Metropolen in Duitsland: Berlijn, Hamburg, München & Co. – Lukinski Rating

Lukinski-classificatie voor metropolen in Duitsland – Hier vindt u alle 17 metropolen met meer dan 500.000 inwoners. U moet de top 8 beslist vermijden voor uw eerste investering, want hier zijn geen of slechts zeer moeizame rendementen te behalen. Berlijn, Hamburg, München & Co. Hier vindt u de individuele evaluatie voor steden in Duitsland met meer dan 500.000 inwoners.

Metropolen in Duitsland: Classificatie

Tip: Hier vindt u ook de belangrijkste steden en gemeenten. Klik hier om terug te gaan naar het overzicht: Real Estate Lage | Lukinski Rating.

Lijst: Aantrekkelijkheid van locatie / metropolen

Lijst van alle 17 metropolen (meer dan 500.000 inwoners), alfabetisch gesorteerd. U kunt de exacte waardering nemen om de “Waarde” kolom te vergelijken. U vindt de algemene beoordeling onder “Rang”. “Korte termijn” verwijst naar de trend van de laatste 10 jaar, “lange termijn” kijkt naar de laatste 30 jaar.

Stad BL Rating
Noot Waarde Korte termijn Lange termijn
Berlijn BE B+ 5,8 A- B+
Hamburg HA B+ 6 A+ B-
München BA A+ 11,9 A+ A+
Keulen NRW A 8,7 A+ A
Frankfurt aan de Main HE A+ 12,6 A+ A+
Stuttgart BW B+ 5,2 A B-
Düsseldorf NRW B+ 5,8 A B+
Leipzig SA A+ 13,1 A+ A+
Dortmund NRW C- 0,2 D- C
Voedsel NRW D- -1,7 D- C
Bremen BR B- 3,2 C+ B-
Dresden SA A 7,9 A+ B+
Hannover NS C+ 2,7 B- C+
Neurenberg BA C+ 2,7 B C

Een overzicht van alle steden in Duitsland van A-Z, vindt u hier: City Rating.

Duitsland Rating: Vergelijking kapitaalinvesteringslocatie

Huidige Lukinski Ratings:

Grote steden (67) tot 500.000 inwoners

Vaak interessanter dan de metropolen, de talrijke grote steden in Duitsland. Van het oosten (Leipzig) naar het westen (Bonn), het noorden (Rostock) en het zuiden (Neurenberg). Hier vindt u goed renderende eigendommen met A en B ratings.

  • Rating: Grote steden tot 500.000 inwoners

Steden tot 100.000 inwoners

Uw voordeel in steden tussen 40.000 en 100.000 inwoners? Je hebt minder nationale en internationale concurrentie. Vooral als u ter plaatse woont, een goed strategisch voordeel, ook voor nieuwkomers in onroerend goed. Wat is de beoordeling van uw stad? Zoek het hier uit:

  • Classificatie: Steden tot 100.000 inwoners

A / A + Ratings: Verborgen kampioenen

A / A + ratings betekent redelijk veilige prestaties. Perfect voor vastgoedbeleggingen met lage opbrengsten maar hoge doorverkoopwaarden. Tegelijkertijd een sterke bescherming tegen inflatie. Maar in metropolen zoals München, niet voor vastgoed beginners zonder voldoende eigen vermogen.

  • A / A + ratings in Duitsland

B- / B / B+ Ratings

Alle B-ratings tonen steden met een solide ontwikkeling. Hier vindt u ook opbrengsteigendommen die onmiddellijk inkomsten opleveren die uw maandelijkse lasten rond aflossing, rente en onderhoud dekken. Idealiter met extra, voor actieve vermogensopbouw.

  • B- / B / B+ ratings in Duitsland

C- / C / C+ Beoordelingen

Alle C-klassementen tonen steden met lagere groeicijfers. Hier moet vastgoed als investering met voorzichtigheid worden behandeld, omdat het leegstandsrisico groter is. Dit betekent dat u meer betaalt voor elke maand dat uw eigendom niet verhuurd is. Bovendien is de waardestijging van het onroerend goed zeer gering, als er al sprake van is.

  • C- / C / C+ beoordelingen in Duitsland

D- / D-waardering: Risicokampioenen

Steden met een D-rating lopen een groot risico, omdat hun hele structuur extreem stagneert of zelfs achteruitgaat. Economie, inwoners, infrastructuur, het zijn allemaal indicatoren. D ratings zijn zeker niet voor beginners. Hier heb je niet alleen ervaring nodig, maar ook een zeer goede lokale kennis om de weinige winstgevende eigendommen te vinden. U zult hier echter bijna nooit een waardestijging meemaken.

  • D- / D-waardering in Duitsland