Cryptocurrency Toekomst: Geschiedenis + Voorspelling voor Bitcoin, Ethereum & Munt Alternatieven

Cryptocurrency future – De wereld wordt steeds meer in lockdown gestuurd door het nieuwe Covid-19 virus. Maart 2020 was de maand waarin de beurskoersen ook kelderden. Effecten zoals die van Lufthansa daalden tot ~ 1/5 van hun waarde voordien. Minus 80% verlies in een paar weken. Dit gebeurde in bijna alle sectoren, behalve in de e-handel en de onlinehandel. De prijs van Bitcoin en andere cryptocurrencies daarentegen houdt stand. Steeds meer beleggers stappen in de cryptohandel. Wat maakt cryptocurrency anders? Waarom willen im meer cryptocurrency kopen? Sinds maart heeft BitCoin (BTC) 453,9% bereikt. Ethereum (ETH) 376,2% en Binary Coin (BNB) op 428,5%. De valutahandel trekt steeds meer beleggers aan, ook particulieren. Het fenomeen is sterk in FX, maar ook op de aandelenmarkt raken meer beleggers betrokken, zoals onlangs bij GameStop. Een blik op de ontwikkeling, 12 maanden na het begin van de pandemie, medio februari; met de gevolgen van de lock down in maart.

Cryptocurrency & munten: functie, geschiedenis en toekomst

Geen beleggingsadvies of koopaanbeveling!

Alle hier gegeven informatie vormt geen beleggingsadvies of koopaanbeveling. Alle uitspraken zijn mijn algemeen gepubliceerde mening. Ik heb de informatie verkregen uit mijn ervaring als particuliere belegger. Dit ervaringsverslag kan en is niet bedoeld ter vervanging van persoonlijk beleggingsadvies van professionals.

Sinds maart (11 maanden) zijn de winsten extreem:

 • BitCoin (BTC) 453,9%
 • Ethereum (ETH) 376,2%
 • Binary Coin (BNB) met 428,5%.

Het beeld wordt nog flagranter als je de periode nog eens verdubbelt tot 24 maanden. Als u 2 jaar geleden had geïnvesteerd, zou u vandaag een winst van + 1.000 % hebben gemaakt. 24 maanden geleden was de prijs precies 5.000 dollar, waarmee je 1 Bitcoin had kunnen kopen. Vandaag zou je er meteen 54.000 dollar voor krijgen, + 49.000 dollar winst.

Coin (BTC) prijs in de tijd: Wat als?

Wat als u in 2013 had geïnvesteerd? Toen lag de prijs in oktober nog rond de 120 dollar. Een half jaar later stond de Bitcoin op 140 dollar en eind 2013, in december, bereikte de Bitcoin voor het eerst de grens van 1000 dollar. In het begin was de Bitcoin maar een paar cent.

Wil je zelf handelen? Handelen was nog nooit zo gemakkelijk! Koop vanaf 1 euro met deze apps:

Downloaden (Android + iOS): eToro

En een kleine tip, Made in Germany:

Downloaden (Android + iOS) Trade Republic

Ontwikkeling van de cryptocurrency

Velen denken nog zeer kritisch over cryptocurrency, vooral degenen die zelf nog geen langetermijnervaring hebben. Veel klanten waarmee ik gesprekken voer, kijken ook kritisch naar cryptocurrency. Ze beleggen liever in aandelen, indexfondsen, kunst.

Investeer niet in cryptocurrency! Riskant, gevaarlijk… echt?

Maar iedereen die van jongs af aan geïnteresseerd is in het onderwerp heeft de onstuitbare triomf van digitale valuta, of cryptocurrencies, aan den lijve ondervonden. Van de eerste “heb je ooit van Bitcoin gehoord?” tot “wow, Bitcoin staat op 100 dollar” en vandaag “ongelooflijk, 45.000 dollar”. Wat is het volgende? Velen speculeren al over het volgende doelwit, de:

100.000 $ Bitcoin koers

Al meer dan 10 jaar horen we “risico, gevaarlijk…”, maar de geschiedenis laat zien dat digitale valuta steeds meer ingeburgerd raken. Niet alleen bij mensen, maar ook in het bedrijfsleven (zie betaalmiddel Paypal, Tesla) en ook bij overheden, die de eerste modellen voor digitale valuta testen.

Eerlijk gezegd – terwijl je in het begin elke week dacht dat het snel voorbij zou zijn, werd het maanden en jaren. Nu is cryptocurrency, vooral voor de nieuwe generatie, vaak meer aanwezig dan klassieke financiële beleggingen. Tegenwoordig is er niet meer alleen bitcoin en een paar andere alternatieven, maar een hele pool van cryptocurrencies. Softwarebedrijven, banken, overheden, iedereen heeft het nu over digitale valuta. Zakenreuzen als Paypal en Tesla accepteren ze als betaalmiddel.

Staan we pas aan het begin van het digitale tijdperk?

Economie is psychologie. Net als digitale valuta

Degenen die er waren hebben nu een heel decennium meegemaakt, namelijk 10 jaar. Bitcoin ging “online” in 2009.

Dus als je 30 jaar of jonger bent, ken je digitale valuta al de helft van je leven. Zij die na 2000 zijn geboren hebben de wereld nooit anders gekend.

Na meer dan 10 jaar tekent zich een psychologische stabiliteit af. Mensen vertrouwen de digitale munt

Critici en primeurs: is de beurs niet altijd riskant?

Vroeger werd de bioscoop gedemoniseerd, net als televisie en internet. Nieuwe dingen veroorzaken angst – en kansen voor wie dapper is (Frist Mover).

Critici zeggen: te veel risico, te veel schommelingen. Maar is het niet altijd zo als je aan aandelen denkt? Aandelen zijn natuurlijk iets anders, er staat een concrete tegenwaarde achter je (merk, producten, voorraad, enz.). Maar schommelingen zijn heel normaal op de beurs, uiterlijk bij hefboomproducten. Als je alleen naar kortetermijnperioden kijkt, zie je natuurlijk alleen iets omhoog en omlaag. Wie op lange termijn denkt, kan zijn vermogen opbouwen.

Daarom wil ik deze kleine special gebruiken om niet alleen te kijken naar de ontwikkeling van de grote, bekende cryptocurrencies als Bitcoin, Litecoin, Ethereum & Co. maar ook naar nieuwe alternatieven.

Cryptocurrency snel uitgelegd

Heb je nog nooit gehoord van de structuur achter cryptocurrency?

Hier volgt een korte, zeer eenvoudige uitleg over hoe het concept van cryptocurrency werkt. Normale valuta’s, de zogenaamde FIAT-valuta’s, zoals de euro of de Amerikaanse dollar, worden bepaald door de afzonderlijke centrale banken. Dit betekent dat individuele lichamen, mensen, beslissen wat er gebeurt.

Cryptocurrencies en munten daarentegen worden alleen bepaald door vraag en aanbod. Bitcoin is dus, net als andere cryptocurrencies, vrij van staatstoezicht en wordt alleen bepaald door de markt (vraag/aanbod).

Vijf jaar geleden zou iedereen die zich met cryptocurrency bezighield, er vrijwel niets over hebben opgemerkt in de media. Inmiddels is het voor banken, accountants en overheden standaard geworden om steeds meer papieren en strategieën te presenteren, en sommige landen onderzoeken zelfs het actieve gebruik van cryptocurrency in hun eigen financiële systemen.

Blockchain: “gekoppelde datapakketten

Cryptocurrency zelf is, eenvoudig gezegd, een gecodeerde keten van gegevens. De zogenaamde blockchain.

Hoe werkt cryptocurrency?

Alles is opgezet als een P2P-netwerk (peer-to-peer). De gegevens worden daarom decentraal opgeslagen. Alle gegevensblokken zijn gekoppeld aan die van de voorganger. Binnen deze gedistribueerde database zijn eigenlijk alle transacties bekend!

Het geheel is dus een netwerk waarin cryptografisch ondertekende berichten worden gepubliceerd – technische term: blockchain. Wil je naar deze transacties kijken? Hier kunt u live zien hoe individuele transacties soms wel 100 bitcoins verkopen en miljoenen dollars over de tafel gaan:

De handelsvolumes stijgen en stijgen: Digitale valuta

Juist deze week stroomt het nieuws binnen, nadat PayPal al aankondigde dat het Bitcoin als betaalmiddel wil accepteren, heeft ook Tesla deze week voor groot nieuws gezorgd. Enerzijds wordt Bitcoin geaccepteerd als betaalmiddel, anderzijds heeft Tesla zelf 1,5 miljard dollar geïnvesteerd in Bitcoin. Tesla heeft waarschijnlijk meer geld verdiend aan de daaropvolgende koerssprong dan met alle elektrische auto’s samen (link voor naar artikel “Tesla killer” Nio). De prijs steeg na de aankondiging met ongeveer 20.000 dollar, bijna 100% van de marktwaarde.

Bitcoin is na het eerste decennium de meest erkende digitale munt. Naast Bitcoin zijn er nog een paar andere vertegenwoordigers die al langer bestaan. Deze omvatten Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash.

Nieuwe munten komen vandaag, interessant als investering?

Munten onder de $5: Bitcoin alternatieven

Voordat we overgaan tot het evalueren van de prijzen, is hier een blik op een beleggingsstrategie die ontstaat naarmate digitale munten meer gediversifieerd worden. Waarom vind ik munten onder de $5 zo interessant? Vraag 1: Ontwikkeling op korte termijn +/- 6 maanden:

 • A) Wat is de kans dat de bitcoin de komende maanden verdubbelt? Dus van momenteel ~ 45.000 tot 90.000 dollar.
 • B) Wat is de kans dat nieuwe munten in dezelfde periode verdubbelen voor minder dan $5?

Lees hier meer over deze en 2 andere crypto trading strategieën.

Interessant op dit moment zijn munten als

 • Ripple (XRP) ~ $0,58
 • Cardano (ADA) ~ $0,90
 • IOTA (MIOTA) ~ $1.23
 • Stellar (XLM) ~ $0,55
 • EOS ~ $4.70
 • TROM (TRX) ~ $0.05
 • Tezos (XTZ) ~ $4.74

Nog steeds sceptisch? Wat als… 24 maanden investering

In mijn nieuwe artikel heb ik een voorbeeldberekening gemaakt die ik hier snel wilde laten zien. De veronderstelling:

Wat als je 2 jaar geleden in bitcoin had geïnvesteerd?

Stel je voor dat je een paar jaar geleden bitcoins hebt gekocht voor €5.000. Vandaag is de prijs $53.000. Als u het vandaag zou verkopen, zou u $265.000 in uw zak hebben. Dat is een hele 260.000 dollar winst. Zelfs na aftrek van de vermogenswinstbelasting (winsten uit kapitaaltransacties moeten in Duitsland altijd worden belast) van 25% zou u nog een nettowinst van 165.000 dollar overhouden, zelfs na belastingheffing. Als u nog geen vermogenswinstbelasting hebt betaald, is deze pas verschuldigd bij uw jaarlijks financieel overzicht, dus niet direct wanneer u de crypto’s verkoopt.

Rekenvoorbeeld: 24 maanden Bitcoin – 5.300 % winst

Als u vandaag had geïnvesteerd, precies 2 jaar geleden, zou u een winst van 5.300 % hebben gemaakt.

Winst over een paar jaar:

 • Kopen voor $5.000 tegen $1.000/ 5 Bitcoins
 • Huidige prijs $53.000 * 5 munten = $265.000 waarde
 • Winst: 260.000 dollar
 • Winst (na belasting): 195.000 dollar

PS: Terwijl ik dit artikel schrijf, is de prijs al boven de 54.000 dollar gestegen. Direct een update:

Winst over een paar jaar:

 • Kopen voor $5.000 tegen $1.000/ 5 Bitcoins
 • Huidige prijs $54.000 * 5 munten = $270.000 waarde
 • Winst: 265.000 dollar
 • Winst (na belasting): 198.750 dollar

Dus tijdens het artikel zou mijn winst weer met +$5.000 zijn toegenomen.

Zelfs 24 maanden geleden zou je + 1.000 % hebben verdiend. Hier was de prijs precies 5.000 dollar, waarmee je 1 Bitcoin had kunnen kopen. Vandaag zou je er meteen 54.000 dollar voor krijgen, + 49.000 dollar winst.

Cursussen in de pandemie: analyse en evaluatie

Hier ziet u enkele cursussen als voorbeeld. Wist je dat? Er zijn nu meer dan 1400 digitale valuta. Slechts een fractie heeft echter een handelsvolume van meer dan $1.000 per dag. Deze verplaatsen honderden miljoenen:

BitCoin (BTC)

Ethereum, ETH, Bitcoin, BTC, EOS, vergelijking, analyse, Covid-19, Corona, pandemie, valutahandel, forex trading, cryptocurrency, munt, digitale valuta, koerswinst, prijs, prijstrend – een overzicht.

Prijs hoog vlak voor/na Corona:

 • Hoogste prijs (begin 2020): 10.200
 • Hoogste prijs (begin 2021): 46.300
 • Verschil: +36.100
 • Prijsniveau: 453,9%
 • Meer over: Bitcoin

BitCoin (BTC) / USD

BitCoin (BTC) / EUR

Ethereum (ETH)

Prijs hoog vlak voor/na Corona:

 • Hoge prijs (begin 2020): 311
 • Hoogste prijs (begin 2021): 1170
 • Verschil: +859
 • Prijsniveau: 376,2%
 • Meer over: Ethereum

Ethereum (ETH) / USD

Ethereum (ETH) / EUR

Binaire munt (BNB)

Prijs hoog vlak voor/na Corona:

 • Hoogste prijs (begin 2020): 28
 • Hoogste prijs (begin 2021): 120
 • Verschil: +92
 • Prijsniveau: 428,5

Binary Coin (BNB) / USD

Binaire munt (NBB) / EUR

EOS

Prijs hoog direct voor / na Corona:

 • Hoogste prijs (begin 2020): 5,4
 • Hoogste prijs (begin 2021): 4,3
 • Verschil: -0,9
 • Prijsniveau: 79,6

EOS / USD

EOS / EUR

Handel: Leestips

 1. Trading App: Aanbeveling
 2. Handelsstrategieën
 3. Cryptocurrencies: Lijst

Trading App: Aanbeveling

eToro App – Handel aandelen, ETF, cryptocurrency, je hebt al veel geleerd over de handel in mijn blog. Veel vragen natuurlijk: met welke app handel je, wat raad ik aan? Daarom wil ik vandaag mijn favoriete trading app, eToro, met jullie delen. 29,88% vermogensgroei in 12 maanden, met weinig risico via “Copy People” en “Copy Portfolios” of tot 127,35% via actieve handel en handelsstrategieën. Maak hier stap voor stap kennis met de app, tarieven en nog veel meer.

Handelsstrategieën

Of het nu gaat om crytocurrency, valutahandel, aandelen, grondstoffen of edele metalen, deze 3 strategieën zullen je helpen het basisspel van de aandelenmarkt te begrijpen. Ik heb deze 3 strategieën ontwikkeld om beginners en nieuwelingen te helpen het mechanisme in een notendop te begrijpen. Aangezien ik ben opgegroeid met Bitcoin en niet met aandelen, wordt hier sterk verwezen naar met name digitale valuta. De mechanismen of strategieën zijn echter dezelfde voor deze 5 beleggingsvormen: cryptocurrency, valutahandel, aandelen, grondstoffen of edele metalen. ETF’s en indexfondsen zou ik hier uitsluiten, omdat de risico’s en prijsschommelingen hier aanzienlijk lager zijn.

Cryptocurrencies: Lijst

BitCoin, BitCoin Cash, Ethereum, Litecoin, Dash, Ripple, Zcash of Binarcy Coin: zij worden beschouwd als het antwoord op de traditionele betaalmiddelen. De digitalisering en decentralisatie van geld maakt banken overbodig. Alleen de kopers en verkopers zijn verantwoordelijk voor de controle en veiligheid van hun digitale geld. Wilt u ook investeren in Bitcoin & Co. We hebben hier een overzicht van de populairste cryptocurrencies.

NFT: Digitale kunst / Cryptokunst

Digitale kunst, een nieuw fenomeen. Hier leert u alles: Wat is een NFT? Hoe koop je NFT’s? Welke marktplaatsen er zijn en hoe de kunstmarkt zich ontwikkelt voor beleggers. Inmiddels worden op de digitale kunstmarkt hogere prijzen behaald dan op de fysieke. Collecties als “CryptoPunks” , “Bored Ape Yacht Club” zijn slechts twee van de bekendste werken van digitale kunst. Het werk “5.000 dagen” maakte de kunstenaar op slag de derde rijkste levende kunstenaar (verkocht voor 69 miljoen dollar bij Christies). Kopen, verkopen, collecties en fotolijsten voor digitale kunst.