bekijk hier de mooiste villa’s van Bogenhausen:

Onroerend goed & prijzen per vierkante meter in Bogenhausen

De villawijk Bogenhausen is de laatste jaren niet alleen groter geworden, maar heeft ook altijd een grote toeloop gekend. De grote vraag komt ook tot uiting in de prijzen per vierkante meter. Hoeveel kost een nieuwbouwflat in het oosten van het district? En hoeveel huur kun je vragen als je eindelijk een flatgebouw wilt kopen, pal aan de oever van het meer van de Isar? U kunt dat en meer hier te weten komen.

Eigendom kopen: Altbogenhausen, Daglfing. Johanneskirchen & Co.

Of het nu om een nieuw of een oud gebouw gaat, één ding is zeker: alleen topverdieners kunnen zich in Bogenhausen een eigen huis veroorloven. De prijzen voor appartementsgebouwen, condominiums en villa’s zijn de laatste jaren aanzienlijk gestegen. In feite zijn ze verdubbeld! Zo betaal je nu 12.300 euro per vierkante meter voor nieuwe flats in Altbogenhausen, en in de buurt van het Herzogpark zelfs net onder de 13.000 euro. Ter vergelijking: vijf jaar geleden bedroeg de prijs per vierkante meter slechts 6.700 euro! Terwijl flats in oudere gebouwen vroeger iets minder dan 4.000 euro per vierkante meter waard waren, kun je tegenwoordig nauwelijks nog een flat voor die prijs krijgen, zelfs niet aan de rand van het district, omdat de prijzen per vierkante meter ook in het oosten snel zijn gestegen.

Vierkante meter prijzen verdubbelen bijna na 5 jaar!

Hier alles op een rijtje:

 • Altbogenhausen (nieuwbouw): 13.000 euro per vierkante meter
 • Daglfing (bestaand): 6.000 euro per vierkante meter
 • Johanneskirchen (bestaand): 5.350 euro per vierkante meter
 • Daglfing & Johanneskirchen (nieuwbouw): 6.100 tot 8.400 euro per vierkante meter

Zo behoren woningen aan de rivier tot de populairste woningen van heel München:

Huur flat, huis & land: Oud gebouw & nieuwbouw

De huurprijzen zijn intussen ook gestegen. Vooral in het Herzogpark, d.w.z. aan de oevers van de Isar, kunt u prijzen tot 19 euro per vierkante meter verwachten. Dat is nog altijd 5 euro hoger dan in het oosten van Bogenhausen. Terwijl het westelijke deel van het district aantrekkelijk is vanwege de nabijheid van de Isar, heeft het oostelijke deel moderne, nieuw gebouwde flats, goede verbindingen met het treinstation en de luchthaven, en ligt het dicht bij scholen, theaters, winkelcentra en ziekenhuizen.

Bijna 5 euro hoger in het westen dan in het oosten

Hier zijn de belangrijkste cijfers in een oogopslag:

 • Nieuwbouw in het westen: 18-19 euro per vierkante meter
 • Oud gebouw in het westen: 11-12 euro per vierkante meter
 • Nieuwe en oude gebouwen in het oosten: 14 euro per vierkante meter

Conclusie: wonen in Bogenhausen

Zou je in München willen wonen? Hier bekoort Bogenhausen met zijn toplocatie, de vele historische herenhuizen van weleer en de nabijheid van de oever van de Isar. Een hoge levenskwaliteit, eersteklas onroerend goed en de elegante ambiance van het district zijn wat Bogenhausen zo charmant maken. De exclusiviteit van de wijk komt ook tot uiting in de prijzen per vierkante meter. Hoewel deze de afgelopen jaren snel zijn gestegen, betekent dit voor u als belegger en verhuurder dat u hier kunt rekenen op een hoog rendement. Als u een woning in Bogenhausen wilt kopen, raden wij u aan contact op te nemen met een deskundige makelaar. Hij of zij zal u niet alleen adviseren op het gebied van belastingen en financiën, maar u ook begeleiden tijdens het gehele aankoopproces. Een ervaren makelaar zal u niet alleen door het hele aankoopproces begeleiden, maar u ook adviseren over de onderwerpen belastingen en onroerend goed, renovatie en modernisering met ambachtslieden, architecten & co. alsmede taxatie van onroerend goed en off market.

München: Onroerend goed in Beieren

München is de dichtstbevolkte stad van Beieren en de op twee na grootste gemeente van Duitsland. Met ongeveer 4.800 inwoners per vierkante kilometer is de Beierse metropool ook de dichtstbevolkte gemeente van Duitsland. De cijfers bevestigen de bevolkingsgroei. Steeds meer mensen willen in de Beierse metropool wonen. De nabijheid van de Alpen en het naburige Oostenrijk maken München zeer aantrekkelijk.

Onroerend goed München

München is een van de economische metropolen van Duitsland. Het is ook beroemd om zijn hoge levenskwaliteit en de omringende natuur. Skiën in de Alpen of wandelen, maar ook talloze meren voor zomeractiviteiten liggen in de directe omgeving, om nog maar te zwijgen van de Italiaanse kust in het zuiden.

Wonen in München: Populaire wijken en buurten

In geen enkele andere Duitse stad is wonen zo duur als hier. Deskundigen zijn het erover eens dat een woning in München in de juiste buurt een veilige investering is. Maar wat betekent “juiste locatie” in München en wat voor investering moet men verwachten om een fatsoenlijk appartement of een luxueus huis in de hoofdstad van Beieren te kopen? Wij beantwoorden deze vragen hier! Naar het overzicht: wonen in München

 • Bogenhausen
 • Glockenbachviertel
 • Haidhausen
 • Maxvorstadt
 • Nymphenburg
 • Schwabing
 • Meer van Starnberg
 • Tegernsee
 • Grünwald

Verkopen, kopen en wonen in München

Steeds meer mensen willen in de Beierse metropool wonen. De nabijheid van de Alpen en het naburige Oostenrijk maken München zeer aantrekkelijk en ook de afzonderlijke districten hebben veel te bieden. Terwijl Lehel en de Altstadt (oude stad ) indruk maken met hun historische charme, inspireren de woonwijken van Bogenhausen en Schwabing met hun vele goed onderhouden groene ruimten en parken. De bruisende Maxvorstadt en de elegante Nymphenburg behoren ook tot de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in München. Wilt u uw flat, uw appartementsgebouw of uw eigen woning hier verkopen? Met onze gratis gidsen over het verkopen van onroerend goed in München, bent u goed voorbereid. Naar het overzicht: Onroerend goed verkopen in München.