EToro App Tips: Copy traders – geld investeren als professionals?! Uitleg + Gids

eToro App: Copy Trader – Trading Beginners hebben een groot probleem, ze zijn niet bekend met de handel in financiële producten. Of het nu gaat om aandelen, valuta, cryptocurrencies, indexfondsen, ETF of hefboomwerking. Zoals ik al heb beschreven in de grote gids voor eToro App, ligt het “grote voordeel” van eToro in “social trading”, of liever in een exacte functie daarvan, het “kopiëren van handelsprofielen”. Dit betekent dat u als beginner en beginneling (maar ook als professional) passief en actief kunt deelnemen aan de beurs! Eenmaal gekopieerd, worden alle financiële producten 1:1 verhandeld: Aandelen, cryptocurrencies, ETF’s en indexfondsen. Wat dit betekent, leer je in dit artikel!

Hoe leer ik te handelen? Methoden

Vroeger was dat min of meer de enige manier:

Trial and Error.

Trial and error betekent dat u actief deelneemt aan de handel en dus leert, meestal door de fouten die u maakt, d.w.z. verliezen. Tegenwoordig kun je handelaren “gewoon kopiëren”. Laten we eens kijken naar de functie van “social trading” en de 2 manieren of methoden waarmee u uw handelskennis kunt verbeteren (naast Youtube video’s, boeken, etc.), direct in de app.

Eerst de “klassieke methode” van vallen en opstaan.

Geen beleggingsadvies of koopaanbeveling!

Alle hier gegeven informatie vormt geen beleggingsadvies of koopaanbeveling. Alle uitspraken zijn mijn algemeen gepubliceerde mening. Ik heb de informatie verkregen uit mijn ervaring als particuliere belegger. Dit ervaringsverslag kan en is niet bedoeld ter vervanging van persoonlijk beleggingsadvies van professionals.

Trial and error: leren van fouten

De klassieke manier – De klassieke manier is “leren door te doen”! Je hoort over methoden, strategieën, je leest erover, je probeert ze zelf uit. Daarbij verlies je meestal veel geld. Maar dat is niet erg, want (!) je gebruikt alleen het geld dat je over hebt om te handelen. Een van de belangrijkste regels!

Investeer alleen geld dat je “over” hebt.

Dit is de enige manier om rustig te blijven, zelfs als de prijzen in het rood gaan.

Maar u kunt ook “profielen kopiëren”, handelaren observeren en uw eigen conclusies trekken voor uw handelsstrategieën. Passief zal uw vermogen toenemen als het goed gekozen is.

Nu, voordat we “de handel vieren”, hier een blik op een dag vol rode cijfers! Verliezen, risico, “speelgeld”, wees u bewust van al deze factoren als u wilt handelen. In de ochtend kan het er zo uitzien.

Trading app in de browser (prijsverliezen):

Als je het aankan, gaan we verder!

Handelaarsexemplaar: Moderne investeringen

De moderne methode – Modern betekent in dit opzicht het kopiëren van de beleggingsportefeuille van een succesvolle handelaar. Dit is precies het voordeel van eToro. Via deze “kopieerfunctie” in social trading kunt u eenvoudigweg de beleggingsportefeuilles van andere handelaren kopiëren.

Na het kopiëren activeert de app vervolgens alle acties precies zoals de handelaar dat doet. Bijgevolg worden alle financiële producten gelijktijdig gekocht en verkocht. Daardoor groeit uw vermogen en wordt het opnieuw geïnvesteerd, volledig automatisch. Het grote voordeel is dat uw portefeuille handelt op basis van de acties van een ervaren handelaar. Dit vermindert het risico.

Social Trading: Beleggingsportefeuille en handelaren kopiëren

Social trading is dus onder andere een verdere stap naar het minimaliseren van risico’s. Waarom? U beheert uw portefeuille niet zelf en moet elke dag het nieuws, de financiële gegevens en andere aandelenwaarden controleren.

Je geeft je geld niet weg. U kopieert gewoon de portefeuille en alle acties van de handelaar. In de eToro app kun je alle bewegingen en transacties van dichtbij bekijken. Zo kun je naast je eigen leren nog meer praktische kennis opbouwen. Gewoon door dagelijks na te gaan welke bewegingen door de ervaren handelaren in gang worden gezet.

Voordat ik inga op de afzonderlijke functies, hier mijn ervaringen.

Mijn ervaring: De eerste 3 maanden

Ik verveelde me met Kerstmis en dit is precies waar ik eToro voor het eerst probeerde.

Wat ik erg leuk vond was de extreem snelle registratie. Andere trading apps duren vaak dagen, banken zelfs weken. Hier was het hele registratieproces na 10 minuten voorbij en was alles na 30 minuten geverifieerd. Zodoende kon ik op kerstavond beginnen en mijn eerste profielen kopiëren.

24/7 handelservaring opdoen in plaats van banken in te huren

In mijn ervaring is het een prettig gevoel als je voor het eerst op een ervaren persoon kunt vertrouwen. PS: Ja, er zijn klassieke banken die de handel voor je overnemen, maar hier heb je geen real-time inzichten, je krijgt “slechts” maandelijkse evaluaties. In de app kun je er 24/7 live bij zijn als je wilt.

Voor het eerst hoefde ik niet elke ochtend het nieuws te kijken, dat doet iemand anders. Ik controleer gewoon de portefeuille, vergelijk de verschillende handelaars en optimaliseer elke 14 dagen. Dat betekent dat ik een paar handelaren verander, soms alleen activa die aan individuele handelaren zijn toegewezen.

Zo ziet de app eruit (menu en watchlist):

 

Vermogensopbouw in de geschiedenis: vergelijkingen

Een ander groot voordeel, dat ik in deze context natuurlijk bijzonder goed vind, is dat u de vermogensopbouw van de handelaar in zijn hele geschiedenis kunt bekijken.

Zo kan ik niet alleen kijken hoe de huidige beleggingsportefeuille van de betreffende handelaar eruit ziet, maar ook hoe de afzonderlijke maanden achteraf zijn verlopen. Wanneer behaalde de handelaar rendement, wanneer leed hij of zij verlies?

Vergelijkbaarheid – Dankzij het eenvoudige en snelle overzicht kan ik verschillende handelaren met elkaar vergelijken. Zo kan ik gemakkelijk beslissen welke handelaar of beleggingsprofiel ik wil kopiëren.

Zoek een handelaar: Begeleiding en overzicht voor beginners

Handelaren vinden – Uw allereerste stap is verschillende aanhangwagens met elkaar te vergelijken. Zoals ik net beschreef, is het overzicht in eToro echt sterk. In het overzicht zie je de populairste trailers.

Filter – Via de filterfunctie kunt u nog dieper gaan. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar handelaren met een relatief laag beleggingsrisico en dus een lager rendement, maar wel stabiel en veiliger. U kunt ook handelaren selecteren die een hoger risico hebben, bijvoorbeeld omdat ze in cryptocurrencies beleggen of omdat ze met een hefboom handelen. De winsten zijn dus hoger, maar de verliezen ook – wees voorzichtig!

U kunt ook afzonderlijke landen selecteren, zodat u bijvoorbeeld alleen handelaren uit uw eigen land volgt, die mogelijk ook beleggen in financiële producten die u kent.

Zo ziet het overzicht van de handelaarsprofielen eruit:

Handelsprofiel: Beleggingsportefeuille, zie winst en verlies

Binnen het overzicht vindt u vervolgens de individuele handelaren, met hun beleggingsportefeuille en de geschiedenis van hun handel, d.w.z. winsten en verliezen achteraf voor de afzonderlijke maanden en jaren. Als u nu verschillende tabbladen op uw browser opent, kunt u gemakkelijk de verschillende handelaren vergelijken en uw keuze maken! Tip: Sneltoets ” Ctrl + Tab “, of voor Mac ” CMD + Tab ” om van tabblad te wisselen.

Investeringen diversifiëren – Zoals altijd in de financiële handel, hoe diverser uw portefeuille, hoe minder risicovol uw investering. Daarom moet u uw vermogen ook spreiden over verschillende handelaren.

De ene handelaar investeert misschien meer in de Amerikaanse markt, de andere meer in de Aziatische markt en weer een andere meer speculatief met cryptocurrencies. De mix betekent dat het risico dat een enkel product faalt zeer klein is.

Een ander voordeel – Omdat uw enige product een handelaar is, is uw beleggingsportefeuille toch al gediversifieerd. De meeste handelaren op eToro hebben tussen de 10 en 50 financiële producten. Meestal aandelen, natuurlijk.

Zo werkt de handel: Copy trader

Zodra u een Traderportefeuille hebt gekopieerd, worden de afzonderlijke financiële producten automatisch in dezelfde verhouding gekocht/verkocht.

Als u nu een paar uur of een paar dagen wacht, zult u zien dat de eerste waarden ook weer verkocht worden. Handelaren houden individuele financiële producten gewoonlijk niet jarenlang vast, maar gebruiken de prijsstijgingen en -dalingen om extra winst te genereren.

Na enkele dagen ziet u ook de eerste evaluatie van de winsten en verliezen die uw handelaar heeft gerapporteerd. Aangezien u automatisch zijn of haar beleggingsportefeuille kopieert, hebt u dezelfde winsten of verliezen als de handelaar. Zo neemt uw vermogen stap voor stap toe.

Herinvesteren – Uw extra vermogen dat door winst is verdiend, wordt vervolgens ook opnieuw geïnvesteerd. Dus op een gegeven moment handelt u met 105% van uw kapitaal, 110%, 120% enzovoort. Zo neemt uw vermogen toe en kunt u, zoals in het begin beschreven, passief actief deelnemen aan de handel.

De winst verhogen door accumulatie van activa

Winstverhoging door vermogensopbouw, eenvoudig berekend:

 • Winst van 100% = 5% | 1.000 euro = 50 euro
 • Winst van 105% = 5% | 1.050 Euro = 52,50 Euro
 • Winst van 110,2% = 5% | 1.102,50 Euro = 55,13 Euro

Kapitaalinvesteringen in het kopiëren: Overzicht

Het maximumbedrag dat u momenteel in één handelaar kunt investeren is 2.000.000 Amerikaanse dollar, het equivalent van 1.680.000 euro. U kunt maximaal 100 profielen per eToro app account kopiëren. Transacties worden doorgaans geopend vanaf 1 US dollar. Daarom is het minimumbedrag per handelaarsexemplaar 200 US dollar, ofwel 168 euro.

Samengevat:

 • Minimum storting / profiel: $200 / €168
 • Maximumbedrag / profiel: $2.000.000 / €1.680.000
 • Maximum kopieën: 100 profielen

Kopieerfuncties

Als u geld wilt opnemen van uw effectenrekening, bijvoorbeeld omdat u het wilt beleggen, hebt u verschillende mogelijkheden. U kunt de portefeuille van de handelaar onmiddellijk stopzetten, zodat alle financiële producten worden afgesloten en u gewoonlijk binnen 6 tot 12 uur over uw kapitaal kunt beschikken, afhankelijk van de openingstijden van de beurs. In het weekend duurt het natuurlijk langer vanwege de openingstijden van de beurs.

Als een individuele handelaar nog steeds verliezen in de portefeuille heeft, heeft u ook de mogelijkheid om het kopiëren slechts gedeeltelijk stop te zetten.

In de app heb je deze opties:

 • Fondsen toevoegen
 • Fondsen verwijderen
 • Pauze kopie
 • Copy Stop Loss instellen
 • Stop met kopiëren
 • Nieuwe post schrijven
 • Grafiek bekijken

Hier volgt een korte uitleg van alle functies bij het kopiëren van de handelsprofielen:

Geld toevoegen / Geld toevoegen

Hier voegt u verder kapitaal toe aan een bestaand, gekopieerd profiel.

Fondsen verwijderen / Geld opnemen

Met deze functie kunt u openstaande (niet belegde) bedragen opnemen. In de regel is dit 0,5 – 10% van het geïnvesteerde kapitaal.

Kopiëren onderbreken / Kopiëren onderbreken

Wanneer u stopt, worden alle items onmiddellijk gesloten (verkocht). Als u dit niet wilt, selecteer dan Pauze. Nu worden er geen nieuwe transacties uitgevoerd. Zo kunt u de portefeuille houden en stap voor stap zelf verkopen. Bijvoorbeeld, omdat u eerst alleen losse artikelen wilt verkopen.

Copy Stop Loss instellen

Hier bepaalt u hoeveel verlies u accepteert. De standaard stop loss (SL) is 60%. Dat betekent:

 • Geïnvesteerd: 10.000 dollar
 • Depotverlies: -$4.000 -> verkoop

Als de individuele storting of het gekopieerde profiel onder de 6.000 US dollar komt, wordt het automatisch verkocht. Dit “beschermt” u tegen nog grotere verliezen.

Stop met kopiëren / Stop met kopiëren

Met “Stop Kopiëren” wordt alles meteen verkocht. Zoals hierboven beschreven neemt de verkoop tijd in beslag, afhankelijk van de beurs waarop het effect wordt verhandeld (tijdzones). Lees hier meer over openingstijden en tijdzones van beurzen.

Schrijf een nieuw bericht / Neuer Beitrag

Elke handelaar heeft een profiel en een nieuwsfeed. Met deze functie kunt u nieuwe berichten schrijven die vervolgens worden weergegeven in de nieuwsfeed van de handelaar.

Grafiek bekijken

Hier ziet u het gehele historische verloop van uw belegging met winsten/verliezen in een curve.

EToro: Leer de app kennen

Aandelen, ETF, cryptocurrency (Bitcoin), … Kosten, beoordeling + ervaring – waar beginnen we? De beste plek om te beginnen is hier! eToro App – Handel aandelen, ETF, cryptocurrency, je hebt al veel geleerd over de handel in mijn blog.

Veel vragen natuurlijk: met welke app handel je, wat raad ik aan? Daarom wil ik vandaag mijn favoriete trading app, eToro, met jullie delen. 29,88% vermogensgroei in 12 maanden, met weinig risico via “Copy People” en “Copy Portfolios” of tot 127,35% via actieve handel en handelsstrategieën.

Maak hier stap voor stap kennis met de app, vergoedingen en nog veel meer. Natuurlijk met alle criteria van waardering, kosten en alle handelsmogelijkheden, van aandelen tot ETF, indexfonds, valuta, cryptocurrency en grondstoffen.

Plus het ultieme voordeel van eToro: U kunt succesvolle handelaren kopiëren! Trefwoord “sociale handel”. Uiteindelijk zul je de app door en door kennen voor je eerste transacties. Wil je meteen aan de slag? Start in de browser of haal de app: