Appartement en huis te koop Darmstadt: Gids, Vastgoed, Onroerend goed

Onroerend goed verkopen Darmstadt – U wilt een appartement, een meergezinswoning of een stuk grond verkopen in het chique Darmstadt? Onze gids vertelt u alles wat u moet weten voor een succesvolle verkoop van onroerend goed. Onroerend goed particulier of via makelaar verkopen, tips over taxatie, belastingen & co – Welkom in Darmstadt! Terug naar: Onroerend goed verkopen.

Flat en huis verkopen in Darmstadt

Darmstadt is het noordelijke eindpunt van de Bergstrasse in het zuiden van Hessen. Dit is een van de regio’s in Duitsland waar de lente bijzonder vroeg komt. Daarnaast is er de wijnbouw en de ligging aan de voet van het Odenwald. Dus de lokale recreatie is goed verzorgd. Kunstliefhebbers komen in Darmstadt aan hun trekken, en voor vrienden van verfijnde cultuur is er zelfs een staatstheater met een gevarieerd opera- en theaterprogramma – nogal ongebruikelijk voor een stad van deze omvang.

Verspil geen tijd, begin er meteen aan! Leer alle stappen hier.

Hier is de kaart van Darmstadt:

In het zuiden van Hessen: Populaire woonwijk

Darmstadt ligt in het zuiden van Hessen, in de buurt van Wiesbaden, Frankfurt am Main, Mannheim en Mainz.

Hier is de mesolage van Darmstadt:

Verkopen van onroerend goed in Darmstadt: Procedure

Het goede aanbod van hooggekwalificeerde banen in combinatie met het zeer gevarieerde vrijetijdsaanbod maakt Darmstadt tot een zeer aantrekkelijke plaats om te wonen. U kunt dus rekenen op een snelle verkoop van uw eigendom in Darmstadt.

Hier wordt de verkoop van onroerend goed in drie fasen samengevat:

Voorbereiding: Huis en flat klaarmaken voor verkoop

Als u uw flat of huis wilt verkopen, is een goede planning het halve werk. Als u niet onderhands wilt verkopen, is een kort bezoek aan het makelaarskantoor aan te bevelen. Een ervaren makelaar zal u niet alleen adviseren op het gebied van financiën en belastingen, maar u ook begeleiden tijdens het gehele verkoopproces. De taxatie van het onroerend goed en de voorbereiding van het exposé maken eveneens deel uit van de voorbereidingsfase.

De voorbereidingsfase samengevat:

 1. Timing
 2. Afspraak makelaar
 3. Documenten
 4. Vastgoed klaarmaken
 5. Bied prijs
 6. Exposé

Verkoopfase: het pand op de markt brengen en kopers vinden

Nu gaat het erom uw eigendom bij de koper te krijgen. Als u de voorkeur geeft aan een meer discrete verkoop, kunt u uw eigendom ook buiten de markt verkopen.

Hier is een overzicht:

 1. Marketingstrategie
 2. Neem verzoeken aan
 3. Contact met belanghebbende partijen
 4. Kredietcontrole
 5. Data bekijken
 6. Verkoop praatje

Afhandeling van de verkoop: koopovereenkomst, bijkomende kosten, betaling & Co.

Is de koper gevonden? Heel goed. Nu is het tijd om het koopcontract op te stellen. De nieuwe eigenaar moet worden ingeschreven in het kadaster en een afspraak maken met de notaris. Tenslotte moeten alle bijkomende verkoopkosten worden betaald en is de verkoop voltooid.

Dit is hoe het verkoopproces verloopt:

 1. Koopovereenkomst
 2. Notaris afspraak
 3. Inschrijving in het kadaster en aankoopprijs
 4. Overdracht
 5. Facturen voor notaris en makelaar
 6. Belasting betalen

Maak een exposé: Belangrijke documenten – checklist

Veel verkopers onderschatten het belang van het exposé. Maar een professionele ontmaskering is belangrijk. Slechte foto’s, onjuiste cijfers en ontbrekende documenten kunnen menig koper afschrikken. Het energiecertificaat, de beschrijving van het gebouw en de berekening van de woonoppervlakte moeten ook in het exposé worden opgenomen.

De belangrijkste documenten voor het onroerend goed exposé – checklist:

 1. Jaar van vervaardiging
 2. Grootte van het perceel
 3. Berekening leefruimte
 4. Plattegrond
 5. Beschrijving van het gebouw
 6. Energiewaarden en energiecertificaat
 7. Foto’s van binnen en buiten
 8. Omringende infrastructuur
 9. Extra’s (vloerverwarming, balkon, zwembad, carport, etc.)

Darmstadt: Onroerend goed in Hessen

Kopen, huren en verkopen van onroerend goed in Darmstadt – De Hessische stad is populair bij investeerders en ondernemers, maar ook bij gezinnen, studenten en jonge professionals. Hier vindt u het grote overzicht, over het onderwerp kopen, verkopen, huren, kapitaalinvesteringen en alles wat u verder nog over de vastgoedmarkt van Darmstadt moet weten.