Insolventie en gedwongen verkoop: leidraad

Vooral ondernemers die door een slechte zakelijke beslissing in financiële moeilijkheden komen, worden hierdoor getroffen. De onderneming wordt overeind gehouden met het laatste beschikbare aandelenkapitaal. Slechts een paar dagen later kan insolventie dreigen. In geval van particulier onvermogen kan het tot 6 jaar duren voordat u weer vrij kunt handelen.

Onze gids voor insolventie en executie.

Voorkomen van insolventie en verkoop van onroerend goed

Solide financiën zijn de basis voor succes. Lees hier meer over het voorkomen van insolventie en het verkopen van onroerend goed.

Dwangveiling: procedure, redenen, tenuitvoerlegging

Procedure van een executieveiling – Eigenaars van onroerend goed hebben, net als ieder ander, kosten en verplichtingen die zij moeten nakomen en betalen. Indien een eigenaar van een onroerend goed insolvent is en bepaalde schulden niet kan betalen, kan het gebeuren dat een gedwongen verkoop van een onroerend goed plaatsvindt. Dergelijke procedures worden door de schuldeiser ingeleid bij de bevoegde arrondissementsrechtbank. Voor de betrokkene is dit meestal een zeer onaangename situatie. Potentiële kopers van onroerend goed zijn daarentegen blij met dergelijke mogelijkheden, aangezien velen hopen dat zij door deze omstandigheid goedkoop een onroerend goed kunnen kopen.

  • Dwangveiling: procedure, redenen, tenuitvoerlegging
  • Explainer video’s: Foreclosure kort en bondig samengevat
  • Insolventie van een persoon: kans en een nieuwe start?

Boedelinsolventie: proces, procedure en vereisten

Boedelinsolventie – Wanneer men zich bezighoudt met het onderwerp onroerend goed, komt men vaak woorden tegen die men niet onmiddellijk begrijpt. U bevindt zich plotseling in een situatie waarin u nog nooit bent geweest en hebt daarom vaak snel advies nodig. In dit artikel leert u alles wat u moet weten over insolventie van een nalatenschap. Maak je geen zorgen over het opzoeken van onbekende woorden, maar wijd je aan onderwerpen die echt belangrijk voor je zijn.

Voorkom executie: Mijn huis / appartement wordt geveild, wat kan ik er aan doen?

Heb je schulden? U verkeert in de onfortuinlijke situatie dat een schuldeiser nu ook een executoriale verkoop van uw eigendom heeft ingeleid om zijn schuldvordering te voldoen? Maak je geen zorgen. Als u vroeg genoeg handelt en bepaalde omstandigheden zijn gegeven, kunt u een gedwongen verkoop voorkomen.

  • Voorkom executie: Mijn huis / appartement wordt geveild, wat kan ik er aan doen?

Eigendom kopen: Insolventie en tips

U wilt een geveilde woning goedkoop kopen? Hier zijn onze tips voor executieverkopen.

Onderwerping aan executie voor de koopprijs van een onroerend goed

Onderwerping aan executie voor de koopprijs – Elk koopcontract voor een onroerend goed bevat een onderwerpingsclausule. Deze clausule bepaalt dat de verkoper van een onroerend goed onmiddellijk tot executie kan overgaan en de betaling van de koopprijs van de koper kan vorderen indien deze de koopprijs niet op tijd betaalt. Het doel is dat de verkoper niet naar de rechter hoeft te stappen omdat de koper niet in staat is te betalen.

Bereken de marktwaarde: Locatie en inventaris

Met de verlaging van de basisrente hebben veel mensen besloten onroerend goed te kopen. Sinds enkele jaren stijgen de prijzen van onroerend goed snel en kunnen zij, vooral in metropolen en stedelijke agglomeraties, nauwelijks door de gewone burger worden opgebracht. Woningzoekenden ergeren zich vaak aan de “hebzucht” van eigenaars die, naar de mening van potentiële kopers, hun eigendom te hoog inschatten.

  • Bereken de marktwaarde: Locatie en inventaris

Vorderingen tot gedwongen verkoop: Online portalen en lijst van arrondissementsrechtbanken

Uw doel is om zo goedkoop mogelijk een eigendom te kopen? Wilt u deelnemen aan een gedwongen verkoop, maar beschikt u niet altijd over de informatie over wanneer en waar een gedwongen verkoop plaatsvindt? Maak er een eind aan!

  • Vorderingen tot gedwongen verkoop: Online portalen en lijst van arrondissementsrechtbanken