Vastgoed kopen

Van koopwoningen tot meergezinswoningen als kapitaalinvestering, wie overweegt een woning te kopen, wil voorzieningen treffen voor de oude dag. Geen enkele andere belegging heeft zo’n hoge mate van stabiliteit op lange termijn als onroerend goed. Of het nu 10 jaar in het verleden is, 100 jaar of 1000 jaar, er zullen altijd mensen blijven wonen!

Tips over het kopen van onroerend goed.

Aankoop en financiering

Meer over het onderwerp financiering, krediet en leningen.

Een huis kopen: Kosten en bijkomende kosten

De droom om je eigen huis te bezitten, zelfstandig te wonen binnen je eigen vier muren, alles zelf te kunnen ontwerpen en in te richten volgens je individuele wensen. Maar deze dromen zijn niet het einde van het verhaal, want er komt nog veel meer kijken bij het kopen van een huis. Er is nog een lange weg te gaan om het doel te bereiken, namelijk achterover te kunnen leunen, te ontspannen en te genieten van het leven in je eigen tuin. Om dit zo gemakkelijk mogelijk te maken, vindt u hier de beste tips en trucs over waar u op moet letten bij het kopen van een huis en welke valkuilen u kunt vermijden. Wanneer u voor het eerst aan de aankoop van een woning denkt, rijzen onmiddellijk veel vragen. Wat is de beste manier om verder te gaan? Heb ik een makelaar nodig of moet ik zelf op zoek gaan?

 • Een huis kopen
 • Kopen appartement huis

Nieuwbouwprojecten

De droom van het bezitten van een eigen huis is dichterbij dan ooit. Gunstige rentetarieven en een goed aanbod van bouwpercelen en nieuwbouwprojecten maken de droom van het bezitten van eigen vier muren waar. In Hessen en Rijnland-Palts zijn veel nieuwbouwprojecten al in een vergevorderd stadium van uitvoering. Talrijke nieuwbouwplannen staan reeds in de startblokken. Beveilig een condominium of uw eigen huis tegen een lage prijs.

 • Nieuwbouwprojecten

Huurkoopvarianten: alternatief voor een lening?

U droomt ervan eigenaar te zijn van uw eigen vier muren, maar het ontbreekt u aan het eigen vermogen dat de voorwaarde is voor een gunstige financiering? In het volgende artikel laten wij u kennismaken met een alternatief voor de klassieke aankoop van onroerend goed. U leert alles wat u moet weten over huurkoop, hoe dit model werkt en welke voor- en nadelen het met zich meebrengt. Om vastgoedfinanciering aan te vragen, moet u gewoonlijk 10 tot 20 procent van de aankoopprijs inbrengen als eigen vermogen. Voor de bank vermindert het aanwezige kapitaal het risico; bovendien worden de bijkomende kosten niet medegefinancierd en moeten zij afzonderlijk door u worden betaald.

Plat tarief

U hebt een flatgebouw en wilt weten wat het waard is? Natuurlijk kunt u met deze vraag meteen naar een taxateur en/of makelaar gaan. De exacte waardebepaling wordt echter pas belangrijk wanneer u het appartement wilt verkopen of nalaten. Ook als u een hypotheek op het onroerend goed neemt – bijvoorbeeld omdat u een ander onroerend goed wilt kopen – moet de waarde zeer nauwkeurig worden bepaald. Dit is wanneer de expert in het spel komt.

Uitleg over besparingen in gebouwen: vergelijking, contracten en kosten

De beslissing om te sparen bij een bouwvereniging is een weloverwogen langetermijnoverweging. Naast het vergelijken van verschillende tarieven en bouwkassen moet ook met andere zaken rekening worden gehouden. Een bouwspaarcontract is meestal gericht op een kleiner bedrag en is slechts bedoeld als aanvulling op de eigenlijke vastgoedfinanciering. Elk bauspar-contract bestaat uit verschillende fasen. In de meeste gevallen zijn er drie verschillende fasen die moeten worden doorlopen. Eerst wordt een bepaald bedrag gespaard, vervolgens wordt de lening toegekend en ten slotte wordt de lening terugbetaald. Maar hoe werken deze fasen precies en welke kengetallen moeten tijdens elke fase worden bepaald?

 • Besparing op gebouwen

Geld opbouwen: 9 tips voor vastgoedfinanciering

Nadat u hebt besloten uw droomhuis te kopen, rijst de vraag naar de juiste financiering. Hier moet u zich informeren over alle opties, want u zult de komende jaren moeten leven met de beslissing over de financiering. Denk dus goed na over uw beslissing en volg de onderstaande tips op. Om tot een succesvolle financiering te komen en echt de beste voor u te vinden, moet u een paar punten in overweging nemen. Vooral voor onervaren mensen is het aangaan van schulden een grote stap, dus u moet er vooral zeker van zijn dat u het juiste aanbod vindt. De volgende tips zullen u helpen om de financiering op de juiste manier aan te pakken en overal aandacht aan te besteden. Een lijst van alle kosten die u zult moeten betalen, vindt u hier:

 • Tips voor het bouwen van geld

Lening

Lening – Een lening is per definitie een verbintenisrechtelijke overeenkomst waarbij de leninggever geld of een voorwerp tijdelijk ter beschikking stelt van de lener, die vervolgens de verstrekte waarde plus de overeengekomen rente over de lening terugbetaalt. In vergelijking met een krediet gaat het bij een lening gewoonlijk om een groter volume en wordt de lening over een langere periode verstrekt.

 • Lening

Tussentijdse financiering

Tussentijdse financiering – Bouwers vragen vaak een lening aan om een pand te bouwen of te kopen.

 • Tussentijdse financiering

Huizenbouwprijzen, kosten, grond- en onroerendgoedbelasting

Er zijn veel vragen bij het bouwen van een huis. Als makelaars krijgen wij voortdurend e-mails en telefoontjes van potentiële bouwers: “Hoeveel kost het om een huis te laten bouwen?”, “Hoeveel kost een goedkoop huis?” tot meer specifieke vragen als: “Hoe lang kun je in een prefab-huis (trefwoord: stof) wonen? – Hier hebben we antwoorden op uw belangrijkste vragen.

 • Prijzen en kosten

Onroerend goed markt en makelaar

Hier vindt u gedetailleerde informatie over de vastgoedmarkt.

Welk onroerend goed is geschikt als investering

Vastgoed als kapitaalbelegging – Of het nu gaat om een eengezinswoning of een meergezinswoning, een flat of een pakhuis, een studentenflat of een verzorgingstehuis: de aanbiedingen voor kapitaalbeleggingen op de vastgoedmarkt zijn divers. Iedereen die zijn geld in onroerend goed wil investeren, moet het juiste onroerend goed vinden voor zijn investeringsdoeleinden. Klassiek of exotisch: Welk onroerend goed is geschikt als kapitaalbelegging?

 • Onroerend goed als investering

Statistieken: Nieuwbouw: huren, kopen, wonen?

Nieuwbouw – Wat kost nieuwbouw gemiddeld? Hoeveel kost een gemiddeld vrijstaand huis? Wij geven antwoorden op de meest gestelde vragen! Als makelaars, krijgen we veel vragen. Kopen of bouwen? Wat is echt de moeite waard? Hier vindt u belangrijke en interessante informatie over het onderwerp nieuwbouw.

 • Statistieken: Nieuwbouw

Statistieken: Duurste huisvesting

Waar is de vierkante meter het duurst? Met 8.993 euro en een stijging van +48,8% in slechts 4 jaar staat München aan de top. Het wordt op de voet gevolgd door Frankfurt, Stuttgart, Potsdam, Berlijn, Hamburg en Düsseldorf. Wij hebben de huidige gegevens voor u geanalyseerd en tonen u hier de top 10 van de duurste steden in Duitsland voor het kopen van een condominium. Hier ziet u de steden met de hoogste prijzen per vierkante meter voor condominiums in een vergelijking van 2015 en 2019 in euro per vierkante meter.

 • Statistieken: duurste woningen

Statistieken: Bouwnijverheid

Hier vindt u actuele cijfers en statistieken over de bouwnijverheid & bouwbedrijven. Omzet van de sector, ontwikkeling van de investeringen in de bouw en digitalisering in de bouwsector. Het aantal werknemers daalt, het aantal bouwbedrijven neemt toe. We nemen een kijkje in de industrie!

 • Statistieken: Bouwnijverheid

Investeren in investeerders: Aandelen

Langetermijnbelegging in onroerend goed of beleggen in aandelen? Hoewel onroerend goed een aandeel is, willen velen snellere prijsstijgingen, maar aanvaarden in ruil ook prijsverliezen. Hier is een overzicht van de meest populaire vastgoedaandelen voor beleggers. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen beleggen is om hun kapitaal veilig te stellen; onroerend goed is zeer waardevast. Hoewel de beweegredenen van individuele beleggers kunnen verschillen, vormt de vermenigvuldiging van geld gewoonlijk de basis van alle beleggingen. De aandelenkoersen van de grote spelers stijgen jaar na jaar.

 • Vastgoedaandelen

Eigendom buiten de markt: direct van de makelaar

Je herkent een “Diskret-Makler” niet aan een uithangbord. Diskret-Makler is ook geen beschermde beroepstitel. Discrete makelaars zorgen echter op een heel bijzondere manier voor de verkoop van uw eigendom. Lukinski verkoopt uw eigendom daarom met de grootste zorg en met het grootste respect voor uw privacy. Wij staan hiervoor in met onze goede naam! Want: “Mijn huis” – voor de meeste mensen betekent dit het toppunt van veiligheid, bescherming, privacy en vooral een heleboel verhalen die zich binnen hun eigen vier muren afspelen of hebben afgespeeld. Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af: Wat zijn off-market eigendommen, wat zijn de voordelen van het investeren in hen, en hoe kan ik een onroerend goed vinden om te kopen als een investering?

 • Eigendom buiten markt

Type onroerend goed

Hier zetten wij voor u de verschillende soorten onroerend goed op een rijtje die de markt te bieden heeft.

Koop land: Bouwgrond

Veel belangstellenden die een stuk grond willen kopen, zijn van plan er een huis op te bouwen. Dit is echter alleen mogelijk als het onroerend goed is aangewezen als bouwgrond of als het een zogenaamd “Bauerwartungsland” is. Deze aanwijzing is van toepassing op percelen die in de nabije toekomst door de stad of gemeente zullen worden aangewezen als bouwgrond.

Koop een flat: Eigendom in plaats van huur

De beslissing om een condominium (ETW) te kopen wordt door de meeste kopers om twee redenen genomen. De koper wil de flat gebruiken om er zelf in te wonen. Andere kopers zijn op zoek naar een financiële investering die op middellange of lange termijn een goede winst zal opleveren.

Prefab huis: snel bouwen en inhuizen?

De meeste gezinnen willen niet lang wachten van het idee tot de verwezenlijking van hun droom van het bezitten van een eigen huis. Dit is waar een geprefabriceerd huis een praktische oplossing blijkt te zijn, omdat het van nature veel minder bouwtijd inhoudt en dus een kortere wachttijd tot u er kunt intrekken. Met een geprefabriceerd huis kunt u voorkomen dat de afzonderlijke werkzaamheden door verschillende bedrijven worden uitgevoerd en hebt u één contactpersoon die er voor u is vanaf de planningsfase tot de sleuteloverdracht. Als u geïnteresseerd bent in een geprefabriceerd huis en overweegt of dit type constructie de beste beslissing is voor uw project, vindt u hier de voor- en nadelen die u als bouwer moet kennen. Bezoek, voordat u een woningtype kiest, een tentoonstelling en voel de verschillende woningmodellen aan.

 • Koop geprefabriceerd huis

Houten huis: verschillende soorten constructie

Wanneer de meeste mensen aan houten huizen denken, denken ze aan een vakantie in Scandinavië of het Zwarte Woud. Het houten huis heeft er een traditie en is een van de meest gebouwde woningtypes. Door de voordelen en de gezellige uitstraling heeft het houten huis zich in heel Duitsland gevestigd en wordt het door vele gezinnen gewaardeerd. Er wordt een algemeen onderscheid gemaakt tussen drie soorten houten huizen.

 • Een houten huis kopen

Nieuw ontwikkelingsgebied: Kapitaalinvesteringen

Kopen in nieuwbouwwijken – Flats in oude gebouwen zijn moeilijk te vinden, dus richten kopers hun aandacht steeds meer op nieuwbouwwijken. Als u een flat of een hele eenheid in een nieuwbouwproject wilt verkopen of een rijtjeshuis wilt aanbieden, moet u uiterst bekwaam te werk gaan en faux pas vermijden.

 • Nieuw ontwikkelingsgebied

Weekendhuis: wonen en huren

Een weekendhuis kan op verschillende manieren worden gebruikt. U kunt er uw vrije tijd en vakanties doorbrengen. Bovendien is het mogelijk om het weekendhuis te verhuren en zo extra inkomsten te genereren. Weekendhuizen worden vrij vaak aangeboden in Hessen en Rijnland-Palts. Er zijn veel mooie streken in de deelstaten die zeer geliefd zijn bij de mensen die er wonen.

 • Weekendhuis kopen

Boerderij: Buiten de stad

Het besluit om een boerderij te kopen wordt genomen door gezinnen, maar ook door paren of alleenstaanden van middelbare of oudere leeftijd, die de individuele vorm van leven te midden van de natuur willen veranderen en waarderen. Wij bieden u boerderijen op aantrekkelijke landelijke locaties.

 • Boerderij kopen

Commercieel vastgoed

Commercieel vastgoed kopen – Wilt u een detailhandelszaak, een kebabzaak, een tatoeagestudio, praktijk- en advocatenkantoren, industrieel vastgoed of complete technologieparken kopen? Vermijd slechte investeringen en neem met ons van bij het begin de beste beslissing. Het kopen van een bedrijfspand is een investering voor starters en bedrijfseigenaren. Het bedrijf groeit in het nieuwe pand. De locatie en de selectiecriteria van het bedrijfspand bepalen de koers voor de toekomst van de onderneming.

 • Commercieel vastgoed kopen

Kopen appartement huis

Appartementencomplexen zijn vaak te koop, vooral in grotere steden. Kopers zijn meestal op zoek naar een financiële investering. Grote woningbouwverenigingen die gespecialiseerd zijn in het verhuren van huizen en flats behoren ook tot de belangstellenden. Particuliere kopers die op zoek zijn naar woonruimte voor eigen gebruik, besluiten zelden een flatgebouw te kopen. De reden hiervoor is dat huurcontracten geldig blijven in geval van verandering van eigenaar.

 • Kopen appartement huis

Kopen in Duitsland

Koopprijzen en ontwikkeling in de meest populaire agglomeraties:

Een huis huren of kopen?

De huidige woning is gewoon te klein en u besluit te verhuizen. Een grote stap die veel vragen oproept. Voor velen is de eerste vraag: huren of kopen? Deze vraag is niet zo gemakkelijk te beantwoorden en bij de beslissing kunnen vele omstandigheden een rol spelen. Er zijn veel voor- en nadelen aan beide alternatieven, maar uiteindelijk is het aan u om te beslissen welke optie geschikt is voor uw woonsituatie.

Berlijn

Berlijn kopen & huren – The Place To Be voor beroemdheden, politiek, bedrijfsleven, maar ook acteurs en vele andere publieke figuren. Als hotspot is de hoofdstad dus ook onderhevig aan de effecten van de huidige vastgoedmarkt. Condominiums, huizen, grond, alles is in trek in Berlijn en wordt gezocht door investeerders wereldwijd. Dus als makelaar is er veel te doen! Om u als koper, investeerder of huurder een inzicht te geven in de stad, hebben wij hier de belangrijkste kerncijfers voor Berlijn op een rijtje gezet.

 • Berlijn

Düsseldorf

Düsseldorf kaufen & mieten – Actuele vraagprijzen voor condominiums, maar ook de prijsontwikkeling van Düsseldorfs onroerend goed in de afgelopen 5 en 15 jaar. Wij hebben alle nieuwe gegevens en statistieken voor u opgesteld. De vastgoedmarkt van Düsseldorf is zeer gewild, zoals u later zult zien, Düsseldorf is momenteel de stad met het grootste potentieel voor investeerders, gevolgd door Frankfurt en Keulen. Bovenal wint NRW aan populariteit bij kopers. De centrale, Europese ligging, mode, cultuur en architectuur. Onze blik op de Düsseldorfse vastgoedmarkt rond percelen, koopflats en eengezinswoningen.

 • Düsseldorf

Frankfurt

Frankfurt kopen & huren – De huren stijgen, de koopprijzen stijgen. Moet u nu investeren in Frankfurt of komt de volgende vastgoedzeepbel eraan? We nemen een gedetailleerde kijk op de vastgoedmarkt in Frankfurt. Voor kopers en huurders, van grond tot nieuwbouwgrond tot condominiums en eengezinswoningen. Na de tips voor kopers hebben we veel informatie voor huurders, bijvoorbeeld de huurprijzen op de woningmarkt in Frankfurt, maar ook de laatste prognose over de ontwikkeling van particuliere huishoudens in Hessen tot 2030. Voor beleggers is niet alleen Frankfurt interessant, maar ook het omliggende gebied, vooral vanwege de Brexit.

 • Frankfurt aan de Main

Hamburg

Hamburg kopen & huren – condominiums, eengezinswoningen en appartementsgebouwen, alles is zeldzaam in Hamburg! De stad is populairder dan ooit. De huren stijgen, maar ook de koopprijzen voor grond en onroerend goed gaan maar in één richting, omhoog. We bekijken de huidige cijfers en prijzen voor Hamburg. Waar worden nieuwe woningen gebouwd, hoe ontwikkelen de wijken zich en hoe realistisch is het om zonder makelaar een goede woning te vinden? We hebben ook veel tips voor huurders, huurprijzen voor flats, commerciële panden en kantoren.

 • Hamburg

Keulen

Keulen kopen & huren – Met meer dan 1 miljoen inwoners is de mediametropool aan de Rijn een van de knooppunten in NRW, maar ook in Duitsland. Met de nabijheid van Düsseldorf, Frankfurt, maar ook de relatieve nabijheid van Parijs en Hamburg, is Keulen aantrekkelijk. Zo aantrekkelijk zelfs, dat het nu op de tweede plaats staat in de aanbevelingen voor kapitaalinvesteringen in onroerend goed, zoals u verderop in onze evaluatie zult zien. Hier geven wij u de beste tips voor het huren en kopen in Keulen: bouwgrond, kavels, condominiums en appartementsgebouwen.

 • Keulen

München

München kopen & huren – München is de duurste stad van Duitsland. De prijzen per vierkante meter stijgen voor huurders, maar ook voor kopers. Bouwgrond, percelen, condominiums, eengezinswoningen en appartementsgebouwen, de prijzen stijgen, maar dat geldt ook voor de winsten voor investeerders. We nemen de vastgoedmarkt in München onder de loep, de financiering, kooptips, maar ook tips voor huurders. Meteen in het begin beginnen we met de kopers en onze visie op de prijsontwikkeling. Na het overzicht vindt u de koopprijs voor nieuwbouw condominiums in München. Tussen 2009 en 2019 is de prijs per vierkante meter voor een ETW (nieuwbouw) gestegen van 3 400 euro per vierkante meter tot 8 100 euro per vierkante meter. Een stijging van 4.700 euro per vierkante meter, een totaal van + 138,2% in slechts 10 jaar.

 • Aankoopprijs München

Stuttgart

Stuttgart kopen & huren – De metropool in het zuiden van Duitsland met een auto-industrie, high-tech en vele wereldmarktleiders in de MKB-sector. Als u in Stuttgart wilt kopen, heeft u een goede makelaar nodig, of u nu bouwgrond, een stuk grond, een condominium of een vrijstaand huis wilt kopen. Vooral huurders hebben het moeilijk, Stuttgart heeft immers een hoog loonniveau. Om u een idee te geven, laten we Stuttgart vandaag eens van dichtbij bekijken.

 • Stuttgart