Koop Ripple (XRP): Prijs, waarde en prijsgeschiedenis

Koop Ripple (XRP) – De innovatie van RippleLabs heeft het grote potentieel om de geschiedenis in te gaan als een pionier van bancaire systemen. In tegenstelling tot andere cryptocurrencies is dit niet zomaar een digitale munt, maar een volledig open-source protocol! Experts weten het zeker: vastgoedaandelen en valutahandel met fiatgeld was gisteren, digitale valuta’s, zoals Bitcoin, Ripple en Ethereum zijn de toekomst! Wilt u ook investeren in Ripple? Of wil je in cryptocurrencies stappen als investering? Hier beantwoord ik al je belangrijke vragen over blockchain, crypto & co.

Ripple (XRP): Feiten, cijfers en prijs

Met de XRP-munt wordt Ripple ook beschouwd als een digitale munt, maar in vergelijking met andere cryptocurrencies is ze niet gebaseerd op de blockchain. Ripple ziet zichzelf meer als een open-source protocol voor een betalingsnetwerk. Het doel: internationale betalingen goedkoper, sneller en efficiënter maken. De XRP-munt behoort tot een reeks producten die allemaal deel uitmaken van RippleLabs. Naast de XRP Coin werden hier ook de producten xRapid, xCurrent en xVia ontwikkeld. Hierover later meer!

Handelen in cryptocurrency is nog nooit zo makkelijk geweest! Koop vanaf 1 euro met deze apps:

Downloaden (Android + iOS): eToro

En een kleine tip, Made in Germany:

Downloaden (Android + iOS) Handelsrepubliek

BitCoin, cryptocurrency & blockchain? Wat betekent het? Leer hier meer over BitCoin, Cryptocurrency & Block Chain.

Het verschil tussen Ripple en veel andere cryptocurrencies is dus dat XRP niet op de blockchain is gebaseerd. Wat betekent dat? Heel eenvoudig: in tegenstelling tot Bitcoin of Ether kunnen we hier niet meer spreken van een gedecentraliseerde cryptocurrency. Het grootste deel van de valuta (een hele 55%) wordt ingehouden van de ontwikkelaars van Ripple en wordt vastgehouden op een geblokkeerde rekening. Deze escrow zorgt ervoor dat de producenten van de munt slechts toegang hebben tot 1 miljard munten per maand. Ter vergelijking: vorig jaar werden er gemiddeld zo’n 300 miljoen nieuwe XRP per maand in omloop gebracht.

Hier zijn alle feiten en cijfers over Ripple (RXP):

  • Cryptocurrency: Ripple (RXP)
  • Uitvinders: Ryan Fugger, Chris Larsen, Jed McCaleb
  • Ontwikkelaar: RippleLabs
  • Publicatie: 2012
  • Blockchain: Nee
  • Mijnbouw: Nee

Intraday (dagkoers tijdens de koers)

De huidige Ripple prijs in de loop van de dag.

Maand: 30 dagen overzicht op XRP

Hier ziet u de Ripple koers van de laatste 30 dagen.

Jaar in uitvoering: 12 maanden

Hier ziet u de Ripple koers van de laatste 12 maanden.

Totale looptijd

Hier ziet u de Ripple koers voor de gehele looptijd.

Crypto-alternatieven: Bitcoin, Ethereum en Litecoin

Er zijn nu meer dan 4.500 cryptocurrencies. Hoewel dit klinkt als een groot bedrag, halen slechts iets minder dan 100 van hen een dagelijkse handelsomzet van 1.000 US dollar of meer. Andere populaire crypto-alternatieven voor Ripple zijn Bitcoin, Ethereum en Litecoin! U kunt hier meer te weten komen over de afzonderlijke cryptocurrencies.

Bitcoin (BTC): pionier onder de cryptocurrencies

Bitcoin, of kortweg BTC, is nu niet alleen de bekendste cryptocurrency ter wereld, maar wordt ook beschouwd als de eerste cryptocurrency ooit. De eerste digitale munt werd uitgevonden door Satoshi Nakamoto. Wie erachter zit is tot op de dag van vandaag een raadsel. Eén ding is echter duidelijk: Bitcoin heeft de financiële wereld voorgoed gerevolutioneerd.

Ethereum (ETH): cryptocurrency van de tweede generatie

Net als andere cryptocurrencies is Ethereum gebaseerd op de modernste blockchain-technologie. Ethereum zelf is geen pure cryptocurrency, maar kan worden gebruikt voor allerlei soorten blockchainprojecten. Ethereum is een gedecentraliseerd ecosysteem en wordt daarom vaak gebruikt als open protocol voor gedecentraliseerde toepassingen, zoals slimme contracten. Ethereum’s eigen cryptocurrency heet Ether – kortweg ETH.

Litecoin (LTC): snelle hashing dankzij Skrypt

Als digitale valuta kun je Litecoin gebruiken om te betalen voor diensten en goederen. De cryptocurrency is ook erg populair als investering en in de valutahandel. Het speciale kenmerk van Litecoin: het hash-algoritme Scrypt maakt een verhoogde transactiesnelheid mogelijk – terwijl de integriteit van de blockchain nog steeds gegarandeerd is!

Cryptocurrencies: Lijst

BitCoin, BitCoin Cash, Ethereum, Litecoin, Dash, Ripple, Zcash of Binarcy Coin: ze worden beschouwd als het antwoord op de traditionele betaalmiddelen. De digitalisering en decentralisering van geld maakt banken overbodig. Alleen de kopers en verkopers zijn verantwoordelijk voor de controle en veiligheid van hun digitale geld. Wilt u ook investeren in Bitcoin & Co. We hebben hier een overzicht van de meest populaire cryptocurrencies.