Ausziehen aus der Immobilie

Buitenfaciliteiten: waar u rekening mee moet houden voor de voortuin, het terras en de tuin

Buitenfaciliteiten – Veel kopers die een huis met een stuk grond willen kopen, hechten belang aan een mooi ontwerp van de buitenfaciliteiten. Als u een woning te koop aanbiedt met aantrekkelijke buitenfaciliteiten, leert de ervaring dat u snel geïnteresseerde kopers zult vinden. Als u besluit de verkoop van het huis aan een professionele partner over te laten, zult u veel tijd besparen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het contacteren van potentiële belangstellenden en kunt gewoon doorgaan met uw werk en het dagelijkse leven.

Ontwerpopties voor de buitenfaciliteiten

De buitenfaciliteiten omvatten het terrein voor het huis, maar ook de garage en de carport, alsmede bijgebouwen. Een afgewerkte tuin kan de waarde van een eigendom aanzienlijk verhogen. De grootte van de tuin speelt een eerder ondergeschikte rol. Een mooi gazon, aantrekkelijke beplanting en een omheining met hekken of een groene pergola verhogen de waarde van uw eigendom. Potentiële kopers waarderen mooi aangelegde buitenruimtes omdat het werk dat met het aanplanten van de tuin gemoeid is, wegvalt. De planten groeien met het jaar en stijgen dus in waarde. Als u zeldzame planten hebt gekozen of ze zo hebt gecombineerd dat de tuin het hele jaar door bloeit, heeft dat ook een positief effect op de aankoopprijs. Bijgebouwen zijn praktisch omdat ze veel ruimte bieden en variabel kunnen worden gebruikt.

De voortuin: Best omheind en de paden geplaveid

Het tuinperceel van een eigenaar begint aan de rand van de straat of aan het einde van het voetpad. De voorschriften kunnen per stad of gemeente verschillen. Het is echter meestal zo dat huizen een voortuin hebben. Het maakt niet uit of het gaat om een vrijstaande eengezinswoning, een rijtjeshuis of een twee-onder-een-kapwoning. Tussen het voetpad en de buitenmuur van het huis kan de voortuin individueel worden ingericht.

De grootte is afhankelijk van de breedte van het huis en de afstand tot het voetpad. Huizen met een grote voortuin zijn populair omdat ze iets van de weg af liggen. Als u een huis met een grote voortuin wilt verkopen, is het ontwerp een belangrijk criterium. Het is een goede zaak om het gebied tegenover het voetpad en de straat te omheinen. Hier worden metalen omheiningen, dankzij hun duurzame structuur, geacht een grotere kans te hebben om in waarde te stijgen dan een houten omheining, die regelmatig onderhoud vereist. Hoge planten die het zicht op het huis onderbreken en voor een zekere privacy zorgen, zullen evenveel waarde toevoegen als de aanleg van verharde paden.

Het terras: ideaal met een vast paviljoen of pergola

Het terras kan direct aan het huis liggen of in een ander deel van de tuin. Nieuwere huizen worden gekenmerkt door een terras dat vanuit de woonkamer kan worden bereikt via een Frans raam of een balkondeur. Dit is soms niet mogelijk bij oudere huizen. Ze zouden ingrijpend moeten worden verbouwd, vooral als de kelder niet op de begane grond onder het huis ligt. Als u een huis met een hoge kelder wilt verkopen en u hebt het terras in een ander deel van de tuin aangelegd, dan telt dit ook als een exterieurkenmerk dat in waarde stijgt. Vaste paviljoenen of een pergola met natuurlijke beplanting zijn populair.

De tuin: altijd een pluspunt voor natuurliefhebbers!

De tuin is een belangrijk element van de buitenruimte. Als u een huis verkoopt dat een mooie tuin heeft, kunt u de prijs verhogen. Populair bij kopers zijn grote gazons met een dicht, mooi gemanicuurd gazon in een weelderig groen. Plantenborders moeten van het gazon worden gescheiden door stenen of een gazonrand. Fruit- en groentetuinen trekken de belangstelling van liefhebbers. Er zijn echter ook klanten die een onderhoudsarme tuin willen met veel groen en weinig planten.

Zeer grote tuinen zijn niet meer zo populair, vooral bij jonge kopers, omdat de onderhoudsinspanning vrij hoog is. Kleine, liefdevol aangelegde tuinen in combinatie met een eigendom dat klaar is voor onmiddellijke bewoning zijn populaire aankopen. De vraag naar goed onderhouden woningen blijft groot.

Verdere informatie over het bouwen en verkopen van een huis

Hier vindt u nog meer belangrijke informatie over het bouwen van een huis en het verkopen van een huis, alsmede tips en adviezen die u absoluut moet opvolgen.

Planning en financiering: kosten, leningen, tips

In de meeste gevallen gaat de aankoop van een onroerend goed gepaard met een financiering. Zeer weinig kopers van onroerend goed zijn in staat om hun eigendom contant te betalen. De financiering van een onroerend goed strekt zich gewoonlijk uit over een periode van tien tot 30 jaar. Zorgvuldige planning is daarom van groot belang. Een stabiel inkomen is een van de essentiële voorwaarden voor een veilige financiering. De inkomsten moeten voor de financieringsperiode worden veiliggesteld. U moet rekening houden met veranderingen in de levensplanning en met de mogelijkheid van inkomstenderving ten gevolge van ziekte of werkloosheid. Jonge paren kunnen kinderen willen, wat ook van invloed is op het inkomen.

Welke soorten huizen zijn er? Onroerend goed gids

Je hebt gewoon een beetje meer ruimte nodig? De keuze aan onroerend goed is tegenwoordig echter zeer groot. Vooral bij de aankoop van een woning zijn er veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden, en is de keuze van het juiste type woning van essentieel belang. In dit artikel willen wij u laten zien welke woningtypes er zijn en wat elk van hen anders maakt. Leer de kenmerken en bijzonderheden van de verschillende woningtypes kennen, en laat ons u de voor- en nadelen tonen. Met behulp van deze gids zou het voor u gemakkelijker moeten zijn om de woning te kiezen die perfect bij u past. Krijg een overzicht en leer meer over de wereld van bungalows, rijtjeshuizen en villa’s!

  • Klik hier voor de huistypes.

Garage en carport: architectuur, weerbestendigheid, verschillen

Een garage of carport voor één of twee auto’s is erg populair bij huiseigenaren. Als een carport of garage in het exposé is opgenomen, zijn potentiële kopers meer geïnteresseerd dan wanneer het voertuig op straat of onbeschermd voor het huis geparkeerd staat. De installatie van een carport of garage biedt niet alleen meer gemak bij het gebruik van de eigen woning. Deze toevoegingen hebben ook een positief effect op de doorverkoopwaarde.

Dak: Planning, bouw en renovatie van dakspanten en dakbedekkingen

Moderne daken kunnen verschillende vormen hebben. Eeuwenlang was het klassieke zadeldak de meest voorkomende dakvorm in Duitsland. Het werd vaak gewijzigd in een schilddak en voorzien van dakkapellen om de ruimte onder de dakhellingen efficiënt te benutten. In de nieuwe stadsvilla’s met een constructie van twee verdiepingen worden tentdaken gebruikt. In het kader van een renovatie kan de vorm van het dak slechts in onbeduidende mate worden gewijzigd. Als je dat van plan bent, zul je het huis fundamenteel moeten herinrichten. Dakbedekking, daarentegen, is vaak het onderwerp van renovatie. Er worden tegels gebruikt, die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, vormen en ontwerpen. Een nieuwe dakbedekking gaat vaak hand in hand met een renovatie van de dakstructuur. Als de constructie fundamenteel nieuw en van hoge kwaliteit is, kan een dak minstens 50 jaar meegaan zonder dat nieuwe renovatie nodig is.