Wonen in Königsallee (Düsseldorf): Huis of appartement kopen & Huren – Bezichtiging, prijs per vierkante meter & Co.

Wonen in de Königsallee – De Königsallee wordt beschouwd als een van de beroemdste winkelstraten van Europa en een van de aantrekkelijkste en duurste straten van Düsseldorf. Wilt u investeren in een woning in Königsallee als kapitaalinvestering? Een huis kopen, een stuk grond kopen of een flat kopen? De populaire woonwijken Golzheim, Altstadt en Oberkassel zijn ook niet ver weg met de auto! Hier vindt u alles wat u moet weten over het leven op de Kö. Ook: De meest populaire eigenschappen en prijzen per vierkante meter voor flats, huizen en land – Welkom in Königsallee! Terug naar: Wonen in Düsseldorf.

Wonen in Königsallee: Aantrekkelijke plek om te wonen in Düsseldorf

Edele boetieks, goed onderhouden parken, gastronomische diversiteit en eersteklas cafés – dat is waar een van de meest exclusieve luxe straten van Duitsland bekend om staat. Berlijn heeft de Kurfürstendamm, Düsseldorf heeft de Königsallee. De Königsallee, gelegen in het centrum van de mode- en mediametropool, wordt gekenmerkt door een hoge levenskwaliteit en veiligheid. Ook de gerenommeerde universiteiten van Düsseldorf, de beroemdste hotspots en het zakencentrum van de stad zijn hier niet ver vandaan. Dit wordt gewaardeerd door investeerders en ondernemers, maar ook door gezinnen en alleenstaanden. .

Welkom in het centrum van de stad

De beroemde Königsallee ligt in het stadscentrum van de mediametropool Düsseldorf, en grenst in het oosten aan de twee populaire woonwijken Altstadt en Carlstadt. Ook de stadswijken Oberkassel en Golzheim zijn met de auto niet ver weg. Met iets minder dan 15.000 inwoners wordt het stadscentrum beschouwd als een van de dichtstbevolkte delen van de stad. In dit economische centrum van Düsseldorf bevindt zich niet alleen de luxe winkelstraat Königsallee, maar ook een groot aantal kantoren en internationale bedrijven.

Hier is de kaart in een oogopslag:

De Kö: Kaart & Ligging

De “Kö”, zoals hij door de Düsseldorfers liefkozend wordt genoemd, begint bij de Hofgarten in het noorden van het district en eindigt in het zuidwesten bij de Graf-Adolf-Platz. Hier vindt u een verscheidenheid aan exclusieve boetieks, heerlijke restaurants en historische koffiehuizen. Ook de Kö-Graben en de plaatselijke bomen dragen bij tot de unieke flair van de straat.

Edele boetieks, gastronomische diversiteit & prominente buren

De Kö staat voor pure luxe. Fonkelende diamanten, excentrieke haute couture en exclusieve prêt-à-porter van de luxe juwelen- en modewereld zijn hier te vinden. Vijfsterrenrestaurants en gastronomie bekroond met de Michelingids zijn hier ook thuis. Het zijn dus niet alleen toeristen uit de hele wereld die hier naartoe komen, maar ook internationale beroemdheden die langskomen bij elk van de vele exclusieve evenementen op de Kö.

Bezienswaardigheden: Rondleiding door de Königsallee

Zin in een beetje sightseeing? De Königsallee in Düsseldorf is zeer gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer dankzij de vele metrostations en bushaltes. Eenmaal aangekomen, kunt u ontspannen flaneren langs de Königsallee. Ga met ons mee op een rondleiding door de duurste straat van Düsseldorf!

Ten noorden van de Königsallee: Stadtgraben, Tritonenbrunnen & Co.

Tussen de twee boulevards van de Königsallee ligt de Stadtgraben van Düsseldorf, door de plaatselijke bevolking ook wel de Kö-Graben genoemd. Als u in het noorden van de Königsallee begint, kunt u niet alleen de plaatselijke Indische halsbandparkieten bewonderen, die zich thuis voelen in de platanen langs de Stadtgraben, maar ook een verscheidenheid aan bezienswaardigheden, zoals de Tritonfontein.

Naast de “Schlank Else” wordt ook de Tritonenbrunnen beschouwd als een herkenningspunt van de Kö. Altijd op de achtergrond: de meest exclusieve boetieks van de stad.

Louis Vuitton, Versace, Gucci en nog veel meer: exclusieve boetieks voor hem en haar

Als een van de beroemdste luxe straten ter wereld, is de Königsallee de thuisbasis van vele luxe merken in de mode-industrie. Parijs, Milaan, Shanghai of New York City – de grootste ontwerpers van alle continenten zijn hier vertegenwoordigd. Lokale boetieks zijn Gucci, Versace, Louis Vuitton, Hermés, MaxMara en nog veel meer!

Kijk zelf maar hier in Streetview:

Onroerend goed & prijzen per vierkante meter in Königsallee

De onroerendgoedmarkt in Düsseldorf is booming en de Königsallee is een van de duurste straten van Duitsland. Niet alleen de vraag is groot, maar ook het aanbod. Dit komt ook tot uiting in de vastgoedprijzen in Düsseldorf. Vooral flats zijn erg populair. Of u nu een investeerder, een student of een gezin bent – als u in de Königsallee woont, bent u altijd maar een paar stappen verwijderd van het kleurrijke leven in de grote stad. En dit komt ook tot uiting in de prijzen.

Leer hier meer! Düsseldorf: duurste straten

Prijzen per vierkante meter voor flat, huis & grond: kopen en huren

U wenst te investeren in een onroerend goed als kapitaalbelegging? Dan kunt u een stuk grond of een appartementsgebouw kopen en het vervolgens lucratief verhuren. Of woont u liever in een huurhuis? Huren of kopen – er is plaats voor iedereen in de Kö! Huizen worden momenteel verkocht voor een gemiddelde van 4.350 euro per vierkante meter. Afhankelijk van het type flat, kunt u verwachten ongeveer 3.900 euro per vierkante meter te betalen voor een condominium.

Hier samengevat:

  • Een huis kopen: 4.350 €/m²
  • Flat kopen: 3.900 €/m²

Uit de trend blijkt ook dat nieuwe flats momenteel veel duurder zijn dan oudere gebouwen. Het record voor de duurste flat die in Düsseldorf is verkocht, staat op 18.000 euro per vierkante meter!

Recordprijs voor de duurste flat in Düsseldorf: 18.000 €/m²

Vooral ruime flats zijn erg populair in Königsallee:

Te huur voor 23.000 euro per maand: Exclusieve appartementen in Königsallee

Oudbouwflat met hoge plafonds en gepolijst pakket, ruime loft met uitzicht op de skyline van Düsseldorf of chique maisonnette met marmer – de flats in de buurt van de Kö behoren tot de meest luxueuze eigendommen van de hele stad. Flats zijn hier bijzonder populair. Het stadscentrum is immers dichtbevolkt en biedt dus niet genoeg ruimte voor grote huizen tussen het wilde nachtleven, de gezellige koffiehuizen en de chique boetieks.

Vooral flats zijn in trek in Königsallee!

Terwijl op de benedenverdiepingen van de elegante huizen restaurants, cafés en winkels zijn gevestigd, worden de bovenverdiepingen gebruikt voor kantoren en medische praktijken. Daarom liggen de meeste flats in de zijstraten van de Kö, op slechts enkele meters afstand van de drukte. Maar als je goed kijkt, kun je hier en daar ook een paar verborgen exclusieve penthouses vinden. Om de privacy van de bewoners te beschermen, wordt hier veel onroerend goed off-market verkocht. Geen wonder: hier worden immers huurprijzen betaald die in sommige gevallen kunnen oplopen tot 23.000 euro per maand.

Conclusie: Leven in de Kö

Königsallee is centraal gelegen. Het wordt beschouwd als een van de meest exclusieve winkelstraten van Europa en inspireert met zijn veelheid aan luxueuze modewinkels, historische koffiehuizen en exclusieve restaurants. De populariteit en het unieke karakter van de boulevard komt ook tot uiting in de koop- en huurprijzen. Woningen aan de Kö brengen regelmatig topprijzen op van wel 18.000 euro per vierkante meter! Indien u in de Königsallee wenst te wonen, raden wij u aan advies in te winnen bij een bekwame makelaar. Een makelaar zal u niet alleen door het hele koopproces loodsen, maar u ook adviseren op het gebied van financiering, belastingen & Co.

Düsseldorf: Onroerend goed in de metropool aan de Rijn

Düsseldorf heeft een fascinerende aantrekkingskracht. Hoewel de Rijnmetropool Keulen op slechts enkele minuten afstand ligt, vindt u hier de grote luxe boetieks, internationale bedrijven, reclamebureaus en vele andere interessante bedrijfssectoren. Vooral de mode-industrie heeft Düsseldorf tot een zeer internationale, stijlvolle locatie gemaakt. Als u hier mooi onroerend goed zoekt, misschien zelfs luxe onroerend goed, zult u het vinden.

Onroerend goed Düsseldorf

Düsseldorf staat voor luxe, winkelen en een internationaal gepositioneerde lokale economie. High-fashion bedrijven hebben hier hun hoofdkantoor, maar ook de deelstaatregering van NRW. De vastgoedmarkt van Düsseldorf is dan ook zeer gewild. De stad ligt in het hart van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De hoofdstad van de deelstaat is verdeeld in verschillende districten en is erg populair bij kopers van onroerend goed vanwege zijn charmante ligging aan de Rijn.

Wonen in Düsseldorf: Populaire wijken & buurten

Met iets minder dan 640.000 inwoners is Düsseldorf een van de grootste steden in het Rijnland en de thuishaven van de op twee na grootste luchthaven van Duitsland, na München en Frankfurt. Met haar authentieke charme trekt de stad bedrijven uit de hele wereld aan. Dit internationale publiek eist niet alleen uitgaans- en werkplekken, maar is ook altijd op zoek naar de juiste flats. Of het nu gaat om de oude binnenstad, Oberkassel of Golzheim – alles over de populairste woonwijken van de stad en de duurste straten in Düsseldorf, inclusief tips over de locatie, prijzen van onroerend goed in Düsseldorf & Co. Naar het overzicht: Wonen in Düsseldorf.

Verkoop van een huis, appartement of grond in Düsseldorf

Een breed scala aan mogelijkheden om te winkelen, een grote keuze aan restaurants en de moderne infrastructuur maken Düsseldorf tot een gewilde stad voor kopers van onroerend goed op de lange termijn. Wilt u uw flat, uw eigendom of uw appartementsgebouw hier verkopen? Of het nu gaat om de historische oude binnenstad, luxueus Pempelfort, exclusief Carlstadt, schitterend Oberkassel of gewild Golzheim – met onze gidsen voor het verkoopproces, de taxatie van onroerend goed en de belangrijkste documenten, bent u uitstekend voorbereid op de verkoop van uw onroerend goed. Naar het overzicht: Onroerend goed verkopen in Düsseldorf.