Vergelijking van elektriciteit: Bespaar elektriciteit, tijd en geld – De grootste energieverbruikers in een huishouden

Elektriciteitsvergelijking: Bespaar elektriciteit, tijd & geld – Efficiënte huishoudtoestellen, vermijd sluipverbruik, gebruik uw laptop in plaats van uw pc of vergelijk elektriciteitstarieven. Elektriciteit besparen is heel eenvoudig als je maar weet hoe. U kunt evenveel besparen in uw dagelijkse leven, thuis, tijdens het winkelen of in uw vrije tijd. Uw belastingadviseur zal u ook graag helpen om belastingen te besparen. Klik hier om terug te keren naar het overzicht: Besparen.

Electriciteit, Energie & Co. – Electriciteit besparen

Elektriciteitsbesparing wordt steeds belangrijker. Vooral het energieverbruik is verantwoordelijk voor hoge kosten. Als de prijzen blijven stijgen, is het de moeite waard het grote energieverbruik eens nader te bekijken. Natuurlijk kunt u veel geld besparen door van elektriciteitsleverancier te veranderen, maar u kunt ook in uw dagelijks leven veel doen om uw elektriciteitsrekening te verlagen. Als u hoge elektriciteitskosten wilt vermijden, vindt u hier een overzicht van de belangrijkste tips! Hoe bespaar je elektriciteit en geld.

Elektriciteit, water, verhuizing, belastingen, en Co. meer tips?

De grootste energieverbruikers met het grootste besparingspotentieel

Er zijn veel redenen voor hoge elektriciteitskosten: er zijn veel consumenten in het huishouden en natuurlijk veel huishoudelijke apparaten die permanent in de stand-by-stand staan. In veel huishoudens worden apparaten zoals notebooks permanent gebruikt. Sommigen laten de verwarming 24 uur per dag aanstaan en anderen kopen te grote apparaten. Voordat we beginnen met de belangrijkste energiebesparingstips, willen we eerst de grootste energieverspillers onder de loep nemen. Enerzijds zijn er de huishoudelijke apparaten die in elke flat en natuurlijk in elk huis te vinden zijn.

Bij Galileo leer je hoe je energie kunt besparen:

Inefficiënte grote huishoudelijke apparaten veroorzaken hoge elektriciteitskosten

In het begin zou je altijd denken dat het nu waarschijnlijk gaat om het bezitten en kopen van de meest energie-efficiënte apparaten. Toch is het vaak gewoon een kwestie van maat houden. Hebben we echt het XXXL fornuis nodig? Zelfs de kleinste pizza verbruikt veel elektriciteit. Hoewel het energieverbruik van het fornuis of de oven niet direct in ons achterhoofd zit wanneer we een keuken kopen – het gaat meestal om schoonheid en plezier – zijn het vaak de kleine dingen in het leven die het verschil maken. Want zelfs kleine dingen kunnen een groot verschil maken. Er zijn zeer eenvoudige voorbeelden, bijvoorbeeld de broodrooster voor vier stukken toast. Veel mensen gebruiken een elektrisch fornuis, dat vaak veel elektriciteit verbruikt. XXL koelkasten of vriezers met honderden kilo’s vlees en voedsel. Iedereen heeft wel apparaten in huis die te groot zijn en tijdens het gebruik tot veel elektriciteitsverbruik leiden.

Bedenk daarom bij de aanschaf van nieuwe apparaten, of het nu voor de keuken, de badkamer, de woonkamer of voor buiten is, dat hoe groter de elektronische apparaten zijn, des te hoger hun stroomverbruik en uiteindelijk hun elektriciteitskosten zijn! Vergelijk daarom van tevoren verschillende opties en bedenk welke capaciteiten u in het dagelijks leven echt nodig hebt. Vooral voor huishoudelijke apparaten die vaak worden gebruikt, is een dergelijke minimalisering de moeite waard.

Voorkom sluipverbruik: schakel elektrische apparaten volledig uit

Zoals veel mensen, zult u waarschijnlijk zeggen, “Standby mode? Dat weet ik. Een van de grootste energieverspillers tot nu toe is echter de stand-by-stand van apparaten. Het maakt niet uit of het de TV is of het koffiezetapparaat. Veel apparaten in het huishouden staan permanent in de stand-by-stand. Natuurlijk kunnen we begrijpen dat het elke avond uitschakelen van de stekkerdozen veel tijd kost en natuurlijk ook onhandig is, omdat de ene of de andere stekker op de vloer ligt, bij de plint. Daarom is hier onze ultieme praktische tip!

Bespaar geld met een draadloze schakelaar: Nooit meer stand-by

In veel elektronicamarkten, maar ook in doe-het-zelfzaken, zijn elektronische radioverbindingen te koop waarbij u met een kleine afstandsbediening stekker voor stekker apart kunt uitschakelen. Het grote voordeel is dat u niet hoeft te bukken voor een stekkerdoos of door het huis of de flat hoeft te lopen om de afzonderlijke stand-by standen uit te schakelen. Het enige wat u hoeft te doen is uw afstandsbediening te pakken en u kunt elke stekker afzonderlijk uitzetten.

Om uw radioschakelaar in te stellen

Nadat u uw radioverbinding heeft gekocht, volgt u de onderstaande stappen om de afstandsbediening in te stellen. Wat is het grote voordeel? Wanneer u ’s morgens opstaat, kunt u alle elektronische apparaten activeren door gewoon op een knop te drukken of slechts enkele door op een knop te drukken. De respectieve toegewezen ontvanger registreert de druk en zoals met de stroomleiding.

Zo stel je je radio-ontvangers in op de contactdoos:

 • Neem de radioverbinding en de afstandsbediening uit de verpakking.
 • Steek de kleine ontvangers in hun stopcontacten
 • Druk onmiddellijk na het insteken op een toets van de afstandsbediening, meestal A, B, C en D of “On” en “Off”. In de “Aan” balk, druk bijv.
 • Nu is de ontvanger verbonden met de twee knoppen A, elk voor het in- en uitschakelen ( On / Off ).
 • Sluit uw lamp, notebook of TV-toestel aan op de geïntegreerde adapter.

Aanbeveling: Schakel de stroom uit met de radio – test winnaar

Als redacteur heb ik natuurlijk getest welke producten echt zinvol zijn. Voor mij is dit de duidelijke testwinnaar, omdat de radioverbinding gemakkelijk op te zetten is en doet wat hij belooft. De prijs-prestatieverhouding is dus perfect, waardoor deze radioverbinding onze testwinnaar is voor het eenvoudig uitschakelen van apparaten thuis en op het werk. Terwijl u slaapt of niet thuis bent, kunt u uw apparaten uitschakelen met een eenvoudige druk op de knop. Op die manier verbruikt u geen stroom meer in stand-by.

Koelkast, vaatwasser en wasmachine: alleen echt efficiënt in Eco-stand

Iedereen kent het van thuis! Na het grote familiediner komt de grote afwas! Zelfs in een eenpersoonshuishouden stapelt zich al snel een kleine stapel vaat op, die natuurlijk moet worden afgewassen. Vaatwerk zoals borden, kopjes of potten, evenals vuile was in de wasmachine. Maar als u uw vuile was gewoon in de wasmachine gooit, riskeert u een hoog elektriciteitsverbruik!

Maar waarom is het Eco-programma zo belangrijk om elektriciteit te besparen? Het meeste vuil, of het nu op het wasgoed of op de vaat zit, is meestal slechts van lichte vorm. Deze lichte verontreinigingen vereisen meestal niet de intensieve programma’s van wasmachines en vaatwassers. Eco programma’s zijn meestal voldoende voor een volledige en schone reiniging.

 • Let er bij het wassen op dat u de geïntegreerde eco-programma’s gebruikt
 • Afwas en wasgoed worden op lagere temperaturen gewassen
 • De looptijd van de afzonderlijke wasprogramma’s is aanzienlijk korter
 • U bespaart 50% van de tijd en nog eens 20,30% van de energie door kortere en minder energie-intensieve programma’s.

In de studie: kies voor een laptop in plaats van een pc

Veel mensen hebben hun goede oude computer nog thuis staan. Naarmate alle sectoren van de samenleving meer en meer afhankelijk worden van het werken met computers, wordt ook de PC meer en meer gebruikt. Niet alleen hebben mensen hun eigen computer nodig voor werk, onderzoek of gewoon om het nieuws te lezen, steeds meer computers worden ook gebruikt om films en series te streamen. Dit betekent dat computers niet langer alleen worden gebruikt om bijvoorbeeld brieven of e-mails te schrijven of afbeeldingen te bewerken. Velen gebruiken computers privé als medium voor vermaak.

Nieuwe computers en notebooks kunnen een zeer grote hoeveelheid energie besparen. Ze vereisen niet alleen minder vermogen voor de ventilator, maar leveren ook meer vermogen, met een hogere energie-efficiëntie. Daarom is het de moeite waard, vooral als u thuis een ouder model hebt staan, om de computer te vervangen door een moderne notebook.

Vergelijking elektriciteit: Verivox, Check24 & Toptarif

Wij hebben hier de beste vergelijkingssites voor u, met een slimme zoekopdracht kunt u de perfecte elektriciteitsleverancier voor uw behoeften vinden. Het maakt niet uit hoeveel vierkante meter uw flat heeft, 80 vierkante meter, 120 vierkante meter of zelfs 200 vierkante meter. Natuurlijk is niet alleen de grootte van de flat van belang, maar ook het aantal bewoners. Woont u alleen in een eenpersoonshuishouden of woont u samen met uw gezin? Dit alles heeft een invloed op de elektriciteitsprijs.

Hier zijn onze drie aanbevelingen voor vergelijkingsportalen. Hier kunt u gemakkelijk en overzichtelijk de verschillende variabelen invoeren om de perfecte aanbieder voor uw huishouden te vinden!

Elektriciteit is een cruciale post in het begrotingsboek. Hoewel de gezinsinkomens zich positief ontwikkelen, is het de moeite waard elektriciteit te vergelijken. Dit zijn de huidige cijfers en statistieken over het financiële vermogen van particuliere huishoudens in Duitsland.

Statistik: Geldvermögen der privaten Haushalte in Deutschland vom 4. Quartal 2013 bis zum 4. Quartal 2018 (in Milliarden Euro) | Statista

Meer statistieken vindt u op Statista

Nieuws op Twitter

Sparen: Adviseur en financiële controle

In de eerste plaats is het belangrijk om een stabiele basis te hebben. U moet steeds de regelmatige en eenmalige uitgaven in het oog houden. In onze gids vindt u waardevolle tips en trucs om stap voor stap een solide financiële basis te leggen.

Checklists: Bespaar op abonnementen, boodschappen, huishouden, elektriciteit & Co.

Bovendien zijn er nog veel afzonderlijke gebieden waarop gemakkelijk veel geld kan worden bespaard. Elke week, elke maand, zodat een solide financiële basis steeds dichterbij komt:

Investeer: Investeringen

Met stabiele financiële middelen is het dan de moeite waard om vooral over de eerste kapitaalinvesteringen na te denken, zodat uw geld – passief – voor u werkt.

Rijkdom accumulatie: Onroerend goed, aandelen, cryptocurrency … ?!

Wanneer is het zinvol om vermogen op te bouwen door strategisch intelligent te beleggen? Op 20, 30, 40 of zelfs op 50? Bestaat er een eenvoudige formule of tips voor investeringen met een goed rendement? Hoe zit het met het risico, afhankelijk van het soort investering? Hier is een diepgaande kijk op vermogensopbouw, voor beginners. Zonder eigen vermogen en met weinig eigen vermogen. Van het principe van effectief handelen (sparen), rekenvoorbeelden, beleggingsideeën en eerste tips.

De vermogensopbouw op lange termijn begint niet wanneer de activa tijdig nodig zijn. Dit betekent bijvoorbeeld kort voor pensionering of kort voor een beslissing wanneer geld “moet” worden uitgegeven. Bijvoorbeeld aan het eind van het jaar of als het om grotere investeringen gaat, ook vóór verkiezingen, bijvoorbeeld de Bondsdagverkiezingen (momenteel met donatie / stichting WEG). Maar – we willen bij het begin blijven.

 • Rijkdom accumulatie: Onroerend goed, aandelen, cryptocurrency … ?! Kapitaalopbouw met 20, 30, 40 jaar – tips

Sparen: Electriciteit, water, belastingen, reizen & Co. – Bouw vermogen op zonder te werken!

Of het nu gaat om elektriciteit, water, belastingen, reizen of verhuizen, vrije tijd, het dagelijks leven of winkelen: u kunt altijd geld besparen! Hier kunt u zien hoe u uw vermogen kunt verhogen door gericht te sparen:

 • Alle tips: Save