Verkoop van een winkelcentrum: Commercieel vastgoed, grond en procedure – Gids

Winkelcentrum verkoop [jaar] – Winkelgedrag is aan het veranderen. Steeds meer mensen bestellen artikelen, of het nu gaat om kleding, accessoires, meubelen of zelfs andere snuisterijen, via internet in webwinkels. Binnensteden, de duurste winkelstraten, maar ook het leven in kleine steden is aan het veranderen. De fluctuatie in winkelcentra wordt dan ook steeds kleiner. Indien u zich in de ongunstige situatie bevindt dat u overweegt uw eigendom of winkelcentrum te verkopen, vindt u hier de eerste informatie. Een beetje inzicht in het onderwerp van de verkoop van commercieel onroerend goed.

Discreet, anoniem verkopen: Winkelcentrum

U bent waarschijnlijk op zoek naar een gerenommeerd kantoor of een makelaar die uw winkelcentrum discreet en anoniem op de markt brengt.

Wilt u dat iedereen weet van de verkoop en uw vermogensgroei?

Anoniem verkopen betekent verkopen buiten de markt om, met een gespecialiseerd makelaarskantoor.

Dit betekent dat u zich op de off market specifiek richt tot particuliere beleggers en kopers, bekende families, hun family offices, vastgoedfondsen in Duitsland en daarbuiten. Afhankelijk van de kopersgroep of de specifieke koper voor wie de speciale aanbieding het interessantst is.

In de allereerste stap, komt slechts één persoon te weten over de verkoop. Het merendeel van de eigendommen wordt dus onmiddellijk, discreet en anoniem verkocht, zonder dat een andere persoon of instelling erachter komt. De basis hiervoor is natuurlijk altijd een solide waardering.

Kredietwaardigheid, financieel bewijs, koopaanbod, dit alles is vaak binnen 14 tot 30 dagen beschikbaar.

Op die manier treden wij op als een makelaarskantoor op een heel andere manier dan de klassieke makelaar, via wie anders typische condominiums, rijtjeshuizen en vrijstaande huizen worden verkocht.

Bij ons gaat de marketing niet breed, maar uiterst specifiek naar individuele personen die bekend zijn uit het persoonlijke netwerk.

Dit versnelt de verkoop van onroerend goed aanzienlijk. Vooral door het tekort aan aanbod. Deze exclusiviteit biedt ook nieuwe speelruimte bij de onderhandelingen.

Locatie, locatie, locatie: A, B of C

Bij de verkoop van onroerend goed, telt de locatie. Dit geldt natuurlijk ook voor winkelcentra. Daarom is een taxatie van een onroerend goed niet zo eenvoudig en typisch als voor bijvoorbeeld een huis of een flatgebouw.

Andere factoren spelen een rol bij de verkoop van winkelcentra. Een centrale en belangrijke waardefactor voor het onroerend goed is bijvoorbeeld de ontwikkeling en de prognose van de locatie, zowel op microniveau als op macroniveau. Welke mogelijkheden biedt de locatie in haar huidige vorm en bij verdere ontwikkeling?

Eerste waarde factoren:

  • Plaats, inhoud, cijfers en verhuur
  • Ontwikkeling / prognose voor microlocatie
  • Ontwikkeling / prognose voor macro-locatie

Tip. Waarde factor ondergrondse parking.

Ondergronds, bovengronds, er zijn een paar factoren te overwegen naast het eigendom en de stof.

De vraagprijs wordt dus niet zoals gebruikelijk berekend aan de hand van de factoren: ligging, grootte en indeling. Toekomstvoorspellingen zijn ook een waardefactor voor winkelcentra. Natuurlijk, dat geldt ook voor de huidige huurdersituatie, bestaande contracten enzovoort.

Bijgevolg is de verkoop in zijn geheel complexer.

Onroerend goed verkopen: 1×1 voor verkopers

Voor al degenen die hun eerste eigendom verkopen, bijvoorbeeld door een spontane erfenis, is hier nog een artikel dat de verkoop van onroerend goed in eenvoudige stappen samenvat.

Procedure, belastingen en fouten…

Hoe verloopt de verkoop van een onroerend goed doorgaans? Wie een winkelcentrum bezit, is meestal vertrouwd met de handel in onroerend goed. Maar soms komt het onverwachts, zoals door een erfenis van een onroerend goed.

Niet iedereen anticipeert op de dood van een geliefde, soms zelfs van een onbekende. Als er geen directe afstammeling is, kiezen velen de kinderen van broers of zussen, of naaste verwanten.

Onroerend goed verkoop in detail

Verkopers die voor het eerst verkopen, hebben veel basisvragen:

  • Wat is de procedure voor de verkoop van onroerend goed?
  • Waar begin je mee, wat heb je nodig?
  • Hoe lang duurt het?
  • Wie is de juiste contactpersoon?

Wij hebben antwoorden op al deze vragen en natuurlijk nog veel meer, bv. fouten bij de verkoop van onroerend goed, maar ook de belastingen die u als verkoper moet betalen. Lees onze grote gids over dit onderwerp:

Commercieel vastgoed verkopen

Deze kleine gids is een beetje meer gevorderd. Hier leert u nog een paar basisprincipes over commercieel onroerend goed en natuurlijk de verschillende aspecten van de verkoop.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.