Besparen op vrije tijd: gratis evenementen, filmavonden en cadeau-ideeën – Tips

Geld besparen in je vrije tijd – Naar de bioscoop gaan met je vrienden, een boek lezen, je eigen cadeaus maken, evenementen bijwonen of buitensporten. Geld besparen in je vrije tijd is makkelijker dan je denkt. Of het nu gaat om thuis trainen in plaats van in de sportschool, of vrienden uitnodigen bij jou thuis in plaats van in een duur restaurant, de goedkope vrijetijdsopties zijn eindeloos. U kunt net zo gemakkelijk geld besparen in uw dagelijks leven, thuis, tijdens het winkelen of in uw vrije tijd. Uw belastingadviseur zal u ook graag helpen om te besparen op uw belastingen. Klik hier om terug te keren naar het overzicht: Besparen.

Evenementen, film, boeken & co. – Geld besparen in je vrije tijd

Vrije tijd is een belangrijk deel van het leven van een mens. U bent niet alleen vrij van alle verplichtingen, maar u hebt ook de mogelijkheid om het te organiseren zoals u wilt. Er is een hele reeks vrijetijdsactiviteiten die allesbehalve gemakkelijk zijn voor de portemonnee. Als u niet weet hoe u uw vrije tijd moet besteden zonder veel geld uit te geven, bekijk dan eens de volgende suggesties. U krijgt niet alleen de kans om nieuwe contacten te leggen, maar u kunt ook nieuwe ervaringen opdoen. Het hoeft dus niet altijd een dure hobby te zijn die je in je vrije tijd beoefent, er zijn ook heel wat goedkopere of zelfs gratis alternatieven.

Vrije tijd, elektriciteit, verhuizing, belastingen, & Co. meer tips?

 • Alle tips: Save
 • Vermogensopbouw
 • Beheer van activa

Organiseer je vrije tijd goedkoop – Hoe bespaar je veel geld

Iedereen heeft wat vrije tijd nodig, rijk of arm. Omdat veel mensen ervan uitgaan dat je alleen een leuke vrije dag kunt hebben als je geld uitgeeft, hebben wij activiteiten voor je uitgezocht die het tegendeel bewijzen. In dit artikel lees je over 10 vrijetijdsactiviteiten waarvoor je niet diep in de buidel hoeft te tasten.

Bezoek gratis evenementen in uw buurt

Workshops, concerten of culturele evenementen in het algemeen kosten vaak geen toegangsprijs. Ze zijn niet alleen overal, maar ook een prima alternatief voor een restaurant of bioscoop. Als u niet weet welke evenementen er zijn, kunt u ze vinden op veel affiches, op internet of op flyers. Als u zich wilt amuseren maar geen entree wilt betalen, zijn de gratis evenementen in de omgeving een echte aanrader.

 • Workshops
 • Concerten
 • Sommige musea
 • Culturele evenementen
 • Te vinden op: Affiches, flyers of op internet

Nodig vrienden bij u thuis uit

Je hoeft niet altijd uit te gaan om plezier te hebben. Als u iets wilt vieren met vrienden of lekker wilt eten, is het het overwegen waard om deze activiteiten thuis in uw eigen woonkamer of keuken te doen. Als u uw vrienden bij u thuis uitnodigt, is er een hele reeks activiteiten die u kunt doen. U kunt niet alleen samen een film kijken, maar ook samen iets koken, samen gezelschapsspelletjes spelen of een klein feestje bouwen. Tijd thuis doorbrengen met je vrienden geeft je niet alleen eindeloze mogelijkheden om samen activiteiten te ondernemen, het bespaart je ook geld als je geen klein fortuin uitgeeft in een restaurant of op een feestje.

 • Samen koken met vrienden in plaats van uit eten te gaan in een restaurant
 • Feest thuis in plaats van in een te dure club
 • Spelletjesavonden met familie en vrienden

Filmavondjes thuis in plaats van bioscoopbezoek

In deze tijd van streamingdiensten heb je de mogelijkheid om thuis met vrienden of alleen naar een breed scala aan films en series te kijken. Niet alleen bespaart u veel geld door films thuis te bekijken in plaats van in de bioscoop, maar u kunt ook kiezen uit talloze aanbiedingen.

Streamingdiensten gebruiken

Naast de mogelijkheid om te kiezen tussen films en series, beschikt u ook over een grote selectie van eigen producties van de streamingdiensten, toegang tot de nieuwste producties en nog veel meer. Wie dus een avondje met vrienden en een goede film wil doorbrengen, moet zich afvragen of hij liever thuis voor de TV of de notebook zit.

Alternatieven voor lichaamsbeweging in de sportschool

Iedereen weet dat lichaamsbeweging goed is voor de gezondheid, maar je hoeft er niet altijd voor naar de sportschool in de buurt. Als u lid bent van een sportschool, betaalt u vaak veel geld voor iets wat u zou kunnen besparen. Een lidmaatschap van een fitnessclub is een goede zaak, maar het loont alleen als u regelmatig gaat.

Sportief zijn, thuis of in de frisse lucht

Maar als u niet altijd de tijd of de zin hebt om naar de sportschool te rijden of te lopen en dan weer naar huis te gaan, hebt u nog genoeg alternatieven tot uw beschikking. Je kunt niet alleen buiten sportief zijn tijdens het joggen of andere activiteiten, maar ook thuis. Er is nu een heel scala aan verschillende fitnessprogramma’s, maar ook individuele oefeningen die u thuis kunt doen. Dus als je wilt sporten, hoef je niet altijd een duur lidmaatschap bij de sportschool te nemen.

Samengevat, dan:

 • Thuis niet waargenomen
 • Buiten in de frisse lucht
 • Geen te duur lidmaatschap
 • Uw eigen lichaam als trainingsgewicht
 • Veel sportvelden op openbare plaatsen

Geld besparen in het dagelijks leven – 8 bespaartips – Video

Vrije hobby’s voor de vrije tijd

Je hoeft je vrije tijd niet altijd in een dure club door te brengen, er zijn genoeg gratis alternatieven. Als u van lichaamsbeweging houdt, kunt u bijvoorbeeld gaan wandelen, wandelen of fietsen. Maar als u liever thuis blijft en productiever bent, kunt u hobby’s proberen zoals lezen, naaien, haken of breien. Er zijn eindeloos veel manieren om de tijd goedkoop door te brengen. Deze vrijetijdsactiviteiten zijn niet alleen leuk, ze zijn ook gemakkelijk voor de portemonnee.

 • Wandelen
 • Walking
 • Fietsen
 • Lees
 • Naaien, Haken, Breien

Vrijwilligerswerk – De vrijetijdsbesteding voor een goed doel

Vrijwilligerswerk is niet alleen gratis, maar heeft ook een goed doel. Wie gemeenschapswerk doet, kan niet alleen nieuwe contacten leggen, maar ook iets voor zichzelf als mens doen. Vrijwilligerswerk is niet alleen een bevredigend onderdeel van het leven van veel mensen, maar helpt hen ook om zich als mens te ontwikkelen.

Gevarieerde en gelaagde gebieden

Vrijwilligerswerk omvat niet alleen werk bij de vrijwillige brandweer, maar als u geïnteresseerd bent in politiek kunt u ook werken als verkiezingsmedewerker. Bovendien is er naast het werk in het dierenasiel ook hulp bij een telefonische en internetadviesdienst. Het vrijwilligerswerk is zeer complex en gevarieerd en kan worden aanbevolen aan iedereen die veel vrije tijd heeft en in die vrije tijd iets goeds wil doen voor zichzelf en de mensen en dieren om hem heen.

Maak je eigen cadeaus en bespaar geld

Met Kerstmis, op verjaardagen of gewoon als een klein geschenk – geschenken zijn een integraal deel van onze cultuur geworden. Dit maakt de zoektocht naar het perfecte geschenk des te moeilijker. Mensen denken vaak dat het steeds duurder moet zijn om te laten zien hoeveel de persoon die het cadeau krijgt waard is voor hen. Maar niet alles wat duur is, is automatisch beter. Vaak is het al genoeg om te gaan zitten en iets voor je geliefde te maken. Niet alleen zijn er geen grenzen aan je creativiteit als je handwerkt, je hebt ook de mogelijkheid om iets heel individueels te maken dat uit het hart komt.

Individualiteit met hoge waarde

Met kinderen is het heel normaal om voor dergelijke gelegenheden je eigen geld te verdienen, alleen omdat je ouder bent en misschien je eigen geld verdient, betekent niet dat je het altijd moet uitgeven. Zelfgemaakte cadeaus worden bijzonder gewaardeerd door familieleden en goede vrienden, omdat het laat zien dat je er meer aandacht aan hebt besteed. Als je geen ideeën hebt over wat je zelf kunt maken, kun je die op internet vinden. Daar vindt u een hele reeks ideeën en inspiraties. Als u uw eigen cadeaus maakt, creëert u niet alleen iets heel individueels en waardevols, maar bespaart u ook geld.

 • Er zijn geen grenzen aan creativiteit
 • Hoge individualiteit
 • Groot belang
 • Goedkoper dan te dure materiële producten

Hier hebben we een video voor u met wat inspiratie voor uw volgende geschenken:

Boeken lezen – De goedkope hobby met grote toegevoegde waarde

Wie een goedkope hobby zoekt, doet er goed aan boeken te lezen. Boeken hebben niet alleen een grote toegevoegde waarde, maar u doet onderweg ook nieuwe kennis op. U hoeft niet altijd nieuwe boeken te kopen, de plaatselijke bibliotheek biedt ook de mogelijkheid om boeken te lenen of een tweedehands boek te kopen. Wie echter een van de nieuwste boeken wil, zal meer geld moeten uitgeven, maar boeken zijn iets voor de eeuwigheid en kunnen dus worden beschouwd als een soort investering.

Films en boeken lenen in plaats van kopen

Je hoeft niet altijd boeken of films te kopen om er iets uit te halen. Als u zin hebt in een film of een boek, maar het niet direct wilt kopen, kunt u het ook lenen. Na het lenen hebt u nog steeds de mogelijkheid om deze producten zelf te kopen.

Het voordeel van bibliotheken en videotheken

Niet alleen kunt u boeken en films lenen bij uw plaatselijke bibliotheek of videotheek, u hebt ook vaak de mogelijkheid om deze dingen te lenen van vrienden of kennissen. Het lenen van boeken en films is dus een kosteneffectief alternatief voor het kopen ervan. Hoewel u meestal een geldige bibliotheekkaart moet hebben waarmee u boeken en films kunt lenen, kost dit meestal niet veel geld.

 • DVD’s huren bij videotheken
 • Bibliotheken bieden niet alleen boeken maar ook veel films
 • Je hebt een ID-kaart nodig om de bibliotheek te gebruiken
 • De ID-kaart kost meestal niet veel geld

Door de week naar de bioscoop gaan in plaats van in het weekend

Als u niet zonder de nieuwste films kunt en u echt naar de bioscoop wilt, is het raadzaam om dat door de week te doen. Wie regelmatig naar de bioscoop gaat, weet dat er bepaalde bioscoopdagen zijn. Deze zijn meestal doordeweeks en stellen u in staat de film die u wilt voor een lagere prijs te bekijken. Dit komt doordat de meeste mensen liever in het weekend naar de bioscoop gaan, wanneer toch al de meeste inkomsten worden gemaakt. De bioscopen willen de mensen dus aanmoedigen om tijdens de week films te gaan kijken door lage prijzen aan te bieden voor films en eten.

 • Gebruik van bepaalde bioscoopdagen
 • Bioscoopdagen zijn meestal doordeweeks vanwege het lagere aantal bezoekers
 • Gebruik specifieke tijden om naar de bioscoop te gaan
 • Voorstellingen zijn overdag meestal goedkoper dan ’s avonds

Sparen: Adviseur en financiële controle

In de eerste plaats is het belangrijk om een stabiele basis te hebben. U moet steeds de regelmatige en eenmalige uitgaven in het oog houden. In onze gids vindt u waardevolle tips en trucs om stap voor stap een solide financiële basis te leggen.

Checklists: Bespaar op abonnementen, boodschappen, huishouden, elektriciteit & Co.

Bovendien zijn er nog veel afzonderlijke gebieden waarop gemakkelijk veel geld kan worden bespaard. Elke week, elke maand, zodat een solide financiële basis steeds dichterbij komt:

 • Abonnementen opslaan
 • Besparen
 • Rijden redden
 • Bespaar vrije tijd
 • Budget besparen
 • Bespaar Reizen
 • Elektriciteit besparen
 • Opslaan

Investeer: Investeringen

Met stabiele financiële middelen is het dan de moeite waard om vooral over de eerste kapitaalinvesteringen na te denken, zodat uw geld – passief – voor u werkt.

 • Beheer van activa

Rijkdom accumulatie: Onroerend goed, aandelen, cryptocurrency … ?!

Wanneer is het zinvol om vermogen op te bouwen door strategisch intelligent te beleggen? Op 20, 30, 40 of zelfs op 50? Bestaat er een eenvoudige formule of tips voor investeringen met een goed rendement? Hoe zit het met het risico, afhankelijk van het soort investering? Hier is een diepgaande kijk op vermogensopbouw, voor beginners. Zonder eigen vermogen en met weinig eigen vermogen. Van het principe van effectief handelen (sparen), rekenvoorbeelden, beleggingsideeën en eerste tips.

De vermogensopbouw op lange termijn begint niet wanneer de activa tijdig nodig zijn. Dit betekent bijvoorbeeld kort voor pensionering of kort voor een beslissing wanneer geld “moet” worden uitgegeven. Bijvoorbeeld aan het eind van het jaar of als het om grotere investeringen gaat, ook vóór verkiezingen, bijvoorbeeld de Bondsdagverkiezingen (momenteel met donatie / stichting WEG). Maar – we willen bij het begin blijven.

 • Rijkdom accumulatie: Onroerend goed, aandelen, cryptocurrency … ?! Kapitaalopbouw met 20, 30, 40 jaar – tips

Sparen: Electriciteit, water, belastingen, reizen & Co. – Bouw vermogen op zonder te werken!

Of het nu gaat om elektriciteit, water, belastingen, reizen of verhuizen, vrije tijd, het dagelijks leven of winkelen: u kunt altijd geld besparen! Hier kunt u zien hoe u uw vermogen kunt verhogen door gericht te sparen:

 • Alle tips: Save