Cryptocurrency strategieën: 3 beleggerstips voor crypto, aandelen & co. – kopen & verkopen

Cryptocurrency Strategies (Buy & Sell) – Of het nu gaat om cryptocurrency, valutahandel, aandelen, grondstoffen of edelmetalen, deze 3 strategieën zullen u helpen het basisspel van de aandelenmarkt te begrijpen. Ik heb deze 3 strategieën ontwikkeld om beginners en nieuwelingen te helpen het mechanisme in een notendop te begrijpen. Aangezien ik ben opgegroeid met Bitcoin en niet met aandelen, wordt hier sterk verwezen naar met name digitale valuta. De mechanismen of strategieën zijn echter dezelfde voor deze 5 beleggingsvormen: cryptocurrency, valutahandel, aandelen, grondstoffen of edele metalen. ETF’s en indexfondsen zou ik hier uitsluiten, omdat de risico’s en prijsschommelingen hier aanzienlijk lager zijn.

Hoe kun je investeren in cryptocurrency? Beleggingsstrategieën

Voor beginners en nieuwelingen zou ik de beurs in het algemeen en digitale valuta in het bijzonder samenvatten:

 1. Defensief – kopen en houden van een portefeuille van “bekende” merken
 2. Defensief – kopen en houden van een portefeuille van “nieuwe” merken
 3. Actief handelen met TP, SL en orderplaatsing

Leestip: Met welke app koop en verkoop ik aandelen, cryptocurrency & Co. Hier is het antwoord! Mijn aanbeveling: Trading App. Handelen was nog nooit zo gemakkelijk!

Geen beleggingsadvies of koopaanbeveling!

Alle hier gegeven informatie vormt geen beleggingsadvies of koopaanbeveling. Alle uitspraken zijn mijn algemeen gepubliceerde mening. Ik heb de informatie verkregen uit mijn ervaring als particuliere belegger. Dit ervaringsverslag kan en is niet bedoeld ter vervanging van persoonlijk beleggingsadvies van professionals.

Strategie 1: Bekende merken, houden voor de lange termijn

Strategie 1 is eenvoudig en de “veiligste” vorm van beleggen op de beurs. Beleg in bekende aandelen. De gemakkelijkste manier om dit te doen is via ETF’s (indexfondsen). Deze bundelen verschillende waarden uit één gebied. Bijvoorbeeld de DAX, die de grootste beursgenoteerde Duitse bedrijven bevat. Als u uw geld hier belegt, spreidt u uw kapitaal over verschillende bedrijven in Duitsland. Dit minimaliseert uw risico.

Maar u kunt ook zelf aandelen kopen die op lange termijn succesvol zijn geweest. Klassiekers uit de DAX, om bij het voorbeeld te blijven, zoals Daimler, Adidas, Bayer of Deutsche Wohnen.

Op het gebied van cryptocurrencies vergelijkbaar – belangrijk: aanzienlijk hoger risico – met Bitcoin of Ethereum. U houdt deze aankopen dan gedurende 1, 3 of 5 jaar in uw portefeuille.

Strategie 1 samengevat:

 1. Koop bekende, solide (< 5 jaar) waarden
 2. Houd uw portefeuille lang vast (> 1 jaar)

Strategie 2: Nieuwe munten en brede beleggingsportefeuille

Waarom vind ik munten onder de $5 zo interessant?

Mijn tweede strategie die ik u wil voorleggen gaat over alternatieven voor munten. Hiermee bedoel ik munten die pas de laatste 1-3 jaar zijn verschenen. Een andere factor is dat ze bij grote, gerenommeerde makelaars moeten staan. Dat komt omdat de prijs van cryptocurrency tot stand komt door vraag en aanbod. Dit betekent dat alleen wanneer er voldoende vraag is (aanbod van makelaars) de investering rendabel is. Het derde centrale aspect is natuurlijk de prijsontwikkeling zelf, op lange en korte termijn.

 1. Listing met grote makelaars
 2. Relatief nieuw (< 3 jaar)
 3. Ontwikkeling van de aandelenkoers

Bitcoin of alternatieven? Hier volgt een korte uitleg over wat de alternatieven voor mij persoonlijk zo aantrekkelijk maakt als investeringsmogelijkheid. Zoals ik al zei, economie is psychologie. Munten zijn puur gebaseerd op vraag en aanbod.

Vraag 1: Ontwikkeling op korte termijn +/- 6 maanden

 • A) Wat is de kans dat de bitcoin de komende maanden verdubbelt? Dus van momenteel ~ 45.000 tot 90.000 dollar…
 • B) Wat is de kans dat nieuwe munten in dezelfde periode verdubbelen voor minder dan $5?

Belangrijk voor beginners – Het gaat er niet om of een enkele waarde $1,24 of $1,13 winst/verlies oplevert. Uiteindelijk gaat het om relatieve veranderingen (percentages), net als bij aandelen. Welk papier / valuta / munt / etc. gaat 5%, 6%, 7%, etc. omhoog in 30 dagen. Uiteindelijk gaat het bij vermogensopbouw en winstmaximalisatie niet om het bereiken van concrete waarden. U kunt de percentages van verschillende investeringen gemakkelijk met elkaar vergelijken.

Vraag 2: Ontwikkeling op lange termijn +/- 12 maanden

 • A) Wat is de kans dat de bitcoin tien keer zijn waarde bereikt? Na 10 jaar op de markt.
 • B) Hoe groot is de kans dat een relatief nieuwe cryptocurrency als XTZ (Tezos), TRX (TRON), EOS of XLM (Stellar) in dezelfde periode in waarde zal vertienvoudigen?

Risicobewustzijn: Prijsschommelingen

Waar u zeker op voorbereid moet zijn als u in cryptocurrency belegt, zijn zeer grote prijsschommelingen. Terwijl een aandeel misschien 5 of 10% verliest, kunnen cryptocurrency’s met wel 30, 40 of 50% dalen.

Als u 10.000 euro hebt geïnvesteerd en ’s ochtends staat er – 5.000 op uw rekening, blijf dan rustig!

Tip – Beurs betekent altijd strategie. Strategie betekent “een precies plan voor gedrag”. Voor jou betekent dat eenvoudig gezegd:

Je verkoopt met winst. Laat u in de regel niet imponeren door prijsschommelingen op korte termijn.

Cryptocurrency Trading Tips: Mijn Top 3

Om bovengenoemde redenen (risico) is het zo belangrijk (voor particulieren):

 1. Zie cryptocurrency als een langetermijnbeleggingsstrategie (3 maanden tot 3 jaar)
 2. Cryptocurrency maakt deel uit van de beleggingsportefeuille (5 tot 10%)
 3. Diversifieer je cryptoportefeuille, net zoals je zou doen met aandelen in een ETF (spreid kapitaal over verschillende munten).

Beleggingsportefeuille: Aandelen, ETF, grondstoffen, edele metalen & Co.

Kortom, om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren:

Cryptocurrencies staan nog steeds heel dicht bij elkaar. Met bitcoin als vermeende reservemunt gaan de prijzen op en neer. Als je een aandelenportefeuille spreidt over verschillende openbare bedrijven, gaat meestal slechts een fractie van je aandelen omlaag, dus een paar kranten, niet allemaal. Bij cryptocurrencies zijn de marktbewegingen nauw met elkaar verbonden.

In het algemeen:

Diversifieer uw portefeuille!

Koop niet één munt, maar verdeel je vermogen over meerdere. Crypto zou slechts 5-10% van uw portefeuille mogen uitmaken. De rest bestaat uit beleggingsalternatieven zoals aandelen, ETF’s, grondstoffen, edele metalen, eventueel ook FIAT-valuta’s, enz.

Strategie 3: Hochtief Trading

Vermogensopbouw met minder risico, met een voorkeur voor beleggingsstrategieën op lange termijn. Als u uw winst wilt maximaliseren, moet u elke dag handelen en eraan vasthouden.

Hier is een inzicht in hoe u nog “professioneler” kunt handelen:

Handelaren die zich bewust zijn van het hoge risico gebruiken al hun kapitaal om transacties te doen die riskant zijn maar veel winst opleveren. Een mogelijkheid is cryptocurrencies, juist omdat de prijsschommelingen zo groot zijn.

Hoe hoger de prijsschommeling, hoe sneller de handel

Het gaat dus om dagelijks, per uur, kopen en verkopen. In tegenstelling tot de aandelenhandel vereist dit volledige aandacht, omdat de prijs voortdurend aan schommelingen onderhevig is. Je doel:

Gericht profiteren van verschillen in ups en downs

Handel uitgelegd: winstneming, verliesstop en marge

Deze 4 aspecten zijn hier bijzonder belangrijk:

 1. Marge (winstmarge van de makelaar)
 2. Take profit (TP)
 3. Stop Loss (SL)
 4. Koop vooraf gepland

Eenvoudig uitgelegd werkt het als volgt.

Marge: Makelaarskosten bij aankoop

Laten we het eerst over “marge” hebben. Zoals je al geleerd hebt, is de marge de winstmarge van je broker (aanbieder van het platform, de website of de app). Sommige makelaars rekenen een extra ordervergoeding van 5 tot 10 €. Bij de meeste “moderne” apps hoeft u dit echter niet meer te betalen, alleen de marge.

Tip! Handel zonder orderkosten en zonder Marin? Als u buiten Duitsland woont, kunt u handelen met Robin Hood (geen reclamelink)! Het hoogtepunt: Robinhood is vrij van margehandel. Ik zou ook wel willen, maar ik woon helaas in Duitsland. Helaas kan dat niet in Duitsland. Nog niet. Na het testen van alle apps, handel ik alles van aandelen tot ETF’s en crypto met Etoro.

Deze vergoeding voor de aankoop bedraagt gewoonlijk ongeveer 2% van de prijs. De verkoopprijs is de werkelijke waarde. De aankoopprijs is de werkelijke waarde plus de marge van de makelaar.

 • Verkopen: $100 (tarief)
 • Kopen: $102 (inclusief marge van $2)

Take Profit: Winst nemen

Zodra u koopt, stelt u gewoonlijk 2 waarden in als handel. Uw TP, d.w.z. “Take Profit”, geeft aan wanneer uw order weer verkocht moet worden.

Een eenvoudig voorbeeld zijn psychologische waarden, zoals 10.000 dollar prijswaarde, 10.200 dollar prijswaarde, 11.000 dollar prijswaarde, enz. als we het over bitcoin hebben. Voor een aandeel als Tesla zou dit slechts $880, $890 en dan weer $900 zijn.

Je kunt niet voorspellen wanneer welke sprong hoe hoog is, maar je kunt het wel raden. De grootste sprongen zijn meestal op

 • X.5 – zoiets als $9.50 of $15
 • X,0 – even waarden zoals 10$ of 200$

De schommelingen zijn kleiner met X.1 stappen.

Zodra een aandeel of een ander verhandelbaar object deze waarden bereikt, nemen veel handelaren de winst, waarom? Omdat velen dat doen. Daardoor daalt de prijs. Herinnering: vraag en aanbod.

Als deze neerwaartse prijssprong groter is dan de marge van de makelaar, is de automatische verkoop via de take profit (TP) de moeite waard.

Zo kunt u de munt direct na de koersval weer tegen een lagere prijs kopen. Met deze aankoop stelt u dan direct een nieuwe TP in en kunt u dus ook kleine prijsschommelingen gebruiken om uw vermogen te maximaliseren.

Rekenvoorbeeld: Winstneming

Zo werkt het spel van “Take Profit” en “Marge”.

 • Je koopt voor $150, hebt $147 waarde
 • Prijs gaat naar $200 (sommige verkopen automatisch via TP, jij ook).
  • Winst: $53, activa stijgen naar $200
 • Prijs daalt naar $180
 • Je koopt voor $200, hebt $196 waarde
  • Alle anderen zijn nu $180 waard

Zo probeer je alleen te profiteren van prijsstijgingen. Op die manier neemt uw kapitaal stap voor stap toe zonder dat het door de dalende prijzen daalt.

Door uw toegenomen kapitaal heeft u nu een hogere waarde.

Toename portefeuille: + $ 16

Herhaal deze stap keer op keer.

Zo beschermt u uw kapitaal tegen dalende koersen (als uw koersdoelen binnen de beleggingsstrategie worden bereikt).

Uw vermogen is met +$16 gestegen (ondanks herinvestering), dus met een volle +10,6%.

Winst + $ 16
Relatief + 10,6 %.

De meeste beleggers nemen deze winst niet. Hier maak je de extra winst.

Stop Loss (SL): Stopverliezen

Het principe is snel uitgelegd. Stop Loss(SL) beschermt u tegen buitensporige verliezen.

Stop loss is de tegenhanger. Als de cryptocurrency onder een bepaalde waarde zakt, wordt de positie automatisch verkocht. Bij gewone aandelenhandel zou u uw stop loss kunnen instellen op 60%, 80%. Dit betekent dat als het effect op 60 of 80% van de aankoopwaarde staat, het wordt verkocht.

U kunt de waarden op elk moment bepalen. Hetzij als een concrete bijdrage, hetzij als een procentuele waarde.

Plan vooruit voor aankopen: Koop goedkoop op dieptepunten

Ken je het gezegde: In het kopen zit de winst?

U kunt rechtstreeks financiële producten kopen, d.w.z. een “directe order” uitvoeren of een order plaatsen.

 • Directe bestelling (onmiddellijk)
 • Geplaatste bestelling (vooraf gepland)

U kunt direct cryptocurrency kopen of uw aankoop vooraf plannen. Dus als u verwacht dat de cryptocurrency onder een bepaalde prijs zal dalen, kunt u de aankoop vooraf plannen om uw winst verder op te drijven.

Laten we zeggen dat bitcoin momenteel op 45.300 dollar staat en stagneert. U hebt tijd om te handelen, maar denkt dat de koers vandaag onder de 45.000 zal gaan, misschien zelfs 44.800, want er is nauwelijks momentum in de markt. In plaats van direct te kopen tegen $45.300, plaatst u een order tegen $44.950. Als dit gebeurt, heeft u 0,77% extra winst gemaakt.

Met de hoog-laag strategie kunt u in combinatie nog meer winst genereren. Als deze pre-order 5 keer werkt, zullen uw activa ook vanzelf toenemen door de toename van de activa in elke afzonderlijke handel. Bij wijze van spreken, samengestelde interest, alleen als winst.

 1. Handel – 0,77
 2. Handel – 1,55
 3. Handel – 2,33
 4. Handel – 3,12
 5. Handel – 3,91 % (+0,06%)

Verkopen en kopen: Trading Tip

Met mijn artikelen en gidsen wil ik u helpen geld te besparen! Met mijn eerste handel verdiende ik -5.500 euro in 1 uur. Waarom? Ik wilde snel oefenen. Want naast mijn bedrijven heb ik alleen de ochtend en de nacht om te handelen.

Wat is de Quint essentie?

“Kwantumrente” uitgelegd: winst nemen op korte termijn

Ik heb de term “kwantumrente” bedacht om het concept te verduidelijken. Wij wachten niet op het grote einde, maar gebruiken ook kleine sprongen (koersbewegingen) om rente (winst) te nemen.

Een kwantumsprong wordt vaak gezien als iets groots. Maar in feite is een kwantumsprong de kleinst mogelijke eenheid in de natuurkunde, eenvoudig gezegd. Kleiner dan een virus, kleiner dan een atoom, kleiner dan een proton, zelfs kleiner dan een elektron.

Zoals u al hebt geleerd in het artikel over handelsstrategieën, is winst nemen uit kleine bewegingen een goede strategie om uw vermogen op te bouwen. Zo neem je winst:

 1. Winst uit langdurige stijging van de aandelenkoersen en
 2. Winst uit prijsschommelingen op korte termijn

Tijdschema voor verkoop en nieuwe aankopen

Ik heb deze tabel zelf gemaakt om te berekenen wanneer ik opnieuw moet instappen na een TP (winstneming; verkoop van het aandeel/de valuta/etc.). Hiervan trek ik de margin x2 (d.w.z. de handelskosten van de handelaar) af. Bij eToro, bijvoorbeeld, betaalt u ongeveer de volgende vergoedingen (margin) per transactie:

 • Cryptocurrency: 3%
 • Aandelen: 0,2 %.

Download: Verkoop / Koop tafel

In mijn tabel ziet het geheel er zo uit. In de regel “Sell” voert u de prijs in waarop u uw TP heeft ingesteld. Natuurlijk is de tabel ook beschikbaar als gratis download voor u en de gemeenschap:

De tabel bevat:

 • Berekening marge verkoop / aankoop voor cryptocurrency (% bij eToro)
 • Berekening Marge Verkoop / Aankoop voor Aandelen
 • Berekening van het hefboomeffect (spreadsheet 2)

Prijsalarm voor Realtime Handel

Bovendien heb ik een prijsalarm ingesteld. Het is dan altijd iets onder de prijs, meestal 0,5 – 1% voor mijn TP. Zo kan ik meteen na de verkoop een nieuwe bestelling plaatsen.

Tip! U kunt ook automatisch “kopen”! Hiervoor plaatst u uw bestelling niet direct, maar koopt u tegen een bepaalde prijs. U kunt dit gemakkelijk doen bij het kopen van crypto’s, aandelen, enz.

Uitleg over het hefboomeffect (Leverage)

Wat betekent hefboomwerking voor financiële producten?

Hefboomwerking betekent meer kapitaal/risico.

U kunt hefboomwerking gebruiken in handelsapps en bij brokers voor vrijwel alle producten. Simpel gezegd, een kortetermijnlening van de makelaar. Dit verhoogt de winst en (!) het risico. Je geeft 1.000 $, neemt een hefboom van 10 en hebt dus 10.000 $ aan kapitaal vastgezet.

X10 = van 1.000 maak je 10.000

Voorbeelden van hefbomen:

Geïnvesteerd bedrag Hefboom Handel
5.000 $ 1:1 / X1 5.000 $
5.000 $ 1:2 / X2 10.000 $
5.000 $ 1:5 / X5 25.000 $
5.000 $ 1:10 / X10 50.000 $
5.000 $ 1:20 / X20 100.000 $
5.000 $ 1:30 / X30 150.000 $

Sommige indexfondsen hebben ook automatisch een hefboomwerking, zoals de China 50.

Handelsstrategieën: risicobeoordeling

U bent zich waarschijnlijk al bewust van het risico van de 3 handelsvormen.

 1. Defensief – kopen en houden van een portefeuille van “bekende” merken
 2. Defensief – kopen en houden van een portefeuille van “nieuwe” merken
 3. Actief handelen met TP, SL en orderplaatsing

Strategie 1 is defensief, u zet in op “bekende merken” en houdt de individuele aandelen lang vast, d.w.z. minstens 6 maanden, misschien zelfs 3 of 5 jaar. Het risico is kleiner met betrekking tot de strategieën 2 & 3.

Strategie 2 richt zich op nieuwe waarden. Of het nu cryptocurrency of aandelen zijn. Voor cryptocurrencies betekent dit het kopen van Bitcoin (BTC), Ethereum, Litecoin (LTC), Dash, maar ook XTZ (Tezos), TRX (TRON), EOS of XLM (Stellar) in de portefeuille. Door te diversifiëren over verschillende activa probeert u het risico van individuele wanbetalingen te minimaliseren. Het principe van een indexfonds. Als voorbeeld en vergelijking met aandelenhandel, zou je hier inzetten op nieuwe merken zoals Nio of Niu naast Tesla als fabrikant van elektrische auto’s.

Strategie 3 vereist uw voortdurende aandacht. U moet een oogje houden op de prijzen, hun oorsprong, ontwikkeling en huidige waarden. Alleen dan kun je inschatten hoe individuele waarden zich zullen ontwikkelen. Het risico van fouten is navenant hoog als u “on the side” wilt handelen.

Nu de grote vraag:

Kun je veel geld verdienen met handelen?

Mijn handelsstrategieën zien er momenteel als volgt uit: ik heb 2 portefeuilles. Mijn rendement op de beleggingsrekening 1) is ongeveer 3,41% en op 2) momenteel ongeveer 8,56% per maand.

 1. Beleggingsrekening (Strategie 1)
 2. Trading Training Account (Strategie 2/3)

Mijn huidige handelsstrategie: 50 / 50

50 / 50 betekent – Een “serieuze” met aandelen en ETF’s en een tweede met aandelen, ETF’s, cryptocurrency en soms ook grondstoffen / edelmetalen. Dus: 1) mijn beleggingsrekening en 2) mijn trainingsrekening. Ongeveer 50% van mijn kapitaal zit in beide.

Zoals beschreven is mijn rendement op de beleggingsrekening 1) ongeveer 3,41% en in 2) momenteel ongeveer 8,56% per maand. De eerste belangrijke les van bovenstaande handelsstrategieën is ook terug: % waarden zijn belangrijker dan euro’s of US dollars.

Dienovereenkomstig kun je de vraag “Kun je veel geld verdienen met handelen?” ook in getallen uitdrukken.

Ontwikkeling: handel op lange termijn

Zo groeit een investering van $10.000 in één jaar, met een maandelijks rendement van 3,41%.

 • Investering: 10.000 dollar
 • Kapitaal na 1 jaar: $13.983,81
 • Toename: + $ 3.983,81
 • Opbrengst / maand: 3,41
 • Opbrengst / jaar: 39,84 %
Kapitaal Opbrengst Groei
10000,00 341,00 10341,00
10341,00 352,63 10693,63
10693,63 364,65 11058,28
11058,28 377,09 11435,37
11435,37 389,95 11825,31
11825,31 403,24 12228,56
12228,56 416,99 12645,55
12645,55 431,21 13076,76
13076,76 445,92 13522,68
13522,68 461,12 13983,81

Ontwikkeling: Dagelijkse handel

Zo groeit een investering van $10.000 in één jaar, met een maandelijks rendement van 8,56%.

 • Investering: 10.000 dollar
 • Kapitaal na 1 jaar: $22.735,18
 • Toename: + 12.735,18 dollar
 • Opbrengst / maand: 8,56 %
 • Opbrengst / jaar: 127,35

Waarschuwing: U kunt dergelijke rendementen alleen bereiken met 1) oefening 2) aanzienlijk hoger risico en 3) constante “bereidheid” in de handel.

Kapitaal Opbrengst Groei
10000,00 856,00 10856,00
10856,00 929,27 11785,27
11785,27 1008,82 12794,09
12794,09 1095,17 13889,27
13889,27 1188,92 15078,19
15078,19 1290,69 16368,88
16368,88 1401,18 17770,06
17770,06 1521,12 19291,17
19291,17 1651,32 20942,5
20942,5 1792,68 22735,18

Cryptocurrency: Leestips

 1. Trading App: Aanbeveling
 2. Cryptocurrencies: Lijst
 3. Cryptocurrency toekomst? Cursus

Trading App: Aanbeveling

eToro App – Handel aandelen, ETF, cryptocurrency, je hebt al veel geleerd over de handel in mijn blog. Veel vragen natuurlijk: met welke app handel je, wat raad ik aan? Daarom wil ik vandaag mijn favoriete trading app, eToro, met jullie delen. 29,88% vermogensgroei in 12 maanden, met weinig risico via “Copy People” en “Copy Portfolios” of tot 127,35% via actieve handel en handelsstrategieën. Maak hier stap voor stap kennis met de app, tarieven en nog veel meer.

Cryptocurrencies: Lijst

BitCoin, BitCoin Cash, Ethereum, Litecoin, Dash, Ripple, Zcash of Binarcy Coin: zij worden beschouwd als het antwoord op de traditionele betaalmiddelen. De digitalisering en decentralisatie van geld maakt banken overbodig. Alleen de kopers en verkopers zijn verantwoordelijk voor de controle en veiligheid van hun digitale geld. Wilt u ook investeren in Bitcoin & Co. We hebben hier een overzicht van de populairste cryptocurrencies.

Cryptocurrency toekomst? Cursus

De wereld wordt steeds meer afgesloten door het nieuwe Covid-19 virus. Maart 2020 was de maand waarin ook de beurskoersen instortten. Effecten zoals die van Lufthansa daalden tot ~ 1/5 van hun vroegere waarde. Minus 80% verlies in een paar weken. Dit gebeurde in bijna alle sectoren, behalve in de e-handel en de onlinehandel. De prijs van Bitcoin en andere cryptocurrencies daarentegen houdt stand. Wat maakt cryptocurrency zo bijzonder? Waarom willen meer mensen cryptocurrency kopen? Sinds maart heeft BitCoin (BTC) 453,9% bereikt. Ethereum (ETH) 376,2% en Binary Coin (BNB) op 428,5%. De valutahandel trekt steeds meer beleggers aan, ook particulieren. Het fenomeen is sterk in FX, maar ook op de aandelenmarkt raken meer beleggers betrokken, zoals onlangs bij GameStop. Een blik op de ontwikkeling, 12 maanden na het begin van de pandemie, medio februari; met de gevolgen van de lock down in maart.

Aandeel, ETF, Crypto: Mijn ervaringen / fouten

Aandelen, ETF, Forex, Cryptocurrency, Social Trading – Hier is een klein lijstje met een paar learnings die me geld hebben gekost, maar zo simpel zijn dat je ze zou moeten kennen! U wilt aandelen kopen, indexfondsen, cryptocurrency zoals Bitcoin of Ethereum, vreemde valuta (valuta)? Overweegt u een huisbank, directe bank, online broker of app te gebruiken? Zelf handelen met risico of nieuwe opties zoals social trading via app? Mijn ervaringen en fouten!