Begrijp belastingen, converteer en bouw vermogen op: Belastingoptimalisering, belastingvrij

Belastingen omzetten in privévermogen – Hier vindt u meer links naar artikelen over het thema belastingoptimalisering en vermogensopbouw. Voor beginners en natuurlijk ook voor u als u al ondernemer bent, trefwoord“Vermogensbeheer GmbH” of ook“Oprichting van een stichting” of, zoals u later zult zien, “Aandelen bijna belastingvrij weggeven”. Ik wil u een eerste, klein overzicht geven van wat belastingoptimalisering inhoudt, van de eerste stap tot het leren van deskundigen, of hun ervaringen en fouten. Het doel: belastingen omzetten in particuliere rijkdom. Meer over Alex Fischer.

Meer kennis, minder belastingdruk

Het komt erop neer dat hoe meer kennis u verwerft over financiën, belastingen en uw individuele belastingsituatie, hoe beter u uw belastingen kunt structureren. Zoals ik al beschreef in het artikel“Miljardencadeau voor Springer-baas: Aandelen grotendeels belastingvrij“? Kan ik dat ook?, financiële optimalisatie heeft alles te maken met inzicht en kennis: Kennis die uw belastingadviseur niet heeft en nooit zal hebben. Als hij of zij het had, dan zou hij of zij zelf een investeerder zijn.

Operationalisering van de belastingbesparende elementen

De tweede stap is de operationalisering, d.w.z. de praktische toepassing, specifiek aangepast aan de kenmerken van uw onderneming. De sector doet er niet toe, vastgoedbelegger, financiële tussenpersoon, advocaat of zelfs belastingadviseur zelf. Als u de wettelijke methoden en manieren van belastingoptimalisering kent, kunt u uw belastingadviseur opdracht geven de juiste dingen te doen. De belastingadviseur moet dan voor het operationele werk zorgen. Je moet in staat zijn om alles strategisch en methodisch te doen.

Belastingmodel: individuele methodologie van belastinginstrumenten

Het uiteindelijke doel is een optimaal belastingmodel dat precies past bij uw individuele constellatie. Zoals de president van de VS. Volgens onderzoek van de New York Times, betaalt hij slechts $750 aan inkomstenbelasting. Vele factoren spelen hierbij een rol. In de onroerendgoedsector spelen ondernemingen, holdings en ook privé-aspecten, zoals familiebanden, een grote rol. Als jonge vastgoedbelegger is het nog steeds gemakkelijk om een tweede stad aan de portefeuille toe te voegen, bijvoorbeeld Hamburg en Berlijn. Zodra er een gezin komt, ten laatste kinderen, wordt het eigen werkterrein natuurlijk kleiner.

De factoren voor belastingmodellen, die uw belastingadviseur dus nooit volledig zal kunnen overzien naarmate de complexiteit toeneemt, zijn velerlei. Dit zijn slechts enkele voorbeelden die kunnen veranderen naargelang van hoe uw portefeuille is gediversifieerd.

Belastingmodel Factoren die van invloed zijn op de keuze van de methodologie:

 1. Bedrijf en sector(en)
 2. Onroerend goed portefeuille
 3. Inkomsten uit beleggingen en beleggingsportefeuille
 4. Strategische bedrijfsplanning
 5. Privé-factoren (partner, kinderen, enz.)

Fiscale optimalisering: proces- en kennisopbouw

In deze kleine, overdreven infographic kunt u zien hoe effectief uw kennis uw belastingdruk geleidelijk zal verlagen.

Deze uiterst vereenvoudigde grafiek wil u duidelijk maken dat fiscale optimalisatie vooral betekent: financiële kennis opbouwen.

Natuurlijk is het niet op alle gebieden zo “extreem” als in deze grafiek. Maar het is mogelijk op veel gebieden. Kijk maar naar het voorbeeld van de bijna belastingvrije schenking van aandelen.

De grondbeginselen van financiën: van oprichter tot miljonair-ondernemer

Hier zijn mijn basistips als je het wilt maken van een solide oprichter tot een sterke miljonair ondernemer.

 1. Een belastingaangifte indienen (vermeld voor de volledigheid)
 2. Belastingadviseur (lijst met aanbevelingen is ook bijgevoegd)
 3. Fiscale coaching (alleen van professionals met beste praktijken)
 4. Ervaringen van andere CEO’s, CFO’s, senior executives, enz.

Tip 1: Dien een belastingaangifte in

De tip klinkt simpel, maar het is de absolute basis. Niet iedereen die deze gids leest, heeft verstand van belastingen, ondernemerschap en financiering. Velen staan aan het begin van hun carrière, misschien zelfs in de opstartfase. Ook voor u wil ik enkele eerste, waardevolle tips geven over belastingoptimalisering.

In het algemeen geldt dat iedereen die belastingaangifte doet, geld bespaart. Als kleine motivatie voor uw eerste belastingbesparing: gemiddeld krijgt elke burger die belastingaangifte doet 1.007 euro terug.

Ik heb jarenlang zelf mijn belastingaangifte gedaan, dus ik was altijd op de hoogte van elke post, van toeslagen, heffingen en belastingen. Vandaag helpt deze gedetailleerde kennis mij om complexe processen in detail te ontcijferen.

Of om het kort en simpel te zeggen: niemand kan je voor de gek houden. Of slechts zeer, zeer, zeer weinigen die nog meer kennis hebben van juridische belastingmodellen.

Tip 2 voor iedereen: belastingadviseur

Werk samen met een belastingadviseur. Zo kunt u profiteren van alle voordelen die regelmatig of eenvoudig beschikbaar zijn. Daartoe behoren bijvoorbeeld belastingaftrekposten.

Een belastingadviseur is perfect om “uw boekhouding een zegel van goedkeuring te geven”. Maar uit ervaring zal je nooit proactieve, echt efficiënte belastingtips krijgen. Belastingadviseurs hebben veel klanten.

De taak van een belastingadviseur is beheer, niet optimalisering.

Niettemin hebt u een goede belastingadviseur of een goed belastingkantoor nodig. Als u nog steeds op zoek bent, hier zijn aanbevelingen voor heel Duitsland: Berlijn, Hamburg, Keulen, Düsseldorf tot Neurenberg, Stuttgart en Potsdam. Hier kunt u goede belastingadviseurs in uw omgeving vinden:

Tip 3 voor eigenaars: Fiscale begeleiding

Zoals in het artikel over het miljardenpakket, dat bijna belastingvrij wordt weggegeven.

Dus op een gegeven moment kom je op het punt dat je je direct tot deskundigen moet wenden. Er zijn ofwel YouTube-kanalen of boeken of belastingcoaching. Ik heb ze natuurlijk allemaal geprobeerd, maar uiteindelijk is expliciete belastingcoaching de meest effectieve manier.

Het voordeel van belastingcoaching als online cursus: u combineert verschillende leerfactoren. Je bekijkt video’s, neemt inhoud audiovisueel waar, hebt checklists voor een diepgaande toepassing.

 • Gratis cursussen zijn gratis omdat ze geen activa (inhoud) bieden
 • Betaalde online cursussen bieden knowhow die niet iedereen zou moeten weten.
 • PS: Koop dergelijke cursussen alleen van belastingdeskundigen met referenties.
 • Multimedia leren
 • Inhoud herhaalbaar

Tip voor belastingcoaching: Mijn aanbeveling, leer van mensen die alles zelf hebben opgebouwd. Ik vond vooral Alex Fischers belastingcoaching goed. Als u de coaching direct wilt bekijken, is hier de link voor u. Het gaat vooral om vermogensopbouw, dat wil zeggen belastingen omzetten in privévermogen:

Veldverslag: 8 weken belastingcoaching door Alex Fischer

Belastingcoaching door Alex Fischer: Mijn ervaringen van 8 weken online cursus – Ik weet niet hoeveel ik mag vertellen over de belastingcoaching van Alex Fischer, maar ik wil je toch een beetje inzicht geven in wat je kunt verwachten in de belastingcoaching of online cursus!

Tip 4 voor belastingbespaarders: Ervaringen van andere CFO’s, …

Ervaringen van andere CEO’s, CFO’s, senior executives, enz. met reputatie en succesvolle, duurzame zaken. Ten laatste na stap 3 en uw eigen eerste jaren, zult u onmiddellijk weten wat dit betekent.

In feite, reisde ik ook veel rond. Omdat je het meeste leert van vrienden, d.w.z. “ondernemersvrienden”. De grote vraag is altijd:

Hoe doe je dat?

Of het nu gaat om het kopen van ETF-pakketten in een spaarplan (2,5% belastingbesparing) of het kopen van onroerend goed zonder eigen vermogen (ja, je moet alleen eigen vermogen kunnen aanhouden als je het slim aanpakt).

Zie je, ik kan je nog veel vertellen over de belastingaangifte. Ook over de belastingadviseur. Maar zodra het op belastingoptimalisering aankomt, wordt de materie zeer dichtgetimmerd. De kennis kan niet in een paar woorden worden gevat. Daarom, kort herhaald, neem alle tips ter harte. Naarmate uw vermogen groeit, moet u altijd tips 3 & 4 in acht nemen. De factor “belasting” wordt steeds groter, en als u weet hoe u ermee moet omgaan, of hoe u het moet structureren, kunt u uw belastingen omzetten in privévermogen.

Belasting is net als “ondernemer” zijn, een constante reis. Het mooie is dat elke nieuwe bestemming het avontuur waard is!

Leestips: Wealth Creation & Co.

Hier heb ik wat leestips voor je:

 1. Belasting besparen Onroerend goed: kopen, huren, verkopen
 2. “Miljardengeschenk: Aandelen grotendeels belastingvrij”
 3. Belastingen en vermogen: lessen uit de ervaring van beleggers

Belasting besparen Onroerend goed: kopen, huren, verkopen

Leer hoe u uw belastingen moet beheren! U bent de beste financiële professional die u kunt vinden voor uw individuele omgeving (privé en zakelijk). Zelf belastingen berekenen is hét middel om uw eigen belastingdruk zo laag mogelijk te houden. Het gaat er dus om belastingen om te zetten in particuliere rijkdom. Hoe minder belasting u aan de fiscus hoeft te betalen, hoe sneller u uw privévermogen kunt opbouwen. Hier verzamel ik voor u artikelen die ik heb geschreven over het onderwerp belastingoptimalisering.

“Miljardengeschenk: Aandelen grotendeels belastingvrij”

“Miljardengeschenk voor Döpfner – grotendeels belastingvrij?” – deze kop is niet van mij, maar van de Morgenpost. In feite heeft Matthias Döpfner de uitgeverij omgegooid als baas. Terwijl eigenaar Friede Springer vol vertrouwen achter zijn beslissingen staat. Gedrukte aandelen werden verkocht, nieuwe online media zoals Business Insider, Idealo, Immowelt of zelfs StepStone werden overgenomen. Döpfner kreeg al in 2012 een dik aandelenpakket van meer dan 70 miljoen euro, nu gaat het om een “miljardengeschenk” voor de Axel Springer-baas, aldus Manager Magazin. De 57-jarige mediamanager verhoogt zijn eerdere belang in Axel Springer SE van iets minder dan drie procent tot in totaal ongeveer 22 procent.

Tip! Hoe werkt het dat je een blok aandelen bijna belastingvrij kunt krijgen? Ik leg de methodologie en de wet erachter iets verderop in het artikel uit.

Onroerend goed, belastingen en vermogen: leren van ervaringen van beleggers

Onroerend goed, belastingen en rijkdom: leren van de ervaringen van investeerders. Van wie kun je beter leren dan van selfmade miljonairs? Moderne investeerders zoals Alex Fischer, oude reuzen uit de VS zoals Rockefeller en natuurlijk de groten der geschiedenis, Sir Isaac Newton. Lees in dit artikel waarom.

Amerikaanse president betaalt 750 euro inkomstenbelasting: Hoe werkt dat?

De Amerikaanse president Trump betaalt slechts 750 euro inkomstenbelasting, aldus de New York Times. Het wordt nog beter, Trump betaalde geen inkomstenbelasting in 10 van de 15 jaar vanaf 2000, volgens de New York Times. Zijn dit dubieuze belastingbesparende strategieën of gewoon belastingoptimalisering? Alle methodes die hij gebruikt zijn legitiem en legaal. Hoe doet hij het?