Wonen in Oberkassel (Düsseldorf): Villa, flat en meergezinswoning als kapitaalbelegging – bezichtiging, prijzen per vierkante meter, tips & co.

Wonen in Oberkassel – Als u op zoek bent naar flats en appartementen in pompeuze herenhuizen, hoeft u niet verder te zoeken, want in Oberkassel vindt u gebouwen uit de vooroorlogse periode die de esthetische harten van de massa’s veroveren. Dit is een luxueuze en goed verbonden plek om te wonen. Omdat Oberkassel en Niederkassel alleen door bruggen met de rest van de stad zijn verbonden, bieden ze een prachtig uitzicht over Düsseldorf en zijn bezienswaardigheden. Het elegante Oberkassel doet dus in niets onder voor de populaire woonwijken Golzheim en Altstadt! Het is dus de moeite waard om erheen te rijden, de wijk te verkennen en te genieten van het uitzicht over de rest van de stad. Wilt u investeren in een woning in het exclusieve Oberkassel als kapitaalinvestering? Een flat of een stuk grond kopen? Ontdek hier alles over prijzen per vierkante meter, soorten onroerend goed & co. – Welkom in Oberkassel. Terug naar: Wonen in Düsseldorf.

Wonen in Oberkassel

Oberkassel is een zeer populaire wijk in Düsseldorf en ligt ten westen van het stadscentrum. Het stedelijk gebied grenst aan de oostkant aan de Rijn en in de andere richtingen aan Niederkassel en Heerdt.

Welkom in Düsseldorf

De hoofdstad van NRW ligt in het hart van NRW tussen het Ruhrgebied en de stad Keulen. De Rijn stroomt door het midden van de stad.

Oberkassel: Kaart en ligging

Oberkassel is het trefpunt van de elite van Düsseldorf, aangetrokken door de adembenemende architectuur, de chique sfeer en de goede verbindingen met het centrum van Düsseldorf. De vele scholen, die ook voor de jongere bewoners de beste onderwijsmogelijkheden garanderen, maken Oberkassel tot een van de aantrekkelijkste woonwijken van Keulen. In de dagelijkse behoeften is ook voorzien in de vorm van korte afstanden naar supermarkten, en de beroemde Königsallee, een populaire winkelstraat, is niet ver weg.

Plaatsen van belang: Rheinallee, Rheinkniebrücke & Festwiese

Düsseldorf Oberkassel is ideaal als woongebied en omvat daarom een verscheidenheid aan woonwijken met vrijstaande huizen, flats, villa’s en meer. Desondanks vindt u hier ook enkele bezienswaardigheden en vooral een passend aanbod aan vrijetijdsactiviteiten. In Oberkassel ligt de Festwiese of Rheinwiese aan de zuidoostelijke kant. Dit is de perfecte plaats om elkaar te ontmoeten en een paar aangename uren aan het water door te brengen. In Oberkassel vindt u ook de Julia Stoschek Collection, de Rheinallee en de Rheinkniebrücke.

  • Festival Weide (Rijn Meadows)
  • Julia Stoschek Collectie / Stichting
  • Rheinallee
  • Rheinkniebrücke

Bezienswaardigheden: Een rondleiding door Oberkassel

Oberkassel heeft veel te bieden en wordt beschouwd als een prachtige plek om te wonen voor koppels, gezinnen of zelfs senioren. De mensen die hier wonen wonen vlakbij het water en dicht bij het centrum van Düsseldorf. Men is zeer goed verbonden en kan snel de Rijn oversteken met behulp van de twee bruggen in Oberkassel. Ook het aanbod aan groene ruimten en recreatiegebieden spreekt in het voordeel van deze wijk van Düsseldorf. Bekijk hier meer van Oberkassel en verken de omgeving op een virtuele manier.

Oberkassel herbergt ook enkele van de meest exclusieve straten van de stad! Lees hier meer: Duurste straten in Düsseldorf

Rijn Promenade: wonen met uitzicht op de Rijn

Woonwijk in Oberkassel: veilig en rustig

Rheinkniebrücke: Van Oberkassel naar Düsseldorf centrum

Onroerend goed & prijzen per vierkante meter in Oberkassel

De nabijheid van de oevers van de Rijn zorgt niet alleen voor frisse lucht, maritieme flair en een prachtig uitzicht, de levenskwaliteit is hier ook een van de hoogste van Duitsland. Privacy en discretie staan in Oberkassel hoog in het vaandel. Het is dan ook geen wonder dat de toplocatie en de prominente buren de prijs per vierkante meter in Düsseldorf de laatste jaren hebben opgedreven. Of het nu gaat om een elegante villa, een exclusief appartement in een oud gebouw of een luxueuze twee-onder-een-kapwoning – onroerend goed is ideaal als investering en u zou ook eens moeten kijken naar het onroerend goed-aanbod in Oberkassel. Hier vindt u de verschillende prijzen per vierkante meter bij het kopen van een flat of huis in Düsseldorf Oberkassel.

  • Een huis kopen (nieuwbouw): 4.100€/ m²
  • Een huis kopen (bestaand): 7.063€/ m²
  • Een appartement kopen (nieuwbouw): 8,432€/ m²
  • Koop flat (bestaand): 7,156€/ m²

Conclusie: wonen in Oberkassel

Wie pure luxe zoekt, vindt die in Oberkassel. Vanuit woningen aan de Rijnpromenade kijkt u uit over de prachtige oude stad en bent u ook snel aan de overkant van de rivier, met behulp van de metro of met de auto. Dankzij twee bruggen die Oberkassel met de andere kant van de Rijn verbinden, zijn de afstanden kort en beheersbaar. Exclusieve flats met historische charme trekken vooral gefortuneerde Düsseldorfers aan. Onze tip: neem contact op met de makelaar die u vertrouwt! Een ervaren makelaar zal u niet alleen bijstaan tijdens het koopproces, maar u ook adviseren op het gebied van belastingen en financiering.

Düsseldorf: Onroerend goed in de metropool aan de Rijn

Düsseldorf heeft een fascinerende aantrekkingskracht. Hoewel de Rijnmetropool Keulen op slechts enkele minuten afstand ligt, vindt u hier de grote luxe boetieks, internationale bedrijven, reclamebureaus en vele andere interessante bedrijfssectoren. Vooral de mode-industrie heeft Düsseldorf tot een zeer internationale, stijlvolle locatie gemaakt. Als u hier mooi onroerend goed zoekt, misschien zelfs luxe onroerend goed, zult u het vinden.

Onroerend goed Düsseldorf

Düsseldorf staat voor luxe, winkelen en een internationaal gepositioneerde lokale economie. High-fashion bedrijven hebben hier hun hoofdkantoor, maar ook de deelstaatregering van NRW. De vastgoedmarkt van Düsseldorf is dan ook zeer gewild. De stad ligt in het hart van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De hoofdstad van de deelstaat is verdeeld in verschillende districten en is erg populair bij kopers van onroerend goed vanwege zijn charmante ligging aan de Rijn.

Wonen in Düsseldorf: Populaire wijken & buurten

Met iets minder dan 640.000 inwoners is Düsseldorf een van de grootste steden in het Rijnland en de thuishaven van de op twee na grootste luchthaven van Duitsland, na München en Frankfurt. Met haar authentieke charme trekt de stad bedrijven uit de hele wereld aan. Dit internationale publiek eist niet alleen uitgaans- en werkplekken, maar is ook altijd op zoek naar de juiste flats. Of het nu gaat om de oude binnenstad, Oberkassel of Golzheim – alles over de populairste woonwijken van de stad en de duurste straten in Düsseldorf, inclusief tips over de locatie, prijzen van onroerend goed in Düsseldorf & Co. Naar het overzicht: Wonen in Düsseldorf.

Verkoop van een huis, appartement of grond in Düsseldorf

Een breed scala aan mogelijkheden om te winkelen, een grote keuze aan restaurants en de moderne infrastructuur maken Düsseldorf tot een gewilde stad voor kopers van onroerend goed op de lange termijn. Wilt u uw flat, uw eigendom of uw appartementsgebouw hier verkopen? Of het nu gaat om de historische oude binnenstad, luxueus Pempelfort, exclusief Carlstadt, schitterend Oberkassel of gewild Golzheim – met onze gidsen voor het verkoopproces, de taxatie van onroerend goed en de belangrijkste documenten, bent u uitstekend voorbereid op de verkoop van uw onroerend goed. Naar het overzicht: Onroerend goed verkopen in Düsseldorf.