Fix & Flip Strategie: Koop, verbeter en verkoop onroerend goed – Vastgoedhandel

Fix & Flip – Fix & Flip is een van de meest bekende strategieën voor investeerders in onroerend goed om het eigen vermogen te vergroten via onroerend goed. Het gaat om het eenvoudige principe van “flipping”. U koopt een goedkoop pand, flipt het effectief voor waarde en verkoopt het om winst te maken. Hoe eenvoudig het principe ook te begrijpen is, in de praktijk kan de strategie complex en lastig zijn. Alles over de fix & flip strategie bij onroerend goed in dit artikel.

Wat is Fix and Flip? Succes en risico

Fix & flip is een strategie van vastgoedhandel waarbij een pand goedkoop wordt gekocht, vervolgens kostenefficiënt wordt opgewaardeerd door opknap- of renovatiemaatregelen, en vervolgens voor een hogere verkoopprijs wordt verkocht. De winst is het verschil tussen de verkoopprijs en de aankoopprijs, inclusief de herwaarderingskosten.

Fix & flip is een risicovolle variant van de vastgoedhandel, omdat het doel een tijdige verkoop is en geen rendement op lange termijn.

Fix & Flip maakt een verhoging van het eigen vermogen op korte termijn mogelijk.

Fix & Flip in een notendop:

 • Onroerend goed handelsstrategie
 • Kopen, upgraden en verkopen
 • Winst door verkoop

Wat zijn de voor- en nadelen van de strategie?

Voordelen van Fix & Flip

De Fix & Flip-strategie biedt verschillende voordelen, vooral voor beginners. Zo kunt u snel winst maken, vooral wanneer de vastgoedmarkten stijgen, en met een kleine initiële investering de vastgoedmarkt betreden. U doet ook op ervaring gebaseerde kennis op over de vastgoedmarkt en renovatieprocessen.

De voordelen samengevat:

 • Snelle winst op korte termijn
 • Lage initiële investering
 • Ervaring met handel in en waardering van onroerend goed

Nadelen van Fix & Flip

De strategie brengt echter ook nadelen met zich mee. U loopt bijvoorbeeld altijd een groot risico, vooral in geval van onvoorziene kosten of vertragingen tijdens de renovatie. Fix & Flip is ook een tijdrovend proces, vooral als het gaat om het vinden van geschikte panden, het toezicht op de opwaardering en de marketing van het pand.

U hebt expertise en ervaring in de handel in en renovatie van onroerend goed nodig om effectief winst te maken. En de concurrentie op de markt maakt het steeds moeilijker om onroerend goed te verkopen.

De nadelen op een rijtje:

 • Hoog risico door kosten en vertragingen
 • Tijdrovend proces van zoeken en marketing
 • Efficiënte opwaardering als voorwaarde
 • De toenemende concurrentie bemoeilijkt de handel

Laten we de drie belangrijkste stappen van de Fix & Flip-strategie nog eens in detail bekijken.

Koop Fix & Flip onroerend goed: Marktanalyse en financiering

De eerste stap voor uw Fix and Flip plan is het vinden van een geschikte woning. U moet aandacht besteden aan de staat en de locatie van het pand. De staat van het pand bepaalt de kosten en de duur van de verbeteringsmaatregelen.

De locatie speelt een grotere rol.

Als het pand op een drukke locatie ligt, is de aankoopprijs hoger, maar de vraag is groter. Als het pand op een slechtere locatie ligt, is de aankoopprijs navenant lager, maar kan de verkoop nog steeds vertraging oplopen, omdat er minder vraag naar is.

Daarom is het belangrijk om een gedetailleerde marktanalyse uit te voeren en panden ter plaatse te controleren. Zo kunnen verschillende panden specifiek volgens uw criteria worden vergeleken en kan het juiste pand voor uw fix and flip-plan worden gevonden.

De criteria voor een Fix & Flip woning in één oogopslag:

 • Marktanalyse & vergelijking van onroerend goed
 • Controle van de staat van de woning
 • Een woning vinden op een optimale locatie

Zodra een geschikt pand is gevonden, moet het worden gefinancierd.

Fix & Flip financiering: banken en risicobereidheid

Hoe u uw Fix & Flip strategie financiert is aan u. In de meeste gevallen zult u moeten vertrouwen op de steun van externe geldschieters. Banken zijn een goede keuze. Welke bank uw Fix & Flip-plan financiert, hangt af van uw risicotolerantie. Aangezien Fix & Flip gepaard gaat met hoge risico’s, besluiten sommige banken om Fix & Flip niet te financieren.

Bij onze partners kunt u alles te weten komen over Fix & Flip financiering:

Na de succesvolle aankoop van het pand volgt de opwaardering.

Fix en Flip Upgraden van onroerend goed: Opknappen en moderniseren

De efficiënte opwaardering van het pand speelt de doorslaggevende rol bij het bepalen van de winstmarge. Veel Fix & Flip eigendommen moeten worden gerenoveerd of opgeknapt. Deze verbeteren de levenskwaliteit van de bewoners en verhogen ook de verkoopprijs. Welke maatregelen expliciet nodig zijn, moet u al tijdens de stofcontrole hebben vastgesteld.

Planning is belangrijk bij het upgraden.

Door een goede planning van kosten en tijd kunt u de nodige maatregelen kiezen en extra uitstel inlassen.

Hoe u uw woning precies kunt opwaarderen voor uw Fix en Flip plan leest u in dit artikel:

Na opwaardering moet het pand uiteindelijk worden verkocht.

Fix en flip onroerend goed verkoop: Voorbereiding & taxatie

Voor een succesvolle fix & flip-strategie speelt de verkoop net zo’n doorslaggevende rol als de aankoop en de waardering van het pand. Uiteindelijk is de verkoop doorslaggevend voor de werkelijke winst die u uit de hele inspanning haalt. Om het onroerend goed te verkopen, moet het worden aangeboden. Taxaties en prijsschattingen zijn hiervoor noodzakelijk.

Architecten of ambachtslieden kunnen de woning al tijdens de verbeteringsmaatregelen beoordelen. Zo krijgt u een duidelijke beoordeling voor de verkoop. Bovendien kunt u door de vroege beoordeling de advertenties en aankondigingen snel opstellen. Op deze manier kunnen geïnteresseerden en de vraag vroegtijdig worden gevonden.

De verkoop van het pand weer in één oogopslag:

 • Verkoop als doorslaggevende factor voor de winst
 • Voor de verkoop moet het pand worden aangeboden
 • Beoordeling door architecten en ambachtslieden
 • Vroegtijdige plaatsing van advertenties en aankondigingen

Naast de eenvoudige verkoopprincipes omvat de Fix & Flip-strategie ook andere factoren. Welke dat zijn, leest u in de volgende gedetailleerde gids:

Conclusie. Fix & Flip voor vermogensgroei

Met de Fix & Flip kunt u ofwel in de vastgoedsector stappen of uw kapitaal als ervaren vastgoedinvesteerder verder laten groeien. Wees u bewust van het hoge risico op verlies van tijd en winst dat de methode met zich meebrengt. Bovendien is de Fix & Flip een kortetermijnproces. U gebruikt vastgoed als verkoopobject en niet als rendementsobject voor de lange termijn. Hierdoor kunt u direct na een succesvolle “flip” van een pand aan het volgende project beginnen.

Voor een uitgebreider overzicht en meer diepgang over het hele onderwerp Fix & Flip kunt u terecht bij onze partner. Hier kunt u meer te weten komen over de fiscale lasten, de controle van de bouwstof en de exacte kostenberekening van het hele plan.