Moet je een gewonnen loterij investeren in onroerend goed? Veilige investering

Moet je een gewonnen loterij investeren in onroerend goed? Toegegeven! De kans dat je echt rijk wordt door het winnen van een loterij is vrij klein. Deskundigen spreken van een verhouding van 1 : 140 miljoen. En toch, week na week, zetten ontelbare mensen hun vinkje op de loten in de hoop de beroemde “jackpot” te winnen. Iedereen droomt van een grote overwinning en wat ze ermee zouden doen. En wat als de droom werkelijkheid wordt? Investeren in een kapitaal?

Loterij win is hier: Is investeren in onroerend goed de moeite waard?

In dit artikel leest u wat u eerst moet doen. Ten eerste, blijf kalm, houd je geld bij elkaar en vertrouw niemand met je informatie. In het kort: blijf kalm. We zullen het onderwerp stap voor stap doornemen. Wat zijn de belangrijkste vragen? Wat is het juiste om te doen als je de loterij wint? Wat zijn veilige beleggingen? En… wat doe je als de echt grote meevaller echt op je pad komt? Alle gerenommeerde loterijbedrijven hebben loterijadviseurs in dienst die uitgebreid advies geven aan een echte winnaar.

Nog een keer:

Gerenommeerde loterij bedrijven nemen winsten consulenten in dienst

Neem in geval van winst altijd contact op met de officiële prijsadviseurs van de loterijbedrijven. Hier krijgt u alle belangrijke en meest recente informatie.

Als een loterij winnaar, heb je dubbel geluk. Loterijwinsten worden beschouwd als niet-belastbaar inkomen. Dus je krijgt het volledige bedrag van de jackpot. Zodra mensen echter te weten komen wat je gewonnen hebt, is het snel gedaan met de gemoedsrust. Financiële adviseurs, belastingadviseurs, wie kent uw individuele situatie beter dan u?

In plaats van te vertrouwen op externe adviseurs die u zullen benaderen met kennis van uw vermogen, kunt u beter zelf nadenken over een verstandige beleggingsstrategie. Vraag in geval van twijfel fiscale begeleiding van een deskundige om uw eigen kennis op te bouwen. Blijf echter de baas over uw geld als u nog geen ervaring hebt met grote sommen geld. Leer om te gaan met financiën en belastingen. Dit artikel, bijvoorbeeld, kan u een begin geven: Belastingen omzetten in privévermogen. Want in plaats van uw geld onmiddellijk uit te geven of te “investeren”, moet u nadenken over de mogelijkheden.

Ten eerste: uw geld achterhouden (korte termijn)

Als je twijfelt, zet je geld dan eerst terug op een spaarrekening. Dat levert niet veel rente op, maar het houdt ook geen risico in. Of, koop jezelf ETF fondsen. Dit zijn indexfondsen die verschillende bedrijven in één effect combineren. Het risico op wanbetaling is zeer gering. Een indexfonds dat u waarschijnlijk kent is de DAX. De 30 grootste Duitse bedrijven zijn hier samengebracht. Zelfs als een onderneming in gebreke blijft, blijft de index stabiel.

Mijn aanbeveling, zoals van elke serieuze beleggingsadviseur: koop geen sportwagens, maar investeer in onroerend goed. Dat zal u niet onmiddellijk grote winsten opleveren, maar wel stabiliteit op lange termijn. Als je wilt, ouderdomsvoorziening.

Zoals later in de video’s te zien is, geven veel winnaars hun geld uit. Voor sportwagens, dure reizen. De levensstandaard stijgt. Zodra het rekeningsaldo daalt, wordt het moeilijk om deze hoge levensstandaard weer te verlagen. Dit is precies waar de meeste loterijwinnaars in de problemen komen. Insolventie is vaak het gevolg.

Waarom? Het geld wordt geïnvesteerd in “plezier” op korte termijn, niet in investeringen op lange termijn

Koop geen sportwagen! Veilig & voor de lange termijn beleggen

Het maakt niet uit of de prijs maar een paar honderdduizend euro is of miljoenen. Welke kansen de vastgoedmarkt in petto heeft voor loterijwinnaars en waar de winnaar op moet letten, zullen we op de volgende pagina’s verduidelijken. Nogmaals, mijn belangrijkste punt is om u te vertellen:

 • Investeer altijd veilig en voor de lange termijn
 • Winst op korte termijn betekent meer risico
 • Risico is te gevaarlijk zonder ervaring
 • Denk na over uw pensioenvoorziening

Dan kun je nog steeds de sportauto kopen.

Hier is ook een kleine anekdote:

Een vriend in de business wilde altijd al een Ferrari. Op 27-jarige leeftijd kon hij zijn eerste Ferrari kopen, in het rood natuurlijk. Het maakte niet uit waar hij moest parkeren (vergaderingen), hij moest het altijd in het zicht hebben. Mensen leunen constant tegen de auto voor foto’s. Elke geparkeerde auto is een risico. Na 3 maanden verkocht hij het weer, met een hoog waardeverlies. Niet alleen het geld was weg, maar ook zijn droom. De conclusie: nu had hij een Ferrari en de werkelijkheid was niet zo mooi als de droom altijd was geweest.

Denk daarom altijd op lange termijn. Voor jou en je omgeving.

Stap 1: Eigen vermogen en hefboomwerking toegelicht

Allereerst, zonder tips en trucs, heb je 20% eigen vermogen nodig om een woning te kopen, de rest wordt gefinancierd door de bank. Dit wordt het hefboomeffect genoemd.

Kort berekend:

Aandelenkapitaal: 100.000 euro (20%)
+ Bank: 400.000 euro (80%)
Aankoopprijs: 500.000 euro

U krijgt dus een onmiddellijk equivalent van 500.000 euro, voor de investering van 100.000 euro.

Stap 2: Huren in plaats van bezitten

Net zoals er fouten zijn voor loterijwinnaars, zijn er ook fouten voor kopers van onroerend goed. Een daarvan is het bewonen van een eigen huis. Zonder in detail te treden over de voordelen. Voor het creëren van woonruimte, krijg je een euro per investering, een andere van de staat. Dit verhoogt nog het bedrag dat u investeert. In het kort:

De huisbaas betaalt de lening van het eigendom

Dus idealiter kunt u na een paar jaar het volgende huis kopen. Dit alles, zonder fooien. Met de juiste fiscale kennis kunt u natuurlijk nog sneller handelen. Maar daar gaat het niet om, het gaat om de zekerheid die onroerend goed biedt als investering.

U beheert met een waarde van 500.000 euro, in plaats van 100.000 euro

Meer tips over het onderwerp: Kopen en huren (extern)

Stap 3: Zoek een woning

U kunt in elke stad eigendommen vinden op goede locaties! Echt in elke stad.

Maar voor nu, zou dit kleine inzicht moeten volstaan.

Veel gestelde vragen over het winnen van de loterij

De 3 meest voorkomende vragen zijn: “Naar welke bank ga ik met de loterijwinst?”, “Wordt de loterijwinst belast?” en “Wat moet ik doen als ik een grote loterijprijs win?”.

Naar welke bank moet ik met de loterijwinst?

Elke Duitse bank is een goed contact. De rentevoeten verschillen momenteel nauwelijks (huidige fase van lage rente).

Wordt de loterijprijs belast?

Goed nieuws: Loterijwinsten worden beschouwd als niet-belastbaar inkomen. Als speler hebt u dus recht op het volledige bedrag van de jackpot. Over loterijwinsten wordt geen belasting geheven. Dus fiscaal gezien heb je als loterijwinnaar weer geluk. Dit staat onomstotelijk vast in § 2 lid 3 EStG. Daarin staat welke inkomens aan de inkomstenbelasting zijn onderworpen. Loterijwinsten staan er niet in.

§2 lid 3 EStG:

(1) Aan de inkomstenbelasting zijn onderworpen

 1. Inkomsten uit land- en bosbouw,
 2. Inkomsten uit bedrijfsuitoefening,
 3. Inkomsten uit zelfstandige arbeid,
 4. Inkomen uit arbeid,
 5. Inkomsten uit kapitaalgoederen,
 6. Inkomsten uit verhuur en verpachting,

andere inkomsten in de zin van artikel 22, die de belastingplichtige verkrijgt gedurende zijn onbeperkte belastingplicht voor de inkomstenbelasting of als binnenlandse inkomsten gedurende zijn beperkte belastingplicht voor de inkomstenbelasting. 2. Tot welk soort inkomen het inkomen in het individuele geval behoort, wordt vastgesteld overeenkomstig de artikelen 13 tot en met 24.

(2) Inkomen is:

 1. In het geval van land- en bosbouw, bedrijfsuitoefening en zelfstandige arbeid, de winst (§§ 4 tot en met 7k en 13a),
 2. Voor de andere soorten inkomsten, het bedrag waarmee de inkomsten de met het inkomen samenhangende uitgaven overschrijden (§§ 8 tot en met 9 bis).

In het geval van inkomsten uit investeringsgoederen vervangt artikel 20, lid 9, de artikelen 9 en 9 bis, behoudens het bepaalde in artikel 32 quinquies, lid 2.

… lees meer op Bron: Bondsministerie van Justitie en Consumentenbescherming.

Wat moet je doen als je de loterij wint?

Ik wil nog eens heel gedetailleerd op deze vraag ingaan.

Wat is het juiste om te doen als je de loterij wint?

“Blijf kalm” is het advies van de winstadviseurs. Het is belangrijk om het goede nieuws van de overwinning eerst voor uzelf te houden of het met uw partner te delen onder het zegel van geheimhouding. Winnende adviseurs benadrukken herhaaldelijk dat loterijwinnaars om “krediet” worden gevraagd door echte en vermeende vrienden. Afgezien van het dubieuze behoud van deze vriendschappen, hebben deze “kapitaalinvesteringen” geen nut.

Gemoedsrust: Contact vermogensbeheerder

Om in de nodige rust te kunnen nadenken over de juiste aanwending van de winst, is de klassieke daggeldrekening een goede keuze. De rentevoet is natuurlijk minimaal, maar voor de noodzakelijke planningsperiode van ongeveer een half jaar is dit veilige geldpark, waar u ook te allen tijde over kunt beschikken, volstrekt voldoende. Deze periode moet ook dienen om niemand te vertellen over uw winst of om bijvoorbeeld uw levensstandaard te veranderen.

Afhankelijk van de hoogte van de winst, maakt de ene of de andere loterijmiljonair ook de fout om zijn baan onmiddellijk op te zeggen. Dit is precies wat de adviseurs op het gebied van winsten van loterijen ook in openbare verklaringen afraden. Vooral omdat het “bereik” van een kleine miljoen-dollarwinst kleiner is dan men over het algemeen denkt. Afhankelijk van iemands leeftijd, levensstandaard en wensen, zou het bedrag van een miljoen dollar in de dubbele cijfers moeten liggen om helemaal te stoppen met werken, aldus deskundigen.

Wat gebeurt er na het winnen van de loterij?

Video’s zeggen meer dan duizend woorden. Dit is de typische procedure na het winnen van de loterij.

Nadeel en risico: wanneer loterij miljonairs verarmen

Zoals in het begin vermeld, kunnen de verkeerde “investeringen” ervoor zorgen dat uw loterijwinst snel verdwenen is. Er zijn vele voorbeelden, zoals hier:

Plotseling miljonair? Waar moeten we de miljoenen laten?

Wat zeggen andere experts over de plotselinge loterijwinst? Hier is een inzichtelijk interview.

Beleggingsgids: Serieus Beleggen

Hoe dan ook, volgens de gerenommeerde winstadviseurs moet de winst worden gespreid over verschillende beleggingsvormen. “Het spreadrisico biedt zekerheid tegen verliezen bij financiële beleggingen” – Dit geldt ook voor winsten in de louter zes-cijferige range, zeggen zij. Naast aandelen, pensioenverzekeringen met onmiddellijke lijfrenten die maandelijks kunnen worden uitbetaald, kan het ook gaan om een verhuurbaar onroerend goed waarin de gelukkige loterijwinnaar een deel van zijn winst belegt. Maar welk eigendom past bij welke winst?

 • Verder lezen: Onroerend goed als investering (Interview)
 • Onroerend goed

10.000 euro, 100.000 euro, 1 miljoen euro vanaf wanneer is het de moeite waard om te investeren in onroerend goed, aandelen, fondsen, giraal geld, auto’s en kunst? Consumenten kunnen gebruik maken van verschillende mogelijkheden om kapitaal te beleggen. Er zijn veel fouten. Daarom moeten beleggers van tevoren weten welke risico’s zij eigenlijk willen nemen. Voor de uiteindelijke keuze van de individuele kapitaalinvestering is het van belang hoeveel kapitaal u wilt investeren. Wist je dat al? Onroerend goed kan ook fiscale voordelen bieden bij het investeren van kapitaal.

 • Beleggingsalternatieven

Investeren op de beurs: Cryptocurrency Special

Crypto Handel – Verdien snel geld met cryptocurrencies! De wereld is niet zo simpel! Of niet? Met de belangrijke handelsstrategieën is het mogelijk om met cryptocurrencies even sterke rendementen te behalen als met aandelen, uiteraard met een hoger risico. Maar hoe werkt de handel in crypto’s? Zijn er verschillen in handel en risico? Aandelen zijn speculatiever dan ETF’s, cryptocurrency is speculatiever dan aandelenhandel. Veilige vermogensopbouw betekent dus meestal beleggen in ETF’s of aandelen. Speculatie betekent een hoger risico, maar tegelijkertijd potentieel hogere winsten. Als handelaar moet je beslissen wat voor jou belangrijker is. Dit is een uitgebreid inzicht voor u in crypto trading, met veel links naar verdere crypto onderwerpen van mij.

De Bitcoin werd in 2009 uitgevonden als een alternatief voor de financiële crisis van 2008. De Bitcoin was het antwoord op de vraag: Kan er een alternatief zijn voor de huidige munteenheden? In die tijd was de munt verkrijgbaar voor een paar cent. Weinigen voorspelden toen de toekomst van cryptocurrency. Bitcoin, was een absoluut “nerd ding”. Ik herinner me zelf de eerste sprong boven de $1.000, ik herinner me nog de $8.000, en ook de $14.000. Vorige week stond hij nog op 45.000 dollar en zojuist is bitcoin naar 54.000 dollar gesprongen.

Veel succes met leren! Kopen, investeren, houden en verkopen:

 • Crypto Handel
 • Handelsstrategieën
 • Cryptocurrency – Lijst