EToro Trading App: Aandelen, ETF, Cryptocurrency (Bitcoin), … Kosten, beoordeling + ervaring

eToro App – Handel aandelen, ETF, cryptocurrency, je hebt al veel geleerd over de handel in mijn blog. Veel vragen natuurlijk: met welke app handel je, wat raad ik aan? Daarom wil ik vandaag mijn favoriete trading app, eToro, met jullie delen. Maak hier stap voor stap kennis met de app, de tarieven en nog veel meer. Natuurlijk met alle criteria van waardering, kosten en alle handelsmogelijkheden, van aandelen tot ETF, indexfonds, valuta, cryptocurrency en grondstoffen. Plus het ultieme voordeel van eToro: U kunt succesvolle handelaren kopiëren! Trefwoord “Social Trading”. Uiteindelijk zul je de app door en door kennen voor je eerste transacties. Wil je meteen aan de slag?

Trading App eToro: Beste Trading App?

Belangrijk / Voorwoord – Dit is mijn persoonlijke ervaring als handelaar. Wees u er altijd van bewust dat alle vormen van handel risico’s met zich meebrengen. Goud, ETF’s, indexfondsen, bijvoorbeeld, zijn minder risicovol dan aandelen. Zoals u in de zaak Wirecard hebt gezien, kunnen individuele aandelen ook dalen. Pandemieën doen ook de prijzen dalen, zoals momenteel het geval is in het toerisme. Valuta’s, cryptocurrencies zijn absolute speculatie voor u en dragen een hoog risico op prijsdalingen.

Geen beleggingsadvies of koopaanbeveling!

Alle hier gegeven informatie vormt geen beleggingsadvies of koopaanbeveling. Alle uitspraken zijn mijn algemeen gepubliceerde mening. Ik heb de informatie verkregen uit mijn ervaring als particuliere belegger. Dit ervaringsverslag kan en is niet bedoeld ter vervanging van persoonlijk beleggingsadvies van professionals.

De typische vragen van beginners zijn: Wat is de beste handelsapp? Waar zijn trading apps goed voor? Kun je veel geld verdienen met handelen?

Hier zijn alle antwoorden op de top 3 vragen:

 1. Wat is de beste handelsapp? Robin Hood, maar bestaat niet in Duitsland. Daarom eToro.
 2. Waar zijn trading apps goed voor? Veel! Handelen was nog nooit zo gemakkelijk voor particuliere beleggers.
 3. Kun je veel geld verdienen met handelen? Ja, met de juiste handelsstrategie.

Waarom schrijf ik dit artikel?

In de afgelopen jaren heb ik vrijwel elke trading app getest, van profit tools zoals MetaTrader 5 tot de vele apps die je in de PlayStore of de iStore kunt vinden op “Trading App”, “Stock App” & Co. Zelf verdien ik mijn geld als ondernemer, met mijn bedrijven. Ik had vaak winst op de bank of investeerde die in projecten die niets te maken hadden met mijn kernactiviteiten. Geld moet immers werken en mag niet met nul rente op de bankrekening liggen. Voor mij was sparen altijd iets wat ik niet begreep. Nu wel! Ik zet geld terug en het wordt meer.

Leer de app en zijn functies stap voor stap kennen.

Wat is de beste handelsapp?

Er zijn vele alternatieven en wereldwijd. Welke is de beste handelsapp? Zoals ik hierboven al zei, eerlijk gezegd is Robin Hood de beste handelsapp. Omdat u hier noch orderkosten noch margin (!) voor de broker betaalt (meer hierover leest u hier: Margin in Trading), is dit uniek voor Robin Hood.

Het nadeel is dat Robin Hood helaas niet beschikbaar is in Duitsland! Zodra er plannen zijn om Robin Hood in Duitsland beschikbaar te maken, bent u de eerste die het weet.

Behalve Robin Hood, vind ik eToro het beste. Ontdek hier waarom! Snelle registratie, 0 euro orderkosten, 0 euro accountbeheer, en nog veel meer.

Mijn top 3 handelsapps:

 1. Robin Hood (niet beschikbaar in DE)
 2. EToro
 3. Handelsrepubliek

Wat moet een goede trading app kunnen?

Evaluatiecriteria – Laten we beginnen met de belangrijke aspecten, waaronder met name 5 parameters. Een ongecompliceerde, snelle registratie. Daarnaast zijn er de kosten, bijvoorbeeld voor accountbeheer en orderkosten. De bediening en het gebruik van het platform moeten eenvoudig zijn. Evenzo moet het platform, of het nu een online portaal of een app is, alle relevante handelsopties hebben.

Belangrijk voor mij:

 1. Snelle registratie (zonder mail)
 2. Bedrag van de rekeningkosten
 3. Bedrag van de bestelkosten
 4. Werking van de app / website
 5. Handelsmogelijkheden

Waarom eToro: Gratis account, geen extra orderkosten

De meeste banken, vooral Duitse, brengen alleen voor de effectenrekening (d.w.z. uw rekening) maandelijks of jaarlijks kosten in rekening. Daar komt nog bij dat er ook transactiekosten zijn, tussen 5 en 10 € per aankoop. Dat heeft me altijd dwarsgezeten!

Daarnaast is registratie ook een belangrijk aspect, vooral voor beginners en nieuwkomers. Bij gewone banken kan de registratie eeuwig duren, zelfs bij directe banken. Ze doen zelfs allemaal nog steeds de inschrijvingen per post.

Registratie? Snel. Kosten? Gratis.

Bij eToro heb je eigenlijk maar een uur nodig om het verificatieproces te voltooien en kun je handelen in aandelen, cryptocurrency, ETF’s, indexfondsen, grondstoffen en valuta.

Het ultieme voordeel van eToro, in mijn ervaring, €0 accountkosten, €0 orderkosten en een snelle, ongecompliceerde registratie.

Daarom handel ik sinds de herfst van 2020 met eToro. Ten laatste, als je mijn artikel over de handel in cryptocurrency’s hebt gelezen(Strategie 3: High/Low), weet je waarom het belangrijk is om geen orderkosten te hebben. Want het constante kopen en verkopen zorgt ervoor dat uw winst ligt in de hoog/laag schommelingen. Hoe hoger de kosten per transactie, hoe lager uw winst.

Zo ziet de eToro app eruit:

Waarmee verdient eToro dan geld?

Aan de ene kant, zoals alle makelaars: Door de marge. Een kleine opslag van ongeveer 2 % op de aankoopprijs. Dat doen ze allemaal. Alle brokers brengen marge in rekening, maar zoals ik al zei, Robin Hood is tot nu toe de enige app waar je zonder marge kunt handelen (tenminste als je in de VS of het VK woont).

De marge ziet er dan als volgt uit:

 • Verkopen: $100 (huidige prijs)
 • Kopen: $102 (inclusief marge van $2)

Zoals ik al zei, alle makelaars hebben dit hetzelfde.

Aan de andere kant heeft eToro andere speciale functies voor u als belegger die u niet zult vinden op andere handelsplatforms, waardoor extra winst voor het bedrijf wordt gegenereerd. Dit zijn bijvoorbeeld andere handelaren die u kunt volgen (waarover later meer in “Copy People” en “Copy Portfolios”), maar ook speciale, gebundelde aandelenproducten.

Het is precies deze COPY-functie die eToro zo goed maakt!

Hier hoef ik niet zelf de expertise te verwerven om een goed rendement te genereren. Dus zelfs als particuliere belegger zonder enige ervaring kan ik verschillende beleggers bekijken (aandelenportefeuille, maandelijks rendement) en hun portefeuille kopiëren.

Zodat je zelf de experts kunt verhandelen.

Een rendement met laag risico ziet er voor u zo uit (uittreksel: handelsstrategieën).

Ontwikkeling: Handel op lange termijn (Copy People)

Zo groeit een investering van $10.000 in één jaar, met een maandelijks rendement van 3,41%.

 • Investering: 10.000 dollar
 • Kapitaal na 1 jaar: $13.983,81
 • Toename: + $ 3.983,81
 • Opbrengst / maand: 3,41
 • Opbrengst / jaar: 39,84 %

Dus aan het eind van het jaar heb je 39,84 % meer vermogen, helemaal “zonder werk”. Na aftrek van de vermogenswinstbelasting, die in Duitsland 25% bedraagt, houdt u 29,88% pure winst over.

29,88 % zuivere winst in 1 jaar

U kunt alleen rendementen van 50% of 100% behalen door actief/risicovol handelen, zoals in strategie 3: high/low of short trading (winst nemen bij dalende koersen).

Voordelen van eToro: App samenvatting

Hier volgt een overzicht van de voordelen van eToro.

De voordelen van eToro in een oogopslag:

 • Snelle registratie (geen mail)
 • Geen rekeningkosten (0)
 • Geen extra orderkosten (0)
 • Eenvoudige bediening (web en app)
 • Handelsmogelijkheden (alle)

Hier is, zoals beloofd, een stap-voor-stap handleiding en gids door de eToro app.

Stap voor stap: eToro Gids (App)

Leer de app en zijn functies stap voor stap kennen.

Watchlist – Bekijk de koersen van aandelen, munten & co.

In de volglijst verzamelt u de aandelen die u in de gaten wilt houden. Indien nodig kunt u er later in investeren.

U kunt gemakkelijk nieuwe waarden toevoegen met één klik. U kunt ook afzonderlijke lijsten maken, zodat u bijvoorbeeld een lijst maakt waarin u vooral Aziatische aandelen observeert. Een andere lijst is misschien specifiek voor uw favoriete cryptocurrencies en weer een andere lijst volgt aandelen van elektrische autofabrikanten en weer een andere vastgoedaandelen. Als u vervolgens in één aandeel wilt beleggen, kunt u dat met nog twee klikken doen.

Tip! Voordat u uw eerste transactie verricht, moet u zeker dit artikel over de handel in cryptocurrency’s lezen, waarin u niet alleen de basisbeginselen leert voor de handel in digitale valuta’s, maar ook de klassieke FIAT-valuta’s, de euro en de Amerikaanse dollar, maar ook aandelen, ETF’s en indexfondsen, verdeeld in 3 eenvoudig uitgelegde, basisstrategieën voor “handel op de beurs” of met brokers.

Watchlist op eToro:

 • Let op individuele waarden
 • Categoriseren of lijsten maken

Portefeuille – Uw investeringen, alle cursussen in één oogopslag

De portefeuille is op dezelfde manier opgebouwd als uw watchlist. Hier vindt u de waarden waarin u hebt geïnvesteerd. De afzonderlijke waarden kunnen natuurlijk worden gefilterd, bijvoorbeeld naar het soort financieel product, de winst en het verlies in euro’s of dollars of ook in een percentage, en nog veel meer. Zo heeft u een overzicht van al uw investeringen.

Ik heb mijn investeringen meestal gesorteerd op % winst/verlies. Natuurlijk met de negatieve waarden bovenaan! Ik wil niet “alleen” naar winst kijken, ik wil werken aan het bouwen van sites die verlies genereren. Misschien ook een goede geest in de handel voor jou.

Hier in de portefeuille heeft u ook toegang tot de verschillende activiteiten, zodat u bijvoorbeeld kunt zien welke stortingen en opnames u op uw rekening heeft gedaan.

Portefeuille op eToro:

 • Overzicht van uw investeringen
 • Huidige cursussen
 • Winst / Verlies
 • Aangewend kapitaal
 • Vlottende activa per individueel actief (kapitaal +/- verlies of winst)

Nieuwsfeed – Handelsnieuws van de gemeenschap

Hier krijgt u een ruw overzicht van hoe uw activa zich in een curve ontwikkelen. Onder uw vermogensontwikkeling vindt u nieuws of bijdragen van de gemeenschap over de aandelen die u in de watchlist in de gaten houdt of waarin u in uw portefeuille heeft belegd (of het nu aandelen, cryptocurrencies, ETF’s of andere zijn), waarin u geïnteresseerd bent.

Handig voor actieve handelaren, want hier krijg je handelsnieuws uit de gemeenschap.

Nieuwsfeed op eToro:

 • Activa
 • Investmed Nieuws

Hieronder vindt u de financiële producten, van aandelen tot indexfondsen tot cryptocurrency. Dit wordt gevolgd door eToro’s eigen functies rond “Copy People” en “Copy Portfolio”.

Trade Markets – Handelen met eToro

De markten bestrijken alle belangrijke financiële producten. Hier vindt u aandelen van individuele bedrijven. Er bestaan ETF-spaarplannen waarmee u rechtstreeks op een sector kunt wedden. U hebt ook toegang tot indexfondsen, zoals de Next Corner of de Badger. Deze indexfondsen omvatten verschillende aandelen uit één economische gemeenschap. Naast aandelen en aandelenproducten zijn er ook commercials die u kunt verhandelen, evenals cryptovaluta. Tot slot de klassieker, grondstoffen en edele metalen.

 1. Aandelen
 2. Aandelenpakketten (ETF)
 3. Indexfondsen (indices)
 4. Cryptocurrency (Crypto)
 5. Valuta
 6. Grondstoffen (commodities)

Aandelen – Aandelen van de belangrijkste beurzen wereldwijd

Aandelen zijn het bekendste financiële product. Aandelen verschijnen in het nieuws, in kranten, er wordt over gesproken.

Bedrijven geven aandelen uit wanneer zij kapitaal willen aantrekken. Eenvoudig gezegd wordt de onderneming gewaardeerd en deze waardering wordt vervolgens uitgesplitst in individuele aandelen. Beleggers kunnen deze aandelen dan op de beurs kopen. Op deze manier kunt u als belegger deelnemen aan het succes van bedrijven.

Met eToro kunt u handelen in alle aandelen die worden verhandeld op de grote beurzen van New York tot Londen en Hong Kong. Dit geeft u toegang tot aandelen uit de hele wereld.

Tot de meest gewilde aandelen wereldwijd behoren die van Tesla, Amazon en Google. U kunt deze ook verhandelen op eToro, evenals Duitse aandelen zoals Lufthansa.

Aandelen op eToro:

 • Amazon
 • Google
 • Tesla

ETF’s – Gebundelde aandelenpakketten (minder risico)

Zogenaamde ETF’s (Exchange Traded Funds) bestaan uit aandelen, of geselecteerde aandelen uit een sector. Op die manier kan men in bepaalde thema’s beleggen en tegelijkertijd het risico bij een individueel verzuim tot een minimum beperken. Het fonds zorgt voor de handel. ETF’s zijn langetermijnbeleggingen. Misschien heeft u ook wel eens gehoord van de term “ETF-spaarplan”.

Individuele aandelen hebben een veel hoger risico dan gepoolde ETF’s.

Een zeer praktisch voorbeeld is het Wirecard-schandaal. Beleggers die inzetten op dit ene effect uit de financiële sector vielen plat op hun gezicht. De belegger draagt het risico. Wie hetzelfde geld investeerde in een fintech ETF die zich bezighoudt met financiële technologieën, dus een gebundeld fonds in plaats van individuele aandelen, zou zijn kapitaal hebben gespreid over 20, 30 of zelfs meer bedrijven.

Het individuele verlies van het Wirecard-aandeel zou derhalve niet van grote betekenis zijn geweest. Wel zou rekening zijn gehouden met de over het algemeen positieve ontwikkeling van de financiële sector.

ETF’s minimaliseren het risico van individuele aandelen en spreiden het over een sector.

ETF’s op eToro:

 • AAXY (iShares MSCI)
 • BAR (Graniteshares)
 • DBA (PowerShares)

Indices – blokken aandelen van economische regio’s (zoals Dow Jones)

Net zoals er ETF’s worden uitgegeven (door bedrijven, brokers, banken), zijn er ook indexfondsen. Deze hebben betrekking op een specifieke economische sector. Typische voorbeelden zijn de DAX en de Dow Jones.

In de regel bestaat een dergelijk fonds uit 30 tot 100 individuele aandelen die in een dergelijk indexfonds worden gecombineerd. Hierdoor kunnen beleggers zich expliciet richten op nationale economieën.

Het risico van indexfondsen en ETF’s is aanzienlijk lager dan dat van aandelen. Je hebt hierboven al geleerd waarom. U hebt uw portefeuille niet gericht op één enkel aandeel, maar op een bedrijfstak of economische zone.

Indexfondsen op eToro:

Crypto – cryptocurrency zoals Bitcoin, Litecoin, Ethereum & Co.

Cryptocurrency, of digitale valuta, is voor veel beleggers nog een compleet nieuw terrein. Natuurlijk zijn beleggingsobjecten zoals grondstoffen, edele metalen en aandelen veel meer beproefd. Wie echter de opkomst van de digitale munt, de in 2009 gecreëerde Bitcoin, heeft gevolgd, ziet de steeds grotere relevantie en de digitale munt. Lees hier meer over de ontwikkeling van de cryptocurrency.

Inmiddels zijn het niet meer alleen individuele particuliere beleggers die zich bezighouden met digitale valuta zoals Bitcoins, maar ook hele landen, softwarebedrijven, accountants en vele andere spelers.

Digitale valuta wint aan relevantie.

Wie zich nog niet met het terrein van de cryptocurrency heeft beziggehouden, vraagt zich natuurlijk af wat het verschil is tussen klassieke valuta en digitale valuta?

Klassieke valuta’s, zoals de Amerikaanse dollar of de euro, worden FIAT-valuta’s genoemd. Ze worden bepaald door centrale banken, dus door individuele personen en instanties.

Digitale valuta, of cryptocurrency, hangt daarentegen uitsluitend af van het marktprincipe van vraag en aanbod. Financiële activa zoals aandelen putten uit bestaande waarden, bijvoorbeeld producten, merkwaarden, octrooien en nog veel meer. Cryptocurrencies niet. Dit betekent dat cryptocurrency een zeer hoog, psychologisch aspect heeft, wanneer de markt beslist, niet individuele politici.

Cryptocurrency bij eToro:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • Dash
 • EOS

Leer veel van de belangrijkste hier kennen: Cryptocurrencies.

Valuta’s – Valuta’s zoals Euro, US Dollar, …

Voordat we beginnen met het onderwerp valutahandel, wees gewaarschuwd, valutahandel is uiterst speculatief. De winsten zijn dus hoog, maar ook de verliezen als de voorspelling niet uitkomt.

Handel niet in financiële producten zonder ervaring en deskundigheid

Daarom hou ik dit punt heel kort. EUR / USD en USD / CNH zijn valutaparen. U kunt hier leren wat dat betekent en hoe de valutahandel werkt: Valutahandel.

Valuta’s op eToro:

 • EUR / USD
 • USD / CNH
 • GBP / USD
 • NZD / USD
 • USD / CAD
 • USD / JPY

Hefboomeffect uitgelegd (Leverage): Hefboomeffect X2, X5, …

Wat maakt de handel in valuta op eToro zo “riskant”?

Alle valuta worden verhandeld met een hefboom. Eenvoudig gezegd is dit een kortetermijnlening van de makelaar. Dit verhoogt de winst en (!) het risico. U geeft $1.000, neemt een hefboom van 10 en hebt dus $10.000 aan kapitaal vastgezet.

X10 = van 1.000 maak je 10.000

Voorbeelden van hefbomen:

Geïnvesteerd bedrag Hefboom Handel
5.000 $ 1:1 / X1 5.000 $
5.000 $ 1:2 / X2 10.000 $
5.000 $ 1:5 / X5 25.000 $
5.000 $ 1:10 / X10 50.000 $
5.000 $ 1:20 / X20 100.000 $
5.000 $ 1:30 / X30 150.000 $

Sommige indexfondsen hebben ook automatisch een hefboomwerking, zoals de China 50.

Grondstoffen – grondstoffen zoals goud, zilver, olie, …

De beurs begon met grondstoffen. Men kwam bepaalde waarden overeen, bijvoorbeeld voor kolen, ijzererts of andere goederen. Zelfs vandaag de dag worden grondstoffen verhandeld met marktwaarden. Bijgevolg stijgen en dalen de prijzen van grondstoffen. Grondstoffen kunnen ook worden gekocht en verkocht op eToro.

Grondstoffen op eToro:

 • Goud, zilver, …
 • IJzer, koper, …
 • Olie, gas, …
 • Suiker, wol, cacao…

Copy People – Succesvolle Investeerders “Copy

Dit is een van de sterkste functies van de eToro trading app. Samengevat in één simpel modewoord: “social trading”.

Net als op sociale netwerken kunt u profielen van handelaren zien. U weet dus welke portefeuilles de handelaren hebben, u ziet de rendementen van de afgelopen maanden en jaren, zodat u een inschatting kunt maken van de winsten.

Ultiem voordeel: Laat handel drijven

Het grootste voordeel is echter dat u uw dagelijkse werkzaamheden niet hoeft af te stemmen op uw beleggingsportefeuille. Als u zelf handelt, moet u de verschillende beurskoersen in de gaten houden, evenals de verschillende openingstijden van de beurzen wereldwijd, van New York tot Europa Herten tot Azië. Je moet het economische en politieke nieuws volgen. Veel werk dat u kunt besparen met het slim kopiëren van succesvolle handelaren!

Vergelijk op eToro:

 • Winst/verlies per maand
 • Winst/verlies per jaar
 • Beleggingsportefeuille
 • Nieuwsstroom
 • Aantal kopieermachines

In plaats van zelf te handelen, kunt u succesvolle handelaren volgen. In slechts enkele seconden kunt u hun beleggingsprofiel kopiëren en automatisch precies dezelfde aan- en verkopen doen als de professionals.

Hier vindt u ook diverse aanbevelingen en beleggingsconcepten.

 • Meest gekopieerd
 • Trending
 • Lange termijn aandelenbeleggers
 • Long-Short Beleggers
 • Beleggers met meerdere strategieën

Copy Portfolios – “Kopiëren” van succesvolle producten

Wat slaagt, wat niet? In de portefeuilles worden verschillende financiële gebieden samengevat. Hier vindt u bijvoorbeeld bundels van succesvolle handelaren. Of u kunt vele effecten van een hele bedrijfstak in een bundel volgen. Ontdek de markten zelf!

 • Marktportefeuilles
 • Top Trader Portefeuilles
 • Partnerportefeuilles

Lees meer: Copy Trader & Tips

eToro App: Copy Trader – Trading Beginners hebben een groot probleem, ze zijn niet bekend met de handel in financiële producten. Of het nu gaat om aandelen, valuta, cryptocurrencies, indexfondsen, ETF of hefboomwerking. Het “grote voordeel” van eToro is het “kopiëren van handelsprofielen”. Dit betekent dat u als beginner en beginneling (maar ook als professional) passief actief kunt deelnemen aan de beurs! Eenmaal gekopieerd, worden alle financiële producten 1:1 verhandeld: Aandelen, cryptocurrencies, ETF’s en indexfondsen. Wat dit betekent, leer je in dit artikel!

Verkopen en kopen: Trading Tip

Met mijn artikelen en gidsen wil ik u helpen geld te besparen! Met mijn eerste handel verdiende ik -5.500 euro in 1 uur. Waarom? Ik wilde snel oefenen. Want naast mijn bedrijven heb ik alleen de ochtend en de nacht om te handelen.

Wat is de Quint essentie?

“Kwantumrente” uitgelegd: Winst nemen op korte termijn

Ik heb de term “kwantumrente” bedacht om het concept te verduidelijken. Wij wachten niet op het grote einde, maar gebruiken ook kleine sprongen (koersbewegingen) om rente (winst) te nemen.

Een kwantumsprong wordt vaak gezien als iets groots. Maar in feite is een kwantumsprong de kleinst mogelijke eenheid in de natuurkunde, eenvoudig gezegd. Kleiner dan een virus, kleiner dan een atoom, kleiner dan een proton, zelfs kleiner dan een elektron.

Zoals u al hebt geleerd in het artikel over handelsstrategieën, is winst nemen uit kleine bewegingen een goede strategie om uw vermogen op te bouwen. Zo neem je winst:

 1. Winst uit langdurige stijging van de aandelenkoersen en
 2. Winst uit prijsschommelingen op korte termijn

Tijdschema voor verkoop en nieuwe aankopen

Ik heb deze tabel zelf gemaakt om te berekenen wanneer ik na een TP opnieuw instap (winstneming; verkoop van het aandeel/de valuta/etc.). Hiervan trek ik de margin x2 (d.w.z. de transactiekosten van de handelaar) af. Bij eToro, bijvoorbeeld, betaalt u ongeveer de volgende vergoedingen (margin) per transactie:

 • Cryptocurrency: 3%
 • Aandelen: 0,2 %.

Download: Verkoop / Koop tafel

In mijn tabel ziet het geheel er zo uit. In de regel “Sell” voert u de prijs in waarop u uw TP instelt. Natuurlijk is de tabel ook beschikbaar als gratis download voor u en de gemeenschap:

Prijsalarm voor Realtime Handel

Bovendien heb ik een prijsalarm ingesteld. Deze ligt dan altijd iets onder de koers, meestal 0,5 – 1% voor mijn TP. Zo kan ik meteen na de verkoop een nieuwe bestelling plaatsen.

Tip! U kunt ook automatisch “kopen”! Hiervoor plaatst u uw bestelling niet direct, maar koopt u tegen een bepaalde prijs. U kunt dit gemakkelijk doen bij het kopen van crypto’s, aandelen, enz.

Meer tips en inzichten vindt u hier:

Hier zijn nog een paar veel voorkomende vragen van beginnende handelaren:

FAQ: Vragen voor beginners

 1. Handel in apps met 1, 2 sterren?!
 2. Hoe veilig is eToro?
 3. Is eToro gratis?
 4. Wat kost een handel op eToro?
 5. Wat zijn de eToro alternatieven?
 6. Kun je aandelen kopen op eToro?
 7. Kun je van goud kopen?

Handel in apps met 1, 2 sterren?!

Ja. Robin Hood heeft momenteel ook maar 1-2 sterren. Waarom? Herinner je het financiële nieuws, rond GameStop aandelen? In een notendop: Tienduizenden, honderdduizenden particuliere beleggers spannen samen op een Reddit forum om gecoördineerde aankopen te doen van specifieke aandelen. Oude aandelen zoals Blackberry, Nokia en GameStop. Ze willen dat de prijs van de aandelen stijgt, zodat hedgefondsen die hebben ingezet op dalende prijzen, niet kunnen verkopen. Hoe duurder de papieren worden, hoe minder winstgevend het wordt voor de hedgefondsen – David tegen Goliath.

Vanwege de extreme en ongewone stijging van de aandelen GameStop & Co. zijn sommige brokers gestopt met de handel in (of aankoop van) de aandelen. Dit heeft geleid tot een enorme shitstorm en miljoenen 1-sterren beoordelingen. Dit is het verhaal achter de slechte en negatieve beoordelingen van alle (!) handelsapps die de handel hebben opgeschort.

Lees hier meer over het GameStop verhaal:

Hoe veilig is eToro?

Is eToro te vertrouwen? Mijn ervaring is dat eToro zeer veilig is. U kunt zelfs de veiligheid van de app verhogen door te kiezen voor een 2-weg login. Dit betekent dat u altijd uw identiteit moet verifiëren met uw smartphone voordat u inlogt.

Er zijn ook geen gevallen van beveiligingsproblemen bekend.

Is eToro gratis?

Ja, u betaalt niet voor de rekening, noch betaalt u een extra of vergoeding. Alleen de gebruikelijke marge (2%), zoals bij alle brokers en apps. Tip! Maak eerst een virtuele rekening aan, hier kunt u eenvoudig en gratis oefenen in het handelen in aandelen, ETF’s, cryptocurrency en co. met virtueel geld.

Alleen voor opnames wordt een kleine vergoeding gevraagd. Ik denk dat het momenteel ongeveer 5 euro is.

Wat kost een handel op eToro?

Zoals hierboven beschreven, betaalt u geen afzonderlijke orderkosten op de transactie, alleen de standaard handelsmarge van ~2%, zoals bij alle brokers.

Wat zijn de eToro alternatieven?

Naast eToro zijn er vele trading apps. Vele zijn van Duitse banken zoals ING Diba, maar ook OnVista is een populaire aanbieder in Duitsland. In de app stores staan ook goede apps zoals Trade Republic en Coinbase. De laatste twee hebben ook bijna geen kosten.

Kun je aandelen kopen op eToro?

Ja, u kunt aandelen kopen in de eToro app. Ga daarvoor naar het menu in de app of in de webbrowser:

 1. Menu openen
 2. Klik op “Handelsmarkten
 3. Klik op “Aandelen” of “Aandelen” in het filter.

Als u dit aandeel al heeft, kunt u het ook rechtstreeks in uw “portefeuille” kopen.

Kun je van goud kopen?

U kunt natuurlijk ook in grondstoffen handelen. Naast goud gaat het bijvoorbeeld om zilver, maar ook om grondstoffen als wol, olie en gas. Om goud te kopen ga je naar het menu van de app of in de webbrowser:

 1. Menu openen
 2. Klik op “Handelsmarkten
 3. Klik op “Grondstoffen”.

Als u dit aandeel al heeft, kunt u het ook rechtstreeks in uw “portefeuille” kopen.

Wat is marge in de handel?

Zoals hierboven beschreven is de marge de winstmarge van de makelaar. Er is dus een kleine marge tussen de verkoopprijs (koers) en de aankoopprijs. In mijn tabel uit de Trading Strategies gids ziet het geheel er als volgt uit. In de regel “Sell” voert u de prijs in waarop u uw TP heeft ingesteld. Natuurlijk is de tabel ook beschikbaar als gratis download voor u en de gemeenschap:

De tabel bevat:

 • Berekening marge verkoop / aankoop voor cryptocurrency (% bij eToro)
 • Berekening Marge Verkoop / Aankoop voor Aandelen
 • Berekening van het hefboomeffect (spreadsheet 2)

Handel: Leestips

 1. Handelsstrategieën
 2. Cryptocurrencies: Lijst
 3. Cryptocurrency toekomst? Cursus

Handelsstrategieën

Of het nu gaat om cryptocurrency, valutahandel, aandelen, grondstoffen of edele metalen, deze 3 strategieën zullen u helpen het basisspel van de aandelenmarkt te begrijpen. Ik heb deze 3 strategieën ontwikkeld om beginners en nieuwelingen te helpen het mechanisme in een notendop te begrijpen. Aangezien ik ben opgegroeid met Bitcoin en niet met aandelen, wordt hier sterk verwezen naar met name digitale valuta. De mechanismen of strategieën zijn echter dezelfde voor deze 5 beleggingsvormen: cryptocurrency, valutahandel, aandelen, grondstoffen of edele metalen. ETF’s en indexfondsen zou ik hier uitsluiten, omdat de risico’s en prijsschommelingen hier aanzienlijk lager zijn.

Cryptocurrencies: Lijst

BitCoin, BitCoin Cash, Ethereum, Litecoin, Dash, Ripple, Zcash of Binarcy Coin: zij worden beschouwd als het antwoord op de traditionele betaalmiddelen. De digitalisering en decentralisatie van geld maakt banken overbodig. Alleen de kopers en verkopers zijn verantwoordelijk voor de controle en veiligheid van hun digitale geld. Wilt u ook investeren in Bitcoin & Co. We hebben hier een overzicht van de populairste cryptocurrencies.

Cryptocurrency toekomst? Cursus

De wereld wordt steeds meer afgesloten door het nieuwe Covid-19 virus. Maart 2020 was de maand waarin ook de beurskoersen instortten. Effecten zoals die van Lufthansa daalden tot ~ 1/5 van hun vroegere waarde. Minus 80% verlies in een paar weken. Dit gebeurde in bijna alle sectoren, behalve in de e-handel en de onlinehandel. De prijs van Bitcoin en andere cryptocurrencies daarentegen houdt stand. Wat maakt cryptocurrency anders? Waarom willen meer mensen cryptocurrency kopen? Sinds maart heeft BitCoin (BTC) 453,9% bereikt. Ethereum (ETH) 376,2% en Binary Coin (BNB) op 428,5%. De valutahandel trekt steeds meer beleggers aan, ook particulieren. Het fenomeen is sterk in FX, maar ook op de aandelenmarkt raken meer beleggers betrokken, zoals onlangs bij GameStop. Een blik op de ontwikkeling, 12 maanden na het begin van de pandemie, medio februari; met de gevolgen van de lock down in maart.

Aandeel, ETF, Crypto: Mijn ervaringen / fouten

Aandelen, ETF, Forex, Cryptocurrency, Social Trading – Hier is een klein lijstje met een paar learnings die me geld hebben gekost, maar zo simpel zijn dat je ze zou moeten kennen! U wilt aandelen kopen, indexfondsen, cryptocurrency zoals Bitcoin of Ethereum, vreemde valuta (valuta)? Overweegt u een huisbank, directe bank, online broker of app te gebruiken? Zelf handelen met risico of nieuwe opties zoals social trading via app? Mijn ervaringen en fouten!