5 tips voor locaties voor cafés: schaal als Starbucks

Groeien zoals Starbucks: Ben jij een ambitieuze ondernemer die ervan droomt om een succesvol café te runnen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel onderzoeken we de geheimen van het succes van Coffee Fellows in Duitsland, een caféketen die het heeft opgenomen tegen giganten als Starbucks. We nemen de waardevolle tips van Stefan Tewes, de oprichter van Coffee Fellows, onder de loep om erachter te komen hoe jij van je eigen café een succes kunt maken. Van de perfecte locatie tot oriëntatie en vele andere aspecten, hier lees je hoe je een bloeiend cafébedrijf opbouwt.

Starbucks-stijl: waar moet je op letten?

Tijdens je verblijf in Los Angeles besefte je weer eens hoe invloedrijk Starbucks is in de koffiewereld. In Duitsland is Starbucks misschien een populaire koffieketen, maar hier staat het op de tweede plaats, omdat de meeste koffieliefhebbers zich aangetrokken voelen tot “Coffee Fellows”. Wat kun je leren van de koffieketen om je eigen bedrijf op te schalen?

Als het gaat om het runnen van een succesvol café, kun je veel leren van experts. In dit artikel deel ik de 3 belangrijkste tips van Stefan Tewes, de oprichter van “Coffee Fellows”, een opkomend café in Duitsland.

De caféketen is nu opgeschaald naar 230 locaties in Duitsland!

Daarnaast voeg ik 2 bonustips toe die je kunnen helpen om je eigen café te runnen en succesvol te maken.

1e tip: Locatie, locatie, locatie

Het belang van de juiste locatie voor een café kan niet genoeg worden benadrukt. Stefan Tewes benadrukt dat de keuze van de locatie cruciaal was voor het succes van zijn café. Een locatie in het centrum op een drukke hoek is een ideaal uitgangspunt. Dit zorgt voor een goede bereikbaarheid voor forenzen, voorbijgangers en de lokale bevolking. Als je café goed zichtbaar en gemakkelijk bereikbaar is, heb je de eerste stap naar succes al gezet.

2e tip: Zuidwest-oriëntatie

Een andere factor die volgens Tewes cruciaal is, is de oriëntatie van je café. Een zuidwestelijke oriëntatie kan helpen om de beste zonuren van de dag te vangen. Dit creëert een aangename sfeer voor je gasten en kan ook helpen om de energiekosten te verlagen. Een gezellige sfeer in combinatie met zonlicht kan de klantenbinding stimuleren en van uw café een populaire ontmoetingsplaats maken.

3e tip: Toeristen in de buurt

De aanwezigheid van toeristen kan een grote invloed hebben op het succes van je café. Toeristen die in de buurt van je locatie verblijven, bijvoorbeeld via hotels, zijn vaak op zoek naar gezellige plekken om koffie te drinken en te ontspannen. Dit biedt een ideale kans om extra omzet te genereren en een internationale klantenkring aan te trekken.

Podcastaflevering met Stefan Tewes

2 bonustips voor een succesvol café

4e tip: Buitenterras voor het zomerseizoen

Als je café een buitenterras heeft, kan dit een grote aantrekkingskracht hebben op gasten in de warmere maanden. Zorg ervoor dat het terras goed ontworpen en comfortabel is, met voldoende zitplaatsen en bescherming tegen de zon voor zonnige dagen. Dit creëert een ontspannen en gastvrije sfeer waar klanten van zullen genieten.

5e tip: Onmiddellijke toegankelijkheid

De toegankelijkheid van je café is een belangrijk aspect. Zorg ervoor dat je café gemakkelijk toegankelijk is, vooral voor mensen met beperkte mobiliteit. Een toegankelijk entreeontwerp en liften, als het café zich in een gebouw met meerdere verdiepingen bevindt, zijn cruciaal om een breed scala aan klanten aan te spreken.

Onthoud dat

Het runnen van een succesvol café vereist toewijding, planning en de implementatie van bewezen strategieën. De tips die we in dit artikel hebben besproken, kunnen het verschil maken:

  1. De juiste locatie: Denk goed na over waar je je café wilt openen. Een centrale locatie op een drukke hoek kan de sleutel tot succes zijn.
  2. Zuidwestelijke oriëntatie: gebruik het zonlicht om een uitnodigende sfeer te creëren voor je gasten en de energiekosten te verlagen.
  3. Toeristen in de buurt: Als je dicht bij toeristische attracties zit, kun je profiteren van een internationaal publiek.

Naast deze tips hebben we nog twee bonustips voor je:

  1. Buitenterras in het zomerseizoen: Een goed ontworpen buitenterras kan een magneet zijn voor gasten in de warmere maanden.
  2. Onmiddellijke toegankelijkheid: Zorg ervoor dat je café gemakkelijk toegankelijk is voor iedereen om een breed scala aan klanten aan te spreken.

Vergeet niet dat de weg naar succes niet altijd gemakkelijk is, maar met passie, vastberadenheid en de juiste kennis kun ook jij een bloeiend café runnen. Wees creatief, pas je aan aan de behoeften van je doelgroep en geef nooit op. Je droom om je eigen café te hebben kan werkelijkheid worden, en we hopen dat deze tips je zullen helpen op je weg naar succes!