GmbH: Onroerend goed, oprichting, voordelen/nadelen & belastingen

Onroerend goed LLC – Als investeerder in onroerend goed kunnen onroerend goed LLC’s veel voordelen hebben. Er zijn echter ook risico’s aan verbonden. Om de voor- en nadelen te begrijpen, geven wij u een eenvoudig overzicht, inclusief alle stappen en leggen wij het volledige proces van de oprichting van een LLC uit. Wilt u een onroerend goed LLC oprichten om te investeren? Alles van de exploitatieovereenkomst tot belastingen en leningen voor LLC’s tot documentatie kan hier worden gevonden. Je kunt hier kijken.

Onroerend goed LLC’s: oprichting, voordelen en nadelen

De LLC is een van de vennootschapsvormen die gewoonlijk worden gebruikt voor investeringen in onroerend goed. Stel dat u wilt investeren in een van de soorten onroerend goed, maar u wilt het slim aanpakken? LLC’s hebben een hele reeks voordelen en zullen u een veel gelukkiger investeerder maken. Het is echter niet allemaal gras en zonneschijn, want er zijn ook een paar risico’s verbonden aan een onroerend goed LLC.

 • Meest voorkomende vennootschapsvorm voor onroerend goed

Definitie en basisbeginselen: Limited Liability Company – LLC

LLC is een acroniem voor Limited Liability Company (vennootschap met beperkte aansprakelijkheid). Zij zijn de laatste tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste vormen van onroerendgoedmaatschappijen. Zij worden gebruikt om onroerend goed aan te kopen, de eigendomstitel van onroerend goed over te dragen en in het algemeen de openbare akte te wijzigen. In dit geval wordt de LLC, en niet het individu, de eigenaar van het onroerend goed.

LLC = Limited Liability Company!

Kan een LLC onroerend goed bezitten?

Ja! LLC’s worden zeer vaak gebruikt door investeerders in onroerend goed bij de aankoop van onroerend goed.

Wat betekent LLC in de vastgoedsector?

Specifiek in onroerend goed betekent een LLC alleen dat u, de investeerder, geen aankopen doet of zaken doet op papier. In plaats daarvan gaat het om een vennootschap in naam waarvan de belegger handelt. Dit betekent dat de belegger niet zo kwetsbaar is voor claims of andere zaken die door anderen worden aangespannen.

 • Eigendom van de vennootschap, niet van individuen
 • Lager risico voor beleggers

Een LLC oprichten: Procedure, stappen

Dus je weet dat je een LLC wilt oprichten. Dan is de eerste stap om wat onderzoek te doen. Net als bij onroerendgoedbelasting of hypotheekbelasting heeft elke staat zijn eigen regels rond LLC’s en beleggingsmaatschappijen. U kunt hierover informatie vinden op de website van uw staat, maar vaak ook, in eenvoudiger bewoordingen, op andere websites. Zodra u er zeker van bent dat u uw LLC kunt oprichten zoals u wilt (zorg ervoor dat uw naam niet al bezet is!), is het tijd om documenten in te dienen. De eerste is de Articles of Organization, die u gewoonlijk kunt vinden op de website van de Secretary of State; vervolgens maakt u een exploitatieovereenkomst waarin eenvoudig wordt beschreven hoe uw LLC zal werken. In dit stadium kan het nodig zijn een “Notice of Intent” te publiceren, vraag dit na bij uw plaatselijke krant! Het laatste wat je nodig hebt is een fiscaal identificatienummer en bedrijfsvergunningen.

Proces samengevat:

 1. Zoek de regelgeving van uw staat over LLC’s
 2. Vul de “Articles of Organisation” in
 3. Beschrijf de werking van uw LLC in de “Operating Agreement” en publiceer een “Intent to File”.
 4. Vraag uw bedrijfsvergunningen en fiscaal nummer aan

Documenten:

 • Statuten van de organisatie
 • Vennootschapsovereenkomst
 • Voornemen om een dossier in te dienen (niet altijd)
 • Bedrijfsvergunningen
 • Fiscaal nummer

Voordelen: Moet ik een LLC gebruiken om onroerend goed te kopen?

Als u in onroerend goed investeert, moet u een LLC oprichten. De voordelen zijn aanzienlijk. Vooral met onroerend goed, is het niet ongewoon dat er een rechtszaak ontstaat. Stel dat iemand die uw eigendom verhuurt gasten over de vloer heeft en dat er een ernstig ongeluk gebeurt waarvoor u verantwoordelijk wordt gehouden. Zelfs als u zich met succes verdedigt in de rechtbank, zult u de gevolgen dragen in de vorm van hogere verzekeringspremies. Met een LLC draagt u niet de verantwoordelijkheid, dat doet de LLC! en u bent beschermd. Zo bent u ook beschermd tegen akte- en eigendomsvorderingen, en vergeet de belastingvoordelen niet! Vaak is er bij holdings sprake van dubbele belasting van de eigenaar(s), maar niet hier! En tenslotte oogt uw bedrijf als onderneming veel professioneler dan als individu.

 • Bescherming tegen juridische geschillen
 • Bescherming tegen akte- en eigendomsvorderingen
 • Fiscale voordelen
 • Ziet er professioneel uit!

Nadelen: Te koop, grondoverdrachtsbelasting

Nu zijn er enkele nadelen te noemen. Ten eerste kunt u bij het doen van aankopen op naam van een LLC worden blootgesteld aan het risico van de “opeisbaar bij verkoop”-clausule. Dit is een standaardclausule in een hypotheek die bepaalt dat de aangewezen eigenaar van het onroerend goed het hypotheeksaldo volledig moet betalen bij het afsluiten van de hypotheek. In dat geval moet u proberen een verklaring van afstand te krijgen van de hypotheekverstrekker voordat u het onroerend goed overdraagt aan een LLC. Een ander nadeel doet zich ook voor bij de overdracht van een onroerend goed van een particulier naar een LLC. Namelijk, overdrachtsbelasting. In sommige staten moet u overdrachtsbelasting betalen voor de overdracht van onroerend goed van een particulier naar een LLC. In andere landen, zoals New York, is het echter gratis!

 • Vervaldagclausule in de verkoop
 • Belasting op de overdracht van onroerend goed

De overdrachtsbelasting is slechts een van de drie belastingen die u moet betalen wanneer u een onroerend goed koopt, de rest:

Onroerend goed LLC: Hypotheek, Lening, Wanneer LLC oprichten

Er zijn nog een paar details die in overweging moeten worden genomen bij het overwegen van een LLC. Deze omvatten hypotheken en andere overwegingen. Denk eraan. LLC’s zijn eigenlijk alleen de moeite waard als je een investeerder bent. De voordelen zijn vrijwel beperkt tot bescherming tegen valse claims en zijn dus niet van toepassing als u een onroerend goed voor uzelf koopt.

 • Alleen voor beleggers

Soorten onroerend goed LLC’s – Vennootschap of Pass-Through

Bij onroerend goed zijn er meestal twee grote categorieën waarover u moet beslissen. Ofwel wilt u dat uw LLC een aansprakelijkheidsschild is, in welk geval u het zult willen vormen in de richting van een vennootschap. In dat geval moet u het in de richting van een vennootschap formeren. Anderzijds, als u alleen wilt dat de LLC een “pass-through entity” is zodat u niet meer belastingen hoeft te betalen, zult u het als zodanig willen formeren.

 • Type afhankelijk van het doel van de LLC

Kan een LLC een hypotheek nemen?

Als u in onroerend goed investeert, neemt u een hypotheek. De vraag is echter, kan uw LLC een hypotheek nemen? Ja! Het kan. In de overgrote meerderheid van de gevallen kan zij een gewone hypotheek krijgen met gebruikmaking van uw (als eigenaar) kredietrapport. Doorgaans resulteren LLCs zelfs in relatief lage hypotheekrentevoeten!

 • Ja, u kunt conventionele hypotheekleningen krijgen onder een LLC

Kan een LLC een 30-jarige hypotheek krijgen?

Ja! Absoluut! Maar je moet iets langer zoeken. De meeste banken bieden slechts tot 15 jaar, maar het is mogelijk. Als u een hypotheek met een looptijd van 30 jaar (of zelfs 20 jaar) nodig hebt, moet u misschien onder uw eigen naam inschrijven, maar dat is, zoals hierboven vermeld, iets riskanter.

 • Ja, maar deze zijn moeilijker te vinden

Voor een volledige uitleg en diepgaande analyse van de hypotheek:

Kan mijn LLC mij geld lenen?

Ja, het is mogelijk dat uw LLC u geld leent. Als u de enige eigenaar bent, is dit niet zo moeilijk. Met andere leden, aan de andere kant, heb je hun toestemming nodig.

 • Ja, LLC’s kunnen geld lenen aan leden
 • Indien meerdere leden, moeten allen akkoord gaan

Uitleg: Wanneer moet u een LLC oprichten?

Als u het niet zeker weet, is de gemakkelijkste manier om te begrijpen of u een LLC moet oprichten, zich erin te verdiepen. Het is een zeer ingewikkeld onderwerp, dus bereid je voor om wat onderzoek te doen. Deze video hieronder is de beste manier om te beginnen. Het legt alles uit over hoe, wanneer en waarom u een LLC zou moeten oprichten.

Belastingen: LLC Pass-Through Entity

Er zijn vele belastingvoordelen verbonden aan een LLC. Zoals eerder vermeld, is het mogelijk om via een LLC een hypotheek met lage hypotheekrente te verkrijgen, maar ook dat de belastingen via een LLC kunnen worden verlaagd. Vergeet niet dat een van de grote nadelen kan zijn dat u overdrachtsbelasting moet betalen.

 1. Pass-through-heffing
 2. Hoe wordt u belast

Pass-through-heffing

Door de oprichting van een onroerend goed LLC kunnen ondernemingen directe belastingen vermijden. Dit betekent dat investeerders winsten of verliezen van de onderneming op hun persoonlijke belastingaangifte vermelden. De bedrijfseigenaren betalen dan gewoonlijk een lager belastingtarief en vermijden dubbele belastingheffing.

 • LLC voorkomt dubbele belastingheffing

Hoe wordt men belast als een LLC – vennootschap of vennootschap?

Maar dat is nog niet alles: investeerders kunnen vóór de oprichting van hun LLC beslissen in welke vorm zij willen worden belast. In grote lijnen zijn dit de drie opties:

 1. LLC met één vennoot: belast via de persoonlijke federale belastingaangifte
 2. Partner LLC: belast als een vennootschap
 3. Vennootschap LLC: belast als een vennootschap

Samenvatting LLC: Beperkte aansprakelijkheid, veel voordelen

Kortom, LLC’s zijn nuttig als u een vastgoedbelegger bent. Zij beschermen u tegen rechtszaken, hebben vele belastingvoordelen zoals het vermijden van dubbele belasting, en nog veel meer. Hoewel ze ingewikkeld zijn, zal een serieuze vastgoedbelegger zich erin willen verdiepen.

 1. Goed voor belastingen en het vermijden van aansprakelijkheid
 2. Ingewikkeld proces