Wonen in de Altstadt (Düsseldorf): Exclusieve woningen in het centrum – prijzen per vierkante meter voor villa, flat & appartementencomplex

Wonen in de oude binnenstad van Düsseldorf – woonwijken in de buurt van het centrum zijn van oudsher het populairst. Düsseldorf is geen uitzondering. De straten van de oude stad worden gekenmerkt door art-nouveaugebouwen, winkelruimtes en gastronomische mogelijkheden naar ieders smaak. Als u op zoek bent naar een centrale woonmogelijkheid die beslist een grotere portemonnee vereist, dan vindt u die hier. Onroerend goed is altijd ideaal als investering en als u momenteel op zoek bent naar een flat, een elegante villa of een meergezinswoning, moet u zeker eens kijken naar de schoonheid van de oude binnenstad van Düsseldorf. Dit doet in niets onder voor de populaire woonwijken Oberkassel en Golzheim! Kom alles te weten over vastgoedprijzen, de beroemdste bezienswaardigheden en de meest gewilde types huizen en flats – welkom in de Altstadt! Terug naar: Wonen in Düsseldorf.

Wonen in de oude binnenstad van Düsseldorf

De Altstadt van Düsseldorf is ideaal gelegen in Düsseldorf, direct aan de Rijn en dicht bij het stadscentrum. Naast talrijke historische gebouwen en bezienswaardigheden heeft de populaire wijk ook een gevarieerd aanbod aan restaurants, cafés en winkelmogelijkheden te bieden, zodat alles samenkomt voor de perfecte vastgoedlocatie.

Welkom in Düsseldorf: Metropool in NRW

De hoofdstad van NRW ligt in het hart van NRW tussen het Ruhrgebied en de stad Keulen. De Rijn stroomt door het midden van de stad.

Oude Stad: Kaart & Ligging

De levendige wijk heeft niet alleen uitstekende vervoersverbindingen, maar is ook de thuisbasis van Düsseldorfse attracties zoals de Schlossturm en de K20, de grootste kunstcollectie in Noordrijn-Westfalen. De voorliefde van de stad voor de beeldende kunsten wordt verder aangetoond door de Kunstakademie, die in het stadscentrum is gevestigd. Ook in de oude stad is de beroemde Königsallee – een van de beroemdste winkelstraten van Europa en een van de aantrekkelijkste en duurste straten van Düsseldorf.

Sights, Monuments & Co.

De oude binnenstad van Düsseldorf heeft veel te bieden op het gebied van vrijetijdsbesteding en bezienswaardigheden. Hier kunt u zich elke dag vermaken en de talrijke gebouwen en monumenten van de oude binnenstad van Düsseldorf bewonderen. Naast vele restaurants, cafés en boetieks direct aan de Rijn, bevinden zich hier ook het stadhuis, de Schlossturm, de Kunsthalle Düsseldorf en de Oude Haven. Ook de architectuur van Düsseldorf is adembenemend en inspireert niet alleen toeristen, maar ook de inwoners van Düsseldorf zelf.

  • Stadhuis
  • Oude haven
  • Kunstgalerie Düsseldorf
  • Kasteeltoren
  • K20, Kunstcollectie Noordrijn-Westfalen
  • Burgplatz

Bezienswaardigheden: Een rondleiding door de oude stad

De historische woongebouwen blijven toeristen, nieuwkomers en reeds lang gevestigde bewoners betoveren. Overdag maakt Düsseldorf indruk met zijn veelzijdige winkelmogelijkheden. De beroemde Königsallee is bijzonder luxueus. U vindt er alle luxemerken die u zich maar kunt wensen, parfumerieën met verzorgingsproducten van hoge kwaliteit, evenals exclusieve cafés en restaurants. Zodra de avond valt, verandert het stadscentrum in een nobele uitgaansbuurt met bars en clubs die voorzien in de behoefte aan een goede cocktail en een geslaagde avond met vrienden.

Kijk hier eens rond in de heldere straten:

Oude haven in de oude binnenstad van Düsseldorf

Königsallee: boetiekjes, cafés en meer

Appartementen in oude gebouwen, lofts en dergelijke op ideale locaties

Onroerend goed en prijzen per vierkante meter in de oude stad

Gerenoveerd appartement in een oud gebouw, ruim penthouse of exclusieve loft – iedereen voelt zich hier thuis! En dit wordt ook weerspiegeld in de vastgoedprijzen in Düsseldorf. Zelfs als u niet van plan bent om te gaan winkelen, is dit deel van Düsseldorf ideaal voor een ontspannen dagje winkelen. De zeer goede ligging en de nabijheid van cafés, restaurants, boetieks & co. wordt ook weerspiegeld in de prijzen per vierkante meter. Door de perfecte ligging in het centrum van de stad en aan de Rijn mag u deze prijzen verwachten:

  • Appartement kopen (bestaand): 9.080€/ m²
  • Een appartement kopen (nieuwbouw): 10.919€/ m²
  • Een huis kopen (bestaand): 3,448€/ m²
  • Een huis kopen (nieuwbouw): 4.100€/ m²

Conclusie: wonen in de oude stad

Wonen in Düsseldorf – winkelen, uitgaan, bezienswaardigheden bezoeken: dit alles is te vinden in de oude binnenstad van Düsseldorf. Het centrum van de stad biedt een centrale woonomgeving in combinatie met rustige hoekjes en een van de levendigste woonomgevingen in Düsseldorf. Wilt u hier een stuk grond kopen en investeren in een woning als kapitaalinvestering? Vooral singles en koppels voelen zich hier thuis. Ook de nabijheid van de Rijn en de talrijke groenzones maken dit gebied alleen maar aantrekkelijker en beloven een ontspannen plek midden in het stadscentrum van Düsseldorf.

Düsseldorf: Onroerend goed in de metropool aan de Rijn

Düsseldorf heeft een fascinerende aantrekkingskracht. Hoewel de Rijnmetropool Keulen op slechts enkele minuten afstand ligt, vindt u hier de grote luxe boetieks, internationale bedrijven, reclamebureaus en vele andere interessante bedrijfssectoren. Vooral de mode-industrie heeft Düsseldorf tot een zeer internationale, stijlvolle locatie gemaakt. Als u hier mooi onroerend goed zoekt, misschien zelfs luxe onroerend goed, zult u het vinden.

Onroerend goed Düsseldorf

Düsseldorf staat voor luxe, winkelen en een internationaal gepositioneerde lokale economie. High-fashion bedrijven hebben hier hun hoofdkantoor, maar ook de deelstaatregering van NRW. De vastgoedmarkt van Düsseldorf is dan ook zeer gewild. De stad ligt in het hart van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De hoofdstad van de deelstaat is verdeeld in verschillende districten en is erg populair bij kopers van onroerend goed vanwege zijn charmante ligging aan de Rijn.

Wonen in Düsseldorf: Populaire wijken & buurten

Met iets minder dan 640.000 inwoners is Düsseldorf een van de grootste steden in het Rijnland en de thuishaven van de op twee na grootste luchthaven van Duitsland, na München en Frankfurt. Met haar authentieke charme trekt de stad bedrijven uit de hele wereld aan. Dit internationale publiek eist niet alleen uitgaans- en werkplekken, maar is ook altijd op zoek naar de juiste flats. Of het nu gaat om de oude binnenstad, Oberkassel of Golzheim – alles over de populairste woonwijken van de stad en de duurste straten in Düsseldorf, inclusief tips over de locatie, prijzen van onroerend goed in Düsseldorf & Co. Naar het overzicht: Wonen in Düsseldorf.

Verkoop van een huis, appartement of grond in Düsseldorf

Een breed scala aan mogelijkheden om te winkelen, een grote keuze aan restaurants en de moderne infrastructuur maken Düsseldorf een gewilde stad voor kopers van onroerend goed op de lange termijn. Wilt u uw flat, uw eigendom of uw appartementsgebouw hier verkopen? Of het nu gaat om de historische oude binnenstad, luxueus Pempelfort, exclusief Carlstadt, schitterend Oberkassel of gewild Golzheim – met onze gidsen voor het verkoopproces, de taxatie van onroerend goed en de belangrijkste documenten, bent u uitstekend voorbereid op de verkoop van uw onroerend goed. Naar het overzicht: Onroerend goed verkopen in Düsseldorf.