Fiscale coaching door Alex Fischer: Ervaring, belastingen, subsidies & Co – kennis voor uw vermogen

Belasting coaching door Alex Fischer: Mijn ervaringen van meer dan 8 weken van coaching & live evenementen. Ik weet niet hoeveel ik in dit korte verslag kan onthullen over de belastingcoaching van Alex Fischer. Vandaag wil ik u echter een beetje inzicht geven in wat u kunt verwachten bij een belastingcoaching van een dergelijk formaat: In de live evenementen, aan het begin en aan het eind, en in de kennis database. Waarom? Veel ondernemers houden ervan om belastingen ver, ver van zich af te schuiven. Fout! Belastingen zijn een zaak voor de baas. Welkom bij Alex Fischer’s belasting coaching. Meer over Alex Fischer.

Veldverslag: AF Steuercoaching – Voorwoord

Tip! Kent u zijn boek“Reicher als die Geissens” al? Een hele 220.000 exemplaren verkocht tot nu toe! Bespaar 29,95 euro, alleen verzending, gratis bestellen: het boek van Alex Fischer.

Ik werk momenteel aan de laatste delen van het artikel, waarna eind oktober de grote slotmanifestatie zal plaatsvinden. Dit brengt ons rechtstreeks tot de belangrijke vragen:

 • Waarom heb ik de belasting coaching gedaan?
 • Wanneer is belastingcoaching de moeite waard?
 • Wie neemt deel aan deze begeleiding?
 • Wat ben je aan het leren?

Er is een duidelijk antwoord op de vraag waarom ik deze belastingcoaching doe: belastingadviseurs. Zoals elke ondernemer dacht ik altijd: een belastingadviseur helpt om belastingen te besparen. Dat is niet helemaal waar. Met elk jaar dat verstreek, werd ik me er meer en meer van bewust dat alleen ikzelf de belastingen kan beheren. Laat me uitleggen waarom:

Fundamenteel probleem: opleiding belastingconsulent

Wist je dat? De opleiding van belastingadviseurs is in handen van de staat. Welk belang moet de staat dan hebben bij het opleiden van echte “belastingdeskundigen” – geen. Elke euro die niet aan belastingen wordt betaald, gaat verloren voor de staat. Dus belastingadviseurs leren wat belangrijk is voor de administratie. Fiscaal ontwerp speelt dus geen rol in de opleiding van belastingadviseurs. Wanneer je de examengebieden bekijkt, zie je als ervaren ondernemer al snel hoe eenvoudig het examen is in relatie tot het echte zakenleven – wat ik tot nu toe niet echt wist.

Kort uitgelegd: De onderzoeksgebieden van het belastingadviseursonderzoek zijn vastgelegd in de wet op de belastingadvisering (StBerG). Als u de inhoud van het examen voor belastingconsulent van dichtbij bekijkt, zult u zien hoe algemeen de onderwerpen zijn. Deze omvatten: Bedrijfskunde en boekhouding, economie en belastingen op inkomen en winst.

Door de fiscale coaching van Alex Fischer ben ik me als ondernemer echt bewust geworden van één feit:

U kunt belastingen niet delegeren

Als ondernemer heeft u het meeste belang bij lage belastingen.

Belastingadviseurs zijn niet opgeleid om uw belastingen tot een minimum te beperken. Uw belastingadviseur kan niet op uw schouder gaan zitten en elk contract met u doornemen. Hij of zij kent uw werkelijke situatie niet. Uw belastingadviseur kan de taak van belastingoptimalisering niet uitvoeren.

Bericht:

Belastingen zijn een zaak voor de baas

Ik wil alles weten! Hoe structureren de “groten” hun belastingen?

Oplossing: belastingcoaching door de expert (+ zijn experts)

Als u een overzicht wilt hebben van de onderwerpen en de verschillende stemmen over belastingcoaching door Alex Fischer, kan ik u de ervaringen van de deelnemers aanbevelen. Op de site vindt u veel interviews met deelnemers.

Alex Fischer, belastingdeskundigen en een bijzonder interessante groep deelnemers (van ingenieurs tot bestuursleden van AG, waarover later meer). De eerste blik op de opening van het start evenement:

Waarom heb ik de AF Belasting Coaching gedaan?

Het zal een hele opgave zijn om het belastingspel te leren spelen. Maar het loont de moeite. Als je alle outputs van mijn bedrijven vergelijkt, is de grootste post: belastingen. Dus toen ik hoorde over “belasting omzetten in prive-vermogen”, was ik verslaafd. Ik volg Alex Fischer al een lange tijd. Zijn kennis van onroerend goed en financiën heeft me al zo veel geholpen, nu wil ik letterlijk ook het “volgende niveau” bereiken. Daarom heb ik me aangemeld voor de AF belasting coaching.

Als ik als ondernemer steeds meer dingen koop, betaal ik daar ook steeds meer belasting over. Uiteindelijk zijn belastingen voor mij de grootste uitgavenpost.

Tel alle belastingen bij elkaar op en u zult versteld staan. Dus waarom zou ik kleine dingen in mijn bedrijf optimaliseren als ik het grote geheel kan optimaliseren? De hefboom die het grootste effect heeft op mijn rijkdom: belastingen.

Het doel en de vorm van de verwerving zijn de reden voor de fiscale behandeling van verwervingen. Met de kennis van fiscale coaching kunt u ondernemingen en vennootschappen zodanig inrichten dat zij fiscaal geoptimaliseerd zijn.

Dit betekent dat u de belastingopzet actief stuurt en, nog belangrijker, dat u uw belastingadviseur de juiste impulsen geeft. Of zoals Alex zegt:

Leer het controlespel!

Wat ik wil: deskundigheid van experts.

Zijn “kunst” bestaat erin verschillende deskundigen samen te brengen en hun soms ingewikkelde “tax-speak” voor ons te vertalen. Tijdens het live-evenement kon ik ook vragen stellen aan de ideale experts. Maar laten we met de basis beginnen, je kent de coaching nog niet.

Alex Fischer (opening), live op het podium van de spreker:

Aan het eind van het evenement: persoonlijke vragen, gesprekken en nog meer tips van echt, heel, heel interessante deelnemers. Met sommigen van hen heb ik nog steeds contact en er is zelfs een nieuw project uit de bijeenkomst voortgekomen:

Wie neemt deel aan de coaching?

Ik heb je al verteld over dit doel: Vennootschappen en ondernemingen zodanig oprichten dat zij fiscaal geoptimaliseerd zijn. De inhoud van de belastingcoaching is één punt, een ander is de gemeenschap. Parallel aan de kennis maakt u kennis met twee groepen mensen tijdens twee live-evenementen:

 1. Experts van Alex Fischer waarop u anders nooit een beroep zou kunnen doen
 2. En andere deelnemers op een hoog ondernemersniveau.

De deskundigen staan toe vragen te stellen, wat ik zeer aangenaam vond omdat het me in staat stelde sommige vragen die zeer specifiek zijn voor mijn bedrijven, rechtstreeks tijdens het lanceringsevenement te stellen.

Aan de andere kant heb je de andere deelnemers ter plaatse die ook zeer actief zijn in het bedrijfsleven. Sleutelwoord: uitwisseling van ervaring. Hier ontmoet je nog meer voorkennis en ook vitamine B, d.w.z. waardevolle contacten, maar ook directieleden, advocaten, meester-ambachtslieden en artsen: naast de deskundigen is dit nog een bonus waar ik erg blij mee was, want ik heb hier twee zeer goede contacten gelegd voor mijn projecten.

Dit betekent dat de twee evenementen aan het begin en het einde van de AF Tax Coaching ervoor zorgen dat de uitgebreide kennis permanent in uw hoofd en in uw bedrijfsstructuur wordt verankerd.

Zoals in het begin beschreven, is het inderdaad zo dat u een aanvraag moet indienen voor fiscale coaching. Dit is geen gimmick, dit is waar we dingen uitzoeken. Een vriend van mij, die in de slimme elektronische handel werkt, wilde zich ook kandidaat stellen voor belastingcoaching, maar hij had nog niet de juiste kwalificaties.

Dit betekent ook dat als u wordt aangenomen, u zich in goed gezelschap bevindt.

 • Ondernemers
 • Advocaten
 • Belastingadviseurs
 • Meester dakwerkers
 • Architecten
 • Beleggers in onroerend goed
 • Financiële tussenpersonen
 • Ingenieurs
 • Artsen
 • Maar ook ambachtelijke beroepen zoals meesterbakkers, tegelzetters en mecaniciens.

De mix van deelnemers en het tegelijkertijd veeleisende niveau van inhoud, deskundige gesprekken en deelnemers maakt de unieke mix van belastingcoaching. In mijn ervaring, uniek in Duitsland. Zo zagen veel van de anderen het ook. Hier vindt u nog enkele opmerkingen over de coaching: Belasting coaching ervaringen.

Ingenieur, vastgoedbelegger, meesterbakker, karateschoolhouder, advocaat… brengt iedere deelnemer zijn eigen speciale knowhow met zich mee.

Na het evenement: meer deskundige tips in kleinere groepen:

Waarom Alex Fischer? Zelfgemaakt, tot alle kneepjes van het vak

U hebt al veel algemene informatie geleerd over belastingcoaching. Hier is nog eens een samenvatting van alles:

 • Lanceringsevenement (met Alex Fischer en deskundigen)
 • Online kennisbank
 • Slotmanifestatie (met Alex Fischer en zijn deskundigen)

Wie is Alex Fischer?

Kort over Alex Fischer: Hij is zelf een vastgoedbelegger. En hij is selfmade. Dat is zo belangrijk voor me. Vooral als ik bijscholing en cursussen volg. Als directeur heb ik niet veel tijd, dus heb ik gecondenseerde vakkennis nodig.

Zij die het zelf hebben gedaan, kennen alle uitdagingen, tips en trucs.

Zij die “slechts” iets geërfd hebben, begrijpen de zaak vaak niet in detail. Terug naar Alex Fischer. Degenen die mijn blog al een tijdje volgen weten dat ik vaak verslag heb gedaan van video’s van Alex als een vastgoedbelegger. Maar ook financiële structuren en belastingen worden steeds belangrijker voor mij. Daarom heb ik een kijkje genomen bij Alex Fischer’s Next Level Tax Coaching, zodat ik mijn eigen ervaringen kon maken.

Hier is mijn kleine “insider” verslag!

Ik heb je al veel verteld over Alex Fischer. Bijvoorbeeld over zijn boek “Reicher als die Geissens” (Rijker dan de Geisses) of zijn YouTube-kanaal, dat inmiddels door meer dan 100.000 mensen wordt gevolgd, over het onderwerp onroerend goed en financiën! Ik kan u ook mijn artikel over geld, financiën, cashflow: de ervaringen van Alex Fischer aanbevelen en natuurlijk ook vastgoed, belastingen & rijkdom, waarin ik ook uitleg hoe de Amerikaanse president Trump wettelijk slechts 750 dollar belasting betaalt of hoe de CEO van Springer een aandelenpakket ter waarde van bijna 1 miljard cadeau kreeg, “grotendeels belastingvrij”.

Als u enkele kerncijfers wilt, hier is een korte vita:

Alex Fischer is al 25 jaar investeerder en ondernemer in onroerend goed. Hij heeft in zijn leven meer dan 2.000 flats gekocht, gerenoveerd en doorverkocht. Hij bezit een privé-vastgoedportefeuille van 20.000 vierkante meter in en rond Düsseldorf. Hij begon als de zoon van twee leraren, met 0 eigen vermogen.

 • 2.000 + flats gekocht, opgeknapt en verkocht
 • Portefeuille privé-vastgoed van 20.000 m²
 • Starten met 0 euro aandelenkapitaal

Ale Fischer in gesprek met ons gasten tijdens een korte pauze voor de verfrissing:

Insider verslag: belastingadvies van A tot Z

Financiering moet worden gedaan door professionals. Zoals in het voorwoord of de inleiding wordt uitgelegd, vertrouw ik al heel lang op Alex als selfmade vastgoedbelegger (als je meer wilt weten: miljonair). Hij weet hoe hij wooneenheden op de juiste manier moet combineren, ze moet verstevigen om er het meest effectieve belastingtarief uit te halen. Belangrijker is dat de begeleiding niet gericht is op eigenaars van onroerend goed. Het gaat over de globale kwestie: belastingen.

Zelfs de eerste week bestaat uit vele, afzonderlijke modules zoals “Tax Traps” en “Tax Basics”, maar ook al “Types of Tax Design”.

Soorten fiscale structurering? Nu wordt het interessant.

Procedure: 8 weken leseenheden

Acht weken? Ja, en geloof me, je zult het nodig hebben. De belastingcoaching zit zo boordevol informatie dat je zelfs als ervaren manager kunt gaan zweten. Hier zijn een paar details. Wat vinden veel mensen leuk? Auto’s! Je leert bijvoorbeeld eerst hoe je van je auto afkomt voor belastingdoeleinden. Zonder de één-procent-regel en zonder een logboek te hoeven bijhouden. Dit is maar een heel, heel klein voorbeeld uit de beginperiode van belastingcoaching.

Het doel: hoe meer u hebt geleerd, hoe beter u uw bedrijfsstructuur kunt organiseren, hoe lager de belasting en het risico, omdat uw vermogen automatisch groeit door de enorme belastingbesparingen.

U zult ook leren hoe u uw vermogen kunt beschermen tegen insolventie. U zult leren hoe u onroerend goed fiscaal geoptimaliseerd kunt structureren. U zult ook leren hoe u de successie- en schenkingsrechten kunt optimaliseren, met name voor grote vermogens, zodat u vrijwel geen belasting verschuldigd bent.

Maar ik wil jullie nu niet vervelen met mijn “droge krantenkoppen”.

Is dit serieus? Is een dergelijke belastingregeling wettig?

Je hebt het waarschijnlijk al een paar keer gehoord. Er is veel kritiek op online cursussen, en dat is begrijpelijk. Ik heb in andere artikelen al uitgelegd waarom ik van Alex Fischer (en anderen) leer. Bijvoorbeeld omdat hij al meer dan 5 jaar YouTube-video’s publiceert over onroerend goed, financiën en belastingen. Met dat materiaal alleen al, kun je jezelf opsluiten en wekenlang leren. De AF-belastingcoaching is dan voor ondernemers, zelfstandigen, freelancers, maar ook voor ondernemende werknemers.

Dus, ik probeer je geen belasting coaching te verkopen. Als je gratis wilt leren, ga dan naar Alex Fischer op YouTube. Maar als u een “bepaald” jaarinkomen hebt overschreden, weet u waarom u belastingtips van een deskundige nodig hebt.

Uw belastingadviseur zal het u niet geven – kan het niet!

Maar als u nu zou denken: “Wat is dat voor onzin?”, geloof me: het is honderd procent waar en heeft niets te maken met winderige ontwerpmogelijkheden, niets met dubieuze kapitaalinvesteringen. Natuurlijk maakt dat ook deel uit van deze coaching, maar het is slechts een van de vele kleine componenten, zegt Alex Fischer.

Zoals ik al zei, als u hier in de ledenruimte wordt toegelaten en individuele leden van de gemeenschap persoonlijk ontmoet op een van de 2 live-evenementen, dan weet u over de kwaliteit, niet alleen van de inhoud, maar ook van de deelnemers. Ter herinnering, dit zijn vooral ondernemende mensen met wie u op hoog niveau kunt praten.

Dit over dat.

Inzicht in belastingen: Sturen op doel, subsidies – voorbeeld week 1

Als u denkt dat sommige van deze regelingen illegaal zijn, kan ik u verzekeren dat het tegendeel het geval is. Alex Fischer’s online belasting coaching maakt geen gebruik van belasting achterpoortjes! In de online cursus leert u hoe u subsidies die de wetgever wil bevorderen, specifiek kunt aanpakken.

Van Alex Fischer zult u leren dat belastingen niet alleen tot doel hebben de staat te financieren. Er is nog een doel:

Er is het zogenaamde sturingsdoel, zodat de betalingsstromen daar terechtkomen waar de staat of de EU dat wil, en er is het zogenaamde herverdelingsdoel. Het gaat erom middelen te herverdelen van gebieden die niet zo wenselijk zijn naar gebieden die dat wel zijn, zoals woningbouw. Of weg van alcopops, dat zou de alcopopsbelasting zijn, of weg van tabak, dat zou de tabaksbelasting zijn, naar meer woningbouw, naar meer investeringen, naar fotovoltaïsche energie, bijvoorbeeld.

Bij het begin van de coaching zult u leren waarom uw belastingadviseur meer een “beheerder” dan een “ontwerper” is.

Het onderdeel “Belasting begrijpen” maakt deel uit van de module “Hoe werkt het belastingspel”. Ik zou u graag meer vertellen, maar zoals u ziet: inhoud, heel veel inhoud.

Inzicht: Starten met de cursus en fiscale structurering Aan de slag

Week 1 in belasting coaching, dit zijn de onderwerpen in een oogopslag:

 • Hoe het belastingspel werkt
 • Oorsprong en doel van belastingen
 • Welke belastingen leveren de meeste inkomsten op?
 • Het ontwerpen van belastingen is het spel…
 • Belastingen en heffingen omzetten in privévermogen
 • Belasting besparen als werknemer/zelfstandige/ondernemer
 • Hoe kunt u als werknemer genieten van de fiscale voorrechten van een zelfstandige…

Dit is slechts de binnenkomst, in de binnenkomst. Kun je dat zeggen?

Knowhow inzake belastingen, ondernemerschap en investeringen

De grote vraag is: Wat mogen we überhaupt uit AF-belastingcoaching afleiden?

Ten eerste: Je ontvangt informatie in een hoog tempo. Dit betekent dat elke nieuwe module, elke volgende les uw eigen fiscale kennis uitbreidt in combinatie met ondernemerskennis en de kennis van een vastgoedbelegger. Dienovereenkomstig worden 3 gebieden behandeld. Er “zomaar” een paar tips uit gooien zou geen recht doen aan de veeleisende structuur van de fiscale coaching.

Maar…

Deze combinatie van kennis is zo ongelooflijk krachtig.

Bij belastingcoaching gaat het niet alleen om “belasting besparen”, maar ook om de onderwerpen:

 • Vermogensopbouw
 • Creditering van activa
 • Bescherming van activa
 • Overdracht van activa
 • … en ook investeringen

In het kort, je zult in staat zijn om:

 • Activa opbouwen
 • Hefboomactiva
 • Om activa veilig te stellen
 • Overdracht activa

Voorbeeld: vermogensopbouw door belastinguitstel

Mogen we deze (legale) truc onthullen?

Vertel het aan niemand!

Hier is een klein voorbeeld van waarom belastingbesparing alleen niet doeltreffend is en waarom het zo belangrijk is dat u een holistische kennis hebt van belastingen, ondernemerschap en investeringen:

Wist u dat u een klein fortuin kunt vergaren door belastingen te verschuiven?

In de online kennisbank, vertelt Alex Fischer het volgende:

“Vroeger dacht ik dat uitstel van belastingbetaling slechts een ‘nice-to-have’ was als je op dat moment niet zo liquide bent. Maar in feite is belastinguitstel in Duitsland een ongelooflijke versneller van vermogensopbouw.”

Als u uw belastingdruk uitstelt om geld te besparen en zo privé-uitgaven te doen, is dat natuurlijk niet opportuun.

Als je het geld in je zaak investeert, is er niets mis mee.

Maar het wordt pas echt interessant als je de vrije liquiditeit van het belastinguitstel gebruikt om dit geld te gebruiken als eigen vermogen voor een kapitaalinvestering die:

 1. Grotendeels gefinancierd door de bank,
 2. Een lucratief rendement gegenereerd
 3. Bespaart je bovendien een hoop belasting.

Een van zijn vrienden, belastingdeskundigen, zegt altijd: “Correct gebruikte belastingverschuivingen zijn in Duitsland een vrijbrief om geld bij te drukken”.

Pers: Verdere ervaringen met belastingcoaching

Als u iets meer wilt lezen over coaching, zoek dan op Google naar“Alex Fischer belasting coaching ervaring“. Ik heb ook een paar links naar andere getuigenissen.

Link lijst: Pers over belastingcoaching

Conclusie: Belastingen zijn een zaak voor de baas

Tijdens het evenement vroeg ik: In de afgelopen 12 maanden hebben iets meer dan 2.500 ondernemers, zelfstandigen en freelancers de belastingcoaching doorlopen. Ik zou je kunnen vertellen over de andere deelnemers en hun ervaringen. Maar zoals we allemaal weten, zeggen beelden meer dan 1.000 woorden. Als u meer getuigenissen wilt zien (video’s en interviews), neem dan hier een kijkje:

Klik hier om direct naar:

Meer: Belastingen en activa

U kunt ook andere artikelen over dit onderwerp hier lezen:

7 basisregels voor geld

Geld, financiën, cashflow, belastingen… waar begint het allemaal? Met jou. Als u een vastgoedbelegger wilt worden en geld wilt verdienen met vastgoed, moet u vooral één onderwerp beheersen: Financiën en Belastingen. Uit eigen ervaring – ook met mijn belastingadviseur – weet ik dat wat ik niet weet of suggereer bijna nooit pro-actief naar voren wordt gebracht. Belastingen zijn complex, financiën ook, ondernemerschap en onroerend goed sowieso. Maar het is de moeite waard, want hier ligt de echte winst, of de winst die fiscaal geoptimaliseerd is. Maar voordat ik je vertel over de online coaching van Alex Fischer (artikel komt over een paar dagen), hier een blik op de basis, een van zijn bestsellers “Reicher als die Geissens” (Rijker dan de Geisses), de basis, zeg maar, de mindset.

 • Geld, financiën, cashflow (basisregels)

Ervaring van beleggers

Onroerend goed, belastingen en rijkdom: leren van de ervaringen van investeerders. Wanneer de Amerikaanse president slechts 750 dollar inkomstenbelasting betaalt en de baas van Springer een aandelenpakket van bijna 1 miljard euro bijna belastingvrij krijgt, en dit alles volledig legaal, dan is één ding duidelijk: op het gebied van belastingen is er voor ons allemaal nog ruimte voor verbetering! Maar wat moet je leren om net zo “efficiënt” te zijn? Of nog beter, waar begin je? Het grote sleutelwoord: belastingen omzetten in privévermogen. Van wie kun je beter leren dan van selfmade miljonairs? Moderne investeerders zoals Alex Fischer, oude reuzen uit de VS zoals Rockefeller en natuurlijk de groten der geschiedenis, Sir Isaac Newton. Ontdek waarom in dit artikel over belastingoptimalisering.

 • Onroerend goed, belastingen en vermogen: beleggerservaring

Begrijp belastingen, converteren = vermogen opbouwen

Belastingen omzetten in privévermogen – Hier vindt u meer links naar artikelen over het onderwerp belastingoptimalisering. Voor beginners en natuurlijk ook voor u als u al ondernemer bent, trefwoord “Vermogensbeheer GmbH” of “Oprichting van een stichting” of, zoals u later zult zien, “Aandelen bijna belastingvrij weggeven”. Ik wil u een eerste, klein overzicht geven van wat belastingoptimalisering inhoudt, van de eerste stap tot het leren van deskundigen, of hun ervaringen en fouten. Het doel is om belastingen om te zetten in particuliere rijkdom.

 • Belastingen omzetten in privévermogen