Huis verkopen van A-Z: De 8+ belangrijkste stappen voor Bad Vilbel

Bad Vilbel is een stad met iets meer dan 33.000 inwoners. Het is gelegen in het district Wetterau in Hessen en behoort tot het administratieve district Darmstadt. Door de nabijheid van Frankfurt am Main, Wiesbaden en het charmante berglandschap van de Taunus, is Bad Vilbel erg populair bij kopers van onroerend goed. Als u van plan bent een eigendom in Bad Vilbel te verkopen, bieden wij ons aan als uw partner voor de verkoop. Als deskundige makelaars voor de deelstaten Hessen en Rijnland-Palts beschikken wij over een ruime ervaring. U profiteert hiervan en kunt ons op elk moment bij uw verkoopplannen betrekken. Wij nemen graag alle relevante diensten in verband met de verkoop van uw eigendom van u over, zodat u de verkoop zonder stress en tijdverlies kunt afronden. Wij maken graag een afspraak met u voor het eerste persoonlijke contact.

Charmante locatie en veel mogelijkheden voor lokale recreatie in Bad Vilbel

Bad Vilbel is een stad die landschappelijk veel te bieden heeft. De gemiddelde hoogte van de stad bedraagt 109 meter boven de zeespiegel, aangezien delen van het stadsgebied in de Taunus en op de aangrenzende Vogelsberg liggen. De rivier de Nidda doorkruist een deel van het stadsgebied en mondt uit in de Main in Frankfurt. Het Vilbelbos strekt zich uit in zuidoostelijke richting. Deze verschillende, landschappelijk zeer aantrekkelijke onderdelen bieden gevarieerde mogelijkheden voor lokale recreatie. Maar dat is niet de enige reden waarom Bad Vilbel zo populair is als woonplaats. De nabijheid van Frankfurt am Main beïnvloedt ook de vastgoedprijzen. Aangezien Bad Vilbel direct aan de stadsgrens met Frankfurt ligt, is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer naar het centrum van Frankfurt zeer goed. Aangezien de prijzen voor onroerend goed en de huurprijzen in Frankfurt tot de hoogste in Duitsland behoren, verhuizen veel werknemers naar de omgeving. Daardoor is de vastgoedmarkt in Bad Vilbel niet alleen zeer levendig, maar worden er ook hoge prijzen gehaald. In dit opzicht kunt u ervan uitgaan dat u snel succes zult boeken bij de verkoop van uw eigendom in Bad Vilbel. En aangezien de vraag de prijs bepaalt, is het realistisch dat u zeer tevreden zult zijn met de verkoopopbrengst.

Een stad met een lange geschiedenis

Bad Vilbel werd al in de Middeleeuwen vermeld, en de ruïnes van een oude waterburcht en andere goed bewaarde gebouwen uit de Middeleeuwen getuigen van zijn lange en bewogen verleden. Het huidige stadsgebied van Bad Vilbel behoorde lange tijd tot verschillende graafschappen. Het Kurhaus met het aangrenzende Kurpark zijn vandaag de dag nog zeer goed bewaard gebleven. Tijdens een lange wandeling in de kuurtuinen kunt u ontspannen na een lange en stressvolle dag op het werk, praktisch voor uw eigen deur. In de 19e eeuw, tijdens de aanleg van de spoorweg, werden ruïnes ontdekt die ongetwijfeld van Romeinse thermale baden waren. De zoutbronnen, die reeds in de 18e eeuw werden vermeld, gaven de stad het recht om zich Bad Vilbel te noemen. Eeuwenlang heette de stad Vilbel. De aantrekkelijke ligging heeft geleid tot een gestage toename van het aantal inwoners sinds de jaren negentig. Vanaf de laatste 15 jaar is het aantal inwoners met ongeveer 3.000 toegenomen. (Status:2018)

Levendige vastgoedmarkt

De vastgoedmarkt in Bad Vilbel is voortdurend in beweging. Dit geldt niet alleen voor huizen, flats en kavels die in de kernstad te koop staan. Ook in de gemeenten Gronau, Dortelweil en Massenheim, die in het kader van de hervorming van de Hessische gemeenten bij Bad Vilbel zijn gevoegd, is er vraag naar goed gelegen woningen. Bouwpercelen op aantrekkelijke locaties zijn zeldzaam. Daarom zien veel bouwers af van de aankoop van een stuk grond en gaan zij op zoek naar een huis dat mooi gelegen is en goede of zeer goede faciliteiten biedt. Als eigenaar van een vrijstaande woning met een goed onderhouden tuin in de kernstad zult u binnen korte tijd veel belangstellenden vinden die uw woning willen kopen. De respons op vastgoedaanbiedingen met te renoveren panden is ook constant hoog. Als de aankoopprijs goed is, stellen veel kopers van onroerend goed prijs op de mogelijkheid om het huis hun eigen, zeer persoonlijke tintje te geven als onderdeel van een uitgebreide renovatie.
Rijtjeshuizen en twee-onder-een-kapwoningen worden ook steeds populairder. Gedurende een langere periode was deze woonvorm niet zo populair, omdat veel bouwers kozen voor een vrijstaand huis met een grote tuin. Door de hoge werkdruk in veel bedrijven en de mobiliteit die nodig is om de werkplek te bereiken, zijn rijtjeshuizen en twee-onder-een-kapwoningen weer aantrekkelijk geworden, zelfs op perifere locaties.

Wat wij voor u kunnen doen

Wij maken graag een exposé voor uw pand dat potentiële kopers aanspreekt en veel vragen beantwoordt. Vanaf het eerste gesprek tot het sluiten van het contract, zorgen wij voor alles wat te maken heeft met de verkoop van uw eigendom. Veel eigenaars van onroerend goed die besluiten te verkopen, onderschatten de moeite en tijd die zij moeten investeren totdat een koper is gevonden. Besluit een professional in te huren om uw eigendom te verkopen en pluk de vruchten. U hoeft zich nergens zorgen over te maken en kunt zich concentreren op de dingen die prioriteit hebben in uw leven. Wij zorgen voor de stressvrije verkoop van uw eigendom voor u en brengen onze jarenlange ervaring in elke verkoop.

Conclusie:
Een eigendom verkopen in Bad Vilbel is zeer aantrekkelijk voor vele eigenaars van huizen, grondstukken en condominiums. De schilderachtige ligging en de nabijheid van de bankmetropool Frankfurt am Main en de deelstaathoofdstad Wiesbaden maken Bad Vilbel zeer aantrekkelijk voor pendelaars. Het liefdevol vormgegeven stadscentrum en de vele recreatiemogelijkheden in de omgeving maken Bad Vilbel tot een gewilde plaats om te wonen. Dit heeft een zeer positief effect op de vastgoedprijzen. Neemt u gerust contact met ons op als u vragen heeft over de verkoop van uw onroerend goed en een sterke partner met een hoog niveau van expertise aan uw zijde wenst.