Gamestop Aandeel: Mensen vs Hedge Fund Managers – Reddit Revolutie & Toekomst?

GameStop en andere aandelen doelwit van Reddit gebruikers crashen! Echt? Dit is het verhaal van 2021. “Kleine speculanten spannen samen in forums om aandelen te kopen – en brengen zelfs professionals op de knieën. Enorme prijssprongen zijn het gevolg. Dit is wat er momenteel gebeurt met de aandelen van videospelletjesverkoper Gamestop.” – meldt DW.

Hedgefondsen in het vizier: GameStop & Co.

Game Stop is de laatste dagen een echt mysterie voor me geweest. Michael Knowles heeft zojuist het mysterie voor me opgelost. Wat een verhaal!

Toekomstige Crowd Corrective?

In een notendop: Tienduizenden, honderdduizenden particuliere beleggers spannen op een Reddit-forum samen om gecoördineerde aankopen van bepaalde aandelen te doen. Oude aandelen zoals Blackberry, Nokia en GameStop. Zij willen dat de prijs van de aandelen stijgt, zodat de hedgefondsen die op dalende prijzen hebben gewed, niet kunnen verkopen. Hoe duurder de papieren worden, hoe minder winstgevend het wordt voor de hedgefondsen – David tegen Goliath.

Hedgefondsen zijn het middel van de superrijken. Zij verdienen door te wedden op dalende prijzen. Het is een spel dat rijke mensen gebruiken om hun rijkdom te vergroten, via de expertise van financiële managers. Dus het spel is dit: Een paar rijke mensen, tegen meestal solide bedrijven en duizenden werknemers. Wat als één of twee miljoen mensen een netwerk zouden kunnen vormen om het concept te ontwrichten?

Je kunt het – viva la Internet

Allemaal van een Reddit forum.

GameStop aandeel uitgelegd: Reddit vs. hedgefonds

Omdat de functie van hedgefondsen in combinatie met nieuwe crowd-sourced strategieën veel tekst zou vergen, is hier een van de beste en eenvoudigste uitleg die ik voor u op Youtube kon vinden:

Wraak voor short selling

DW – Hedge fund manager legt GameStop uit

Hoe kleine investeerders de aandelenmarkt op zijn kop zetten.

Let them eat tendies – Michael Knowles

CNN – De cast van personages

Verslag van CNN: De cast van karakters

“Wie het monster is en wie de held hangt volledig af van je perspectief in deze zaak.
Aan de ene kant heb je een groep van meestal jonge daghandelaren die op Reddit coördineren om de aandelenkoers van bedrijven in moeilijkheden op te drijven, waaronder GameStop (GME), maar ook BlackBerry (BB), Macy’s (M) en AMC (AMC). Ten minste één Reddit-gebruiker postte dat hij duizenden dollars aan studieleningen afbetaalde met zijn GameStop-winst.

Aan de andere kant zijn er hedgefondsen en short sellers – degenen die wedden dat de aandelen van een bedrijf zullen crashen. Dit is de elite van Wall Street, het soort beleggers op wie miljoenen vertrouwen om slimme beslissingen te nemen die hun portefeuilles doen groeien. Maar veel millennials en Gen Zers hebben een hekel aan hen omdat zij een financieel systeem in het leven hebben geroepen dat tot de crisis van 2008 heeft geleid.

We zitten nu misschien op het hoogtepunt van deze film, met een stijging van GameStop van meer dan 1.700% sinds begin januari.”