Wonen aan de Kurfürstendamm (Berlijn): Koop & huurwoningen in Charlottenburg – Bezichtiging, prijs per vierkante meter & Co.

Wonen aan de Kurfürstendamm – Als een van de duurste straten van Berlijn is de Kudamm, zoals hij door de Berlijners zelf vaak wordt genoemd, niet alleen de beroemdste winkelstraat van Berlijn, maar ook een aantrekkelijke plek om te wonen. Van exclusieve flats aan de hoofdstraat tot riante villa’s aan de rand van de drukte, iedereen voelt zich hier thuis! Wilt u investeren in een pand op Kurfürstendamm als kapitaalinvestering? Een huis of een flat in de buurt kopen? Ontdek hier alles wat u moet weten over het leven op de Kudamm. Ook: De meest populaire eigenschappen en prijzen per vierkante meter voor flats en huizen – Welkom in Kurfürstendamm! Terug naar: Wonen in Berlijn.

Wonen aan de Kurfürstendamm: Aantrekkelijke plek om te wonen in Berlijn

De Kurfürstendamm wordt beschouwd als een van de meest historische straten van Duitsland. Iedereen voelt zich hier thuis – van nieuwsgierige toeristen en gezinnen met kinderen tot Duitslands beroemdste gezichten uit film, televisie, muziek en sport. De Kurfürstendamm inspireert niet alleen door zijn toplocatie, maar ook door de vele boetieks van topklasse en de uitstekende gastronomie. De populariteit van deze woonlocatie blijkt ook uit de stijgende prijzen per vierkante meter. Meer over hoe de duurste flat van Berlijn hier werd verkocht voor meer dan 8 miljoen euro later.

Welkom in het hart van Charlottenburg

De legendarische Kurfürstendamm van Berlijn ligt midden in de trendy wijk Charlottenburg-Wilmersdorf. Het is niet alleen de thuisbasis van de meest exclusieve winkels en beroemde restaurants van Berlijn, maar ook van de gewilde woonwijken Halensee, Grunewald, Charlottenburg, Wilmersdorf en Schmargendorf. Het is niet alleen de uitstekende infrastructuur die Charlottenburg tot een van de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen maakt, maar ook het grote aantal operahuizen, theaters, bezienswaardigheden en culturele instellingen. Ook de goed onderhouden groenzones en parken dragen bij tot de flair van de woonwijk. De populaire wijken Schöneberg, Pankow en Prenzlauer Berg zijn ook niet ver weg met de auto.

Hier is de locatie van Charlottenburg:

Kudamm: Kaart en ligging

Een van de beroemdste straten van Berlijn, de Kurfürstendamm (of Kudamm, zoals hij vaak liefkozend wordt genoemd), verbindt de twee wijken Charlottenburg en Grunewald. De verscheidenheid aan winkels, cafés, restaurants en attracties vallen in de smaak bij zowel inwoners als toeristen, terwijl de plaatselijke dierentuin uitnodigt tot een ontspannende middag ver weg van de drukte van de stad.

Infrastructuur: Bus, trein & Co.

De Duitse hoofdstad Berlijn heeft een van de beste infrastructuren van Duitsland. Naast de plaatselijke luchthaven van Berlijn zijn er ook een aantal metrostations, bussen en taxi’s. Dit betekent dat Kurfürstendamm en het omliggende gebied ook gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken zijn.

Bezienswaardigheden: Rondleiding over de Kurfürstendamm

Zin in een beetje sightseeing? Dankzij de goede infrastructuur van Berlijn is de Kurfürstendamm niet alleen gemakkelijk te bereiken met de auto, maar ook met het openbaar vervoer, zoals bus en trein. U kunt ook op een ontspannen manier met de taxi van A naar B komen, hoewel u al goed voorbereid bent op een dag op de Kudamm te voet. Alle belangrijke winkels, eetgelegenheden en kantoren zijn te voet in minder dan een uur te bereiken. Ter vergelijking: met de auto duurt het maar 8 minuten.

Café Kranzler bij het metrostation Kurfürstendamm

Voordat u door de winkelstraat slentert, is het de moeite waard even langs te gaan bij een van de vele beroemde koffiehuizen. Hoe toepasselijk dat het beroemde Café Kranzler direct aan het metrostation Kurfürstendamm en aan het begin van de historische straat ligt! Dit koffiehuis is bijzonder populair bij toeristen, inwoners en Duitse beroemdheden uit de film- en televisiewereld. Ook de grootste bezienswaardigheden van de straat zijn hier niet ver vandaan!

Hermés, Chanel, Louis Vuitton & Co: Exclusieve boetieks voor hem en haar

Na een tijdje zul je het merken: Ook de internationale modewereld is thuis op de Kurfürstendamm! Van Valentino’s haute couture tot Gucci’s prêt-à-porter, de grootste merken van Europa, Amerika en Azië zijn hier vertegenwoordigd.

Zie meer hier in Streetview:

Onroerend goed en prijzen per vierkante meter op Kurfürstendamm

Steeds meer mensen worden naar de omgeving van de Kudamm getrokken. Dit komt ook tot uiting in de aankoopprijzen en er is dus geen einde in zicht van de gestage prijsstijging in de nabije toekomst. Hoewel flats direct aan de Kurfürstendamm met uitzicht op de Berlijnse skyline het meest gewild zijn, zijn het vooral gezinnen en stellen die zich aangetrokken voelen tot de huizen en villa’s iets verderop in de straat.

Exclusieve eigendommen ontworpen door Christoph Mäckler, Helmut Jahn & Co.

Als u kiest voor een woning aan de Kurfürstendamm, kunt u zich niet alleen verheugen op een prachtig uitzicht, maar ook op architectonische meesterwerken van een klasse apart! Op de Kurfürstendamm ontmoeten oud en nieuw elkaar, en dus vindt u hier niet alleen moderne nieuwe gebouwen, maar ook adembenemende herenhuizen uit vervlogen tijden. Tot de populairste gebouwen behoren het Kranzler-Eck op de hoek van de Joachimsthaler Straße, dat rond de eeuwwisseling door de beroemde Duitse architect Helmut Jahn werd ontworpen, en het Zoofenster – een hoogbouw en hotel ontworpen door Christoph Mäckler, dat in 2012 werd geopend. Ook Haus Cumberland is vlakbij – een op de monumentenlijst geplaatst gebouw dat nu dienst doet als handels- en woonhuis.

Moderne en historische architectuur ontmoeten elkaar op de Kurfürstendamm!

Zie hier het Kranzler-Eck ontworpen door Helmut Jahn:

Prijzen per vierkante meter voor flat, huis & grond: kopen en huren

Aangezien Charlottenburg dichter bevolkt is dan de villawijken van Berlijn, zoals de Weißensee, zijn hier vooral koop- en huurflats te vinden. Van ruime lofts tot exclusieve appartementen in oude gebouwen – alle soorten huizen en appartementen zijn zeer populair op de Kurfürstendamm. De prijzen per vierkante meter voor flats liggen hier net onder de 4.900 euro per vierkante meter. De vierkante meter prijzen voor stadsvilla’s & co. zijn wat duur met 5.400 euro per vierkante meter, maar ze bieden ook veel meer ruimte en privacy.

Leestip: Vierkante meter prijzen in Berlijn: kopen & huren van onroerend goed

U weet nog niet zeker of u een stuk grond wilt kopen en geeft er de voorkeur aan voorlopig een flat of een huis te huren? Momenteel kunt u prijzen per vierkante meter verwachten tussen 9 en 24 euro.

Hier zijn alle cijfers op een rijtje:

 • Een huis kopen: 5.400 €/m²
 • Flat kopen: 4.900 €/m²
 • Huur woning: 8-24 €/m²

Vooral ruime flats zijn erg populair op de Kurfürstendamm:

Flat verkocht voor 8,5 miljoen euro: Luxe onroerend goed op Kurfürstendamm

Het vastgoedlandschap van de Kudamm breekt regelmatig records. Wist je dat de duurste nieuwe flat in de stad hier is verkocht? Een van de meest exclusieve eigendommen van Charlottenburg wisselde van eigenaar voor een hele 18.200 euro per vierkante meter. Dit voorbeeld laat zien:

De Berlijnse vastgoedmarkt is booming!

En terecht. De Kurfürstendamm is immers niet alleen centraal gelegen en biedt veel afwisseling. De Berlijnse winkelstraat wordt ook beschouwd als een van de veiligste gebieden van de stad en trekt steeds meer ondernemers, investeerders, gezinnen en alleenstaanden aan.

Conclusie: wonen en leven op de Kudamm

Dus je bent aangetrokken tot de hoofdstad van Duitsland? Wilt u in Berlijn wonen en het liefst op een centrale locatie? Gelegen in de populaire wijken Charlottenburg en Grunewald, heeft de Kurfürstendamm veel te bieden. Het wordt beschouwd als een veilige plaats om te wonen met zeer goede verbindingen naar scholen, ziekenhuizen en culturele instellingen. De vele koffiehuizen, restaurants en boetiekjes zorgen voor een gevarieerd dagritme en de zeer goede ligging stelt u in staat deel te nemen aan het kleurrijke grote stadsleven, terwijl de vele groene ruimten uitnodigen tot ontspanning. Toegegeven: De prijzen per vierkante meter liggen iets hoger dan in andere delen van de stad, maar de vele voordelen van het wonen aan de Kurfürstendamm zijn het meer dan waard!

Berlijn: Onroerend goed in de hoofdstad

Hoofdstad, universiteitsstad, historisch bolwerk en als internationale locatie een aantrekkelijke woonplaats voor gezinnen, stellen, singles en studenten. Berlijn heeft dan ook te maken met een voortdurend groeiende bevolking als gevolg van immigratie.

Berlijn vastgoedmarkt: overzicht

Berlijn biedt alles, van mode, kunst, financiën, start-ups, en de lijst gaat maar door. Er is nauwelijks iemand die zijn passie niet zou vinden in deze stad van 3,75 miljoen. Dit komt ook tot uiting in de stadsuitbreiding en de verschillende wijken. Om die reden wordt het vaak omschreven als “vele steden in één”. Een wandeling door Berlin-Mitte is heel anders dan Kreuzberg en Prenzlauer Berg wordt niet vaak verward met Zehlendorf.

Wonen in Berlijn: Populaire woonwijken

Wij stellen u de mooiste wijken van de Duitse hoofdstad voor en vertellen u waar u de beste, kwalitatief beste en meest exclusieve panden kunt kopen om uw nieuwe huis in te richten, of welke wijken het meest geschikt zijn om als belegging in een pand te investeren. Hier presenteren wij de populairste woongebieden – van het chique Grunewald tot het charmante Schmargendorf en het rustige Dahlem tot het historische Charlottenburg. Terug naar overzicht: Wonen in Berlijn.

 • Grunewald
 • Charlottenburg
 • Dierentuin
 • Dahlem
 • Schmargendorf
 • Prenzlauer Berg
 • Kreuzberg
 • Kurfürstendamm

Onroerend goed verkopen in Berlijn: huis, appartement en grond

Als internationale locatie is Berlijn een aantrekkelijke plaats om te wonen voor mensen van over de hele wereld. Terwijl de wijk Wilmersdorf in Charlottenburg overtuigt met zijn goed onderhouden groene ruimtes, inspireren de woonwijken Prenzlauer Berg en Weißensee in Berlijn-Pankow met hun onklopbare prijzen en centrale ligging. U wilt uw flat, uw appartementsgebouw of uw stuk grond in de wereldmetropool Berlijn verkopen? Met onze gratis gidsen en tips over de onderwerpen verkoop van onroerend goed en taxatie van onroerend goed, bent u goed voorbereid. Terug naar overzicht: Onroerend goed verkopen in Berlijn.