Huis types: Welke soorten huizen zijn er? Onroerend goed gids
Huis types – Je hebt gewoon een beetje meer ruimte nodig? Tegenwoordig is de keuze aan onroerend goed echter zeer groot. Vooral bij de aankoop van een woning moet met veel factoren rekening worden gehouden en is de keuze van het juiste type woning van essentieel belang voor het rendement (verhuur) en de waardestijging (investering). In het volgende artikel willen wij u meer vertellen over de verschillende soorten huizen en wat elk van hen bijzonder maakt. Ontdek de kenmerken en bijzonderheden van de verschillende woningtypes en laat ons u de voor- en nadelen tonen. Met behulp van deze gids zou het voor u gemakkelijker moeten zijn om de woning te kiezen die perfect bij u past. Krijg een overzicht en leer meer over de wereld van bungalows, rijtjeshuizen en villa’s! Tip: Hier vindt u alle
Een huis kopen: Financiële planning, makelaars, leningen & co.
De droom om je eigen huis te bezitten, zelfstandig te wonen binnen je eigen vier muren, alles zelf te kunnen ontwerpen en in te richten volgens je individuele wensen. Maar deze dromen zijn niet het einde van het verhaal, want er komt nog veel meer kijken bij het kopen van een huis. Er is nog een lange weg te gaan om het doel te bereiken, namelijk achterover te kunnen leunen, te ontspannen en te genieten van het leven in je eigen tuin. Om dit zo gemakkelijk mogelijk te maken, vindt u hier de beste tips en trucs over waar u op moet letten bij het kopen van een huis en welke valkuilen u kunt vermijden.
Klik hier om rechtstreeks naar de individuele gidsen te gaan:
- Een huis kopen
- Boerderij
Bungalow Twee-onder-een-kap woning Vrijstaand huis Vakwerkhuis Vakantiehuis / weekendhuisGeprefabriceerd huis - Houten huis
Landhuis Massief huis - Appartement huis
Rijtjeshuis Strandhuis Villa Energiezuinig huis Nul Energie Huis & Passief Huis
Boerderij: Prijzen, belasting, makelaar & procedure voor aankoop
Het besluit om een boerderij te kopen wordt genomen door gezinnen, maar ook door paren of alleenstaanden van middelbare of oudere leeftijd, die de individuele vorm van leven te midden van de natuur willen veranderen en waarderen. Wij bieden u boerderijen op aantrekkelijke landelijke locaties.
Koop uw eigen boerderij als permanente verblijfplaats of als weekendhuis. U moet beslissen of u een pand wilt kopen dat gerenoveerd moet worden. Deze boerderijen kunnen vaak tegen een zeer redelijke prijs worden gekocht. Er zijn ook woningen die al door de vorige eigenaar zijn gerenoveerd en in een moderne en zeer goede staat verkeren. Deze boerderijen zijn meestal klaar voor onmiddellijke bewoning. U moet echter rekening houden met een hogere aankoopprijs. Dit geldt vooral als de boerderij zeer centraal gelegen is en over een goede infrastructuur beschikt. Wat u nog meer te weten kunt komen over boerderijen als onroerend goed, leest u in het volgende.
Bungalow: geen trappen, drempelvrij en vaak toegang tot de tuin
Een bungalow is vooral praktisch en modern. Dit type huis is vooral populair bij jonge gezinnen, omdat u alle kamers op één verdieping vindt, wat een groot voordeel is met kinderen. Bovendien is een bungalow uiterst duurzaam. Je kunt er als jongvolwassene intrekken en voor de rest van je leven in dit huis blijven wonen. Zelfs als gepensioneerde zijn het ontbreken van trappen en de gelijkvloerse verdieping een groot voordeel. Het kiezen van het juiste huis is niet eenvoudig. U investeert veel geld in bouwen of kopen en het is een beslissing voor het leven.
Een bungalow is een ideale kapitaalinvestering en investering in de toekomst. Dit type huis is ideaal voor gezinnen, en perfect voor een lang leven. Naast de speciale constructie van een bungalow, biedt deze nog vele andere voordelen. Kies uw eigen ontwerp of een geprefabriceerd huis. Plan de plattegrond, bereken de prijzen en ontwerp uw eigen moderne woning. In dit artikel leert u alles wat u moet weten over dit type gebouw. Van de definitie tot de financiering.
Bungalow
Twee-onder-een-kapwoning: kenmerken, checklists & leven met de buren
De term twee-onder-een-kapwoning verwijst naar een wooneenheid die zich gewoonlijk over meerdere verdiepingen uitstrekt en ongeveer even groot is als een standaard vrijstaand huis. Een twee-onder-een-kapwoning biedt twee bijna identieke wooneenheden, die elk ongeveer even groot zijn als een eengezinswoning. Dit hangt natuurlijk volledig af van het type vrijstaande woning. In principe is een twee-onder-een-kapwoning echter bedoeld om ruimte te bieden aan een middelgrote woongroep.
Het verschil met een vrijstaand huis is echter dat, zoals de naam al aangeeft, twee-onder-een-kapwoningen zich uitstrekken over de helft van een zeer groot, langgerekt huis. Dit bespaart grondoppervlak en u ervaart toch bijna de luxe van een eigen huis met een paar beperkingen, waar we in de loop van het artikel dieper op in zullen gaan.
Twee-onder-een-kap woning
Vrijstaand huis: Klein huis voor het hele gezin
Wat is een vrijstaand huis? Het eerste waar mensen aan denken wanneer zij deze term horen is een rijtjeshuis of een twee-onder-een-kapwoning, wat juist is, maar de term niet voldoende verklaart. De eengezinswoning beschrijft eenvoudig dat het in principe is ontworpen voor een gezin, en u bent vrij om de grootte, vorm of locatie te kiezen. Kies een luxueuze stadsvilla of een nuchtere bungalow. Bouwen of kopen en alles in overeenstemming brengen met de nieuwste en modernste normen. Dit artikel vertelt u alles wat u moet weten over dit type huis.
Vrijstaand huis
Vakwerkhuis: wonen met charme – aankoop, kosten & renovatie
Iedereen die in Duitsland is opgegroeid, heeft ze gezien. Maar je weet waarschijnlijk pas hoe het is om in zo’n huis te wonen als je de kans hebt gehad. De huizen zijn echter niet voor iedereen geschikt en vergen veel werk. In het volgende kunt u lezen hoe de bouwwijze de woonsfeer beïnvloedt.
De zichtbare houten balken zijn ook wat de huizen voor velen zo charmant maakt. Als u dus overweegt een vakwerkhuis te laten verbouwen, is het raadzaam het niet te bepleisteren, omdat dit voor veel mensen de kenmerken ervan teniet zou doen. Wat een vakwerkhuis precies is en wat u moet weten bij het kopen, verkopen of renoveren van een vakwerkhuis vindt u hier.
Vakwerkhuis
Vakantiehuis / weekendhuis: huis aan meer, strand of zee, met terras
Wie wil er nu niet een eigen huis in zijn favoriete vakantieoord? En deze droom is niet ver weg. Wij zullen u vertellen hoe u een vakantiehuis kunt kopen en er geld mee kunt verdienen. Met een paar simpele methodes. Het is echter van belang vooraf te vermelden dat de verhuur van vakantiewoningen ook afhankelijk is van de algemene economische situatie. Als het financieel beter gaat met de mensen, gaan ze meer op vakantie. Dus ook hier moeten we niet alleen winstgevende jaren verwachten.
Er is nauwelijks een ander soort onroerend goed dat beter geschikt is als investering dan het vakantiehuis. Het wordt niet alleen gekenmerkt door een uitstekende ligging, maar de moderne media en internetportalen hebben het ook denkbaar gemakkelijk gemaakt om deze huizen opnieuw te verhuren. Dit maakt het veel gemakkelijker om inkomsten te genereren met vakantiewoningen. Natuurlijk is de kosten-batenanalyse hier bijzonder relevant. Maar als u het goed aanpakt, kunt u zich een vakantiehuis veroorloven, kapitaal verdienen door het te verhuren en ook een heel eigen toevluchtsoord hebben in uw favoriete vakantiehuis. Ontdek hier waar u op moet letten als u een vakantiehuis koopt – en nog veel meer.
Vakantiehuis - Weekendhuis kopen
Prefab huis: sleutelklaar? Kosten en voor- en nadelen
Vooral voor jonge volwassenen is de droom om hun eigen vier muren te bezitten groot. U wilt uw geld investeren en wat is er beter dan een eigendom? Als u geïnteresseerd bent, zou een geprefabriceerd huis ideaal zijn, omdat de prijzen meestal lager zijn bij dit type constructie. Als u snel wilt verhuizen en niet veel energie wilt steken in het bouwen van een huis, moet u eens kijken naar het onderwerp “geprefabriceerde huizen”. Koop uw huis met een stuk grond en laat een bungalow, een villa of een rijtjeshuis bouwen. Het repertoire van aanbieders is groot. Vergelijk de verschillende soorten huizen, doe belangrijke ervaring op en kies tussen materialen zoals hout of beton. Trek binnenkort in je eerste sleutelklare huis!
Geprefabriceerd huis : kenmerken, definitie, voordelen & nadelen- Een geprefabriceerd huis kopen: Kosten, constructie enz.
Houten huis: duurzaam wonen? Kosten, bouwtijd en onderhoud
Door de voordelen en de gezellige uitstraling heeft het houten huis zich in heel Duitsland gevestigd en wordt het door vele gezinnen gewaardeerd. Er wordt een algemeen onderscheid gemaakt tussen drie soorten houten huizen. De klassieker is het houten huis, op de voet gevolgd door het Umgebinde huis en het houten paneelhuis. Alleen de houten woning is een zuiver houten woning, terwijl de andere twee woningtypes alleen uit hout bestaan in het basisframe en uit steen of composietmateriaal bestaan in de binneninrichting en de wandoppervlakken.
Als levend materiaal is hout zeer onderhoudsgevoelig en moet het regelmatig tegen weersinvloeden worden beschermd. Toch kunt u met een houten huis een oase van welzijn creëren die overtuigt qua uiterlijk, gevoel en sensatie. Ontdek wat u nog meer moet weten over het kopen van een houten huis in het volgende artikel.
Landhuis: kenmerken, bijzonderheden en wonen op het platteland
Een landhuis wordt gedefinieerd als een woongebouw gelegen op een landgoed. In de meeste gevallen gaat het om een groot pand met een uitgestrekte tuin. Grootte, open ruimte en een romantische, rustieke stijl bepalen het beeld van een landhuis. Herenhuizen in landhuisstijl worden steeds populairder. Beide voordelen, de goede infrastructuur en het rustieke uiterlijk, worden zo gecombineerd.
De massieve structuren met royale proporties zijn opvallend vormgegeven met lange balkons, terrassen, dakkapellen en paviljoens. Echt hout is een bepalend materiaal van het landhuis – vouwluiken, ramen, deuren en balustrades zorgen voor de harmonieuze stijl van het huis. In sommige gevallen maakt een serre of carport ook deel uit van het huis. Warme tinten, steen, keramiek, rotan en een tegelkachel zorgen voor een behaaglijke sfeer en brengen ontspanning en recreatie.
Landhuis
Solide huis: Robuust materiaal & lange levensduur
Een massief huis is een bouwwijze van een huis, waarbij het huis steen op steen wordt opgetrokken uit massieve bouwmaterialen. Individuele wensen van de bouwer maken zo van elk huis een uniek unicum. De levensduur van een massief huis is gemiddeld ongeveer 100-120 jaar en is dus duurzamer dan een geprefabriceerd huis. De prijs per vierkante meter van een nieuw huis bedraagt gemiddeld 1.300 euro voor de bouwkosten exclusief de grond. Er is geen bovengrens voor de prijs.
Factoren zoals kosten, materialen of de duur van de bouw zijn zeer belangrijk als het gaat om het kopen van een eigen huis. Met behulp van de informatie over de financiering, de keuze van de grond en de levensduur van het huis, kunt u zich een mening vormen en beslissen welke van de opgesomde voor- en nadelen voor u doorslaggevend zijn – en of een massief huis voor u geschikt is.
Massief huis
Flatgebouw: taxeren van onroerend goed, flats, verhuur & co.
Uw idee heeft zich gemanifesteerd en uw droom van een huis wordt werkelijkheid. U hebt al verschillende eigendommen bekeken, prijzen vergeleken en uw budget voor het kopen van een huis vastgesteld. Voordat u nader in onderhandeling treedt met verkopers of een woning reserveert, moet u de financiering van de woning plannen en uw voorwaarden bepalen. Hoe professioneler u te werk gaat en hoe concreter u plant, hoe gemakkelijker het zal zijn om een huis te kopen, van het idee tot de financiering en de notariële akte van het contract. Dan is alles klaar voor de verhuur van het appartementencomplex. Leer hier alles, van taxatie tot het verhuren van appartementsgebouwen.
Rijtjeshuis: van deur tot deur wonen – kosten en voor- & nadelen van het bouwen van een huis
Jonge gezinnen en paren, en iedereen die van plan is een gezin te stichten, worden op dezelfde manier aangetrokken tot rijtjeshuizen. Niet omdat ze zo modern en cool zijn. Integendeel, rijtjeshuizen hebben in de loop der jaren een wat stoffig imago gekregen. Maar het cliché dat rijtjeshuizen alleen voor pleinen zijn, is helemaal niet waar.
Door zijn ruimtebesparende ontwerp heeft deze vorm van huisvesting een enorm voordeel, omdat je ze vaak relatief dicht bij het stadscentrum kunt krijgen, zelfs in grote steden. Vaak weet je niet eens dat je met een rijtjeshuis te maken hebt, omdat het beeld dat we hebben gekregen verkeerd is. Rijtjeshuizen zijn te vinden in Parijs, Londen, New York, Berlijn en alle andere metropolen. De eenvoudige reden hiervoor is dat rijtjeshuizen naast elkaar worden gebouwd zonder ruimte tussen de afzonderlijke wooneenheden te laten, zodat zij weinig grond in beslag nemen en zelfs in stedelijke gebieden vaak met een voortuin of een echte tuin worden geleverd.
Rijtjeshuis
Strandhuis: wonen aan zee of verhuren aan vakantiegangers
Een strandhuis kan zowel als toevluchtsoord als als moderne woning worden gebruikt. Een huis waar velen van dromen – u ook? Hoewel het type woning sterk kan variëren, blijft het trouw aan zijn locatie – pal aan het strand. Of het nu gaat om een luxe villa in de Hamptons, een moderne bungalow in Calabrië of een esthetische eengezinswoning aan de Oostzee – de directe ligging aan zee doet bij velen het hart sneller kloppen.
Droomt u al lang van een eigen huis? Breng je liever tijd door op het strand? Of wilt u investeren in een vakantiehuis om het na renovatie te verhuren of met meerwaarde te verkopen? Dan is het tijd voor u om te kijken naar het onderwerp van de strandhuizen. Het strandhuis, dat een fantastische ligging aan het strand heeft, kan worden gebruikt als uw eigen huis of als een veelbelovende kapitaalinvestering. In het volgende artikel zal worden uitgelegd wat een strandhuisje is en welke voor- en nadelen het heeft. Verder zal zowel de bouw als de aankoop van een huis nader worden toegelicht en zal worden gewezen op wat voor verschillende eisen in aanmerking moet worden genomen!
Strandhuis
Villa: perceel, tuin en veel kamers – stadsvilla of villa op het platteland
U wilt uw geld in onroerend goed investeren en een huis bouwen of kopen? Als u affiniteit heeft met luxe en elegantie, moet u zeker eens kijken naar een villa. Een villa heeft een lange levensduur en is een investering in de toekomst. In dit artikel leert u alles wat u moet weten over dit speciale type huis. Geeft u de voorkeur aan een moderne of meer mediterrane bouwstijl en wanneer wordt een huis een villa? Het maakt niet uit of u in het centrum van de stad, op het platteland of op een heuvel met een zwembad wilt bouwen. De belangrijkste informatie vindt u hier.
Bent u geïnteresseerd in het investeren in een luxe onroerend goed en wilt u een villa bouwen of kopen? Dan vindt u hier een paar nuttige tips over dit onderwerp. Beslis zelf of u een oud gebouw wilt renoveren om zijn charme te behouden, of een nieuw gebouw wilt bouwen om alles naar uw ideeën in te richten. Kies tussen een geprefabriceerd huis of een massief huis, want beide hebben hun voor- en nadelen. Ontdek hieronder wat ze zijn.
Villa - Een villa kopen: Procedure, checklist & co.
Energie-efficiënt gebouw
- Energiezuinig huis
- Nul-energie huis
- Passiefhuis
Energiezuinig huis: duurzaam wonen en besparen op bijkomende kosten?
Sinds 2007 is er een wetsontwerp dat de energie-efficiëntie van bouwprojecten probeert te reguleren en zo het woonlandschap in steden en op het platteland duurzamer wil maken. Om een bouwvergunning te krijgen, moet aan bepaalde eisen worden voldaan.
Bovendien worden lage-energiewoningen gesteund met gesubsidieerde leningen, aangezien de belangstelling van de regering en ontwikkelingsbanken ook doorgaat. Uiteraard hoeven niet alle nieuwe gebouwen lage-energiewoningen te zijn en komen ook categorieën die onder de definitie van lage-energiewoning vallen in aanmerking voor financiering. Maar met duurzaam leven is niet alleen het milieu gebaat, maar bespaart u ook op energiekosten. Wat lage-energiehuizen precies inhouden, wordt hieronder uitgelegd.
Energiezuinig huis
Nulenergiewoning & passiefhuis: definitie, functie, kosten & eisen
Bouw- en architectuurtrends gaan steeds meer in de richting van duurzaam wonen, omdat niet alleen het milieu daarom vraagt, maar ook wetgevers en consumenten. Zo is het aantal energie-efficiënte woningen onder de nieuwe gebouwen meer dan verviervoudigd op het gebied van kantoorgebouwen, commerciële ruimten, hotels en ook particuliere huishoudens.
Het nul-energiewoning en het passiefhuis kunnen worden beschouwd als een soort masterclass in wonen. Deze huisvormen beweren een energiebalans van 0 te hebben. Dit betekent dat het reeds sterk gereduceerde energieverbruik extra wordt gedekt door de interne installaties van het huis voor het opwekken van hernieuwbare energie.
Nul Energie Huis & Passief Huis
Commercieel onroerend goed
Commercieel vastgoed kopen – Wilt u een detailhandelszaak, een kebabzaak, een tatoeagestudio, praktijk- en advocatenkantoren, industrieel vastgoed of complete technologieparken kopen? Vermijd slechte investeringen en neem met ons van bij het begin de beste beslissing. Het kopen van een bedrijfspand is een investering voor starters en bedrijfseigenaren. Het bedrijf groeit in het nieuwe pand. De locatie en de selectiecriteria van het bedrijfspand bepalen de koers voor de toekomst van de onderneming.
Soorten onroerend goed en flats: Alternatieven
Je
Vastgoedtypes in vergelijking: Welke als kapitaalinvestering?
Laten we in het kort de verschillende opties vergelijken om de meest rendabele, ongecompliceerde instap in het thema van de vastgoedbeleggingen te vinden. Na de vergelijking wordt het snel duidelijk dat flats de gemakkelijkste manier zijn om te beginnen investeren in onroerend goed. Omdat er 2 grote risico’s zijn voor verhuurders: Huurachterstand en leegstand. Om dit risico tot een minimum te beperken, moet u vanaf het begin aandacht besteden aan het juiste type onroerend goed.
Soorten eigendom
Soorten huisvesting
De vastgoedmarkt is bijna eindeloos, en de woningsector vormt daarop geen uitzondering. Er zijn talrijke soorten flats, die zich van elkaar onderscheiden door een groot aantal factoren. Wie op zoek is naar een beleggingspand, een flat wil huren, kopen of zelf bouwen, stuit op een doolhof van mogelijkheden. Hier is een uitgebreid overzicht:
Soorten huisvesting