Koop Ethereum (ETH): Prijs, waarde en prijsgeschiedenis

Ethereum (ETH) kopen – Van cryptocurrency tot blockchain: U hebt ongetwijfeld gehoord van de wereld van de digitale munten. In het verleden koos men voor vastgoed als investering en investeerde men in vastgoedaandelen, maar vandaag zijn het Ethereum, Bitcoin, Ripple & Co. Dankzij de nieuwste blockchain-technologie worden de huidige digitale munten als veilig en efficiënt beschouwd. Wilt u ook investeren in Ethereum of zelfs in valutahandel gaan? Leer dan hier alles over de grootste concurrent van de bekende Bitcoin: Welkom in de wereld van Ethereum!

Ethereum (ETH): Feiten, cijfers & prijs

Net als andere cryptocurrencies is Ethereum gebaseerd op de modernste blockchain-technologie. Ethereum zelf is geen pure cryptocurrency, maar kan worden gebruikt voor allerlei soorten blockchainprojecten. Ethereum is een gedecentraliseerd ecosysteem en wordt daarom vaak gebruikt als open protocol voor gedecentraliseerde toepassingen, zoals slimme contracten.

Handelen in cryptocurrency is nog nooit zo makkelijk geweest! Koop vanaf 1 euro met deze apps:

Downloaden (Android + iOS): eToro

En een kleine tip, Made in Germany:

Downloaden (Android + iOS) Handelsrepubliek

Ethereum’s eigen cryptocurrency heet Ether – kortweg ETH. Net als andere digitale valuta kunt u met Ether betalen voor goederen en diensten of deze verhandelen. Ether is ook zeer populair als investering. De blockchain maakt alle transacties onvervalsbaar.

BitCoin, cryptocurrency & blockchain? Wat betekent het? Leer hier meer over BitCoin, Cryptocurrency & Block Chain!

Hier zijn alle feiten en cijfers over Ethereum:

  • Cryptocurrency: Ethereum (ETH)
  • Uitvinders: Vitalik Buterin, Gavin Wood
  • Ontwikkelaar: Ethereum Foundation
  • Publicatie: 30 juli 2015
  • Consensus Algoritmes: Proof of Work, binnenkort Proof of Stake
  • Grootte van de Blockchain: 300 GB

Intraday (dagkoers tijdens de koers)

Hier is de huidige Ethereum prijs in de loop van de dag.

Maand: 30 dagen evaluatie van NBB

Hier kunt u de Ethereum koers van de laatste 30 dagen zien.

Jaar in uitvoering: 12 maanden

Hier kun je de Ethereum prijs van de laatste 12 maanden zien.

Totale looptijd

Hier kunt u de Ethereum koers zien voor de gehele termijn.

Crypto-alternatieven: Bitcoin, Ripple en Litecoin

Er zijn nu meer dan 4.500 cryptocurrencies. Hoewel dit klinkt als een groot bedrag, halen slechts iets minder dan 100 van hen een dagelijkse handelsomzet van 1.000 US dollar of meer. Andere populaire crypto-alternatieven voor Ethereum zijn Bitcoin, Ripple en Litecoin! U kunt hier meer te weten komen over de afzonderlijke cryptocurrencies.

Bitcoin (BTC): pionier onder de cryptocurrencies

Bitcoin, of kortweg BTC, is nu niet alleen de bekendste cryptocurrency ter wereld, maar wordt ook beschouwd als de eerste cryptocurrency ooit. De eerste digitale munt werd uitgevonden door Satoshi Nakamoto. Wie erachter zit is tot op de dag van vandaag een raadsel. Eén ding is echter duidelijk: Bitcoin heeft de financiële wereld voorgoed gerevolutioneerd.

Ripple (RXP): Open-source protocol voor internationale betalingstransacties

Met de XRP-munt wordt Ripple ook beschouwd als een digitale munt, maar in vergelijking met andere cryptocurrencies is ze niet gebaseerd op de blockchain. Ripple ziet zichzelf meer als een open-source protocol voor een betalingsnetwerk. Het doel is internationale betalingen goedkoper, sneller en efficiënter te maken.

  • Ripple

Litecoin (LTC): snelle hashing dankzij Skrypt

Als digitale valuta kun je Litecoin gebruiken om te betalen voor diensten en goederen. De cryptocurrency is ook erg populair als investering en in de valutahandel. De bijzonderheid van Litecoin: het hash-algoritme Scrypt zorgt voor een hogere transactiesnelheid – terwijl de integriteit van de blockchain nog steeds gewaarborgd is!

  • Litecoin

Cryptocurrencies: Lijst

BitCoin, BitCoin Cash, Ethereum, Litecoin, Dash, Ripple, Zcash of Binarcy Coin: ze worden beschouwd als het antwoord op de traditionele betaalmiddelen. De digitalisering en decentralisering van geld maakt banken overbodig. Alleen de kopers en verkopers zijn verantwoordelijk voor de controle en veiligheid van hun digitale geld. Wilt u ook investeren in Bitcoin & Co. We hebben hier een overzicht van de meest populaire cryptocurrencies.