Rechtsvormen USA (vennootschap / corporatie): LP, LLC, Corp, REIT & Co. – vergelijking, voordelen en belastingen

Rechtsvormen VS – Welke soorten vennootschappen zijn er? Als u uw eerste vennootschap wilt oprichten, is de keuze van de rechtsvorm een van de eerste stappen in het proces van de oprichting van een vennootschap. Of het nu gaat om het opzetten van een speciaal vastgoedbedrijf of een startende onderneming, wij hebben alle soorten bedrijven in de VS hier voor u op een rijtje gezet. Maar wees voorzichtig: De rechtsvormen in de VS verschillen van de rechtsvormen in Duitsland. In deze lijst van bedrijven vindt u uitleg, voordelen, nadelen, kosten, alsmede de procedure, met inbegrip van checklists en vereisten, voor elk type bedrijf. Alle rechtsvormen in één lijst! Je eerste bedrijf? Leer hier hoe u dat moet doen: Een vennootschap oprichten.

Onroerend goed bedrijf: Start een bedrijf

U wilt uw eerste huis kopen en verhuren? U hebt een onroerend goed geërfd en wilt nu actief worden op het gebied van vastgoedbeheer, vastgoedadministratie en aanverwante gebieden, of meer nog, u wilt zelf een vastgoedbelegger worden? De grote vraag is dan, welk bedrijf is het juiste? Wat is de eerste stap?

In principe hebt u veel verschillende mogelijkheden en opties om uw bedrijf voor de toekomst op te zetten. Om u een eerste overzicht te geven, hebben wij deze gids over de verschillende soorten ondernemingen voor u geschreven. Hier kom je meer te weten over de verschillende opties die je hebt als oprichter in de VS. Definities, startertips, voordelen, nadelen, alsmede belastingen. Alles wat je nodig hebt om een goede basis voor besluitvorming te hebben.

Juridische formulieren VS – Overzicht

 • LLC/ GmbH
 • Commanditaire vennootschap/ commanditaire vennootschap
 • S Corporation/ S Corporation
 • Meerdere entiteiten/ Verscheidene vastgoedmaatschappijen
 • C Corporation/ C Corporations
 • REIT/vastgoedbeleggingstrusts
 • Vennootschap onder firma/ Vennootschap onder firma

LLC/ GmbH

Als vastgoedbelegger kunnen vastgoed LLC’s veel voordelen hebben. Er zijn echter ook risico’s aan verbonden. Om de voor- en nadelen te begrijpen, geven wij u een eenvoudig overzicht, inclusief alle stappen en leggen wij het volledige proces van de oprichting van een LLC uit. Wilt u een onroerend goed LLC oprichten om te investeren? Alles van exploitatieovereenkomsten tot belastingen en leningen voor LLC’s tot documentatie kan hier worden gevonden. U kunt het hier controleren.

 • LLC: vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Commanditaire vennootschap/ commanditaire vennootschap

Met een commanditaire vennootschap in onroerend goed kunt u persoonlijke aansprakelijkheid vermijden. Met een beherend vennoot die gewoonlijk de meeste taken op zich neemt en investeerders die alleen hun kapitaal inbrengen, is dit een zeer populaire vorm van onroerendgoedbeleggingsmaatschappij. Wat is een RELP? Hoe worden commanditaire vennootschappen belast?

 • Commanditaire vennootschap: commanditaire vennootschap

S Corporation/ S Corporation

Voor onroerend goed zijn S-vennootschappen enigszins uit de gratie geraakt, maar niet om goede redenen. Het oprichten van een S-vennootschap om aansprakelijkheid te verminderen en belasting te besparen op onroerend goed is nog steeds de moeite waard. Veel mensen zouden veel baat hebben bij een S-vennootschap voor hun investeringen in onroerend goed. Welke formulieren u nodig heeft, hoe u deze moet indienen, wat de voordelen, nadelen en risico’s zijn van een S-vennootschap voor onroerend goed en nog veel meer, bespreken we hier.

Meerdere entiteiten/ Verscheidene vastgoedmaatschappijen

Is het de moeite waard om verschillende vastgoedbevaks te bezitten? Ongetwijfeld. Met meerdere vennootschappen hebt u meer kans om uw aansprakelijkheid te verminderen en het bedrag dat u aan belastingen betaalt te verlagen, omdat u vrij bent om te kiezen tussen verschillende vennootschapsvormen. Of u nu meerdere LLC’s hebt, een LLC en een S-vennootschap, enz., er zijn veel voordelen verbonden aan het bezit van meerdere onroerendgoedmaatschappijen. Wij geven u advies en leggen uit wanneer u meerdere entiteiten moet gebruiken, beantwoorden de vraag wanneer u meerdere LLC’s moet bezitten, en nog veel meer.

 • Meerdere entiteiten: verschillende onroerendgoedmaatschappijen

C Corporation/ C Corporation

Onder de types van vastgoedbedrijven, ondernemingen en vennootschappen, is de C Corporation een van de meest populaire voor vastgoedinvesteringen en investeerders. Het biedt beperkte aansprakelijkheid en, in tegenstelling tot de S Corporation, de mogelijkheid voor een verscheidenheid van investeerders. Dit betekent dat het vaak wordt uitgelegd als een grotere vastgoedbeleggingsonderneming. Wij leggen uit hoe u een C-vennootschap opricht, wat de documenten voor een C-vennootschap zijn, en wat de voor- en nadelen zijn. Met een C-vennootschap is het mogelijk dubbele belasting te vermijden, en wij leggen een stap-voor-stap gids uit over hoe belastingen te besparen en winst te maken met een C-vennootschap voor onroerend goed.

REIT: Onroerendgoedbeleggingstrusts

Real Estate Investment Trusts zijn vormen van vastgoedbezit die beleggers in staat stellen te investeren in een grote portefeuille van vastgoedactiva. Er zijn voordelen, nadelen en potentiële risico’s verbonden aan beleggingen in REIT’s. REIT’s zijn in feite een belegging in vastgoedaandelen. Belastingheffing, hoe een REIT op te zetten, hoe te profiteren van REIT’s en nog veel meer worden besproken in deze gids over hoe u uw kapitaal verstandig kunt investeren in vastgoedfondsen.

 • REIT: Onroerendgoedbeleggingstrusts

Vennootschap onder firma/ Vennootschap onder firma

Voor wie in een vastgoedbedrijf begint, kan een vennootschap onder firma veel voordelen hebben. Van belastingvoordelen tot een eenvoudig formatieproces, dit type zakelijk partnerschap is ideaal voor investeringen in onroerend goed. Wij geven een gedetailleerd overzicht van hoe u een vennootschap onder firma kunt oprichten, de voor- en nadelen van vennootschap onder firma in onroerend goed, en beantwoorden de belangrijkste vragen om u te helpen de juiste beslissing te nemen: Is een vennootschap onder firma een goede beslissing voor mijn vastgoedbeleggingsonderneming?

 • Vennootschap onder firma: vennootschap onder firma