Wonen in Grunewald (Berlijn): Vastgoed als investering – Bezichtiging, tips en prijs per vierkante meter voor villa, flat, grondstuk & Co.

Wonen in Grunewald – De wijk in het westen van Berlijn is een van de meest luxueuze van Duitsland. De meest exclusieve eigendommen van Berlijn zijn hier thuis. De aantrekkelijke woonwijken van Charlottenburg, Schmargendorf en Dahlem zijn ook niet ver weg. Wilt u investeren in een pand in het chique Grunewald als kapitaalinvestering? Ontdek hier alles wat je moet weten over wonen in Grunewald. Ook: Een rondleiding door de meest historische hoekjes van het district, en alle prijzen per vierkante meter voor flats, huizen en grondstukken – Welkom in Grunewald! Terug naar: Wonen in Berlijn.

Wonen in Grunewald: chique wijk vol pracht en praal

Grunewald inspireert met zijn hoge levenskwaliteit en discretie, gezinsvriendelijke infrastructuur en exclusief onroerend goed. Het leven in Grunewald is rustig. Deze wijk is dus niet alleen aantrekkelijk om te wonen voor rijke families en erfgenamen, maar ook voor ondernemers en investeerders die de exclusiviteit van de wijk op prijs stellen. Dit is intussen ook erkend door Duitse beroemdheden, die hier steeds vaker te vinden zijn. Luxueuze villa’s omgeven door ongerepte natuur en exclusieve off-market objecten zijn thuis in Grunewald. Deze Berlijnse buurt is als geen andere.

Welkom in Berlijn: hoofdstad van Duitsland

Berlijn wordt beschouwd als een internationale mode-, kunst- en cultuurmetropool. Verhuizen naar Berlijn klinkt aantrekkelijk en biedt heel wat nieuwe mogelijkheden en kansen. De hoofdstad van Duitsland is in alle opzichten een adembenemende stad. Of u nu gaat winkelen op de Kurfürstendamm, een bezoek brengt aan de Brandenburger Tor of de geschiedenis gaat bekijken in de vele musea van Berlijn. Ook de historische waarde is onovertroffen. Berlijn heeft werkelijk alles!

Grunewald: Kaart en ligging

In het westen van Berlijn ligt de chique wijk Grunewald. Terwijl het district in het westen grenst aan de rivier de Havel, liggen in het oosten de districten Halensee, Charlottenburg, Schmargendorf en Dahlem in het zuiden. Het plaatselijke bos en het grote aantal groene ruimten, parken, monumenten en bezienswaardigheden dragen ook bij tot de flair van de wijk.

Plaatsen van belang: Teufelssee, Olympisch Stadion & Grunewald

De chique wijk Grunewald wordt gekenmerkt door zijn adembenemende natuur. De oevers van de Havel nodigen uit tot wandelen, aan de Teufelssee (Duivelsmeer) kunt u zich in het weekend ontspannen met een fabelachtig decor en het plaatselijke bos is ideaal om te wandelen. Als u een pauze nodig heeft van het turbulente stadsleven, dan is dit de plek voor u.

De meest populaire bezienswaardigheden in Grunewald:

 • Track 17
 • Grunewald Olympisch Stadion
 • Berlijn Woud Stadium
 • Klassieke Remise
 • Museum Berggruen
 • De oevers van de Havel
 • Teufelssee
 • Forest Grunewald

Beroemde buren: Joschka Fischer, Sarah Connor & Hans-Christin Ströbele

Grunewald is de thuisbasis van Duitse beroemdheden. Geen wonder: Grunewald is niet alleen de thuishaven van de meest exclusieve eigendommen van Berlijn, discretie is hier ook een topprioriteit. Zo heeft het Amerikaanse popicoon Justin Bieber zich hier gevestigd tijdens zijn tournee door Duitsland, en hebben ook de Duitse politici Joschka Fischer, Hans-Christian Ströbele en Otto Schily hun geadopteerde thuis gevonden in Grunewald.

Hier zijn enkele van de beroemdste inwoners van Grunewald:

 • Joschka Fischer
 • Otto Schily
 • Hans-Christian Ströbele
 • Bernhard Brink
 • Sarah Connor
 • Paul van Dyk
 • Olli Schulz

Bezienswaardigheden: Een rondleiding door Grunewald

Pompeuze panden in het hart van het district, stille meren en unieke monumenten – ga met ons mee op onze rondreis door het mooie Grunewald.

Exclusieve woningen in Königsallee: van villa’s tot vrijstaande huizen

Hundekehlsee, Dianasee & Co. nodigen u uit voor een wandeling

Op het spoor van de Duitse geschiedenis: Grunewaldkerk

Onroerend goed & prijzen per vierkante meter in Grunewald

Grunewald is populair. Ooit bekend als een voormalige wijk van de rijken en de schonen, wint de wijk, ver weg van de drukte van de grote stad, opnieuw aan glamour en aantrekkingskracht. De vraag naar onroerend goed is hier bijzonder groot, maar het aanbod is laag. Dit komt ook tot uiting in de huidige aankoopprijzen. Wie hier een flat wil kopen, moet rekening houden met prijzen per vierkante meter tussen 7.000 en 14.000 euro. De prijzen van villa’s, vrijstaande huizen en halfvrijstaande huizen variëren van 7.500 tot 12.000 euro.

Leestip: Berlijn – De duurste straten

Hier is een overzicht:

 • Een huis kopen (bestaand): 9.673 €/m²
 • Een huis kopen (Nieuw): 10.559 €/m²
 • Flat kopen (bestaand): 8.175 €/m²
 • Appartement kopen (nieuw): 11.516 €/m²

Conclusie: wonen in Grunewald

U wilt in Berlijn wonen, maar niet alleen van het kleurrijke grotestadsleven houden, maar ook van de ongerepte natuur en discretie? Dan is Grunewald iets voor u. Het leven in Grunewald is discreet, luxueus en exclusief. Het is niet voor niets dat de eigendommen hier als de duurste van Berlijn worden beschouwd. Wie het leven weg van de drukte van de grote stad op prijs stelt, vindt hier wat hij zoekt. De weg naar uw droomhuis in Grunewald is lang. De vraag is hoog, maar het aanbod laag. Bovendien vinden de meeste deals buiten de markt om plaats. Menig onroerend goed portal kan echter ook de juiste plaats zijn om te beginnen tijdens uw zoektocht naar een huis in Berlijn. Bent u op zoek naar een woning in Grunewald? We bevelen het aan: Neem contact op met de makelaar die je vertrouwt. Op die manier profiteert u niet alleen van zijn ervaring en deskundigheid, maar ook van zijn brede netwerk van verkopers. Discretie is een topprioriteit in Grunewald.

Berlijn: Onroerend goed in de hoofdstad

Hoofdstad, universiteitsstad, historisch bolwerk en als internationale locatie een aantrekkelijke woonplaats voor gezinnen, stellen, singles en studenten. Berlijn heeft dan ook te maken met een voortdurend groeiende bevolking als gevolg van immigratie.

Berlijn vastgoedmarkt: overzicht

Berlijn biedt alles, van mode, kunst, financiën, start-ups, en de lijst gaat maar door. Er is nauwelijks iemand die zijn passie niet zou vinden in deze stad van 3,75 miljoen. Dit komt ook tot uiting in de stadsuitbreiding en de verschillende wijken. Om die reden wordt het vaak omschreven als “vele steden in één”. Een wandeling door Berlin-Mitte is heel anders dan Kreuzberg en Prenzlauer Berg wordt niet vaak verward met Zehlendorf.

Wonen in Berlijn: Populaire woonwijken

Wij stellen u de mooiste wijken van de Duitse hoofdstad voor en vertellen u waar u de beste, kwalitatief beste en meest exclusieve panden kunt kopen om uw nieuwe huis te stichten, of welke wijken het meest geschikt zijn om als investering in een pand te investeren. Hier presenteren wij de populairste woongebieden – van het chique Grunewald tot het charmante Schmargendorf en het rustige Dahlem tot het historische Charlottenburg. Terug naar overzicht: Wonen in Berlijn.

Onroerend goed verkopen in Berlijn: huis, appartement en grond

Als internationale locatie is Berlijn een aantrekkelijke plaats om te wonen voor mensen van over de hele wereld. Terwijl de wijk Wilmersdorf in Charlottenburg overtuigt met zijn goed onderhouden groene ruimtes, inspireren de woonwijken Prenzlauer Berg en Weißensee in Berlijn-Pankow met hun onklopbare prijzen en centrale ligging. U wilt uw flat, uw appartementsgebouw of uw stuk grond in de wereldmetropool Berlijn verkopen? Met onze gratis gidsen en tips over de onderwerpen verkoop van onroerend goed en taxatie van onroerend goed, bent u goed voorbereid. Terug naar overzicht: Onroerend goed verkopen in Berlijn.