Sparen: Electriciteit, water, belastingen, reizen & Co. – Bouw vermogen op zonder te werken!

Besparen – In het huishouden, bij het reizen, boodschappen doen of autorijden, vliegen, verhuizen of elektriciteit besparen. Geld besparen kan makkelijker zijn dan je denkt. Met de juiste tips en checklists kunt u in elke situatie in het leven geld besparen en uw vermogen opbouwen. Wij hebben de snelste en effectiefste manieren om geld te besparen uitgezocht. Beginnend met een financiële check, via talloze manieren om te besparen in het dagelijks leven, tot eenvoudige huishoudtips.

Financiële controle

Financiële Check: Sparen – Als je geld wilt besparen, moet je niet beginnen met dingen als kleding en dergelijke. Nee, als je goed geld wilt besparen, moet je beginnen met je financiën! Wij hebben een paar tips voor u op een rijtje gezet die het u zeker gemakkelijk zullen maken om in de toekomst meer geld te besparen. Het doel bij het besparen van geld is altijd “sparen zoals de Zwaben”. Om u te helpen dit doel te bereiken, hebben wij veel verschillende tips voor u verzameld over hoe u met uw financiën moet omgaan. Zelfs als je maar 1 tip probeert te volgen, zul je veranderingen merken.

Sparen in het dagelijks leven

Geld besparen in het dagelijks leven – In de wereld van vandaag worden veel dingen steeds duurder. Daarom is het belangrijk te weten hoe je goed geld kunt besparen en waar het echt de moeite waard is. Je hoeft niet altijd een specifiek plan te maken om geld te besparen. Zelfs kleine veranderingen in het dagelijks leven, zoals het gebruik van andere gloeilampen, het gebruik van de diensten van stagiairs of andere zaken, kunnen de uitgaven sterk doen dalen.

Checklists: Bespaar op abonnementen, boodschappen, huishouden, elektriciteit & Co.

Bovendien zijn er nog veel afzonderlijke gebieden waarop gemakkelijk veel geld kan worden bespaard. Elke week, elke maand, zodat een solide financiële basis steeds dichterbij komt:

Abonnementen

Geld besparen via abonnementen is een leuke optie. Maar een abonnement nemen is niet altijd de juiste keuze. In dit artikel leest u wanneer een abonnement de moeite waard is en op welke gebieden een abonnement zinvol kan zijn. Een abonnement is een overeenkomst om voor een langere periode bepaalde diensten af te nemen tegen een gereduceerde prijs. Het gaat hierbij niet alleen om lidmaatschappen van sportscholen of de aankoop van kranten, maar ook om de aankoop van tickets, tv-aansluitingen of muziekdiensten. Abonnementen zijn bedoeld om mensen in staat te stellen op regelmatige basis tegen betaling bepaalde diensten te ontvangen.

Winkelen

Als u het woord winkelen hoort, denkt u waarschijnlijk aan geld uitgeven in plaats van geld besparen. Maar als winkelen een passie van je is en je wilt leren hoe je geld kunt besparen, moet je al onze tips zorgvuldig lezen. Tweedehands kopen, onderhandelen, verkooppunten bezoeken of boodschappenlijstjes maken zijn slechts enkele van de manieren die wij u willen voorstellen. Winkelen is een van de belangrijkste consumptiegoederen voor de mensen. Het gaat niet meer alleen om noodzakelijke aankopen zoals voedsel of kleding, maar tegenwoordig kun je ook gaan winkelen om de tijd te doden. De tips over hoe en waar u geld kunt besparen op boodschappen, zijn hieronder voor u opgenomen.

Rijden

U denkt dat er geen ander alternatief is dan uw auto thuis te laten en het openbaar vervoer te gebruiken? Verkeerde gok. Dit artikel bewijst je ongelijk en geeft 18 andere opties. Naast openbaar vervoer kunt u ook lopen, fietsen, carpoolen of brandstofprijzen vergelijken. Als u geld wilt besparen op vervoer, hoeft u niet direct gebruik te maken van het openbaar vervoer. Natuurlijk zijn ze een goedkoper alternatief voor de auto, maar hieronder hebben we een paar tips voor u verzameld over hoe u geld kunt besparen, niet alleen door de auto niet te gebruiken, maar ook op de auto zelf.

Vrije tijd

Vrije tijd is een belangrijk deel van het leven van een mens. U bent niet alleen vrij van alle verplichtingen, maar u hebt ook de mogelijkheid om het te organiseren zoals u wilt. Er is een hele reeks vrijetijdsactiviteiten die allesbehalve gemakkelijk zijn voor de portemonnee. Als u niet weet hoe u uw vrije tijd moet besteden zonder veel geld uit te geven, bekijk dan eens de volgende suggesties. U krijgt niet alleen de kans om nieuwe contacten te leggen, maar u kunt ook nieuwe ervaringen opdoen. Het hoeft dus niet altijd een dure hobby te zijn die je in je vrije tijd beoefent, er zijn ook heel wat goedkopere of zelfs gratis alternatieven.

Begroting

Geld besparen in het huishouden – overheidssubsidies, gebruik van apparaten, milieubewust wassen, of afvalscheiding. Het maakt niet uit in welk huishoudelijk gebied: u kunt overal veel geld besparen. Wij laten u zien hoe, waar en wanneer u geld kunt besparen en zo uw vermogen kunt vergroten. U kunt evenveel besparen in het dagelijkse leven, thuis, bij het winkelen of in uw vrije tijd. Uw belastingadviseur zal u ook graag helpen om belastingen te besparen.

Reizen

Het is altijd leuk om te reizen. Omdat het vrij zeldzaam is dat men elke maand op reis gaat, is een vakantie vaak een noodtoestand. En hoewel of juist omdat het een uitzondering is, geeft u vaak veel geld uit aan veel, vaak onnodige, dingen, vooral op vakantie. Daarom hebben wij hieronder een paar belangrijke tips voor u op een rijtje gezet, waarmee u niet alleen vóór uw komende vakantie, maar ook tijdens de vakantie zelf geld kunt besparen. 14 praktische ervaringen uit het dagelijks leven, vooral voor jonge gezinnen en mensen met minder budget. Het gaat tenslotte niet om het geld, maar om de mensen die je bij je hebt, de ervaringen en het avontuur, daar heb je niet veel voor nodig!

Vermogen

Elektriciteitsbesparing wordt steeds belangrijker. Vooral het energieverbruik is verantwoordelijk voor hoge kosten. Als de prijzen blijven stijgen, is het de moeite waard het grote energieverbruik eens nader te bekijken. Natuurlijk kunt u veel geld besparen door van elektriciteitsleverancier te veranderen, maar u kunt ook in uw dagelijks leven veel doen om uw elektriciteitsrekening te verlagen. Als u hoge elektriciteitskosten wilt vermijden, vindt u hier een overzicht van de belangrijkste tips! Hoe bespaar je elektriciteit en geld.

Verplaats

De volgende verhuizing staat voor de deur, of het nu de eerste keer is of dat u al een paar keer bent verhuisd, elke keer brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Er zijn een paar organisatorische basisprincipes die u zullen helpen om de verhuizing snel en gemakkelijk te organiseren. In een directe prijsvergelijking met verhuisbedrijven loont het de moeite om de verhuizing zelf te doen, wat u geld kan besparen. Hoe uw verhuizing te organiseren, onze leidraad.

Rijkdom accumulatie: Onroerend goed, aandelen, cryptocurrency … ?!

Wanneer is het zinvol om vermogen op te bouwen door strategisch intelligent te beleggen? Op 20, 30, 40 of zelfs op 50? Bestaat er een eenvoudige formule of tips voor investeringen met een goed rendement? Hoe zit het met het risico, afhankelijk van het soort investering? Hier is een diepgaande kijk op vermogensopbouw, voor beginners. Zonder eigen vermogen en met weinig eigen vermogen. Van het principe van effectief handelen (sparen), rekenvoorbeelden, beleggingsideeën en eerste tips.

De vermogensopbouw op lange termijn begint niet wanneer de activa tijdig nodig zijn. Dit betekent bijvoorbeeld kort voor pensionering of kort voor een beslissing wanneer geld “moet” worden uitgegeven. Bijvoorbeeld aan het eind van het jaar of als het om grotere investeringen gaat, ook vóór verkiezingen, bijvoorbeeld de Bondsdagverkiezingen (momenteel met donatie / stichting WEG). Maar – we willen bij het begin blijven.

  • Rijkdom accumulatie: Onroerend goed, aandelen, cryptocurrency … ?! Kapitaalopbouw met 20, 30, 40 jaar – tips