Abonnement: Verzekering, vergelijking, mobiele telefoon & proefabonnement – Hoe goed te besparen
Neem een abonnement – Geld besparen via abonnementen is een leuke optie. Maar een abonnement nemen is niet altijd de juiste keuze. In dit artikel leest u wanneer een abonnement de moeite waard is en op welke gebieden een abonnement nuttig kan zijn. U kunt net zo gemakkelijk geld besparen in het dagelijks leven, thuis, tijdens het rijden of in uw vrije tijd. Uw belastingadviseur zal u ook graag helpen om te besparen op uw belastingen. Klik hier om terug te keren naar het overzicht:
Besparen via abonnementen – Wanneer is het zinvol?
Een abonnement is een afname van bepaalde diensten die voor een langere periode en dus tegen een lagere prijs worden overeengekomen. Het gaat hierbij niet alleen om lidmaatschappen van sportscholen of de aankoop van kranten, maar ook om de aankoop van tickets, tv-aansluitingen of muziekdiensten. Abonnementen zijn bedoeld om mensen in staat te stellen op regelmatige basis tegen betaling bepaalde diensten te ontvangen.
Abonnement,
- Alle tips:
Save Vermogensopbouw - Beheer van activa
Alleen voor regelmatig gebruik van een dienst
Als u zich op een bepaalde dienst wilt abonneren, moet u er zeker van zijn dat u er regelmatig gebruik van zult maken. Als achteraf blijkt dat het abonnement toch niet zo regelmatig wordt gebruikt, kunt u zich onnodige kosten besparen door het op te zeggen. Als u echter regelmatig van een dienst gebruik maakt, kan een abonnement u veel geld besparen. Het voordeel van een abonnement is dat u een dienst tegen goedkopere voorwaarden ontvangt als u ermee instemt deze voor een langere periode af te nemen.
- Voortdurende aankoop van een specifieke dienst
- Concessie wegens vaste inschrijving
- Alleen de moeite waard als je een dienst echt regelmatig gebruikt
Het proefabonnement – Test verschillende abonnementen
Voor wie nog niet zeker weet of een abonnement de moeite waard is, is een proefabonnement een goed alternatief. Hier krijgt u alle voordelen van een normaal abonnement, maar in tegenstelling tot een echt abonnement, is het gratis. Dit biedt de consument de gelegenheid na te gaan of een bepaalde dienst de moeite waard is om zich op regelmatige basis op te abonneren.
- Om te testen of een bepaald abonnement de moeite waard is
- Gratis
Vergelijk mobiele telefoon contracten
Aanbieders van mobiele telefonie lokken klanten vaak met zogenaamd ongelooflijke aanbiedingen. Het is echter niet ongewoon te ontdekken dat de aanbiedingen, die op het eerste gezicht ongeloofwaardig lijken, verborgen kosten bevatten. Om deze valkuil te vermijden, moet u de verschillende providers en hun aanbiedingen vergelijken voordat u een nieuw mobiel telefooncontract afsluit.
Beëindiging van het contract – Overweeg beëindiging indien ontevreden
Vaak realiseer je je achteraf dat je te veel betaalt voor een contract, maar dat je misschien niet alle functies van het contract gebruikt of zelfs nodig hebt. In dit geval is het belangrijk contact op te nemen met uw mobiele telefoonaanbieder en naar een oplossing te zoeken. Als u helemaal niet tevreden bent met uw contract of als de provider u niet tegemoet komt met de voorwaarden, is het raadzaam om het contract zo snel mogelijk op te zeggen. Indien het contract niet tijdig wordt opgezegd en ingediend, kan het contract automatisch worden verlengd.
Andere aanbieders en aanbiedingen – Informeren, vergelijken en overstappen
Het is het beste om informatie in te winnen over andere aanbieders en hun aanbiedingen alvorens het contract te beëindigen. Indien het geval zich voordoet dat u op zoek bent naar een nieuwe aanbieder, is het raadzaam u uitvoerig te informeren over het contract. Dit minimaliseert de kans dat u er achteraf achter komt dat u te veel betaalt voor iets.
Gebruik WLAN om geld te besparen
Bovendien kunt u niet alleen geld besparen door goedkopere contracten voor mobiele telefonie, maar ook door de WLAN-verbinding op een mobiele telefoon. Als u grotere hoeveelheden gegevens wilt downloaden, is het zinvol om het WLAN te gebruiken in plaats van het beschikbare datavolume van de mobiele telefoonaanbieder.
Geld besparen in het dagelijks leven – 8 bespaartips – Video
Maandelijks ticket voor bus en trein – bespaar geld bij het gebruik van het openbaar vervoer
Als u met het openbaar vervoer reist, moet u nooit zonder kaartje reizen. Natuurlijk is het duur om voor elke reis een kaartje uit een automaat te kopen, maar als u zonder kaartje reist en wordt betrapt, kunt u een boete verwachten. Om de boete en de dure losse kaartjes te vermijden, kunt u misschien beter een maandkaartje overwegen. Dit ticket is vooral de moeite waard als u regelmatig het openbaar vervoer gebruikt.
Het studentenkaartje
Als student aan een openbare universiteit krijg je automatisch een ticket voor het openbaar vervoer wanneer je je semestergeld betaalt. Dit is geen apart ticket, maar de studentenkaart. Dit geldt niet alleen als ID-kaart, maar ook als kaartje voor bus en trein.
Het werkbriefje
Voor stagiairs en werknemers is er ook een speciaal ticket, net als voor studenten. Dit zogenaamde werkbewijs kan worden aangevraagd bij de plaatselijke vervoersmaatschappij en goedgekeurd door de werkgever. Aangezien dit vervoerbewijs niet automatisch is inbegrepen bij de betaling van een bepaalde pas of bijdrage, zoals het geval is voor studenten, moet u van tevoren nagaan of het de moeite waard is een werkbewijs aan te vragen. Anders is het nog steeds mogelijk om een maandkaart voor het openbaar vervoer aan te vragen.
Onbeperkt gebruik van het ticket
Het maandabonnement heeft dus niet alleen het voordeel dat het op lange termijn goedkoper is, maar ook dat u zo vaak als u wilt van het openbaar vervoer gebruik kunt maken.
Jaarabonnementen voor regelmatig gebruikte lidmaatschappen – goedkoper op lange termijn
Wie in zijn vrije tijd regelmatig gebruik maakt van bepaalde diensten, zoals de sportschool of een krant, heeft baat bij een jaarabonnement. Jaarabonnementen worden vaak genomen omdat mensen denken dat ze goedkoper zijn. Dit is ook het geval, maar alleen als u deze abonnementen echt regelmatig gebruikt. Aangezien u maandelijks betaalt voor een bepaalde dienst, moet u er ook zeker van zijn dat u dit lidmaatschap echt nodig hebt en gebruikt.
- Fitness studio
- Kranten
- TV-aansluitingen
- Mobiele telefoon contract
Overweeg het abonnement op te zeggen
Als u in het begin helemaal gemotiveerd bent om naar de sportschool te gaan, maar na korte tijd uw interesse verliest, moet u overwegen uw lidmaatschap zo snel mogelijk op te zeggen. Dit geldt ook voor andere abonnementen zoals kranten. Als u een bepaalde krant graag leest, maar na een tijdje merkt dat u niet genoeg tijd hebt om ze te lezen, moet u erover nadenken om uw abonnement op te zeggen. Op die manier blijft u niet betalen voor iets dat niet zo regelmatig wordt gebruikt en vermijdt u een eventuele verlenging van het lidmaatschap.
- Als het onregelmatig wordt gebruikt, moet u het zeker annuleren
- Mogelijke uitbreiding kan worden omzeild
Gebruik klantenkaarten
Als u gaat winkelen, wordt u aan de kassa vaak gevraagd of u een klantenkaart hebt. Deze vraag wordt door veel klanten als vervelend ervaren, maar getrouwheidskaarten hebben enkele voordelen.
Voordelen van getrouwheidskaarten
Loyaliteitspunten kunnen bijvoorbeeld worden verzameld door de aankoop van producten. Dit geeft u de mogelijkheid om punten te verzamelen, die vervolgens kunnen worden gebruikt om beperkte beloningen te kopen. Dit heeft niet alleen het voordeel dat klanten bepaalde producten kunnen kopen, maar ook dat klanten regelmatiger langskomen. Bovendien krijgt u als houder van een klantenkaart de kans om op de hoogte te blijven van exclusieve aanbiedingen. Vaak zitten er echte schatten verborgen in deze exclusieve aanbiedingen. Een ander voordeel van een klantenkaart is dat u op lange termijn veel geld kunt besparen. Met de klantenkaart krijgt u namelijk vaak korting wanneer u producten koopt. Dus als u geld wilt besparen op uw boodschappen, kunt u een klantenkaart overwegen.
- Verzamel loyaliteitspunten en ontvang beperkte beloningen
- Gebruik van exclusieve aanbiedingen
- Kortingen ontvangen via een klantenkaart
Verzekeringen vergelijken
Mensen die een verzekering afsluiten, raken die meestal voor lange tijd niet meer aan. Dat is begrijpelijk, want een verzekering is eigenlijk alleen belangrijk als er iets gebeurt. Of het nu gaat om een autoverzekering, een levensverzekering of een reisverzekering, al deze zaken zijn alleen nodig voor het ergste geval. Als u echter uw administratie bekijkt, zou u kunnen merken dat u te veel betaalt voor iets dat zelden wordt gebruikt. Er zijn verschillende tips die u in gedachten moet houden.
Welke verzekeringen zijn echt nodig?
Ten eerste moet u duidelijk maken welke verzekeringen u echt nodig hebt. Er zijn een heleboel verzekeringen die niet nodig zijn. Dit omvat bijvoorbeeld mobiele telefoonverzekering. Deze sluiten vaak veel schade uit en zijn toch vrij duur.
Jaarlijks verzekeringspremies betalen
Bovendien moet men erover nadenken om de verzekeringspremies jaarlijks te betalen. In dit geval betaalt u de verzekering altijd vooraf aan het begin van het jaar in plaats van maandelijks in termijnen. U moet er ook rekening mee houden dat verzekeringsmaatschappijen hun premies vaak verhogen, en daarom moet u de te betalen premies iets hoger inschatten. Dit heeft niet alleen het voordeel dat u de verzekeringspremies in één keer betaalt en de rest van het jaar niets meer hoeft te betalen, maar ook dat u automatisch uw financiën budgetteert.
Informeer naar de reikwijdte van uw verzekering
Bovendien moet men zich informeren over de reikwijdte van de verzekering. Dit betekent dat sommige verzekeringen alle kosten dekken, terwijl andere verzekeringen alleen onder bepaalde voorwaarden kosten dekken.
Ga zelf uit van de kosten en vergelijk verzekeringen
Een andere tip is om te overwegen kleine schades zelf te betalen. De reden hiervoor is dat, hoewel de kosten door de verzekering worden gedekt, de verzekeringspremies als gevolg daarvan stijgen. Net als bij andere contracten moet u ook de verschillende verzekeringsaanbieders vergelijken en zo nodig van aanbieder veranderen.
- De kosten van kleine schade moet u zelf dragen
- De verzekering betaalt, maar dit kan de verzekeringspremies verhogen
- Vergelijk de verschillende aanbieders en hun voorwaarden
- Annuleer uw huidige verzekering indien nodig en verander van aanbieder
Sparen: Adviseur en financiële controle
In de eerste plaats is het belangrijk om een stabiele basis te hebben. U moet steeds de regelmatige en eenmalige uitgaven in het oog houden. In onze gids vindt u waardevolle tips en trucs om stap voor stap een solide financiële basis te leggen.
- Spaarwijzer: Financiële controle
- Sparen in het dagelijks leven (basis)
Checklists: Bespaar op abonnementen, boodschappen, huishouden, elektriciteit & Co.
Bovendien zijn er nog veel afzonderlijke gebieden waarop gemakkelijk veel geld kan worden bespaard. Elke week, elke maand, zodat een solide financiële basis steeds dichterbij komt:
Abonnementen opslaan - Besparen
- Rijden redden
- Bespaar vrije tijd
- Budget besparen
- Bespaar Reizen
Elektriciteit besparen - Opslaan
Investeer: Investeringen
Met stabiele financiële middelen is het dan de moeite waard om vooral over de eerste kapitaalinvesteringen na te denken, zodat uw geld – passief – voor u werkt.
Rijkdom accumulatie: Onroerend goed, aandelen, cryptocurrency … ?!
Wanneer is het zinvol om vermogen op te bouwen door strategisch intelligent te beleggen? Op 20, 30, 40 of zelfs op 50? Bestaat er een eenvoudige formule of tips voor investeringen met een goed rendement? Hoe zit het met het risico, afhankelijk van het soort investering? Hier is een diepgaande blik op vermogensopbouw, voor beginners. Zonder eigen vermogen en met weinig eigen vermogen. Van het principe van effectief handelen (sparen), rekenvoorbeelden, beleggingsideeën en eerste tips.
De vermogensopbouw op lange termijn begint niet wanneer de activa tijdig nodig zijn. Dit betekent bijvoorbeeld kort voor pensionering of kort voor een beslissing wanneer geld “moet” worden uitgegeven. Bijvoorbeeld aan het eind van het jaar of als het om grotere investeringen gaat, ook vóór verkiezingen, bijvoorbeeld de Bondsdagverkiezingen (momenteel met donatie / stichting WEG). Maar – we willen bij het begin blijven.
Rijkdom accumulatie: Onroerend goed, aandelen, cryptocurrency … ?! Kapitaalopbouw met 20, 30, 40 jaar – tips
Sparen: Electriciteit, water, belastingen, reizen & Co. – Bouw vermogen op zonder te werken!
Of het nu gaat om elektriciteit, water, belastingen, reizen of verhuizen, vrije tijd, het dagelijks leven of winkelen: u kunt altijd geld besparen! Hier kunt u zien hoe u uw vermogen kunt verhogen door gericht te sparen:
- Alle tips:
Save