4 beleggingstips voor beginners: aankoop, rendement, financiering & verhuur – nieuwe video!

4 Tips voor kapitaalbeleggen voor beginners – De wereld van kapitaalbeleggen kan vaak overweldigend zijn voor beginners. Er zijn veel verschillende manieren om geld te investeren, maar een van de meest stabiele en aantrekkelijke opties is investeren in vastgoed. In dit artikel duiken we in de wereld van investeren in onroerend goed en geef ik je 4 belangrijke tips over hoe je als beginner succesvol aan de slag kunt op dit gebied. Abonneer je nu: Lukinski YouTube!

Aan de slag met vastgoed als investering: 4 basisprincipes

Vastgoed verwerven: Hoe vind je goedkoop vastgoed, huizen en flats?

De juiste woning vinden is de eerste stap op weg naar succesvol investeren. Om betaalbare eigendommen te vinden, moet je vertrouwen op verschillende bronnen. Vastgoedportalen op het internet, makelaars, veilingen en zelfs persoonlijke contacten kunnen je helpen om geschikte aanbiedingen te vinden. Zorg ervoor dat u verschillende locaties en soorten onroerend goed controleert om een breed scala aan opties te hebben.

 • Persoonlijke contacten en netwerken gebruiken
 • Buurt
 • B2B-contacten (makelaars, beheerders, ambachtslieden, …)
 • Directe benadering van eigenaars

Vastgoedrendement: Wat is rendement en hoe bereken je het?

Het rendement is een beslissende factor voor je investering. Het geeft aan hoeveel winst je zult maken met je woning. Om het rendement te berekenen, deel je de jaarlijkse nettohuuropbrengsten door de aankoopprijs van het pand en vermenigvuldig je de uitkomst met 100 om het rendement uit te drukken in een percentage. Een goed rendement hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie van het pand, de huurprijzen en de exploitatiekosten. Als vuistregel wordt een rendement van 5% of meer als acceptabel beschouwd.

 • Rendement meet de winst van je vastgoedinvestering
 • Berekening: (Jaarlijkse netto huurinkomsten / aankoopprijs van het pand) x 100
 • Factoren voor een goed rendement: locatie, huurprijzen, exploitatiekosten
 • Doel: rendement van 5% of meer

Financiering: eigen vermogen en aflossingsplan

De meeste vastgoedinvesteerders hebben financiering nodig, en eigen vermogen is hier cruciaal. In de regel wordt aanbevolen om minstens 20% van de aankoopprijs als eigen vermogen op te nemen om gunstigere leningsvoorwaarden te krijgen en het risico te minimaliseren. De financiering zelf bestaat uit rente en aflossing. Een aflossingsplan helpt je bij het organiseren van de terugbetaling van de lening en zorgt ervoor dat je op de lange termijn financieel gezond blijft.

 • Aanbevolen eigen vermogen: ten minste 20% van de aankoopprijs
 • Financiering bestaat uit rente en aflossing
 • Maak een aflossingsplan voor de gestructureerde terugbetaling van de lening
 • Kijk uit naar gunstige kredietvoorwaarden

Vastgoedbeheer: verhuren, leegstand voorkomen en onderhoudsreserves aanleggen

Na de aankoop van je woning komt de beheerfase. Dit gaat over het vinden van huurders, het voorkomen van leegstand en het in goede staat houden van het pand. Je kunt het zelf verhuren of het beheer overlaten aan een professioneel vastgoedbeheerbedrijf. Zorg ervoor dat je een onderhoudsreserve aanlegt om onverwachte reparaties en renovaties te kunnen financieren.

 • Huurders vinden en leegstand voorkomen
 • Keuze tussen zelfbeheer en vastgoedbeheerbedrijf
 • Een onderhoudsreserve aanleggen voor reparaties en renovaties
 • Langdurige zorg voor het pand voor waardebehoud

Goedkoop vastgoed, rendement, financiering en verhuur

Investeren in onroerend goed kan een winstgevende en op lange termijn stabiele manier zijn om je kapitaal te vergroten. Met de bovenstaande tips kun je als beginner de basis leggen voor een succesvolle investering in vastgoed. Het is echter belangrijk om te weten dat investeren in onroerend goed risico’s met zich meebrengt en het is raadzaam om grondig onderzoek te doen voordat je gaat investeren en indien nodig professioneel advies in te winnen. Met de juiste voorbereiding en een duidelijk plan kun je echter grote stappen zetten op weg naar financiële onafhankelijkheid en zekerheid.

Lukinski YouTube: Rendement, investering & Co.

Ontdek samen met mij de doorslaggevende factoren, kerncijfers en grondbeginselen van investeren in onroerend goed. In vergelijking met andere beleggingsvormen biedt vastgoed een ‘veiligere’ manier om kapitaal te investeren met een constant rendement en een waardestijging op lange termijn. Wilt u uw geld verstandig investeren? Mijn aanbeveling: Vastgoed, passief inkomen en een goed leven.

Meer?

10 gouden investeringsregels

Begin uw vastgoedreis goed! Mensen dromen er voortdurend van om te investeren in vastgoed, maar slechts weinigen zetten deze droom om in werkelijkheid. Deze 10 essentiële regels zijn de sleutel om uw ideeën om te zetten in succesvolle vastgoedprojecten. Geen onzin. 10 duidelijke regels.